X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Bliźniacze mamy 2020
Odpowiedz

Bliźniacze mamy 2020

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna tak trzymaj i dawaj znać! Ja cały czas myślę o Tobie i wierzę, że wytrwacie jeszcze dłuższą chwilę <3

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Virad Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @justyna No pięknie się tam trzymacie 🥰 oby tak dalej kochana ✊✊✊✊ Pisz od czasu do czasu jak dajecie radę. Wszystkie tu trzymamy mocno za was kciuki ✊✊✊✊ gdybys czegoś potrzebowała to daj znać.

@rucola to już połowa ciąży 🙈 wow, ależ to zleciało 😬 za dobre usg ✊✊ I gratuluje ruchów 🥰
    Co do moich wyborów: ja nie zmienil zdania, u mnie zostaje valco - tylko nie zdecydowałam jeszcze która wersja 🤦🏼‍♀️ bylam w sklepie żaby zamówić, ale dostawa będzie z początkiem października... wiec się rozglądam tak w necie 🤷‍♀️ Przeglądałam europejskie sklepy i te które maja Ultra Duo mają je w kolorze czarne 🤷‍♀️ a ja nie chce tego koloru. A nie przeszkadza ci w tym wózku to wgłębienie w nóżkach? Trend/sport i wersja zwykła rozkładają się całkowicie na płasko... a tu jednak jest taki podnózek (nieco jak kubełek 😉) No chyba ze się mylę, i to tez się unosi... zdjęcie dla zobrazowania o który element mi chodzi 😬
    https://zapodaj.net/f40f1237dfd21.jpg.htmlWybór fotelików narzuciło auto, i padło ma
    Besafe izi go.
    Dzieki bardzo za info o pieluszkach 😚 mój mąż bardzo chce spróbować tego systemu ☺️... tylko pewnie nie od pierwszych dni 😬 najpierw musimy nauczyć się obsługi dzieci 😅

@zona na tym etapie dzieci maja już ciasno w brzuszku... strzelić fotkę to będzie wyczyn, ale jak masz ochotę to możesz spróbować. Mój lekarz próbował zrobić zdjęcie, kilka razy już ... ale totalnie mu nie wyszło 🤣
    Zazdro wagi chłopaków ☺️ naprawdę rewelacja ❤️❤️ chciałbym żeby moje miały wagę powyżej 2kg w dniu porodu. Ale nie wiem czy jest na to szansa. W przyszłym tygodniu będą mierzone, zobaczymy jak rosną.
    U mnie Bugaboo nie będzie 😜 zdecydowaliśmy z mężem ze valco. Super się prowadzi. Mieści się do auta. Mam nadzieje ze długo dzieciaczkom posłuży 🥰

@macey ty szalona kobieto 🤣 jeszcze na porodówkę pojedziesz z laptopem i pracą zdalną 😜 może byś kochana zwolniła już. Potem będzie już tylko gorzej 🤭

Walizkę do szpitala spakowałam... mimo ze nadal nie wiem gdzie ja będę rodzic 🤣🙈🤦🏼‍♀️
    myśle czy nie zabierać smoczków, butelek,i ewentualnie mm 🙈 nie sadze bym mogła karmić od razu.. zwlaszcza ze to pierwszy raz będzie 🤭
    Przepływy u maluchów sprawdzone, wiec kolejny tydzień mozemy być w trójpaku.Uff

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzadko ostatnio zaglądam, maluchy rosną i czasu coraz mniej, zaczynają się przemieszczać i teraz to dopiero jest jazda bez trzymanki 🙈

Pytalyscie o suszarkę jakieś kilka stron wcześniej - moim zdaniem ubranka się kurczą odrobinę przy pierwszym suszeniu, potem jest już ok. Niby są ubranka z oznaczeniem że można je suszyć ale to niewiele zmienia. Ale już się przyzwyczaiłam do tego i biorę to pod uwagę przy zakupach :)

