Blizniaki w 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
MiMi wrote:Jaksa podnosicie wysoko poprzeczkę z tą wagą super cieszę się oby tak dalej
Różyczko, spróbuj siknąć przy odkręconym kranie, oglądając filmik na yt z wodospadem albo inna płynąca wodą😉 może ciśnienie będzie lepsze😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 20:07
Różyczka32 lubi tę wiadomość
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Jaksa, aż niemożliwe ze taka waga dzieciaczków , super!!!🙂
Czyli to nie ma reguły, że bliźniaki rodzą się malutkie. W końcu będzie tak, że ubranka na 50cm nie będą potrzebne😀😀
A wyobraźcie sobie,że moja babcia miała rodzeństwo bliźniaków i jeden urodził się 4kg a drugi 3,200😯Jaksa lubi tę wiadomość
-
Rodzina wrote:Perelko jak sie czujesz? Duzo przytylas? Jaki rodzaj ciazy masz? Ogolnie przeszlas ciaze bez komplikacji? Z szyjka nie bylo problemu?
Rodzina przytylam ok 12 kg, ciążę mam 2o2k, komplikacji żadnych nie miałam, szyjka u mnie trzyma się dzielnie ale tak samo było przy pierwszej pojedynczej ciąży gdzie urodziłam w 42 tyg przez cc, bo synek nie miał zamiaru mnie opuszczać teraz czuje się już ciężko, dzieciaczki ważą już ponad 2 kg, możliwe że dobiły nawet do 2,5 więc czuje się zgnieciona od środka, noce są najgorsze bo jak się nie ułożę to coś tam boli liczę dni do końca A jednocześnie cieszę się z każdego dodatkowego dnia bo wiem że dla maluchów to wiele znaczy;) no i boję się jak to będzie po porodzie z dwójką + 2 latkiem w domu, przygotowuje się na mały armagedon;pRodzina, Rodzina, Chica, Jaksa lubią tę wiadomość
-
To malo przytylas. Ja juz mam 10 kg w 25 tygodniu. Fajnie, ze ciaza przebiegla bezproblemowo. Teraz jeszcze porod odbyl sie bez komplikacji. Z dzieciaczkami dasz rade. Wiadomo, ze bedzie ciezko na poczatku. Tez sie obawiam opieki nad maluchami. Nie mam doswiadczenia w ogole.
-
Różyczko termin cc mam na 26.01 czyli 37t2d.
Dziś byłam na USG i jestem w szoku bo o ile lekarz pomierzyl prawidłowo (a cały czas powtarzał że to już duża ciąża i że ciężko cokolwiek podejrzeć) to Mateusz 2784g a Kubuś 2480g. No a przecież przez 2 tygodnie mogą jeszcze przybrać.
Na poród spakowałam body roz.44 plus pajace roz.50 i serio się zastanawiam czy nie będą dla nich za małe 😉Różyczka32, Jaksa lubią tę wiadomość
-
Rodzina ja najwięcej w drugim trymestrze przybrałam, w 3 już tylko waga dzieci dochodziła + trochę przez święta podjadłam na wizytach u rodzinki wiem że na pewno każda z nas da radę choć początki będą ciężkie, a doświadczeniem się nie martw przychodzi z czasem i z reguły trzeba polegać na intuicji;) mój synek złamał na początku wiele zasad o których czytałam;)
Chica piękna waga dzieci ja bym na Twoim miejscu te 44 zamieniła na 50-56 super że masz już termin cc,czy już jesteś umówiona w szpitalu? Jak to w ogóle teraz wygląda z umawianiem się na planowane cc - czy się jedzie że skierowaniem czy dzwoni bo w czasach covidu kompletnie nie wiem.
Różyczka mnie często się robi słabo, ale latam też cały dzień za synkiem więc nie mam dużo czasu żeby posiedzieć, w nocy natomiast czasami się mi ciężko oddycha na którymś boku i muszę wstać usiaść żeby złapać oddech.Rodzina, Chica lubią tę wiadomość
-
Perelka wrote:
Chica piękna waga dzieci ja bym na Twoim miejscu te 44 zamieniła na 50-56 super że masz już termin cc,czy już jesteś umówiona w szpitalu? Jak to w ogóle teraz wygląda z umawianiem się na planowane cc - czy się jedzie że skierowaniem czy dzwoni bo w czasach covidu kompletnie nie wiem.
U mnie wyglądało to tak, że skierowanie wypisał mi w zeszłym tygodniu lekarz prowadzący, ale on jest jednocześnie ordynatorem szpitala w którym rodzę i powiedział, że sam zabierze drugi egzemplarz skierowania do szpitala i będą już niejako zarejestrowana.
Co więcej z racji tego, że moje dzisiejsze USG (prywatne) nie było pewne zadzwoniłam do szpitala i próbowałam się na USG umówić także tam - ale na ten tydzień nie było szans i zapisali mnie na przyszły - teraz się zastanawiam (o ile nadal będę w 3-packu ) czy w ogóle z niego skorzystać bo raz że już niewiele można podejrzeć (dzieci są duże) a dwa, że jak dziś spytałam robiącego USG jak ocenia moje szanse na dociągnięcie do terminu cc to stwierdził, że USG na takie pytanie nie odpowie
-
Różyczko, a jak u Ciebie z ciśnieniem, masz możliwość kontroli w domu? Jeśli czujesz się dużo gorzej niż normalnie, to może pojedziesz na SOR ginekologiczny...
Chica, rety, ale Twoje chłopaki są dorodne🤗 już niedługo będziesz miała łącznie prawie 6 kg ludzików w sobie🤯Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Ja dzisiaj też kiepski dzień. O 10 przysypiałam, wstałam i tak jakoś dociągnęłam do 14, ale po kilku krokach siadałam i odpoczywalam, po 14 położyłam się spać, było mi słabo, zrobiłam się blada, duszno. Obudziłam się po 15, wmusilam w siebie obiad i odzyskałam siły, ale to był koszmar jakiś
-
Hejka dziewczyny!
Jestem tutaj nowa, jak rozpoznać czy ciąża jest jednokosmówkowa czy dwukosmówkowa? Na pewno u mnie jest jednojajowia, gdyż poddałam się zabiegowi invitro, transfer z jednym zarodkiem. Ostatnia miesiączka była u mnie 22.11.2020r, pokazuje mi w aplikacji 7+4 oraz ciąże mnoga. Mój lekarz nie jest zbytnio rozgadany, dlatego szukam nowego. Czy istnieje możliwość wstawienia tutaj zdjęcia? -
Justa, co za dzień, dobrze że już Ci lepiej.
Cześć Kateem😃👋 u mnie taka sama sytuacja, jestem po ivf, zarodek się podzielił. Pytasz o kosmowkę czy owodnię? Jeśli chodzi o kosmowkę, to na bank będą jednokosmówkowe. Jeśli chodzi o ilość worków owodniowych, W moim przypadku dopiero ok 10 tygodnia wyjaśniła się sytuacja, wcześniej nie było widać ilu owodniowa jest ciąża.
Zdjecia można wrzucić na stronie "zapodaj. net" i link wklejasz tutaj.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2021, 20:30
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