Bliźniacze mamy 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
@zona masz zwykła wizytę we wtorek czy jakiegoś innego lekarza ?
Nie umiem wkleić tu zdjęcia ale coś jak na tym linku. Mega wygodna. Nie leżę na brzuchu jak leżę bokiem ( co mnie już uwierało ) i lubię mieć między nogami poduszkę.
https://www.dobreliski.pl/pl/p/Poduszka-ciazowa-do-spania-KREMOWO-SZARY-Poofi/1780?gclid=CjwKCAjw-YT1BRAFEiwAd2WRtqEuZpPm0Obm-tsjpHgRyaTKQvTsCo1BK3edGLr37KbdX6972n2RCRoCXfYQAvD_BwE
Nie chce mi się nawet wgłębiać w temat laktatory wiec pewnie kupię z polecenia
Wózek - te posłużne mam wrażenie ze jak bym z kosiarka jeździła 🙄. Gość w sklepie twierdził ze wygodne. Może bo miał tylko takie modeleRodzina lubi tę wiadomość
Październik 2020
💜💜 dwie dziewczynki -
Macey mam usg prenatalne u swojego lekarza prowadzącego 😊
Świetna poducha mi jak na razie wygodnie ale pewnie później trzeba taką sprawić
Właśnie w ostatnich dniach jak leżałam ze względu na ból pleców to zagłębiałam się w temat laktatorów i wózków to to jest jakiś kosmos tym bardziej jak się nie ma „doświadczeń”, a dodatkowo IQ ameby nie pomaga 😂💙💙 bliźniacza mama -
Jestem po 😃 Jaki to był stres. Myślałam, że mi serce wyskoczy ...
Wszystko ok, ryzyka niskie. Teraz czekanie wyniki na papa
I mamy na 90% jedna dziewczynkę... drugie dobrze się maskowalo 😉
Najważniejsze ze wszystkie pomiary dobre.
Muszę trochę teraz się odstresować bo takich emocji to jeszcze nie miałam 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2020, 11:26
żona_męża, Macey lubią tę wiadomość
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Virad wrote:Jestem po 😃 Jaki to był stres. Myślałam, że mi serce wyskoczy ...
Wszystko ok, ryzyka niskie. Teraz czekanie wyniki na papa
I mamy na 90% jedna dziewczynkę... drugie dobrze się maskowalo 😉
Najważniejsze ze wszystkie pomiary dobre.
Muszę trochę teraz się odstresować bo takich emocji to jeszcze nie miałam 🙈💙💙 bliźniacza mama -
Cześć Dziewczyny, jak miło widzieć kolejny bliźniaczy wątek ja z 2019 i fajnie mieć wsparcie nawet tu na forum bo z dwójką to jest jednak inny świat.
Będę zaglądać, sama już tęsknię za ciąża i szczerze powiem, że mogłabym za rok urodzić kolejne bliźniakiWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2020, 13:13
Virad lubi tę wiadomość
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Virad gratulacje !!!!!! To teraz ulga i mozemy się cieszyć i nie stresować 🥰
Ja dziś dostałam wyniki genetycznych badań i tez wyszło ze wszystkie ryzyka niskie j czas się CHWALIĆ — ale ja narazie mówię ze 1 dziecko bo chce znać płeć i wtedy ogłosić 🥰
Iriiska- fajnie ze jesteś , co ci się urodziło ? Jak zmieniło się twoje życie. ?
Październik 2020
💜💜 dwie dziewczynki -
Po pozytywnych badaniach można odetchnąć gratulacje!
Mam parkę, Basia i Kuba a co się zmieniło... Hm wszystko! Życie kręci się wokół dzieci i głównym punktem jest karmienie, jedno ledwo się skończy i zdaje się, że za chwilę zaczyna się już następne ja ciążę zaniosłam fizycznie dobrze a teraz ledwo czuje kręgosłup. Także polecam Wam dobry, dostosowany do wysokości przewijak i ogólnie dużo miejsc gdzie dzieci możecie odłożyć. Dwójkę na raz na upartego da się wziąć na ręce ale nie polecam 😁
Moje maluchy ogólnie grzeczne są i od początku mocno pilnujemy żeby ich nie nosić dużo na rękach, nie usypiać na rękach. Bliźniaki chyba szybciej stają się troszkę bardziej samodzielne i cierpliwe bo jednak zawsze któreś musi poczekać na swoją kolejVirad lubi tę wiadomość
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
To był mega stresujący piątek w moim życiu 🙈Jako, ze doszłam już do siebie 😉 to odpisuje na wszystko 😁
Macey wrote:Macie wybrane laktatory ? Ja napewno chce ten bez przewodowy ale jak to wybrać ?
