Blizniaki w 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Kateem, dziwna sprawa, zaraz wrzucę Ci zdjęcie mojego pierwszego usg, zupełnie inaczej to wygląda, u Ciebie jest mega przegroda, wygląda jak ciąża dwukosmowkowa /dwuowodniowa... Tylko jakim cudem😅 chyba, że miałaś transfer zarodka 3 dniowego??
https://zapodaj.net/a53beb9f15eef.jpg.html
U mnie ewidentnie jeden pęcherzyk i dwa tycie zarodki (a dokładnie wtedy jeszcze ciałka żółte)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2021, 20:50
Rucola lubi tę wiadomość
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Kateem, niesamowita sprawa, nie jestem specjalistą ale nie wyglądają na jednoowodniowe, ani jednokosmówkowe, czyli można się tylko cieszyć, bo to oznacza zdecydowanie mniej potencjalnych problemów i komplikacji. Na badaniach prenatalnych pewnie się wszystko wyjaśni. Jeszcze trochę pożyjesz w niepewności🤷♀️
Wklejam grafikę, na której jest przedstawione jak i kiedy powstają bliźniaki jednojajowe. U mnie podany był zarodek 5 dniowy więc pierwsza opcja nie wchodziła w grę. Jeśli miałaś podanego młodszego Mrozaczka, to pierwsza opcja mogła mieć u Ciebie miejsce😉
https://zapodaj.net/9a7706870d590.jpg.htmlStart 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
kateem wrote:Zaraz się okaże, ze bez mojej zgody podał mi dwa zarodkiStart 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Kateem witam również na wątku i oddaje Ci tytuł najmlodszej ciąży blizniaczej😉 Ja mam ciążę 2k2o ale to przez stymulację owulacji, dojrzały 2 komórki jajowe i moje pierwsze zdjęcie wygląda tak jak u Ciebie.
https://zapodaj.net/34950799eaeb2.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2021, 21:28
kateem lubi tę wiadomość
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Witajcie Dziewczyny, witam się już z domu. Dzieciaczki musiały zostać ale jak wszystko będzie dobrze to córeczka jutro wychodzi do domu a synek w przyszłym tygodniu. Ja cały czas odciągam mleko, od 3ciej doby dzieci są tylko na moim mleku.
Życzę Wam abyście donosiły ciążę i nie musiały się rozstawać z dziećmi...
Jaksa no to pięknie koksujesz chłopaków, Twój odpoczynek im służy!
Dziewczyny przepraszam że się nie odniose do każdej, ale czasu brak. Chica, Perełka teraz Wy Dziewczyny. Oby koncowka była dla Was szczęśliwa w wyznaczonym bezpiecznym terminie.
Rodzina dziękuję że pytasz, CC bardzo sprawne, szybko doszłam do siebie. Dziś mija tydzień i dyskomfort odczuwam tylko przy wstawianiu z łóżka i ewentualnie przy dziwnych pozycjach 😅 naprawdę jest okChica, Jaksa, Rodzina, Różyczka32, Virad lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola, ale zostały w szpitalu tylko że względu na to że się urodziły wcześniej? Rozmawiałam ostatnio z położna ze szpitala o 3 stopniu referencyjności i mówiła mmi że oni wypuszczają wcześniaki jeśli wszystko jest ok, no ale wiadomo że każdy przypadek to inna historia
-
Rucola, jejku cudnie, że udało się rozkręcić laktację i dobrze się już czujesz po CC. Jak jutro dostaniesz w ramiona córcie, to już popłynie rzeka mleka😄 Teraz zaciskam kciuki za planowe powroty Maluszków do domu✊✊ Dużooo zdrówka dla Was. I mam nadzieję na zdjęcie jak już będziecie w komplecie🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2021, 09:09
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Jaksa pojechałam wczoraj jednak. Lekarz który mnie przyjmował to był wystraszony ze bliźniaki i wogole. To taki szpital powiatowy. Zbadał szyjka zamknięta, ale stwierdził żeby jechać do szpitala o wyższej referencyjnosci. Po wyjściu zadzwoniłam do mojego lekarza i powiedział żeby przyjechać dzisiaj rano (do tego samego szpitala) i on mnie tu zobaczy i przyjmie na oddział. Przyjechalam ale dzisiaj już mi jest dużo lepiej i miałam świeże wyniki z wczoraj z których nic się nie dzieje. Chciał mnie na obserwacje zeby zrobić posiew ale w sumie to uznałam że już całkiem dobrze jest, więc da mi skierowanie na posiew we wtorek bo mam u niego wizytę.
Mam nadzieję że nic się nie będzie działo...Różyczka32
Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️ -
No i oczywiście położna którą spisywała mi dokumenty dzisiaj nie omieszkała skomentować ze nie ładnie zrobiłam i że podważam decyzję tego wczorajszego lekarza kontaktując się z moim prowadzącym.Różyczka32
Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️ -
Różyczka, nie było co podważać na to wyglada😉 skoro i tak nie umiał Ci pomóc i odesłał do innego szpitala🤷♀️ Co za babsztyl.
Różyczka32 lubi tę wiadomość
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Rucola dobrze że już jesteś w domku i super że dzieciaczki wkrótce do Was dołącza:) cieszę się że udaje Ci się odciągnąć mleczko. A tata już miał okazję widzieć maluszki czy jeszcze nie?
Chica to masz super że Twój lekarz jest ordynatorem i że nie musisz latać że skierowaniem. Jak dostanę w przyszłym tygodniu skierowanie to muszę dokładnie podpytać jak to teraz dostarczyć w czasach pandemii;)
Różyczko super że już się lepiej czujesz, możliwe że to jakieś jednorazowe osłabienie, może dzieciaczki się tak ułożyły że naciskał na ta zyle i to powodowało duszności i osłabienie. Ja dziś z rana też z godzinkę miałam jakiś gorszy stan, najpierw było mi zimno, potem duszno i ogólnie słabo ale teraz też już lepiej. Chyba trzeba się już nastawiać że takie sytuacje mogą mieć miejsce. A polozna to się w ogóle nie przejmuj, niektórzy to lubią dopiec innym żeby się lepiej poczuć, w końcu od tego mamy lekarza prowadzącego żeby się z nim kontaktować w razie co )
Dużo zdrówka dla Was wszystkich dziewczyny
Katem witaj na wątku, ale historia z tymi Twoimi bliźniakami!Różyczka32, kateem lubią tę wiadomość