Blizniaki w 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
MiMi, na dzisiejszej wizycie nie było pomiarów dzieci, tylko przepływy i podgląd krwiaka. Za tydzień kolejna wizyta na której będzie mierzenie wszystkiego😃
Rodzina, w poprzedniej ciąży jakoś tak po 20 tygodniu miałam już skurcze braxtona hicksa, wszelkie takie ciągnięcia to raczej ciążowa norma, a przy podwójnym balaście dodatkowo dają się we znaki😉Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Hej Dziewczyny. Przepraszam że dopiero piszę ale nie mam żadnych konkretnych informacji. Wiem że przepływy są ok, ilość wód ok, szyjka trzyma a różnica wagowa między dziećmi jest duża, ponad pół kg. Jutro mam dzwonić do lekarza prowadzącego bo skonsultuje moje wyniki z tym specjalistą z certyfikatem i powie czy mam przyjechać do tego specjalisty na badanie, bo on się zastanawia nad położeniem mnie w szpitalu na obserwację, skierowanie już mam. Także jutro rano będę wiedzieć coś więcej ale próbuję się umówić do innego lekarza z certyfikatem na niezależne badania i niezależną opinię, bo powoli mam dość tego cyrku.... Dam jutro znać.
Żałuję że nie mam lekarza specjalizującego się w ciążach mnogich ale nawet nie wiem czy jest ktoś taki na Podkarpaciu....#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola, przykro mi, że tak się musisz denerwować i martwić, kciuki żeby udało Ci się skonsultować z lekarzem, który ma doświadczenie w ciążach bliźniaczych✊ nieustannie przesyłam Ci pozytywne fluidy🤗
Rucola lubi tę wiadomość
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Rucola myślę o was. Mam nadzieję że uda Ci się zasięgnąć opinii innego lekarza a jutro dostaniesz pozytywne wiadomości i jednak szpital nie będzie konieczny.
Rucola lubi tę wiadomość
Różyczka32
Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️ -
Rucola bardzo współczuję tego przez co każą Ci przechodzić oby się udało skonsultować z kimś obiektywnym z wiedzą o ciążach bliźniaczych. A podali Ci wagę synka? Przybrał od ostatniej wizyty?
Kciuki żeby jednak obyło się bez szpitala!!
Jaksa dokładnie człowiek by trochę sobie pospał A tu klops, choć może dzieciaczki już mnie przygotowują na nieprzespane noce po porodzie, jak będę wprawiona w niespaniu to nie będzie szoku po porodzie ;> -
Lusi, ja też dowiedziałam się na prenatalnych, że będą bliźniaki 2 dni to był taki bardzo głęboki szok nadal się z siebie śmiejemy, że sobie bliźniaki zrobiliśmy. Z tego co czytałam, ciąże w późniejszym wieku są właśnie często bliźniacze.
Wczoraj miałam wizytę, usg to jest dla mnie koszmar, co chwilę obracanie się z boku na bok, chwilę na plecach bo ciężko 2 sztuki zmierzyć. Dziewczyny ważą prawie tyle samo, po około 1,5kg. Zdjęć jak zwykle nie mam, bo są obrócone plecami i głową w dół. Szyjka skróciła się do 3,2cm, ale to nadal bardzo dobry wynik.
Dzisiaj pracowicie, udało mi się zrobić zakupy, sernik się piecze, uszka mamy zamrożone, jeszcze kokosanki na kruchym cieście i gwiazda makowa. Jutro dopinanie kuchennych wybryków i można jechać do rodzicówRodzina, Jaksa lubią tę wiadomość
-
Witajcie Dziewczyny. Jestem aktualnie w szpitalu.... Miałam dziś w końcu solidne USG, według którego synek waży 1800g a córeczka 2400g, szyjka pancerna 3,3cm wszystkie przepływy prawidłowe. Jedyny problem to różnica wagi powyżej 25%. Chcą mnie zostawić do porodu.... Dla mojej psychiki to jest jakaś masakra dlatego zdecydowaliśmy z mężem że jeśli jutrzejsze USG również na Voulsonie będzie równie dobre jak dziś a jednym problemem będzie różnica wagowa, to wypisuję się na własne żądanie. Po świętach pomyślę co dalej....
Justa pięknie ważą Twoje córeczki! Szyjka piękna jak na ten etap ciąży!!#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola, jestem przekonana że synek przeskoczy 2 kg, córeczka już pięknie waży. Mam nadzieję, ze nie będziesz musiała zostać w szpitalu na święta. Zaciskam mocno pięści za Was!
Justa, super ze masz tyle energii, podziwiam;) waga dzieciaczkow i szyjka super, ale pamietaj też o odpoczynku;)
Lusi, jak po wizycie? Lekarz prowadzący również zdziwiony nowiną? -
Forumowiczka, energii to ja mam, ale możliwości małe. Teraz siedzę i już nie mogę za bardzo się ruszyć... Bolą mnie żylaki, bolą mnie plecy.
I jeszcze brakowało mi infekcji grzybiczej... Już chyba 3 miesiące miałam spokój, na szczęście mam clotrimazolum przepisane profilaktycznie od lekarza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2020, 17:20
-
Rucola trzymajcie się. Jest jeszcze czas synio podgoni. Wiem co to znaczy dłuższy pobyt w szpitalu i doskonale Cię rozumiem. Oby jutrzejsze usg również było dobre. Ktg będziesz miała robione?Różyczka32
Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️ -
Rucola, trzymam za Was kciuki. Wiem co to znaczy siedzieć samemu w szpitalu, a w święta to sobie nawet nie wyobrażam, przez co przechodzisz teraz. Dużo zdrówka wam życzę 💓
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Hej 😁
Jestem po wizycie u prowadzącego.
Potwierdzone. Jednokosmówkowe jednoobwodowe. Jest minimalna szansa że coś co lekarz zobaczył na usg w najbliższym czasie przekształci sie w obwód. Taka cieniutka linia była widoczna. Mam pokazac na prenatalnych które mam 28.12.
Na ten moment sa w miarę równe, serducha też bez zastrzeżeń. Kolejny etap to prenatalne.
Na trn moment lekarz mie jest w stanie określić terminu cesarki bo się za duzo jeszcze może zmienić. Ale faktycznie jest prawdopodobne 32tc.
Dziewczyny życzę Wam zdrowych zdrowych zdrowych świąt! 😘😘😘Rodzina, Jaksa, Różyczka32 lubią tę wiadomość
Lusi
Szymuś 15.05.21 / 1490g
Tymuś 15.05.21 / 1520 g -
Różyczka, Rodzina, dziękuję za życzenia. Również życzę Spokojnych Świąt, i dużo, dużo zdrowia dla nas i naszych maluszków ☃️🎄
Rodzina lubi tę wiadomość
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie"