X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Blizniaki w 2021
Odpowiedz

Blizniaki w 2021

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełko synek 49cm a córeczka 52 :)

Chica, Perelka, Jaksa, Foto_Anna lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Różyczka32 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaksa powodzenia na wizycie ✊kciuki, czekamy na wieści.

Justa dobrze ze takie ustalenia w sprawie szpitala - jeszcze tylko 1,5 tyg. wytrzymac😉

Rucola w wolnej chwili dawaj znać co u was. Jak karmienie jak dzieciaczki jak ty się czujesz?

Jaksa lubi tę wiadomość

Różyczka32

Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęście jest takie że żadnych skurczy nie mam. W razie czego to przyspieszę w miarę możliwości wizytę. Tylko znowu pojawiają się głosy innych osób że skoro nic się nie dzieje to po co do szpitala...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Jaksa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, nie przejmuj się takim gadaniem, w tym momencie liczy się najbardziej zdrowie Twoje i Dziewczynek🤗

MiMi, widzę że Twój suwaczek "ruszył" 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 07:43

Start 2014
    8xIUI😔 III IUI cb👼
    2019 👧🏼
    2021 ur. 24+4tc👼👶
    2023 👧🏼
  • Mamuska Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, nie przejmuj się tym kto coś mówi. Przecież wiadomo że nikt dla przyjemności nie położy się do szpitala i każda z nas chciałaby jak najdłużej być w domu i w ostateczności położyć się na oddział. Jeżeli lekarz powie, że tak będzie lepiej i bezpieczniej to nie ma co się zastanawiać, będziesz pod stałą opieką lekarzy i w każdej chwili w razie czego zrobią potrzebne badania.

Ja wczoraj byłam na tej kroplówce z magnezem, ale brzuch jaki twardy był tak jest.

Wczoraj umówiłam się do wizytę do innego lekarza( ordynatorki że szpitala w którym chce rodzic). Lekarka, do której chodziłam do tej pory na ostatniej wizycie ma swoją przychodnie i nie pracuje w szpitalu i zasugerowała, że dobrze by było żebym już przeniosła się do lekarza, który już będzie mnie do końca prowadził i odbierał poród ponieważ teraz już może coś się dziać i np będę potrzebowała hospitalizacji i wtedy mój lekarz położy mnie na oddział.

Dziewczyny a od którego tygodnia wykonywane są przeplywy i jakieś dokładniejsze pomiary? Ja do tej pory miałam standardowo na każdej wizycie USG i tylko na jego podstawie lekarka podawała mi wagę i długość dzieci

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • Jaksa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuska, bardzo rozsądna lekarka Ci się trafiła, mój poprzedni gin tak samo mnie przekierował do innego lekarza, mówiąc, że ciążę bliźniaczą powinien prowadzić ktoś kto ma do czynienia z mnogimi częściej niż raz do roku i właśnie do lekarza pracującego w szpitalu, bo w razie problemów od razu kładzie na patologię ciąży.
    Ja od 16 tc mam wizyty co tydzień, mierzone są przepływy za każdym razem, a co drugi tydzień szyjka i dokładne wymiary dzieciaków.

Rucola lubi tę wiadomość

Start 2014
    8xIUI😔 III IUI cb👼
    2019 👧🏼
    2021 ur. 24+4tc👼👶
    2023 👧🏼
  • Forumowiczka Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaksa,z tego co piszesz sądzę, ze na prawdę masz świetnego lekarza. Ile placisz za wizytę jeśli można wiedzieć? Moja dr też jest dobrą specjalistką i polecaną, ale do tej pory ani raz nie uslyszalam ile dzieciaczki ważą itp, tylko zawsze 'ładnie rosną, wszystko w normie'.

p19udqk3gr1pblu2.png
  • Jaksa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie płaciłam 300zl za wizytę, a odkąd przeszłam w tryb cotygodniowy jest to 100zl, w razie wizyt nadprogramowych, jakby coś zaniepokoiło dr, to za takie badania nic nie płacę.

Forumowiczka, Rucola lubią tę wiadomość

Start 2014
    8xIUI😔 III IUI cb👼
    2019 👧🏼
    2021 ur. 24+4tc👼👶
    2023 👧🏼
  • Mamuska Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaksa ta lekarka do której chodziłam do tej pory też jest bardzo dobra, ma swoją klinikę, bardzo wielu parom pomogła. Takim bliskim mi przykładem jest moja bratowa, która 5 razy poronila i dzięki niej 2 miesiące temu została w końcu mamusia. Mną też sie bardzo dobrze opiekowała bo mialam spore problemy z tarczyca, nadciśnieniem, ona też wykryła że mam trombofilie. Dlatego bardzo żałuję , że nie może mnie do końca prowadzić. Mam nadzieję że ta nowa też będzie dobra, opinie w kazdym razie ma bardzo dobre

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • MiMi Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaksa tak suwaczek się obudził :)zazdroszczę ci tych częstych wizyt. :) ale bym chciała być juz w 30 tygodniu :) teraz coś mi się dłuży. Dziewczyny a jak u was z tętnem? U mnie prawie zawsze około 100 a jak coś robię to ponad. Czasem słyszę te uderzenia. A ciśnienie niskie...