Widziałam że pisalyscie o bugaboo, to ja znalazłam pierwsze wady w moim idealnym wózku ;) synek ponad 9 kg i już się przestał mieścić w gondoli, musieliśmy się przestawić na spacerówkę a ta kubełkowa jednak dla niego jeszcze "za trudna" więc kiepski taki okres przejściowy. Jednak zaluje że nie ma spacerówki rozkładanej na płasko bo możnaby szybciej zmienić i korzystać z większej swobody, leżenie na brzuchu etc. Także to dla mnie bardzo duży minus.
    Justyna, jestes mega dzielna z tym szpitalem, trzymajcie się tam mocno!! Dzień za dniem i oby jak najdłużej 💪

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad niestety nie otwiera mi się to zdjęcie :( spróbuję potem na komputerze ale jeśli myślę o tym co możesz mieć na myśli to jest to regulowane i można wyprostować. Taki sam podnóżek mam w britaxie i podnosi się do pozycji poziomej i jest przedłużeniem wózka. Mi kolor jest obojętny tak serio 😅 choć szary na pewno mocno nie płowieje;) ale będę brać co będzie bo bardzo mi zależy na przekladanychy siedziskach. Jak dziecko przenosisz do spacerówki a taka potrzeba jak pisze irriska może być dużo wcześniej niż zakładamy, to warto mieć bezpośredni wgląd do dziecka, albo w drugą stronę, aby dziecko widziało nas:)
    Irriska napisz proszę czy Twoje Maluchy śpią już osobno i do kiedy sprawdziło się wspólne łóżeczko? Edit. Zacna waga synka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2020, 07:30

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Virad Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @iriiiska całe wieki cie tu nie było 😬 ale jak szkraby zaczęły się przemieszczać to musisz mieć już tam wesoło 🙈
    Super ze ładnie rosną 😀 i tez jestem ciekawa jak ze spaniem u was na tym etapie? Karmienie nadal mieszane?

@rucola chodzi mi właśnie o podnózek, tam jest wgłębienie takie...
    gdzie znalazłaś inny kolor Ultra niż czarny? Proszę linka ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2020, 09:22

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad jak emek szukał z miesiąc temu to coś było chyba, aczkolwiek ręki nie dam sobie uciąć. Nagonie emka w wolnej chwili, najpewniej jutro, bo ja się gubię na tych pepiczkowych stronach 😂😂😂

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Virad Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @rucola Oki 😊 a tak z ciekawości 😁 gondole kupujesz?

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad tak, planuję kupić cały zestaw :) na olx jedna pani sprzedaje gondole i adaptery ale jak przeliczyłam to za nówki niewiele dopłacę a później sprzedam zestaw. A co do kolorów to naprawdę nie pamiętam, dla mnie to obojętne a byłam tak podniecona tym wózkiem że szok 😂😂😂

Synek 💚 31.08.2018r.
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, tak śpią już osobno, ogólnie dużo jesteśmy ostatnio poza domem to w łóżeczkach turystycznych. Dopiero zamówiłam dwa oddzielne łóżeczka i w przyszłym tygodniu będziemy je rozkładać. W sumie to 6 miesięcy dało radę spać razem.

Virad, ze spaniem jest ogólnie dużo gorzej 🙈 regres snu czy cokolwiek innego. W nocy zmieniają się w żarłoki, jedza 3 razy a był okres że wstawali tylko raz. Także nocki są bardzo ciężkie. Jakieś dwa tygodnie temu ich odstawiłam, w sumie to sami zaczęli wariować w nocy przy piersi, jeść znacznie więcej, fochy strzelac i tak łatwo poszło z zakończeniem karmienia. A ja już mam serdecznie dość laktatora 😅

