X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Blizniaki w 2021
Odpowiedz

Blizniaki w 2021

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełko synek 49cm a córeczka 52 :)

Chica, Perelka, Jaksa, Foto_Anna lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Różyczka32 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaksa powodzenia na wizycie ✊kciuki, czekamy na wieści.

Justa dobrze ze takie ustalenia w sprawie szpitala - jeszcze tylko 1,5 tyg. wytrzymac😉

Rucola w wolnej chwili dawaj znać co u was. Jak karmienie jak dzieciaczki jak ty się czujesz?

Jaksa lubi tę wiadomość

Różyczka32

Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęście jest takie że żadnych skurczy nie mam. W razie czego to przyspieszę w miarę możliwości wizytę. Tylko znowu pojawiają się głosy innych osób że skoro nic się nie dzieje to po co do szpitala...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Jaksa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, nie przejmuj się takim gadaniem, w tym momencie liczy się najbardziej zdrowie Twoje i Dziewczynek🤗

MiMi, widzę że Twój suwaczek "ruszył" 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 07:43

Start 2014
    8xIUI😔 III IUI cb👼
    2019 👧🏼
    2021 ur. 24+4tc👼👶
    2023 👧🏼
  • Mamuska Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, nie przejmuj się tym kto coś mówi. Przecież wiadomo że nikt dla przyjemności nie położy się do szpitala i każda z nas chciałaby jak najdłużej być w domu i w ostateczności położyć się na oddział. Jeżeli lekarz powie, że tak będzie lepiej i bezpieczniej to nie ma co się zastanawiać, będziesz pod stałą opieką lekarzy i w każdej chwili w razie czego zrobią potrzebne badania.

Ja wczoraj byłam na tej kroplówce z magnezem, ale brzuch jaki twardy był tak jest.

Wczoraj umówiłam się do wizytę do innego lekarza( ordynatorki że szpitala w którym chce rodzic). Lekarka, do której chodziłam do tej pory na ostatniej wizycie ma swoją przychodnie i nie pracuje w szpitalu i zasugerowała, że dobrze by było żebym już przeniosła się do lekarza, który już będzie mnie do końca prowadził i odbierał poród ponieważ teraz już może coś się dziać i np będę potrzebowała hospitalizacji i wtedy mój lekarz położy mnie na oddział.

Dziewczyny a od którego tygodnia wykonywane są przeplywy i jakieś dokładniejsze pomiary? Ja do tej pory miałam standardowo na każdej wizycie USG i tylko na jego podstawie lekarka podawała mi wagę i długość dzieci

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • Jaksa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuska, bardzo rozsądna lekarka Ci się trafiła, mój poprzedni gin tak samo mnie przekierował do innego lekarza, mówiąc, że ciążę bliźniaczą powinien prowadzić ktoś kto ma do czynienia z mnogimi częściej niż raz do roku i właśnie do lekarza pracującego w szpitalu, bo w razie problemów od razu kładzie na patologię ciąży.
    Ja od 16 tc mam wizyty co tydzień, mierzone są przepływy za każdym razem, a co drugi tydzień szyjka i dokładne wymiary dzieciaków.

Rucola lubi tę wiadomość

Start 2014
    8xIUI😔 III IUI cb👼
    2019 👧🏼
    2021 ur. 24+4tc👼👶
    2023 👧🏼
  • Forumowiczka Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaksa,z tego co piszesz sądzę, ze na prawdę masz świetnego lekarza. Ile placisz za wizytę jeśli można wiedzieć? Moja dr też jest dobrą specjalistką i polecaną, ale do tej pory ani raz nie uslyszalam ile dzieciaczki ważą itp, tylko zawsze 'ładnie rosną, wszystko w normie'.

p19udqk3gr1pblu2.png
  • Jaksa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie płaciłam 300zl za wizytę, a odkąd przeszłam w tryb cotygodniowy jest to 100zl, w razie wizyt nadprogramowych, jakby coś zaniepokoiło dr, to za takie badania nic nie płacę.

Forumowiczka, Rucola lubią tę wiadomość

Start 2014
    8xIUI😔 III IUI cb👼
    2019 👧🏼
    2021 ur. 24+4tc👼👶
    2023 👧🏼
  • Mamuska Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaksa ta lekarka do której chodziłam do tej pory też jest bardzo dobra, ma swoją klinikę, bardzo wielu parom pomogła. Takim bliskim mi przykładem jest moja bratowa, która 5 razy poronila i dzięki niej 2 miesiące temu została w końcu mamusia. Mną też sie bardzo dobrze opiekowała bo mialam spore problemy z tarczyca, nadciśnieniem, ona też wykryła że mam trombofilie. Dlatego bardzo żałuję , że nie może mnie do końca prowadzić. Mam nadzieję że ta nowa też będzie dobra, opinie w kazdym razie ma bardzo dobre

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • MiMi Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaksa tak suwaczek się obudził :)zazdroszczę ci tych częstych wizyt. :) ale bym chciała być juz w 30 tygodniu :) teraz coś mi się dłuży. Dziewczyny a jak u was z tętnem? U mnie prawie zawsze około 100 a jak coś robię to ponad. Czasem słyszę te uderzenia. A ciśnienie niskie...

