Bliźnięta 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiesz co my mamy prywatne ubezpieczenia z PZU i za urodzenie dziecka należy się 2000 zł. Za młodego dostaliśmy razem 4 tysie. Mam nadzieje, że teraz policzą od dziecka, a nie ciąży 😂 u mnie w pracy tez jest takie coś jak zapomoga za urodzenie dziecka i również wynosi 2 tysie.
Ja stanik kupiłam sobie w change. Pamietam, że tez masz duży biust.
Jestem zadowolona, wygodnie się nosi. Dałam 100 zł na wyprzy także nie ma dramy (jak na stanik na moje cycki)
Myśle że ciąże bliźniacze takie są. Zwyczajnie super ciężkie. Ja cały czas czuje się jak gowno, śpiąca i nie mam na nic sił pomimo, że nic nie robię. Nadal sypiam na siedząco… czuje tez, że w ostatnim tygodniu chłopcy mocno przykoksowali, bo jak się wiercą to widzę te małe ciałka w brzuch - gdzie leżą, jak się przemieszaczają 🙊 tez chciałabym, żeby były w brzuchu jak najdłużej. Z drugiej strony czekam już na ten marzec, żeby urodzić 🤗 wiem, że będzie ciężko, ale może jakoś fizycznie będzie lepiej
Kiedy macie jakieś wizyty ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2022, 13:28
-
Super! Fajny zastrzyk gotówki. My mamy w Avivie i wątpię, czy dostaniemy ale kto pyta nie błądzi
Ja znowu mam straszne pogorszenie skóry, zawsze miałam problemy ale teraz nawet spać nie mogę z bólu testuję różne emolienty, chodzę na naświetlania i czekam, aż coś pomoże. Bo też właśnie z tego powodu czuję się jak gówno a Ty jesteś po chorobie i pewnie organizm musi dojść do siebie ❤️
A chicaloca ile masz teraz tygodni? U mnie dzisiaj skończył się 20
I ile g miały Twoje maluszki na ostatniej wizycie?
Ja mam 21.12 drugie prenatalne i od razu wizytę, ale wcześniej jeszcze muszę pójść sprawdzić tę szyjkę, ale to w luxmedzie sobie pójdę i nie wiem, czy będą mi robić usg 🤷🏼♀️
-
Karola, można takie naświetlanie robić w ciąży? Ja polecam koreanska pielęgnacje. Dla mnie najlepsza. Od dłuższego czasu używam produktów tej linii https://www.topestetic.pl/dr-ceuracle/pro-balance-cleansing-set-zestaw-olejek-myjacy-155-ml-kremowa-pianka-do-mycia-twarzy-150-g?gclid=Cj0KCQiA1sucBhDgARIsAFoytUvsLoxjI6e3z_cb_sAvlE1yAgM_c-gKk2ejoKLYwaZNZPFcl5osYUAaAhouEALw_wcB
Do tego tonik i krem ale zielony.
U mnie 26 tc. W sumie ostatnio mi nie ważyła dzieciaków tylko sprawdzała obwód brzuszka, czy rosną rowno. Pamietam ze na połówkowych ważyły jakoś po 400 g
Ja właśnie czekam na krzywej i marze, żeby napić się wody 🙄 -
Cześć dziewczyny! U mnie od wczoraj znaczny spadek formy.. krzyż bardzo boli, ciezko mi się nawet już chodzi. Wczoraj miałam bole podbrzusza ze aż pojechałam na izbę przyjęć i tam Ktg i badanie usg. Niby wszystko u chlopakow jest okej ale ja się czuje jak k*pa. Dzisiaj mam jeszcze wizytę u swojego lekarza wiec musze mu się wyżalić. Chłopaki waza już ok 2kg (chociaz wydaje mi się to dużo :p) chciałabym bardzo jeszcze te nieco ponad 3tyg pociągnąć, ale nie wiedziałam ze to będzie taka mordęga pod koniec. No ale trzeba wytrzymać ✊✊
-
Na szczęście można, chociaż zdania są podzielone. Ale proponowało mi to dwóch ginekologów i robię to pod okiem dermatologa (a to znajoma więc zaufałam) i poza tym to jest tak, jakbym opalała się na słońcu ale w małych dawkach. Ale chyba z 2 tygodnie się z tym nosiłam, czy iść czy nie, ale już jestem totalnie zdesperowana.
