Blizniaki w 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Mimi szkoda że wizyta się nie odbyła:( w sobotę na pewno będzie wszystko ok
Lusi super wieści, niech dzieciaczki teraz pięknie rosną i mama czuła się dobrze;)
Różyczko przypomnij proszę masz ciążę 1o1k, że tak szybko chcą Cię dać do szpitala i podawać sterydy? -
To ja się cieszę, że będzie cc. Położna opowiadała ze jeździ do dziecka, dostał 4punkty,rodzice walczą o zdrowie, bo poród poszedł nie tak jak myśleli. Konsekwencje SN mam do dzisiaj, po 2 dzieci na raz to ja nie wiem jak moje ciało by to zniosło, a i tak majątek wydam na fizjoterapeutę.
Zaczynam powoli kompletować wyprawkę do szpitala... 7 stycznia mam wizyte, po wizycie może zadzwonię do szpitala i będę pytać jak wygląda pobyt, opieka... Co raz bardziej się boję.. -
Perelka 2o2k Myślę że zapobiegawczo, ponieważ moje wcześniejsze porody były w 34 i 36 tyg. Teraz dwoje więc też większe ryzyko.
Justa ja się boję nie tylko operacji ale też tego że po cc będę się fatalnie czuła i nie dam rady zająć się dziećmi. Po SN wiem czego się spodziewać a tu nowa sytuacja ale z drugiej strony mam nadzieję że nie będzie tak źleRóżyczka32
Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️ -
Justa, Różyczko, to prawda, wszystko zależy w dużej mierze od wcześniejszych doświadczeń. Najważniejsze, że żyjemy w czasach gdzie jest możliwość cc, bo nie wyobrażam sobie powikłanych ciąż bliźniaczych w czasach, choćby naszych babek i prababek😲 zresztą, moja babcia urodziła przedwcześnie bliźniaczki, niestety, tylko jedna z moich Ciotek przeżyła, ale i tak cud, że w tamtych latach nieco ponad 1 kilogramowe dzieciątko (w domu, bez inkubatora), przeżyło i ma się dobrze.
Justa, masz żelazne nerwy, u mnie chyba w 30 tygodniu walizka będzie czekała w progu🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2020, 22:28
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Jaksa, mąż dzisiaj zamówił walizkę :p babcia męża urodziła bliźniaki, dowiedzieli się w trakcie porodu, wszystko było ok, niestety jeden z braci zmarł w wieku 3 lat - Odra...
Nerwów raczej nie mam żelaznych, chyba tak się boję, że gdzieś to wypieramno ale trzeba się zabrać za to. Ubranka dopiero ogarniam... Muszę kupić woreczki strunowe i zrobić sobie komplety ubrań dla dziewczyn
-
Justa, dokładnie, to dopiero musiało być zaskoczenie, dowiedzieć się podczas porodu😳
Justa przybijam piątkę-znam patent z woreczkami strunowymi, przy poprzednim porodzie też tak robiłam😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2020, 22:09
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Rucola byłaś na wizycie?
Justa swoje dziewczynki w takie same komplety będziesz ubierać czy różnie. Ja się zastanawiam czy moim chłopcom takie same ubranka kupić ale mam obawy ze mogę nie rozpoznawać który to ktory chociaż będą różni 🙆♀️🙈Różyczka32
Dobry wieczór Dziewczyny!!!
Lusi gratuluję dobrych wiadomości! MiMi przykro mi, że musisz jeszcze chwilę poczekać, ale być może tak miało być z jakiegoś powodu. Ja też miałam kilka przesuniętych wizyt, prenatalne i USG III trymestru....
Dziewczyny udało mi się dostać do tego lekarza dzisiajjestem bardzo zadowolona, naprawdę. Według niego dzieci są między 10 a 90 percentylem i rozwijają się prawidłowo, przepływy ok, wód płodowych naprawdę dużo, szyjka trzyma i lekarz nie widzi podstaw do stałej hospitalizacji czy wcześniejszego rozwiązania (na dzień dzisiejszy) ale zaleca badanie na Voulsonie i Dopplera co tydzień, czyli standardowa procedura
Synka wymierzył mi na 2137g a córeczkę na 2625g więc mimo pół kg różnicy jest naprawdę dobrze
bardzo się ciesze że jest jak jest i w środę idę na dobowy monitoring ale nie zamierzam zostawać w szpitalu. Nie chcę stresować ani dzieci w brzuchu swoim stresem ani synka w domu. Wierzę że wszystko skończy się dobrze
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola świetne wiadomości. Lekarz miał świeże podejście do dzidziusiow i chyba cię uspokoił a to najważniejsze. Teraz odetchnij i się zrelaksuj wszystko będzie dobrze ☺️
Rucola lubi tę wiadomość
Różyczka32
Rucola, jupiii, cudowne wieści😃 bardzo się cieszę, że trafiłaś do kompetentnego lekarza i czujesz się spokojniejsza🤗 a synuś jak pięknie podrósł!
Zestawy ubrań, body+pajacyk, pieluchy tetrowe, czapeczki pakowałam w Woreczki strunowe;dzięki temu w szpitalu podczas przegrzebywania walizki w poszukiwaniu czegoś, nie miały kontaktu ze szpitalnymi zarazkami. I po powrocie, rzeczy których nie użyłam, bez obaw mogłam włożyć do szafy bez ponownego prania i prasowania😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2020, 23:01
Rucola lubi tę wiadomość
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Różyczka32 wrote:Rucola byłaś na wizycie?
Justa swoje dziewczynki w takie same komplety będziesz ubierać czy różnie. Ja się zastanawiam czy moim chłopcom takie same ubranka kupić ale mam obawy ze mogę nie rozpoznawać który to ktory chociaż będą różni 🙆♀️🙈dużo ubrań już dostaliśmy i są one pojedynczo. A druga sprawa, to jednak są 2 odrębne ludziki, z tego co czytałam bliźniaki same negatywnie oceniają jednakowe ubieranie i ogólnie takie traktowanie jako jedność, chyba że same tego chcą
Rucola, super wieścicałą masą stresu mniej. 0,5kg różnicy to nie jest dużo na tym etapie
Rucola, Różyczka32 lubią tę wiadomość
-
Rucola super👏 Na pewno się uspokoiłaś nieco.
Fajny pomysł z tymi woreczkami strunowymi. Gotowe zestawy do ubrania popakowane. Bo ja to też nie pomyślałam, że tak można by zrobić,a że świeżak w temacie to pewnie bym popakowała nie wiadomo co i nie wiadomo jak😂
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Dziewczyny dziękuję! Jaksa dziękuję za wyjaśnienie
u mnie szpital zapewnia ciuszki ale na pewno wezmę coś swojego i faktycznie popakuje w te woreczki:)
Co do ciuszkow to ja kupowałabym podobne ale nie identyczne. Myślę że warto od małego sygnalizować i sobie i dzieciom że to jednak dwie odrębne jednostki 😅 często bliźniaki są porównywane czego ja strasznie nie lubię a identyczne ubrania tylko podkreślają podobieństwo u bliźniąt jednojajowychWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2020, 23:31
Różyczka32 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola jak wcześniej rodziłam to szpital też dawał ubranka ale moje dzieci po ich założeniu miały uczulenie i położne same mówiły żeby przynieść swoje.
Rucola lubi tę wiadomość
Różyczka32
Rozyczka, ladne wagi maja chlopcy. Co ile czasu robione masz usg i mierza chlopakow? Zastanawiam sie, czy te 3 usg przy blizniakach to nie za malo? Moj lekarz tylko badania zleca i szyjke sprawdza. Dzieci nie kontroluje. Jutro mam wizyte.
Rucola wiedzialam, ze synek szybko podgoni wagowo. Super 😄 corcia tez duza bedzie. Ciesze sie, ze wszystko w porzadku.
Rozyczko, a ten kalendarz ruchow to koniecznosc? Inne dziewczyny tez prowadzilyscie takie cos? To moja pierwsza ciaza. Nie wiedzialam, ze tak sie robi.
Rucola lubi tę wiadomość
-
Rodzina ja chodzę też prywatnie do tego samego lekarza co prowadzi mnie na NFZ Teraz byłam żeby zobaczyć ta szyjkę po świętach i przy okazji zobaczył co u chlopakow. Teraz ok 30 tygodniu będzie następne to to już takie końcowe chyba że z tą szyjka dalej się będzie działo. Co do karty ruchów to nigdy nie miałam jej w domu zawsze mi ją dawali jak trafiałam co szpitala.Różyczka32
Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️