010igov3znog0i75.png
  • Mamuska Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi ja też mam wysokie tętno ok 100, tylko że ja też mam z nadciśnieniem problem i jestem na lekach. Ale lekarz nigdy mi nie powiedział że to źle, ważne że ciśnienie w normie

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio tętno miałam 130 u lekarza, często wtedy robi mi się duszno i dysze jak parowóz. Lekarz rodzinny powiedział żeby pić dużo wody, 2 litry to minimum

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Chica Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Perełko synek 49cm a córeczka 52 :)
    Rucola to calkiem rosle 😉 te Twoje dzieciaczki, szczególnie synek, przy jego wadze to fiu fiu. Super❤.
    Teraz się zaczęłam zastanawiać czy dobrze zrobiłam że do szpitala spakowałam głównie roz. 44 i 50 😉 ale z przepakowywaniem poczekam do jutra, mając nadzieję że usg i pomiary się odbędą.
    Dziewczyny u mnie też ciśnienie niskie a tętno zazwyczaj powyżej 100 i nikt nigdy nie zwrócił mi uwagi że coś w tym nieprawidlowego.
    Kciukasy za najbliższe wizyty

Jaksa lubi tę wiadomość

• Perelka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękować Rucola, jutro kończę 35 tydzień więc myślę że wzrost moich będzie już zbliżony, cieszę się bo ja większość ciuszków mam w rozm. 56 ;)

Dziewczyny z tetnem u mnie podobnie, regularnie ponad 100, a ostatnio jak mi jakoś tak słabo było wynosiło nawet 116, ciśnienie na szczęście póki co mam niskie ;)

Kciuki za wizyty ! Ja dopiero w przyszłym tygodniu i mam nadzieję że dostanę już skierowanie do szpitala :)

• Jaksa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uparty krwiak siedzi, to jakiś wyjątkowo upierdliwy dziad😬 dalej się lenimy i faszerujemy progesteronem😜
    U chłopaków wszystko dobrze, rosną jak na sterydach, dr mówi o nich "wielkoludy" 😂 mniejszy 355g a większy 418g😳 różnica wagowa procentowo taka sama jak ostatnio więc jest ok👍

Start 2014
    8xIUI😔 III IUI cb👼
    2019 👧🏼
    2021 ur. 24+4tc👼👶
    2023 👧🏼
  • Forumowiczka Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeej ale piękna waga!
    A krwiak faktycznie upierdliwy, ale zmniejsza się? Moze na następnej wizycie już będzie ok;) ja od czasów swoich przygód z krwiakiem nadal biore progesteron.

Dziewczyny, ja też mam wysokie tętno, często też wręcz slysze i czuję bicie swojego serca jakby miało wyskoczyć.

p19udqk3gr1pblu2.png
  • Jaksa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krwiak odrobinę mniejszy, na szczęście nie rośnie. Dr obiecała, że jak tylko zniknie to odstawi mi ten nieszczęsny progesteron🙏
    Z ciekawości dzisiaj zwróciłam uwagę na moje tętno, mam 93 to chyba ok🤔

Forumowiczka lubi tę wiadomość

Start 2014
    8xIUI😔 III IUI cb👼
    2019 👧🏼
    2021 ur. 24+4tc👼👶
    2023 👧🏼
  • Różyczka32 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaksa mam nadzieję że przyjdzie taki dzień i usłyszysz ze krwiak znikną 😃. Fajnie że synkowie dobrze przybierają i z tego trzeba się cieszyc🙂.

Justa nie słuchaj innych. Ważna jesteś Ty i dzieciaczki. Skoro będzie potrzeba pójścia do szpitala to tylko dla waszego dobra.

Chica ty na kiedy masz termin?

Jutro jadę na badania krew, mocz i tak się martwię jak ja nazbieram moczu do badania bo mam problem z oddawaniem i ledwo zaczynam a już kończę a co mówić o środkowym strumieniu🤷‍♀️🙈

Różyczka32

Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️
  • MiMi Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaksa podnosicie wysoko poprzeczkę z tą wagą :) super cieszę się oby tak dalej :)

010igov3znog0i75.png
  • Rodzina Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaksa piekna waga dzieciaczkow. Chlopcy rosna jak na drozdzach. 😃
    Perelko teraz Twoja kolej rozpakowania. Szok juz po koleji w kolejce stoimy. Jak czas szybko leci.
    Rozyczko trzymam kciuki za dobre wyniki. Ja tez w tym tygodniu musze sie wybrac. Tez mam problemy z sikaniem. Co chwila po troszku echh.
    Rucola co u Ciebie? Jak rana? Bardzo boli? Bardzo dzielna jestes. Podziwiam.

‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