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie i brzuszki 😊 jak się macie?
    U nas wczoraj był gorszy dzień w sensie twardnienia co chwilę i kłucie w pachwinach, poza tym od kilku dni strasznie swędzą mnie żebra i bolą stawy szczególnie w dłoniach 🤷🏻‍♀️ Ale wczoraj letnia kąpiel i masaż w wykonaniu męża dał radę więc toczymy się dalej 😊 coraz więcej leżymy w ciągu dnia więc cieszę się, że zakupy porobione 😊 jeśli któraś z was ma kartę ikea family to na maila pewnie dostałyście bon na 40 zł - piszę o tym, bo mógł wam trafić tak jak mi do spamu, a wykorzystać go można do końca września albo się z kimś nim podzielić na przykład 😊 muszę męża wysłać na jakieś zakupy bo dla mnie to już raczej za wielka wyprawa 🤷🏻‍♀️
    Justynko nasze słoneczko co tam u was? 🥰
    Macey na jaką torbę do bugaboo się zdecydowałaś? Inne trzypaczki a wy możecie polecić jakąś? 😊
    Virad kiedy będziecie się ważyć? Ciekawi mnie strasznie czy tylko moje osiągnęły tą „magiczną granicę” 🤦🏻‍♀️👶🏻👶🏻❤️
    Ale bym zjadła krokiety z kapustą! A wasze zachcianki?
    A tu nasza fura
    897641a45b8a.jpg

Rucola lubi tę wiadomość

💙💙 bliźniacza mama
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry Dziewczyny!!!! Żona jak już fura jest to z taką wagą można chłopaków rodzić ;) Śmieją się oczywiście :P
    Virad ja cały czas o Tobie pamiętam i jak tylko zagonię mojego lenia do poszukania wózka to się podzielę linkiem! Zresztą może sama poszukam.
    Justyna co tam u Ciebie???
    edit. Virad pierwszy znaleziony link :)
    https://www.detske-kocarky.cz/kocarky-kocarky-pro-dvojcata-a-sourozenecke/kocarek-valco-snap-ultra-duo-2019-tailor-made-grey-marle.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2020, 12:58

żona_męża lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Przytulanka Ekspertka

Wysłany: 21 września 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żona męża
    dzięki za informację odnośnie bonu z Ikea, zawsze się przyda. W szczególności, że jeszcze brakuje nam dużo rzeczy. Oj zazdroszczę tej magicznej granicy :) mam nadzieję, że i mi się uda do takiego momentu dotrwać. Na chwilę obecną moje dziewczynki ważą 880 g i 927 g. Za dwa tygodnie mam III badanie prenatalne, już się nie mogę doczekać a zarazem się troszeczkę denerwuję. U mnie różne samopoczucie, raz lepiej raz gorzej. Ale pochwalę się bo udało mi się zrobić dwa programy prania, jeszcze tylko kolory i ciuszki będą przygotowane 😃

Rucola, żona_męża lubią tę wiadomość

• Macey Ekspertka

Wysłany: 21 września 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    #Chwalpost bo wreszcie miałam po miesiącu dziewczyny ważone. 2.2 i 2.4 kg 😰😳😳
    33plus 3 dni. Wydaje mi się ze wielkie.
    Wyniki i przepływy wsYstko Ok. Szyjka ( zapomniałam zapytać ile ) ale „ powinam dotrwać „ termin 12 szpital 13 cięcie

3 tyg i będę mama 🥳🥳🥳🥳. Ile mogą urosnąć w ciągu tych 3 tyg ???????

Co do torby na bugaboo to muszę się zabrać za szukanie. Chce jakaś co się zawiesza na wózku a nie plecak .. jak znajdziesz coś ciekawego to podeslij
    Jeśli chodzi o mnie i ikea to muszę szukać w spaniem dzięki za podpowiedz !

Przytulanka. Gratulacje wagi ! Który to tydzień ?

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • Przytulanka Ekspertka

Wysłany: 21 września 2020, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey
    dla Twoich dziewczynek wielkie gratkii za masę jaką osiągnęły. :) Ciąża wzorowa widzę, oby tak do samego końca 😉 za trzy tygodnie dziewczynki już będą z Wami 🥰 Nie znam się ale pewnie do 3 kg Ci mogą podciągnąć.
    Moje dziewczyny były mierzone w 27+5 tc.

Żona
    Niestety ja żadnego bonu nie otrzymałam od Ikea. Jedynie -10% na marterace i łóżka. Może coś kupiłaś wcześniej i dlatego dostałaś bon?

