Bliźniacze mamy 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Macey wrote:Stresuje się ! 🙈 pewnie nie będę spała kilka dni przed. 🤷♀️
Kiedy będziecie pokoiki urządzać ? Wózki kupować ?
Ja najchętniej bym wszystko JUŻ kupiła 😅 ale nie chce zapeszyć i poczekam do 5 miesiąca ?
Nie mam pojęcia kiedy odważę się na pierwsze zakupy. Na pewno nie będę czekała na ostatnia chwile. A przy dwójce trochę tych rzeczy trzeba będzie kupić, wiec jakos to w czasie tez trzeba rozłożyć.
Wózek, pokój, ... to wszystko kosmos na te chwile
Mysle ze może po połówkowych zacznę coś w tym kierunku robić .... nie wiem 🤦🏼♀️ Boje się ...
Myślałaś o zakupie detektora tętna? Czy może już masz? 😃
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Na insta widzę reklamy ! 😹 myśle ze się skuszę jeśli to się sprawdza ? Nie wiesz jaki to koszt ? Od którego tyg można używać ? Bo apke na iPhone mi wyskakuje ze niby od 23 tyg działa ? No ale to apka.. nie sprzęt
Październik 2020
💜💜 dwie dziewczynki -
Macey wrote:Na insta widzę reklamy ! 😹 myśle ze się skuszę jeśli to się sprawdza ? Nie wiesz jaki to koszt ? Od którego tyg można używać ? Bo apke na iPhone mi wyskakuje ze niby od 23 tyg działa ? No ale to apka.. nie sprzęt
Ceny są różne, od 100-400 😉
ja myśle o angelsound z aplikacja na telefon, a on kosztuje jakieś 160zl
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Macey wrote:Dzieki za info ! Ja tez mam skierowanie i idę na NFZ badania robić. Ciekawe czy cokolwiek się dowiem bo mam badanie krwi w ten sam dzień 🤷♀️
Sylwia a coś o płci ci wtedy wspominali czy u swojego gin ? Do genetyka poszłaś już prywatnie czy to w ramach tego badania ? Bo jestem zielona
Dziewczyny zdrowych i wesołych 🐇🐇🐇🐇 ja w tym roku leżę na kanapie i mąż lata 🤩 -
Macey wrote:oooo myślałam ze takie aparaty to wiele więcej. ! Jutro chętnie popatrzę i może się skuszę ! Tylko już widzę siębie jak co godzinę sprawdzam czy wszystko ok 😂.. możesz polecić jakiś aparat. ?
Trudno jest coś doradzić jak samej sie tego nie ma 😛
Widze, ze dziewczyny najczęściej kupują właśnie angelsound. Oni maja taki model na zwykle słuchawki, oraz taki z aplikacja gdzie widzisz jakie tętno ma maluch.
Popularny jest tez Jumper, tutaj tez widać tętno 😃 nie wiem czy ten nie jest bardziej polecany przez lekarzy... musisz się upewnić 🙈
Zobacz który ci pasuje 😉 Myśle ze nie ma miedzy nimi jakieś dużej różnicy 🤷♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2020, 06:40
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Virad - maz mi doradza żebym nie kupowała bo będę panikować 🙈🤷♀️
Kupiłaś ?
Szukam poduszki do spania ( spie i tak z poduszka między kolanami ) ale jestem z tych co lubi tez na brzuchu spać i widzę ze brZuch już mi to utrudnia .. kupowałyście? Jest dużo kształtów do wyboru
Październik 2020
💜💜 dwie dziewczynki -
Macey wrote:Virad - maz mi doradza żebym nie kupowała bo będę panikować 🙈🤷♀️
Kupiłaś ?
Szukam poduszki do spania ( spie i tak z poduszka między kolanami ) ale jestem z tych co lubi tez na brzuchu spać i widzę ze brZuch już mi to utrudnia .. kupowałyście? Jest dużo kształtów do wyboru
Ja na brzuchu akurat nie śpię, ale jak brzuch będzie większy to na pewno kupie sobie taka poduchę.
Mi koleżanka ciężarówka poleca w kształcie litery C.
Wszystko tez zależy jak jesteś wysoka, bo one są rożnej wielkości 😉
Macey lubi tę wiadomość
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Macey wrote:Virad -
Kupilas ? 🤗
Dziewczyny znacie jakieś grupy ( zamknięte ) na fb o bliźniakach. ? Ja nic nie mogłam znaleść, tylko otwarte ale nie chce żeby cały fb się dowiedział co rodzę 🙄
A zamówiłam 🙈 zobaczę czy nie spanikuje jak przyjdzie 🤦🏼♀️
A ty zamówilas? 😛 poduszkę kupiłaś?
