X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Blizniaki w 2021
Odpowiedz

Blizniaki w 2021

Oceń ten wątek:
  • Forumowiczka Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2020, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja też wam życze wszystkiego dobrego na te święta, dużo zdrówka, spokoju, cudownej atmosfery, a w zbliżającym się 2021 szczęśliwych rozwiązań :)

Rodzina lubi tę wiadomość

p19udqk3gr1pblu2.png
  • Perelka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radosnych, spokojnych i zdrowych Świąt dla Was wszystkich 🎄🎁😘

Rodzina lubi tę wiadomość

• Chica Przyjaciółka

Wysłany: 25 grudnia 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Mamusie,
    zdrowych i spokojnych Świąt! Życzę nam wszystkim nudnych ciąż, szczęśliwych rozwiązań i cudownych, zdrowych Dzieciątek <3

Witaj Lusi - gratulacje!

Rucola - czekamy na dobre wieści od Ciebie, cały czas trzymając mocno kciuki

• Rucola Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2020, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Nie pisałam bo byłam tak wyeksploatowana energetycznie że dopiero powoli dochodzę do siebie.... Wczoraj wyszłam ze szpitala ale w środę wracam. Powiem Wam, że informacja że przez kilka tygodni mam nie zobaczyć synka po prostu mnie rozwaliła, nie umiałam sobie z tym poradzić... Nawet przyszła do mnie psycholog i stwierdziła że psychicznie nie podołam... Lekarze są bezduszni, totalnie bez empatii. Rozumiem, gdyby była sytuacja podbramkowa albo chociaż wątpliwa to byłoby zupełnie inaczej a tutaj kazali mi zostać z powodu dla mnie niezrozumiałego... Na szczęście ordynator okazał się myśleć trzeźwo i mnie wypuścił, zresztą byłam gotowa wyjść na własne ryzyko. Synek waży 1800g z kawałkiem, jest w 5 percentylu siatki dla ciąży pojedynczej i jest zakwalifikowany jako SGA. Przepływy idealne, wody w normie, szyjka 3,3cm pancerna. Córeczka 2400g 75ty percentyla, wszystkie pomiary na 35-36tc i wszystkie inne parametry są super. Ewidentnie córka goni i to ona robi tą różnicę wagową. Synek we wszystkich parametrach wychodzi na 31-32tc czyli max jest 2 tygodnie do tyłu czyli w granicach normy. Lekarze chcą mnie obserwować pod kątem niewydolności łożyska synka, ale póki parametry będą prawidłowe nie dam się położyć w szpitalu. Jak będzie gorzej- oczywiście... Ważne że już będę gotowa psychicznie. W poniedziałek liczę na niezależną wizytę u innego bardzo polecanego lekarza, mam nadzieję że się uda...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Jaksa Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, tak mi przykro... 😢Brak mi słów, mam nadzieję, że teraz jak jesteście już razem, zapomnicie o tym czasie świątecznej rozłąki🤗 Cały czas wierzę, że synek podrośnie do tych 2 kilogramów z małym zapasem, mocno trzymam kciuki żeby nie doszedł żaden dodatkowy problem i Dzieciątka posiedziały w brzusiu do stycznia✊✊ jesteś bardzo dzielną Matką i Kobietą, przytulam wirtualne🤗

Rucola lubi tę wiadomość

Start 2014
    8xIUI😔 III IUI cb👼
    2019 👧🏼
    2021 ur. 24+4tc👼👶
    2023 👧🏼
  • Chica Przyjaciółka

Wysłany: 26 grudnia 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola - podejrzewam, że na Twoim miejscu zrobiłabym to samo. Tym bardziej, że jak piszesz oprócz różnicy wag, wszystkie badania wychodzą prawidłowo.
    Ja mimo wszystko gdzieś w środku jestem mocno przekonana, że ta różnica to wynik po pierwsze faktu, że dzieciaczki są dwujajowe, a dwa że tak jak wcześniej wspomniałaś nie ma pewności, że do zapłodnienia doszło dokładnie w tym samym czasie.

Aaa i super, że będziesz miała tę niezależną konsultację. Mocne, mocne kciukasy.
    Tulę mooocno <3

Rucola lubi tę wiadomość

• Różyczka32 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2020, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola dziwne to że patrzą tylko pod kątem tego że synio mniejszy, a nie pod względem tego że to córka zawyża mocno parametry - wiec różnica musi być. Każde z nich ma swój worek i rozwija się według własnych potrzeb - no tak mi się wydaje przynajmniej.

