Bliźniacze mamy 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
żona_męża wrote:Co sądzicie o teście pappa albo tym droższym nifty? 🤔🤷🏻♀️
Że te różne testy (papa czy genetyczne) wychodzą niejednoznaczne przy bliźniakach...
Ja oczywiście wolałabym zrobić genetyczne, ale zobaczę co mi lekarz powie na prenatalnych. Totalnie tego nie ogarniam wiec będę musiala się zdać w tej kwestii na niego.
Sylwucha a ty jesteś już może po prenatalnych? Daj znać czy robiłaś któreś z tych testów... ☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 20:24
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Virad wrote:Witaj. Zazdroszczę12tc ❤️
Mnie do tej pory tez męczyły krawienia/plamienia i tez się bardzo martwiłam.
Jeżeli byłaś na usg i wszystko jest ok, to znaczy że nie ma powodu do zmartwień.
A wiadomo od czego te uplawy? Wkładasz sobie progesteron dopochwowo? Może jakieś zadrapanie było...
Bierzesz magnez na te bóle? Powoli tam się wszystko zmienia... przy dwójce myśle, że bardziej będziemy odczuwać jak rosną nam dzieci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 23:25
-
Virad wrote:Bliźniakowe mamy (z grupy 2019 😉) mówią że w przypadku podwójnej ciąży podstawą jest usg.
Że te różne testy (papa czy genetyczne) wychodzą niejednoznaczne przy bliźniakach...
Ja oczywiście wolałabym zrobić genetyczne, ale zobaczę co mi lekarz powie na prenatalnych. Totalnie tego nie ogarniam wiec będę musiala się zdać w tej kwestii na niego.
Sylwucha a ty jesteś już może po prenatalnych? Daj znać czy robiłaś któreś z tych testów... ☺️ -
Sylwucha za dzisiejsze prenatalne ✊✊✊✊✊ daj znać jak poszło ☺️
Jeżeli plamienie jest z szyjki to po założeniu wziernika powinno to być widać.
U mnie dopiero 10tc i strasznie mi się ten czas wlecze bo wiem jak ten 1 pierwszy trymestr jest niebezpieczny.Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Dziewczyny 😊 wydaje się, że jest ok 😊 Prawdopodobieństa wad niskie 😊 Trochę lekarz mnie nastraszył, że serduszka zbyt wolno biją. FHR 144 ud/min i 153 ud/min. Ale poczytałam i wydaje się, że jest dobrze. Prawdopodobnie 2 dziewczynki 😊 Na 100% będziemy wiedzieć za miesiąc 😍
żona_męża, Virad lubią tę wiadomość
-
Sylwucha wrote:Dziewczyny 😊 wydaje się, że jest ok 😊 Prawdopodobieństa wad niskie 😊 Trochę lekarz mnie nastraszył, że serduszka zbyt wolno biją. FHR 144 ud/min i 153 ud/min. Ale poczytałam i wydaje się, że jest dobrze. Prawdopodobnie 2 dziewczynki 😊 Na 100% będziemy wiedzieć za miesiąc 😍
Super super super strasznie się cieszę ❤️ a jakie badanie genetyczne robiłaś? I był sens je robić? Przesyłam masę uścisków dla waszej trójki 😊😊Sylwucha lubi tę wiadomość
💙💙 bliźniacza mama -
Sylwucha wrote:Dziewczyny 😊 wydaje się, że jest ok 😊 Prawdopodobieństa wad niskie 😊 Trochę lekarz mnie nastraszył, że serduszka zbyt wolno biją. FHR 144 ud/min i 153 ud/min. Ale poczytałam i wydaje się, że jest dobrze. Prawdopodobnie 2 dziewczynki 😊 Na 100% będziemy wiedzieć za miesiąc 😍
I dwie dziewczynki 😀😀 ja obstawiam u siebie dwóch chłopców 😉
Mowil coś lekarz o tych testach genetycznych typu niffy/sanco?Sylwucha lubi tę wiadomość
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Ja robiłam tylko Pappa i usg. Stwierdziłam, że nifty jednak nie robię, bo to i tak nic nie zmieni. Jutro jeszcze mam konsultację z genetykiem.
Dzięki Dziewczyny 😍 -
Samopoczucie już ok 😊 Maluchy zdrowe 😊 To krwawienie jest z nadżerki. Jest malutka, ale straszy. Może tak plamić całą ciążę. Po ciąży mam ją wyleczyć.
Ciężki dzień dziś. Mam dosyć lekarzy 😉 -
Virad wrote:Super ze już po i ze wszytsko jest w porzadku ❤️❤️ To teraz możesz odetchnąć trochę z ulga 😀
I dwie dziewczynki 😀😀 ja obstawiam u siebie dwóch chłopców 😉
Mowil coś lekarz o tych testach genetycznych typu niffy/sanco? -
Sylwucha wrote:Samopoczucie już ok 😊 Maluchy zdrowe 😊 To krwawienie jest z nadżerki. Jest malutka, ale straszy. Może tak plamić całą ciążę. Po ciąży mam ją wyleczyć.
To teraz można spokojniej żyć
Super że masz już za sobą prenatalne 😀 to jednak tez stresujący moment w życiu, jakby tych innych było mało. Na początku człowiek się martwi czy beta, potem wyczekuje pierwszego usg, potem czy serduszko będzie... i tak dalej.
Sylwucha lubi tę wiadomość
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Samo usg trwało jakieś 20 minut. Później jeszcze rozmowa i porównanie z wynikami z krwi (pappa), które robiłam tydzień wcześniej. Trafiłam na nieprzyjemnego lekarza. Był opryskliwy i straszył, że za słabe tętno, że to badanie nie daje 100% pewności i żebym pomyślała o amniopunkcji. Na drugi dzień rozmawiałam z genetykiem. Powiedział mi, że wszystko jest super. Ryzyka są bardzo niskie. Wyniki dzieciaków bardzo dobre i żebym nie dawała się namówić na inne testy, a tym bardziej amniopunkcję, bo to niebezpieczne, kosztowne i stresujące. Konsultowałam te wyniki jeszcze z innym ginekologiem i potwierdził, że wszystko jest ok. Za usg i krew nie płaciłam, bo jestem 35+. Kobiety powyżej 35 mają darmowe tylko lekarz prowadzący musi dać skierowanie. Z kolei te badania, na które namawiał mnie lekarz od prenatalnych są płatne.
Jeszcze jedno. Genetyk powiedział, że jak prenatalne wychodzą na niskim ryzyku, to nie ma sensu robić nifty. -
Dzieki za info ! Ja tez mam skierowanie i idę na NFZ badania robić. Ciekawe czy cokolwiek się dowiem bo mam badanie krwi w ten sam dzień 🤷♀️
Sylwia a coś o płci ci wtedy wspominali czy u swojego gin ? Do genetyka poszłaś już prywatnie czy to w ramach tego badania ? Bo jestem zielona
Dziewczyny zdrowych i wesołych 🐇🐇🐇🐇 ja w tym roku leżę na kanapie i mąż lata 🤩
Październik 2020
💜💜 dwie dziewczynki -
Sylwucha, dzięki za info ☺️
No nic. Czekam w takim razie na swoje prenatalne. Oj mam stresa jak nic.
Macey, czy ty tez tak się stresujesz przed tymi prenatalnymi? Czy to tylko ze mną jest problem 😉
Spokojnych świąt wszystkim 🐣🐣 i zdrowych!
Nareszcie razem. 👨👩👧👦