X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Blizniaki w 2021
Odpowiedz

Blizniaki w 2021

Oceń ten wątek:
  • Jaksa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiMi wrote:
    Jaksa podnosicie wysoko poprzeczkę z tą wagą :) super cieszę się oby tak dalej :)
    Dr powiedziała, że jak będą rosnąć w takim tempie to już niedługo nie będzie mi lekko🤦‍♀️ dwa "koksy" w brzuchu, będę wyglądać jak Rozdymka😂🤣

Różyczko, spróbuj siknąć przy odkręconym kranie, oglądając filmik na yt z wodospadem albo inna płynąca wodą😉 może ciśnienie będzie lepsze😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 20:07

Różyczka32 lubi tę wiadomość

Start 2014
    8xIUI😔 III IUI cb👼
    2019 👧🏼
    2021 ur. 24+4tc👼👶
    2023 👧🏼
  • Rodzina Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelko jak sie czujesz? Duzo przytylas? Jaki rodzaj ciazy masz? Ogolnie przeszlas ciaze bez komplikacji? Z szyjka nie bylo problemu?

• Mamuska Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaksa, aż niemożliwe ze taka waga dzieciaczków , super!!!🙂
    Czyli to nie ma reguły, że bliźniaki rodzą się malutkie. W końcu będzie tak, że ubranka na 50cm nie będą potrzebne😀😀
    A wyobraźcie sobie,że moja babcia miała rodzeństwo bliźniaków i jeden urodził się 4kg a drugi 3,200😯

Jaksa lubi tę wiadomość

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • Perelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzina wrote:
    Perelko jak sie czujesz? Duzo przytylas? Jaki rodzaj ciazy masz? Ogolnie przeszlas ciaze bez komplikacji? Z szyjka nie bylo problemu?

Rodzina przytylam ok 12 kg, ciążę mam 2o2k, komplikacji żadnych nie miałam, szyjka u mnie trzyma się dzielnie ale tak samo było przy pierwszej pojedynczej ciąży gdzie urodziłam w 42 tyg przez cc, bo synek nie miał zamiaru mnie opuszczać :) teraz czuje się już ciężko, dzieciaczki ważą już ponad 2 kg, możliwe że dobiły nawet do 2,5 więc czuje się zgnieciona od środka, noce są najgorsze bo jak się nie ułożę to coś tam boli :) liczę dni do końca A jednocześnie cieszę się z każdego dodatkowego dnia bo wiem że dla maluchów to wiele znaczy;) no i boję się jak to będzie po porodzie z dwójką + 2 latkiem w domu, przygotowuje się na mały armagedon;p

Rodzina, Rodzina, Chica, Jaksa lubią tę wiadomość

• Rodzina Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To malo przytylas. Ja juz mam 10 kg w 25 tygodniu. Fajnie, ze ciaza przebiegla bezproblemowo. Teraz jeszcze porod odbyl sie bez komplikacji. Z dzieciaczkami dasz rade. Wiadomo, ze bedzie ciezko na poczatku. Tez sie obawiam opieki nad maluchami. Nie mam doswiadczenia w ogole.

• Chica Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczko termin cc mam na 26.01 czyli 37t2d.
    Dziś byłam na USG i jestem w szoku bo o ile lekarz pomierzyl prawidłowo (a cały czas powtarzał że to już duża ciąża i że ciężko cokolwiek podejrzeć) to Mateusz 2784g a Kubuś 2480g. No a przecież przez 2 tygodnie mogą jeszcze przybrać.
    Na poród spakowałam body roz.44 plus pajace roz.50 i serio się zastanawiam czy nie będą dla nich za małe 😉

Różyczka32, Jaksa lubią tę wiadomość

• Mamuska Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chica duże chłopaki :) przez dwa tygodnie Mateuszek może dobić do 3 kg 🙂

Chica lubi tę wiadomość

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • Różyczka32 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chica no to nieźle. Ja bym chyba dorzuciła 56. Waga chłopców swietna😁a jeszcze trochę do końca...

Chica lubi tę wiadomość

Różyczka32

Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️
  • Różyczka32 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jest wam duszno i tak jakby słabo? Miałam dzisiaj ciężka noc. Spałam może 2 godz. Wczoraj też tak mi było dziwnie. Teraz też nie mogę zasnąć

Różyczka32

• Perelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzina ja najwięcej w drugim trymestrze przybrałam, w 3 już tylko waga dzieci dochodziła + trochę przez święta podjadłam na wizytach u rodzinki ;) wiem że na pewno każda z nas da radę choć początki będą ciężkie, a doświadczeniem się nie martw przychodzi z czasem i z reguły trzeba polegać na intuicji;) mój synek złamał na początku wiele zasad o których czytałam;)

Chica piękna waga dzieci ;) ja bym na Twoim miejscu te 44 zamieniła na 50-56 ;) super że masz już termin cc,czy już jesteś umówiona w szpitalu? Jak to w ogóle teraz wygląda z umawianiem się na planowane cc - czy się jedzie że skierowaniem czy dzwoni bo w czasach covidu kompletnie nie wiem.