Rucola lubi tę wiadomość

Różyczka32

Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też tak myślę, lekarze wzbudzają we mnie ogromny niepokój i boję się, że odbije się to na dzieciach. Takie błędne koło. No nic, jest jak jest, mam nadzieję że nie będziecie miały podobnych problemów i problemów w ciąży w ogóle...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Perelka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola dobrze że zdecydowałaś się spędzić święta z rodziną:) też bym pewnie tak zrobiła
    . Myślę że jakbyś była w ciazy pojedynczej tylko z synkiem to stwierdzili by że jest po prostu ciut za mały i kazali częściej obserwować, a tak porównując do córeczki którą jest większa jak na ten dzień ciąży, to wychodzi im większa różnica i trochę przesadzają bądź wolą dmuchać na zimne.. trzymam kciuki aby synek jak najszybciej przebił 2kg abyś Ty się nie musiała martwić😘

Rucola lubi tę wiadomość

• Perelka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś pobilam rekord -5 pielgrzymek do toalety w nocy ;p maluchy chyba sobie robią trampolinę z mojego pęcherza 😁

• MiMi Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny całe święta rozmyslam o jutrzejszej wizycie... Dobrze że przynajmniej wizyta jest rano o 9:00. Trzymajcie kciuki za nas :)

010igov3znog0i75.png
  • Forumowiczka Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2020, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, ją też sądzę, ze na Twoim miejscu zrobilabym to samo. Może jeszcze okaże się jednak, ze nie będziesz musiała zostać w szpitalu... A tymczasem mam nadzieję, ze mimo wszystko odpoczywasz wśród najbliższych i nie myślisz za dużo..

MiMi trzymam kciuki!

p19udqk3gr1pblu2.png
  • Elleen Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola dobrze, że święta spędzasz w domu i że wracasz do szpitala w środę. Trzeba wierzyć, że lekarze wiedzą co robią. Myślę, że z synkiem będzie wszystko dobrze. Może po prostu będzie drobniejszy.
    MiMi, również trzymam kciuki za jutro.
    Ja mam wizytę dopiero 8 stycznia i już siedzie jak na szpilkach.

o1486iyele9sg31t.png
    Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
    08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
    11.2020- II CS z Lamettą - 💕
    19.05. 2020-III badania prenatalne:
    ♀️ 2048g 💓150/ min
    ♂️ 2272g💓 145/min
    "Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie"
  • Jaksa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiMi, powodzenia na jutrzejszej wizycie, kciuki zacisnięte✊✊

Perełka, taaak, skąd ja to znam, hormony robią swoje... mi się zdarza co kilka minut, parę razy pod rząd, zanim zasnę🤦‍♀️ a co będzie jak chłopaki podrosną i też mi zaczną skakać po pęcherzu😆

Perelka lubi tę wiadomość

Start 2014
    8xIUI😔 III IUI cb👼
    2019 👧🏼
    2021 ur. 24+4tc👼👶
    2023 👧🏼
  • MiMi Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2020, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doktor się rozchorował i wizyta w sobotę... Mam nadzieję że dzieci okej i wytrzymamy jeszcze te kilka dni :(

010igov3znog0i75.png
  • Jaksa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusi11-88, dzisiaj masz prenatalne? Powodzenia, z całych sił zaciskam kciuki za dobre wiadomości na badaniu✊✊🍀

MiMi, ech szkoda, oby czas szybko upłynął do soboty.

Start 2014
    8xIUI😔 III IUI cb👼
    2019 👧🏼
    2021 ur. 24+4tc👼👶
    2023 👧🏼
  • Lusi11-88 Koleżanka

Wysłany: 28 grudnia 2020, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Rucola jak u Ciebie sytuacja? Wyszłaś do domu?

Ja dzis po prentalnych. Udało się. Dzieci nadal 2, nie odkryto 3 😁
    Wyniki bardzo dobre, właśnie nie nie podejrzenia wad.
    5 cm i 6 cm obecnie mają 😁🙈

Jaksa, Rucola lubią tę wiadomość

Lusi

Szymuś 15.05.21 / 1490g
    Tymuś 15.05.21 / 1520 g
  • Jaksa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusi11-88, świetne wiadomości😃 pięknie rosną Dzidziki. A wypatrzył lekarz, czy jest błona między dziećmi, czy są ostatecznie dwu- czy jednoowodniowe?

Start 2014
    8xIUI😔 III IUI cb👼
    2019 👧🏼
    2021 ur. 24+4tc👼👶
    2023 👧🏼
  • Różyczka32 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusi super dobre wieści.

Ja też dzisiaj byłam na wizycie szyjka troszkę krótsza bo 3,40 cm a było 3,70cm synio napiera na szyjkę. Chłopaki ważą 859g i 828g.Gin mówi że w normie. Z wazniejszych rzeczy to dowiedziałam się że z reguły robią przy bliźniakach cc-czego się bardzo boję. Około32 33 tyg. Będzie chciał mnie dać do szpitala na sterydy i chyba wyjdę, no chyba że podzieje się coś wcześniej. Albo pojawi się cholestaza... I w styczniu ma mi dać kartę do liczenia ruchów

Różyczka32

Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️
  • Jaksa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczko, szyjka nadal ładna, może synek zmieni nieco pozycję i pozwoli jej "odetchnąć"✊i jaka ładna waga, Dzieci powoli zbliżają się do 1 kg🤩
    Też się boję cc, zawsze mnie to przerażało, zwłaszcza, że poprzedni poród SN wspominam cudownie... ale co zrobić ech🤷‍♀️

Różyczka32 lubi tę wiadomość

Start 2014
    8xIUI😔 III IUI cb👼
    2019 👧🏼
    2021 ur. 24+4tc👼👶
    2023 👧🏼
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