Jeszcze nie... i chyba nie prędko 🤦🏼♀️ bo znając mnie i moje wybieranie to mi trochę zejdzie 😂
Czytam, że dobrze gdyby był dwufazowy, miał możliwość regulacji zmiany pracy...
żona_męża wrote:jeden za drugim to będzie minimalnie dłuższy od takiego normalnego, tylko czy taki wózek jest bardziej praktyczny/mniej praktyczny? Co myślicie?
Czytałam ze te podwójne są mimo wszystko bardziej skrętne od tych wagoników . Ale to tylko wyczytane w internecie...
Jak masz wąskie drzwi, windę... to chyba tez musisz wziąć to pod uwagę przed wyborem
Irriska... czyli mówisz ze czeka nas hardcore 😂
A co ci się najbardziej sprawdziło przy dzieciakach? Jakieś udogodnienia typu bujaki etc. Używałaś może poduszki do karmienia Twinny Lu i masz jakąś opinie?
Jak znajdziesz wolna chwile to odpisz nam ☺️
Żona_męża za twoje prenatalne ✊✊✊ obyś nie stresowała się tak mocno jak ja. Bo ja myślałam ze na zawał tam zejdę. 🤦🏼♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2020, 17:25
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Cieszę się że mogę pomóc
Rodziłam przez CC, 37+1. Maluchy były glowkowo ale przez stan przedrzucawkowy nie pozwolili mi rodzić naturalnie. I ja ogólnie kiepsko ta cesarkę zaniosłam, pozbierałam się szybko, po 12 h już śmigałam ale sama operacja była dla mnie mocno traumatyczna, jakaś dziwna reakcja na leki.
Trudno mi jeszcze powiedzieć co mi się najbardziej sprawdziło, narazie większość czasu jednak spędzają w swoim łóżeczku, trochę siedzą w bujaczkach w salonie, wcześniej używałam też łozeczka turystycznego w salonie ale jakoś przestało być użyteczne bo nie chcą w nim sami leżeć.
Mocno mi się sprawdzają wszelkie poduszki, mam my Brest friend do karmienia i cebuszkę - na niej można fajnie kłaść dzieci i też z nią karmić, sama tez uwielbiam z nią spać (że też nie odkryłam jej wcześniej) !
Dzieci często sa moim łóżku więc jakoś je trzeba ułożyć, jak jedzą z butelki to robię różne konstrukcje z poduszek i kołdry, tak też często sobie leżymy, śpiewamy etc
Z takich must have to podwójny podgrzewacz/sterylizator do butelek. Nawet jeśli chcecie kp to raczej od razu się nie uda, będzie trochę mm i kpi. Ale warto walczyć
Szykujcie dużo ubranek, pralka chodzi u mnie 2-3 razy w tygodniu mimo że mam tego masę i niestety aż mi szkoda, że tak szybko wyrastają bo niektóre rzeczy to zaledwie kilka razy ubiorą i już za małe. jeśli macie możliwość to polecam suszarkę, pokochałam ja teraz bardziej niż zmywarkę
Ubranka ogólnie mam już do 74, wyprane, w uprasowane i popakowane w paczki, genialnie się to sprawdza bo teraz nie muszę w popłochu nic kupować czy nagle prac.
Bliźniaki zazwyczaj rodzą się malutkie więc miałam też ubranka od 44 ale w moim przypadku akurat się nie sprawdziło bo urodziłam wielkoludy 3360 i 3780g.
Ja ogólnie w zakupach wyprawkowych nie byłam minimalistką także teraz wszystko mam i o dziwo się przydaje... Kilka rodzajów butele, smoczków (bo niewiadomo co podpisuje), takie pierdółki jak myjki do butelek, płyn do mycia butelek, suszarka do butelek - wszystko mi się sprawdza. Poza tym duży zapas wacików do mycia, chusteczek, różnych kremów do pupy. Duże zapasy zrobiłam w ciąży i teraz w razie czego domawiam z allegro
Uf się rozpisalamWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2020, 22:30
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
@irisska w którym tyg ci potwierdzali płeć i czy się sprawdziło ?