Różyczka mnie często się robi słabo, ale latam też cały dzień za synkiem więc nie mam dużo czasu żeby posiedzieć, w nocy natomiast czasami się mi ciężko oddycha na którymś boku i muszę wstać usiaść żeby złapać oddech.

Rodzina, Chica lubią tę wiadomość

• Perelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chica piękne imiona ;) mój straszak jest też Mateuszek :) będzie łobuz hehe 😁

Chica lubi tę wiadomość

• Chica Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2021, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka wrote:

Chica piękna waga dzieci ;) ja bym na Twoim miejscu te 44 zamieniła na 50-56 ;) super że masz już termin cc,czy już jesteś umówiona w szpitalu? Jak to w ogóle teraz wygląda z umawianiem się na planowane cc - czy się jedzie że skierowaniem czy dzwoni bo w czasach covidu kompletnie nie wiem.

U mnie wyglądało to tak, że skierowanie wypisał mi w zeszłym tygodniu lekarz prowadzący, ale on jest jednocześnie ordynatorem szpitala w którym rodzę ;) i powiedział, że sam zabierze drugi egzemplarz skierowania do szpitala i będą już niejako zarejestrowana.
    Co więcej z racji tego, że moje dzisiejsze USG (prywatne) nie było pewne zadzwoniłam do szpitala i próbowałam się na USG umówić także tam - ale na ten tydzień nie było szans i zapisali mnie na przyszły - teraz się zastanawiam (o ile nadal będę w 3-packu ;)) czy w ogóle z niego skorzystać bo raz że już niewiele można podejrzeć (dzieci są duże) a dwa, że jak dziś spytałam robiącego USG jak ocenia moje szanse na dociągnięcie do terminu cc to stwierdził, że USG na takie pytanie nie odpowie

• Różyczka32 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na wyniki badań online, ale coś długo ich nie ma. Dalej źle się czuję...

Różyczka32

• Jaksa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczko, a jak u Ciebie z ciśnieniem, masz możliwość kontroli w domu? Jeśli czujesz się dużo gorzej niż normalnie, to może pojedziesz na SOR ginekologiczny...

Chica, rety, ale Twoje chłopaki są dorodne🤗 już niedługo będziesz miała łącznie prawie 6 kg ludzików w sobie🤯

Start 2014
    8xIUI😔 III IUI cb👼
    2019 👧🏼
    2021 ur. 24+4tc👼👶
    2023 👧🏼
  • Różyczka32 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pożyczyłam ciśnieniomierz ostatni pomiar 113/57 chyba nie jest tragicznie. Myślę o tej izbie, poczekam jeszcze do 20 i wtedy zobaczę.

Różyczka32

• Jaksa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciśnienie ok🤔
    Mam nadzieję, że poczujesz się dużo lepiej i sor nie będzie potrzebny✊🙏 ale jeśli nadal będzie źle to faktycznie lepiej sprawdzić co się dzieje.

Start 2014
    8xIUI😔 III IUI cb👼
    2019 👧🏼
    2021 ur. 24+4tc👼👶
    2023 👧🏼
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też kiepski dzień. O 10 przysypiałam, wstałam i tak jakoś dociągnęłam do 14, ale po kilku krokach siadałam i odpoczywalam, po 14 położyłam się spać, było mi słabo, zrobiłam się blada, duszno. Obudziłam się po 15, wmusilam w siebie obiad i odzyskałam siły, ale to był koszmar jakiś

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • kateem Debiutantka

Wysłany: 13 stycznia 2021, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny!
    Jestem tutaj nowa, jak rozpoznać czy ciąża jest jednokosmówkowa czy dwukosmówkowa? Na pewno u mnie jest jednojajowia, gdyż poddałam się zabiegowi invitro, transfer z jednym zarodkiem. Ostatnia miesiączka była u mnie 22.11.2020r, pokazuje mi w aplikacji 7+4 oraz ciąże mnoga. Mój lekarz nie jest zbytnio rozgadany, dlatego szukam nowego. Czy istnieje możliwość wstawienia tutaj zdjęcia?

• Jaksa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, co za dzień, dobrze że już Ci lepiej.

Cześć Kateem😃👋 u mnie taka sama sytuacja, jestem po ivf, zarodek się podzielił. Pytasz o kosmowkę czy owodnię? Jeśli chodzi o kosmowkę, to na bank będą jednokosmówkowe. Jeśli chodzi o ilość worków owodniowych, W moim przypadku dopiero ok 10 tygodnia wyjaśniła się sytuacja, wcześniej nie było widać ilu owodniowa jest ciąża.
    Zdjecia można wrzucić na stronie "zapodaj. net" i link wklejasz tutaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2021, 20:30

Start 2014
    8xIUI😔 III IUI cb👼
    2019 👧🏼
    2021 ur. 24+4tc👼👶
    2023 👧🏼
  • kateem Debiutantka

Wysłany: 13 stycznia 2021, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie na USG są dwa pecherzyki i nie są zbyt blisko siebie, znaczy nie przylegają do siebie. Link:
    https://zapodaj.net/e08c4ae9ce723.jpg.html

‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