Blizniaki w 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny! Nie pisałam bo byłam tak wyeksploatowana energetycznie że dopiero powoli dochodzę do siebie.... Wczoraj wyszłam ze szpitala ale w środę wracam. Powiem Wam, że informacja że przez kilka tygodni mam nie zobaczyć synka po prostu mnie rozwaliła, nie umiałam sobie z tym poradzić... Nawet przyszła do mnie psycholog i stwierdziła że psychicznie nie podołam... Lekarze są bezduszni, totalnie bez empatii. Rozumiem, gdyby była sytuacja podbramkowa albo chociaż wątpliwa to byłoby zupełnie inaczej a tutaj kazali mi zostać z powodu dla mnie niezrozumiałego... Na szczęście ordynator okazał się myśleć trzeźwo i mnie wypuścił, zresztą byłam gotowa wyjść na własne ryzyko. Synek waży 1800g z kawałkiem, jest w 5 percentylu siatki dla ciąży pojedynczej i jest zakwalifikowany jako SGA. Przepływy idealne, wody w normie, szyjka 3,3cm pancerna. Córeczka 2400g 75ty percentyla, wszystkie pomiary na 35-36tc i wszystkie inne parametry są super. Ewidentnie córka goni i to ona robi tą różnicę wagową. Synek we wszystkich parametrach wychodzi na 31-32tc czyli max jest 2 tygodnie do tyłu czyli w granicach normy. Lekarze chcą mnie obserwować pod kątem niewydolności łożyska synka, ale póki parametry będą prawidłowe nie dam się położyć w szpitalu. Jak będzie gorzej- oczywiście... Ważne że już będę gotowa psychicznie. W poniedziałek liczę na niezależną wizytę u innego bardzo polecanego lekarza, mam nadzieję że się uda...#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola, tak mi przykro... 😢Brak mi słów, mam nadzieję, że teraz jak jesteście już razem, zapomnicie o tym czasie świątecznej rozłąki🤗 Cały czas wierzę, że synek podrośnie do tych 2 kilogramów z małym zapasem, mocno trzymam kciuki żeby nie doszedł żaden dodatkowy problem i Dzieciątka posiedziały w brzusiu do stycznia✊✊ jesteś bardzo dzielną Matką i Kobietą, przytulam wirtualne🤗
Rucola lubi tę wiadomość
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Rucola - podejrzewam, że na Twoim miejscu zrobiłabym to samo. Tym bardziej, że jak piszesz oprócz różnicy wag, wszystkie badania wychodzą prawidłowo.
Ja mimo wszystko gdzieś w środku jestem mocno przekonana, że ta różnica to wynik po pierwsze faktu, że dzieciaczki są dwujajowe, a dwa że tak jak wcześniej wspomniałaś nie ma pewności, że do zapłodnienia doszło dokładnie w tym samym czasie.
Aaa i super, że będziesz miała tę niezależną konsultację. Mocne, mocne kciukasy.
Tulę mooocno
Rucola lubi tę wiadomość
-
Rucola dziwne to że patrzą tylko pod kątem tego że synio mniejszy, a nie pod względem tego że to córka zawyża mocno parametry - wiec różnica musi być. Każde z nich ma swój worek i rozwija się według własnych potrzeb - no tak mi się wydaje przynajmniej.
Rucola lubi tę wiadomość
Różyczka32
Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️ -
Dziewczyny ja też tak myślę, lekarze wzbudzają we mnie ogromny niepokój i boję się, że odbije się to na dzieciach. Takie błędne koło. No nic, jest jak jest, mam nadzieję że nie będziecie miały podobnych problemów i problemów w ciąży w ogóle...#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola dobrze że zdecydowałaś się spędzić święta z rodziną też bym pewnie tak zrobiła
. Myślę że jakbyś była w ciazy pojedynczej tylko z synkiem to stwierdzili by że jest po prostu ciut za mały i kazali częściej obserwować, a tak porównując do córeczki którą jest większa jak na ten dzień ciąży, to wychodzi im większa różnica i trochę przesadzają bądź wolą dmuchać na zimne.. trzymam kciuki aby synek jak najszybciej przebił 2kg abyś Ty się nie musiała martwić😘Rucola lubi tę wiadomość
-
Rucola, ją też sądzę, ze na Twoim miejscu zrobilabym to samo. Może jeszcze okaże się jednak, ze nie będziesz musiała zostać w szpitalu... A tymczasem mam nadzieję, ze mimo wszystko odpoczywasz wśród najbliższych i nie myślisz za dużo..
MiMi trzymam kciuki! -
Rucola dobrze, że święta spędzasz w domu i że wracasz do szpitala w środę. Trzeba wierzyć, że lekarze wiedzą co robią. Myślę, że z synkiem będzie wszystko dobrze. Może po prostu będzie drobniejszy.
MiMi, również trzymam kciuki za jutro.
Ja mam wizytę dopiero 8 stycznia i już siedzie jak na szpilkach.
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
MiMi, powodzenia na jutrzejszej wizycie, kciuki zacisnięte✊✊
Perełka, taaak, skąd ja to znam, hormony robią swoje... mi się zdarza co kilka minut, parę razy pod rząd, zanim zasnę🤦♀️ a co będzie jak chłopaki podrosną i też mi zaczną skakać po pęcherzu😆Perelka lubi tę wiadomość
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Hej dziewczyny! Rucola jak u Ciebie sytuacja? Wyszłaś do domu?
Ja dzis po prentalnych. Udało się. Dzieci nadal 2, nie odkryto 3 😁
Wyniki bardzo dobre, właśnie nie nie podejrzenia wad.
5 cm i 6 cm obecnie mają 😁🙈
Jaksa, Rucola lubią tę wiadomość
Lusi
Szymuś 15.05.21 / 1490g
Tymuś 15.05.21 / 1520 g -
Lusi super dobre wieści.
Ja też dzisiaj byłam na wizycie szyjka troszkę krótsza bo 3,40 cm a było 3,70cm synio napiera na szyjkę. Chłopaki ważą 859g i 828g.Gin mówi że w normie. Z wazniejszych rzeczy to dowiedziałam się że z reguły robią przy bliźniakach cc-czego się bardzo boję. Około32 33 tyg. Będzie chciał mnie dać do szpitala na sterydy i chyba wyjdę, no chyba że podzieje się coś wcześniej. Albo pojawi się cholestaza... I w styczniu ma mi dać kartę do liczenia ruchówRóżyczka32
Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️ -
Różyczko, szyjka nadal ładna, może synek zmieni nieco pozycję i pozwoli jej "odetchnąć"✊i jaka ładna waga, Dzieci powoli zbliżają się do 1 kg🤩
Też się boję cc, zawsze mnie to przerażało, zwłaszcza, że poprzedni poród SN wspominam cudownie... ale co zrobić ech🤷♀️Różyczka32 lubi tę wiadomość
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