Duże dzieci urodziłaś, liczę na to ze mi tez do 37+ tyg da się wytrwać bo ostatnio czytałam ze blizkinaki średnio 33 tyg?
Ja jestem na etapie kupowania neutralnych białych ubranek bo lubię na 60 stopni wrzucać pranie 🤪 i z susrszka bym się za żadne Chiny nie rozstała. Tak jak pisałaś. Wolała bym chyba z zmywarki zrezygnować
Pieluchy !!!! Która z was będzie używać wielorazowych ?
Męża wyciągnęłam w weekend oglądać wózki i 4 sklepy zwiedziłam aż znalazłam bugaboo 🥰. Myśle ze wart swojej ceny i później można odsprzedać
Październik 2020
💜💜 dwie dziewczynki -
Iriiska ❤️
Dzięki za porady 😍
Myśle ze nie raz cię tu jeszcze o coś zapytamy...
Dziewczyny, Iriiska i Macey, jakie macie te suszarki? Oddzielne czy pralko-suszarka? Ja zatanawiam się nad zakupem od jakiegoś czasu, ale ze względu na małe mieszkanie pozostaje mi wybrać pralko-suszarkę... i nie wiem czy jest sens kupować takie 2w1.
Przy dwójce maluchów i dwóch pokojach nie wyobrażać sobie żeby nie mieć suszarki ... bo gdzie miałabym to pranie wieszać 🙈
Jakie macie modele dziewczyny, chwalcie się 😛
Macey, uwielbiam produkty wielorazowe... i jako wierna fanka kubeczka menstruacyjnego 😁 mówię pieluchom wielorazowym na tym etapie nie. Nie wyobrażam sobie tej masy prania która musiałabym zrobić. Tu stawiam na wygodę...
Widze, że zabrałaś się za zakupy 😃 ja jeszcze nie mam tej śmiałości 🤦🏼♀️ Ale może za miesiąc 😉
U mnie lekarka była tak pewna dziewczynki że aż jestem ciekawa czy faktycznie nic się nie zmieni 🙈 no i nie mogę doczekać się aż drugi skarb się ujawni 😃
Żona_męża za jutro ✊✊✊✊✊✊✊ dołączysz do klanu dziewczynek? 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2020, 20:05
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Żona_męża musi być dobrze!!!!!! ✊✊✊❤️❤️❤️
Rozumiem cie doskonale, sama przechodziłam przez to kilka dni temu. To niesamowite, jak te wizyty potrafią być stresujące..
Trzeba wierzyć że będzie dobrze ✊✊✊✊✊✊
Czekamy na info po wizycie 😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2020, 21:04
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Macey, płeć u mnie w 17tc pierwszy raz lekarka powiedziała, wcześniej nie podejmowała prób. Na 12 tc tak wyglądają narządy płciowe:
Także łatwo można się pomylić
33tc to raczej dla ciąż bliźniaczych jedno kosmowkowhch kiedy jeden maluch podjada drugiego i zwykle dysproporcja wagi jest duza. Te 2k2o są dużo bezpieczniejsze i przeważnie donoszone. Ale trzeba wziąć pod uwagę że ok 30 tc mogą się zaczynać różne problemy. U mnie pierwszy szpital wlbyl w 29tc. Maluchy w sumie przekroczyły 4 kg i ciąża się robi już większą niż ta standardowa pojedyncza. Trzeba wtedy na siebie dużo mocniej uważać. I najlepiej mieć wszystko gotowe do tego 30tc. Jak ja wylądowałam w szpitalu to rodzice z moim mężem w panice malowali pokój i meble skręcali - to było główne zajęcie podczas wigilii i świat
A jakie u Was są ciążę?
Suszarkę mam Samsung, tylko dlatego że taka mam pralkę - docelowo będzie stała jedna na drugiej i w takiej sytuacji trzeba brać ta sama firmę.
Tych 2w1 podobno nie polecają bo jednak bęben suszarek jest znacznie większy niż pralek i żeby się dobrze wysuszyło w tych łączonych to trzeba prac małe porcje ubran.