Jest taka grupa: https://www.facebook.com/groups/blizniaki/?ref=shareMacey lubi tę wiadomość
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Virad wrote:A zamówiłam 🙈 zobaczę czy nie spanikuje jak przyjdzie 🤦🏼♀️
A ty zamówilas? 😛 poduszkę kupiłaś?
Jest taka grupa: https://www.facebook.com/groups/blizniaki/?ref=share
Ja muszę się pochwalić ze wczoraj był 1 raz co wyszłam z mieszkania i spacer 2 km 🙌🏻🙌🏻🙌🏻 ( siły mi wracają !)
Ja z wasza dieta ? Ja narazie stabilne ... ale już kebaby mi się śnią .. chyba z 3 lata nie jadłam tego świństwa 😹
Październik 2020
💜💜 dwie dziewczynki -
Macey wrote:Ja pewnie po badaniach w przyszłym tyg się tez skuszę 🤭 ale narazie Mam stres i objawy czy wszystko ok 🙄🙄🙄🙄.. chyba jazda z nas to ma
Ja muszę się pochwalić ze wczoraj był 1 raz co wyszłam z mieszkania i spacer 2 km 🙌🏻🙌🏻🙌🏻 ( siły mi wracają !)
Ja z wasza dieta ? Ja narazie stabilne ... ale już kebaby mi się śnią .. chyba z 3 lata nie jadłam tego świństwa 😹
Ostatnie usg miałam w piątek, ale już jest panika czy na pewno maluchy tam się mają dobrze...
Schiza za schiza 🤦🏼♀️
U mnie dieta leży. Nie mam na nic apetytu, cokolwiek jem to się zmuszam do tego. Schudłam 3kg 🤦🏼♀️
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Zapomniałam podziękować za link !
Ja mam stabilne 66 na wadze .. ale ostatnio ubrałam swoj ulubiony biustonosz i nie mogłam się dopiąć 😭 a mam już wystarczająco duże naturalnie 😩
Czyli badania jutro ????????? Trzymam kciuki, daj znać jak pójdzie !!!
Październik 2020
💜💜 dwie dziewczynki -
Macey wrote:ostatnio ubrałam swoj ulubiony biustonosz i nie mogłam się dopiąć 😭 a mam już wystarczająco duże naturalnie 😩
Czyli badania jutro ????????? Trzymam kciuki, daj znać jak pójdzie !!!
Jak cycki się jeszcze mieszczą w miseczce to możesz sobie kupić przedłużke do stanika.
A jak się nie mieszczą to trzeba pomyśleć o nowym 😁
Jutro nie mam badan 🤦🏼♀️ tydzień temu bylam na usg 🙈 i już bym mogła mieć kolejne. Dla takich popaprańców jak my mogliby częściej robić 😂 😉
kolejna wizyta to prenatalne i już robię w portki 🤭
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Mickey, przyszedł mi ten detektor. Badziewny 🤦🏼♀️ Także nie kupuj.
Serduszka nie udało mi się posłuchać. Schiza się włączyła od razu. 🤨
aplikacja ciagle zmienia datę porodu 🙈 bubel. Spodziewałam się czegoś lepszego po tym angelsounds
Edit. Update... słyszę ... bije ... tylko czy to serduszko 🙈
Edit. Zostałam poinstruowana by szukać dzieciatek poniżej linni majtek. Słyszę ❤️
Edit. Dzisiaj znów próbowałam złapać ❤️ I po dłuższej chwili się udało ☺️
Samo urządzenie szału nie robi. Nie zdecydowałabym się na ten model ponownie 🤦🏼♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 12:40
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Virad wrote:Mickey, przyszedł mi ten detektor. Badziewny 🤦🏼♀️ Także nie kupuj.
Serduszka nie udało mi się posłuchać. Schiza się włączyła od razu. 🤨
aplikacja ciagle zmienia datę porodu 🙈 bubel. Spodziewałam się czegoś lepszego po tym angelsounds
Edit. Update... słyszę ... bije ... tylko czy to serduszko 🙈
Edit. Zostałam poinstruowana by szukać dzieciatek poniżej linni majtek. Słyszę ❤️
Edit. Dzisiaj znów próbowałam złapać ❤️ I po dłuższej chwili się udało ☺️
Samo urządzenie szału nie robi. Nie zdecydowałabym się na ten model ponownie 🤦🏼♀️
Kiedy macie zamiar rozpocząć zakupy? Łapie jakąś schizę, że niewiadomo ile wcześniej przyjdą na świat, a że nic nie będzie gotowe 🤨 jak na razie poszukuję łóżeczka pisząc po firmach stolarskich czy ktoś spełni moje wymagania 🤷🏻♀️😂💙💙 bliźniacza mama -
żona_męża wrote:Ogólnie nie miałam zamiaru kupować detektora (wydawało mi się, że to po prostu zbędny wydatek i może dostarczyć więcej niepotrzebnych nerwów), ale po twoich słowach tylko dodatkowo się upewniłam.