010igov3znog0i75.png
  • Mamuska Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi ja też mam wysokie tętno ok 100, tylko że ja też mam z nadciśnieniem problem i jestem na lekach. Ale lekarz nigdy mi nie powiedział że to źle, ważne że ciśnienie w normie

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio tętno miałam 130 u lekarza, często wtedy robi mi się duszno i dysze jak parowóz. Lekarz rodzinny powiedział żeby pić dużo wody, 2 litry to minimum

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Chica Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Perełko synek 49cm a córeczka 52 :)
    Rucola to calkiem rosle 😉 te Twoje dzieciaczki, szczególnie synek, przy jego wadze to fiu fiu. Super❤.
    Teraz się zaczęłam zastanawiać czy dobrze zrobiłam że do szpitala spakowałam głównie roz. 44 i 50 😉 ale z przepakowywaniem poczekam do jutra, mając nadzieję że usg i pomiary się odbędą.
    Dziewczyny u mnie też ciśnienie niskie a tętno zazwyczaj powyżej 100 i nikt nigdy nie zwrócił mi uwagi że coś w tym nieprawidlowego.
    Kciukasy za najbliższe wizyty

Jaksa lubi tę wiadomość

• Perelka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękować Rucola, jutro kończę 35 tydzień więc myślę że wzrost moich będzie już zbliżony, cieszę się bo ja większość ciuszków mam w rozm. 56 ;)

Dziewczyny z tetnem u mnie podobnie, regularnie ponad 100, a ostatnio jak mi jakoś tak słabo było wynosiło nawet 116, ciśnienie na szczęście póki co mam niskie ;)

Kciuki za wizyty ! Ja dopiero w przyszłym tygodniu i mam nadzieję że dostanę już skierowanie do szpitala :)

• Jaksa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uparty krwiak siedzi, to jakiś wyjątkowo upierdliwy dziad😬 dalej się lenimy i faszerujemy progesteronem😜
    U chłopaków wszystko dobrze, rosną jak na sterydach, dr mówi o nich "wielkoludy" 😂 mniejszy 355g a większy 418g😳 różnica wagowa procentowo taka sama jak ostatnio więc jest ok👍

Start 2014
    8xIUI😔 III IUI cb👼
    2019 👧🏼
    2021 ur. 24+4tc👼👶
    2023 👧🏼
  • Forumowiczka Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeej ale piękna waga!
    A krwiak faktycznie upierdliwy, ale zmniejsza się? Moze na następnej wizycie już będzie ok;) ja od czasów swoich przygód z krwiakiem nadal biore progesteron.

Dziewczyny, ja też mam wysokie tętno, często też wręcz slysze i czuję bicie swojego serca jakby miało wyskoczyć.

p19udqk3gr1pblu2.png
  • Jaksa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krwiak odrobinę mniejszy, na szczęście nie rośnie. Dr obiecała, że jak tylko zniknie to odstawi mi ten nieszczęsny progesteron🙏
    Z ciekawości dzisiaj zwróciłam uwagę na moje tętno, mam 93 to chyba ok🤔

Forumowiczka lubi tę wiadomość

Start 2014
    8xIUI😔 III IUI cb👼
    2019 👧🏼
    2021 ur. 24+4tc👼👶
    2023 👧🏼
  • Różyczka32 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaksa mam nadzieję że przyjdzie taki dzień i usłyszysz ze krwiak znikną 😃. Fajnie że synkowie dobrze przybierają i z tego trzeba się cieszyc🙂.

Justa nie słuchaj innych. Ważna jesteś Ty i dzieciaczki. Skoro będzie potrzeba pójścia do szpitala to tylko dla waszego dobra.

Chica ty na kiedy masz termin?

Jutro jadę na badania krew, mocz i tak się martwię jak ja nazbieram moczu do badania bo mam problem z oddawaniem i ledwo zaczynam a już kończę a co mówić o środkowym strumieniu🤷‍♀️🙈

Różyczka32

Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️
  • MiMi Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaksa podnosicie wysoko poprzeczkę z tą wagą :) super cieszę się oby tak dalej :)

010igov3znog0i75.png
  • Rodzina Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaksa piekna waga dzieciaczkow. Chlopcy rosna jak na drozdzach. 😃
    Perelko teraz Twoja kolej rozpakowania. Szok juz po koleji w kolejce stoimy. Jak czas szybko leci.
    Rozyczko trzymam kciuki za dobre wyniki. Ja tez w tym tygodniu musze sie wybrac. Tez mam problemy z sikaniem. Co chwila po troszku echh.
    Rucola co u Ciebie? Jak rana? Bardzo boli? Bardzo dzielna jestes. Podziwiam.

‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