Kciuki za wizyty! ✊✊✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2020, 02:44
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
@zona. Trzymam kciuki ! Wygodna maskę załóż żebyś nie miała problemu z oddychaniem Jak ja i wpadałam w większa panikę 😂
@irriska ja mam 2k2o
@virad ja tez mam samsung i jedna na drugiej stoi. Poniedziałki ma dzień prania i wszystko odrazu suche pachnące i nie trzeba prasować. M się śmieje ze nie nie zna drugiej osoby co to tak często pierze
Dziewczyny czy meczy was bezsenność ? Ja 3x w tyg budzę się przed 5 .. nie ze stressu tylko gotowa zacząć dzień 😂
Ja tez mam dziś prywatna gin.. omówienie wszystkich badań itd... No i umieram z ciekawości co powie o płci
Październik 2020
💜💜 dwie dziewczynki -
@Iriiska, no powiem ci ze te zdjęcia są wymowne 🙈 zobaczymy zatem czy u mnie będzie dziewczynka tak jak dr powiedziała, chociaż była tak pewna tego co mówi 🙈 zobaczymy, tym bardziej ze ja od początku obstawiałam chłopaków ☺️
U mnie tez ciąża 2k2o
@macey kciuki za wizytę ✊✊✊✊
Co do spania, to u mnie zupełnie odwrotnie jest 😂 etap niespania miałam na początku tej ciąży, i tak mniej więcej do 8tc. Teraz muszę budzik nastawiać by do pracy się nie spóźnić 😉
A co do suszarki, to niestety nie mam miejsca na odzielne urządzenie w łazience... już chodzi mi po głowie nawet umieszczenie w kuchni, ale tez nie wiem czy da radę 🤨 a tak by się przydała
@macey @iriiska podajcie modele swoich suszarek, to popatrzę na ich parametry 😁
@żona_męża mam nadzieje ze wszystko jest dobrze. Mocne ✊✊✊✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2020, 17:09
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
nick nieaktualnyiriiska wrote:Cześć Dziewczyny, jak miło widzieć kolejny bliźniaczy wątek ja z 2019 i fajnie mieć wsparcie nawet tu na forum bo z dwójką to jest jednak inny świat.
Będę zaglądać, sama już tęsknię za ciąża i szczerze powiem, że mogłabym za rok urodzić kolejne bliźniaki
Iriska ja tez chce już kolejne :PTrzymajcie sie dziewczyny!
Duzo zdrowia no i z perspektywy czasu moge powiedziec duzo odpoczywajcie ❤iriiska lubi tę wiadomość
-
Pralkę mam samsung ecobubble a suszarka się mieści idealne na górze ( te same wymiary )
Dziś byłam u swojego gin i potwierdziła mi to co na prenatalnym A- 90% dziewczynka B- 60% dziewczynka 🥳🥳🥳🥳🥳
Kolejna wizyta za miesiąc 😩😩
@zona. Jak tam u ciebieVirad lubi tę wiadomość
Październik 2020
💜💜 dwie dziewczynki -
Dziękuję za wszystkie kciuki i zapytania 😊
Z dzidziami wszystko w porządku. Dzidziuś nr 1 leżał „spokojnie” dał się pomierzyć i pooglądać narządy, a dzidziuś nr 2 to jakaś masakra kopał, kręcił się że lekarz chyba z 15 minut go nie mógł uchwycić dodatkowo łożysko go „zasłaniało” (dlatego tylko dzidzia nr 1 ma ładne zdjęcie 😂). Dzidzia nr 1 ma 5,59 cm a dzidzia nr 2 ma 7,15 cm 🤷🏻♀️
Ogólnie bardzo nierealne to było dla mnie te kopniaki i ruchy chyba jeszcze w to wszystko nie wierzę, że spotkało nas tyle szczęścia 🥰 a w gabinecie czułam się jakby to nie był mój lekarz tylko Lord Vader bo taki miał głos w tej maseczce 😂
Co do płci to lekarz powiedział, że nie chce nic obstawiać i na to mamy czas bo często dochodzi do pomyłek ze względu na prawie identyczny wygląd narządów.Virad, Macey lubią tę wiadomość
💙💙 bliźniacza mama