• żona_męża Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulanka super waga, za chwilę kilogram a potem szybciutko do dwóch 😊 dopiero co moje dzidzie tyle miały 👶🏻👶🏻 co do bonu to z tego co się orientuje to każdy go dostał niezależnie od zakupów 🤷🏻‍♀️ Ewentualnie jeśli pamiętasz dane do konta ikea to tam też jest widoczny ten bon 😊 albo napisz lub zadzwoń do nich?
    Macey świetna waga! Czyli po prostu dzieciaki na tym etapie tyle mają i bardzo dobrze! Co do wagi przy porodzie to też liczę tak około 3 kg 😊
    torbę znalazłam taką (bezfirmową)
    https://www.smyk.com/p/smiki-torba-do-wozka-czarna-i6419005
    I taką firmową
    https://www.joissy.com/torba-do-wozka-carla-black-czarna
    Zwariuje z tym swędzącym brzuchem wrrr

💙💙 bliźniacza mama
  • Przytulanka Ekspertka

Wysłany: 21 września 2020, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żona
    oj chciałabym bardzo żeby moje dzieci do takiej wagi dotrwały. Niestety ja mam ciążę wyższego ryzyka i potem może się różnie zacząć dziać, chociaż myślę
    optymistycznie. Główny cel mojej Pani doktor to minimum dotrwać do 30 tc a jeśli się uda to do końca czyli 36 tc. 😆
    Jutro zadzwonię na infolinię i zapytam o ten bon, bo jeśli jest okazja to warto z niej skorzystać.

Pewnie dziewczyny jesteście już trochę jak na szpilkach przed rozwiązaniem? Zaczynacie się już stresować?

• Macey Ekspertka

Wysłany: 22 września 2020, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulanka. To z górki u ciebie. Pamietam dokładnie te tyg bo jeszcze się dobrze czułam 😂. Teraz to tak ciężko cokolwiek zrobić. A już nie mówię o schylaniu się. Co mi spadnie na podłogę to już nie podnoszę 😛

Co do wagi to rozmawiałam wczoraj z położna i mówiła ze powinny osiągnąć 2.7 2.9 kg i celować w rozmiar 50..

Żona. Pierwsza to chyba eko skora ? Raczki zaraz będą odpadać. Druga nawet fajna. Zamawiasz ja ?

Moj brzuch 😳
    https://zapodaj.net/e564e8f194247.jpg.html
    Od miesiąca nic nie tyje wiec dziewczyny zjadają dodatkowe kg które przybyły przed ciąża.. a jem sporo wg mnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 08:36

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 22 września 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulanko wszystkie tu będziemy mocno trzymały za was kciuki więc napewno wytrwacie jak najdłużej 😘 i zgadzam się z macey: ciesz się, że jeszcze chwileczkę możesz się ruszać, bo jak coś później spadnie na podłogę tak koniec 😂🤦🏻‍♀️
    Co do dnia rozwiązania na razie staram się nie nakręcać bo jak zacznę myśleć to wpadnę w jakieś błędne koło... wogóle chyba dzień przed terminem powiem mężowi, że ma mnie gdzieś zabrać żebym o tym za bardzo nie mogła myśleć (o ile będę w stanie się dotoczyć gdziekolwiek 🤷🏻‍♀️)
    Macey właśnie zastanawiam się z tą torbą bo ona też jest taka skóropodobna a chyba wolałabym bardziej z materiału. Może jeszcze poszukam 😊 cudowny brzusio 🥰🥰 a w nim dwie małe księżniczki!

💙💙 bliźniacza mama
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 września 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey piekny brzuszek, bardzo zgrabny!!! mam wrażenie ze mój aktualnie jest nieiwele mniejszy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 13:33

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Przytulanka Ekspertka

Wysłany: 22 września 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziękuję dziewczyny za wsparcie :) ja niestety średnio się czuję przez to, że już trochę czasu jestem przełączona na tryb księżniczki. Też miałyście bóle w krzyżu? Bo właśnie od wczoraj trochę zaczęły mi doskwierać, a gdzie tam do końca...

Macey śliczny brzuszek :) do rozwiązania pewnie jeszcze trochę urośnie. 😉

Rucola odnośnie brzucha to mam podobnie, przez ostatnie dwa tygodnie tak urósł, że nawet pani doktor zauważyła.

‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