Blizniaki w 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Jaksa powodzenia na wizycie ✊kciuki, czekamy na wieści.
Justa dobrze ze takie ustalenia w sprawie szpitala - jeszcze tylko 1,5 tyg. wytrzymac😉
Rucola w wolnej chwili dawaj znać co u was. Jak karmienie jak dzieciaczki jak ty się czujesz?Jaksa lubi tę wiadomość
Różyczka32
Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️ -
Justa, nie przejmuj się takim gadaniem, w tym momencie liczy się najbardziej zdrowie Twoje i Dziewczynek🤗
MiMi, widzę że Twój suwaczek "ruszył" 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 07:43
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Justa, nie przejmuj się tym kto coś mówi. Przecież wiadomo że nikt dla przyjemności nie położy się do szpitala i każda z nas chciałaby jak najdłużej być w domu i w ostateczności położyć się na oddział. Jeżeli lekarz powie, że tak będzie lepiej i bezpieczniej to nie ma co się zastanawiać, będziesz pod stałą opieką lekarzy i w każdej chwili w razie czego zrobią potrzebne badania.
Ja wczoraj byłam na tej kroplówce z magnezem, ale brzuch jaki twardy był tak jest.
Wczoraj umówiłam się do wizytę do innego lekarza( ordynatorki że szpitala w którym chce rodzic). Lekarka, do której chodziłam do tej pory na ostatniej wizycie ma swoją przychodnie i nie pracuje w szpitalu i zasugerowała, że dobrze by było żebym już przeniosła się do lekarza, który już będzie mnie do końca prowadził i odbierał poród ponieważ teraz już może coś się dziać i np będę potrzebowała hospitalizacji i wtedy mój lekarz położy mnie na oddział.
Dziewczyny a od którego tygodnia wykonywane są przeplywy i jakieś dokładniejsze pomiary? Ja do tej pory miałam standardowo na każdej wizycie USG i tylko na jego podstawie lekarka podawała mi wagę i długość dzieci
-
Mamuska, bardzo rozsądna lekarka Ci się trafiła, mój poprzedni gin tak samo mnie przekierował do innego lekarza, mówiąc, że ciążę bliźniaczą powinien prowadzić ktoś kto ma do czynienia z mnogimi częściej niż raz do roku i właśnie do lekarza pracującego w szpitalu, bo w razie problemów od razu kładzie na patologię ciąży.
Ja od 16 tc mam wizyty co tydzień, mierzone są przepływy za każdym razem, a co drugi tydzień szyjka i dokładne wymiary dzieciaków.Rucola lubi tę wiadomość
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Jaksa,z tego co piszesz sądzę, ze na prawdę masz świetnego lekarza. Ile placisz za wizytę jeśli można wiedzieć? Moja dr też jest dobrą specjalistką i polecaną, ale do tej pory ani raz nie uslyszalam ile dzieciaczki ważą itp, tylko zawsze 'ładnie rosną, wszystko w normie'.
-
Normalnie płaciłam 300zl za wizytę, a odkąd przeszłam w tryb cotygodniowy jest to 100zl, w razie wizyt nadprogramowych, jakby coś zaniepokoiło dr, to za takie badania nic nie płacę.
Forumowiczka, Rucola lubią tę wiadomość
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Jaksa ta lekarka do której chodziłam do tej pory też jest bardzo dobra, ma swoją klinikę, bardzo wielu parom pomogła. Takim bliskim mi przykładem jest moja bratowa, która 5 razy poronila i dzięki niej 2 miesiące temu została w końcu mamusia. Mną też sie bardzo dobrze opiekowała bo mialam spore problemy z tarczyca, nadciśnieniem, ona też wykryła że mam trombofilie. Dlatego bardzo żałuję , że nie może mnie do końca prowadzić. Mam nadzieję że ta nowa też będzie dobra, opinie w kazdym razie ma bardzo dobre
-
Jaksa tak suwaczek się obudził :)zazdroszczę ci tych częstych wizyt. ale bym chciała być juz w 30 tygodniu teraz coś mi się dłuży. Dziewczyny a jak u was z tętnem? U mnie prawie zawsze około 100 a jak coś robię to ponad. Czasem słyszę te uderzenia. A ciśnienie niskie...
-
Rucola wrote:Perełko synek 49cm a córeczka 52
Teraz się zaczęłam zastanawiać czy dobrze zrobiłam że do szpitala spakowałam głównie roz. 44 i 50 😉 ale z przepakowywaniem poczekam do jutra, mając nadzieję że usg i pomiary się odbędą.
Dziewczyny u mnie też ciśnienie niskie a tętno zazwyczaj powyżej 100 i nikt nigdy nie zwrócił mi uwagi że coś w tym nieprawidlowego.
Kciukasy za najbliższe wizytyJaksa lubi tę wiadomość
-
Dziękować Rucola, jutro kończę 35 tydzień więc myślę że wzrost moich będzie już zbliżony, cieszę się bo ja większość ciuszków mam w rozm. 56
Dziewczyny z tetnem u mnie podobnie, regularnie ponad 100, a ostatnio jak mi jakoś tak słabo było wynosiło nawet 116, ciśnienie na szczęście póki co mam niskie
Kciuki za wizyty ! Ja dopiero w przyszłym tygodniu i mam nadzieję że dostanę już skierowanie do szpitala -
Uparty krwiak siedzi, to jakiś wyjątkowo upierdliwy dziad😬 dalej się lenimy i faszerujemy progesteronem😜
U chłopaków wszystko dobrze, rosną jak na sterydach, dr mówi o nich "wielkoludy" 😂 mniejszy 355g a większy 418g😳 różnica wagowa procentowo taka sama jak ostatnio więc jest ok👍Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Jeej ale piękna waga!
A krwiak faktycznie upierdliwy, ale zmniejsza się? Moze na następnej wizycie już będzie ok;) ja od czasów swoich przygód z krwiakiem nadal biore progesteron.
Dziewczyny, ja też mam wysokie tętno, często też wręcz slysze i czuję bicie swojego serca jakby miało wyskoczyć. -
Krwiak odrobinę mniejszy, na szczęście nie rośnie. Dr obiecała, że jak tylko zniknie to odstawi mi ten nieszczęsny progesteron🙏
Z ciekawości dzisiaj zwróciłam uwagę na moje tętno, mam 93 to chyba ok🤔Forumowiczka lubi tę wiadomość
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Jaksa mam nadzieję że przyjdzie taki dzień i usłyszysz ze krwiak znikną 😃. Fajnie że synkowie dobrze przybierają i z tego trzeba się cieszyc🙂.
Justa nie słuchaj innych. Ważna jesteś Ty i dzieciaczki. Skoro będzie potrzeba pójścia do szpitala to tylko dla waszego dobra.
Chica ty na kiedy masz termin?
Jutro jadę na badania krew, mocz i tak się martwię jak ja nazbieram moczu do badania bo mam problem z oddawaniem i ledwo zaczynam a już kończę a co mówić o środkowym strumieniu🤷♀️🙈
Różyczka32
Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️ -
Jaksa piekna waga dzieciaczkow. Chlopcy rosna jak na drozdzach. 😃
Perelko teraz Twoja kolej rozpakowania. Szok juz po koleji w kolejce stoimy. Jak czas szybko leci.
Rozyczko trzymam kciuki za dobre wyniki. Ja tez w tym tygodniu musze sie wybrac. Tez mam problemy z sikaniem. Co chwila po troszku echh.
Rucola co u Ciebie? Jak rana? Bardzo boli? Bardzo dzielna jestes. Podziwiam.