Kiedy macie zamiar rozpocząć zakupy? Łapie jakąś schizę, że niewiadomo ile wcześniej przyjdą na świat, a że nic nie będzie gotowe 🤨 jak na razie poszukuję łóżeczka pisząc po firmach stolarskich czy ktoś spełni moje wymagania 🤷🏻♀️😂
Jesli chodzi o zakupy, to myśle ze tak za miesiąc chyba zacznę... myśle ze to będzie dobry czas.
Tez zastanawiam się kiedy przyjdą maluchy.... i jedno jest pewne, nie chce z tym kupowaniem długo czekać, bo potem że roznie może być.
Przez 👑 nie obejrzę wielu rzeczy 🤨
Łóżeczka - myśle o takich kołyskach na początek. Ogólnie to mam problem z przestrzenią, bo pokoik który ma być dziecięcym jest bardzo mały... wiec musimy się nieźle nagimnastykować by tam wszytsko upakować 🤭
Zastanawiałaś się jaki wózek chcesz?
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Virad wrote:Mój mąż powiedział że wyrzuci ten detektor 😂 bo go stresuje ze on mnie stresuje 🙈
Jesli chodzi o zakupy, to myśle ze tak za miesiąc chyba zacznę... myśle ze to będzie dobry czas.
Tez zastanawiam się kiedy przyjdą maluchy.... i jedno jest pewne, nie chce z tym kupowaniem długo czekać, bo potem że roznie może być.
Przez 👑 nie obejrzę wielu rzeczy 🤨
Łóżeczka - myśle o takich kołyskach na początek. Ogólnie to mam problem z przestrzenią, bo pokoik który ma być dziecięcym jest bardzo mały... wiec musimy się nieźle nagimnastykować by tam wszytsko upakować 🤭
Zastanawiałaś się jaki wózek chcesz?
Co do wózka to czekam na premierę bo ma być podobno w drugim kwartale roku dostępny w polsce (pewnie cena też będzie z kosmosu) widziałam go na razie na francuskich stronach po przekopaniu połowy internetu 😂 ogólnie jest to układ jeden za drugim i wciąż się zastanawiam czy nie lepiej poszukać takiego obok siebie. A ty co sądzisz na temat wózka?
Ps mąż ma rację szkoda nerwów💙💙 bliźniacza mama -
żona_męża wrote:Pokażesz te kołyski? Ja z tym łóżeczkiem tak kombinuje i okazuje się że nawet 4 tysiące może kosztować 😂
Co do wózka to czekam na premierę bo ma być podobno w drugim kwartale roku dostępny w polsce (pewnie cena też będzie z kosmosu) widziałam go na razie na francuskich stronach po przekopaniu połowy internetu 😂 ogólnie jest to układ jeden za drugim i wciąż się zastanawiam czy nie lepiej poszukać takiego obok siebie. A ty co sądzisz na temat wózka?
Nie wiem czy z tej firmy ale tego rodzaju.
Mogłabym w razie co postawić w sypialni przy naszym łóżku na początku... i nie trzeba byłoby chodzić do drugiego pokoju 😉
Wiem, że na krótko wystarczy, ale myśle o wygodzie rodziców 😂
Ja nie biorę pod uwagę wózków typu jeden za drugim. Jakoś nie przekonują mnie. Wolę mieć oko na obydwoje maluchów w tym samym czasie.
Myśle o Bugaboo Donkey... ale oczywiście nie miałam przyjemności go wymacac... wiec to taki bardzo wstępny wybórNareszcie razem. 👨👩👧👦 -
żona_męża zastanawiam się tez nad czymś podobnym do tego:
https://www.megaurwis.pl/lozeczka/6665-kinderkraft-lovi-lozeczko-3w1-5902533913503.html
Mogłabym zabrać na wyjazd ...
I się buja 😃
Oczywiście nie wiem czy to dobry pomysł... 🤷♀️
A potem i tak będę musiała kupić dwa większe łóżeczka ... a na początek myśle o tym by mieć rzeczy które ułatwia mi obsługę dzieci 😉 w końcu to moje pierwsze... a myśle że będzie niezły chaos na początku.
Aaa.... i laktator planuje kupić, elektryczny, i na dwa cycki koniecznie 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 14:05
Nareszcie razem. 👨👩👧👦