Dziękuję, sprawdzę te kosmetyki! Do tej pory używałam bielenda vegan friendly i ona super nawilżała skórę a po 1 ciąży zero rozstępów
To już pokaźna waga ☺️
Powodzenia na krzywej, nie jest to przyjemne badanie ( -
Tak, każdy razem pewnie z 4kg. Te ostatnie tygodnie to będzie masakra, nie wiem jak się dzisiaj doczlapie do lekarza, a musze jechać taksa bo mąż w pracy.. a stres pewnie ze jest, tym bardziej ze to pierwsze dzieciaczki i stresuje się jak to będzie na początku w tym szpitalu, jak je ogarnę po cc itd 🫣
-
Karola95 wrote:Super! Fajny zastrzyk gotówki. My mamy w Avivie i wątpię, czy dostaniemy ale kto pyta nie błądzi
Ja znowu mam straszne pogorszenie skóry, zawsze miałam problemy ale teraz nawet spać nie mogę z bólu testuję różne emolienty, chodzę na naświetlania i czekam, aż coś pomoże. Bo też właśnie z tego powodu czuję się jak gówno a Ty jesteś po chorobie i pewnie organizm musi dojść do siebie ❤️
A chicaloca ile masz teraz tygodni? U mnie dzisiaj skończył się 20
I ile g miały Twoje maluszki na ostatniej wizycie?
Ja mam 21.12 drugie prenatalne i od razu wizytę, ale wcześniej jeszcze muszę pójść sprawdzić tę szyjkę, ale to w luxmedzie sobie pójdę i nie wiem, czy będą mi robić usg 🤷🏼♀️
U mnie pomogła Emuksja myjącą z Basiclab! Myję się nią i smaruję brzuchol jak balsamem. Ulga tego samego dnia ❤️Karola95 lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Dziewczyny czy Wy też macie więcej śluzu jak się zmachacie? Ostatnie 3 dni mam więcej biegania, bo mój mąż miał zabieg ortopedyczny i chodzi o kulach = ogarniam przedszkolaka, zakupy, śmieci itd. Mieszkamy na 2 piętrze bez windy, zresztą jak idąc o kulach nieść cokolwiek ciężkiego... nawet talerz z jedzeniem czy kawę trzeba mu przenieść, bo nie ma po prostu jak się sam obsłużyć... no i zauważyłam, że więcej śluzu się pojawia. We wtorek wizyta, w środę USG.
Dzis kupiliśmy używany Bugaboo i jestem jednocześnie szczęśliwa i przerażona, że to za wcześnie 🙉 z drugiej strony te koszty trzeba rozłożyć w czasie. Zwłaszcza, że musimy na wymiar zrobić synkowi łóżko piętrowe, co zostało wycenione na ok 6,5tys 🤯
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Ja u siebie nie zauważyłam, żeby było to związane z wysiłkiem fizycznym
My też dzisiaj kupiliśmy bugaboo. Była promocja w sklepie i od stycznia będzie jeszcze drożej, więc już chcieliśmy zalatwic. Też boję się, że to za szybko, a wózek będzie już za 2 tygodnie. Ale odbierzemy go raczej za parę miesięcyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2022, 21:37
-
Karola95 wrote:A czytałam jeszcze, że na drugie i kolejne dzieci można dostać po 12 tys, mam nadzieję, że się załapiemy.
Cslza Jejku to nieźle wycenili Wam to łóżko dla synka 🙈
Robimy coś w ten deseń, stąd ta cena wysokie sufity w mieszkaniu mają zaletę wyglądu. Wadą jest konieczność robienia stolarki na zamówienie, bo meble zakupione w sklepach wyglądają w takim mieszkaniu jak pudełka od zapałek 🤷♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2022, 22:25
Karola95 lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Hej, ja nic nie wiem niestety.
cslza piękne to łóżko. Zazdroszczę Wam też dziewczyny tych Bugaboo że macie i jesteście spokojne
Kalendarz belly pokazuje mi, że rozpoczynam 7 miesiąc, a waga 7 kg na plusie haha
Wczoraj syn wrócił do przedszkola, a ja ... całe popołudnia śpię. Jestem tak bardzo wyczerpana tymi dwoma tygodniami z nim w domu, że chyba organizm daje mi znać, że pora odpocząć. Wierzę, że dociągnie już do końca roku bez choroby Jutro mam brwi i paznokcie hahaha, także chwila dla siebie
Dobrego dnia dla Was, a ja siadam do mojej pracy.
-
Bylam wczoraj na USG połówkowym i z dziećmi anatomicznie wszystko ok. Dziewczynka jest większa, ale tak było od początku. Martwi mnie tylko to, że ona jest cięższa aż o 80g, waży 360g, a chłopiec 287g. Chłopiec jest ułożony pośladkowo i lekarz miał problem żeby mu zmierzyć kość udową i sprawdzić nóżki i zastanawiam się czy to nie stąd ta różnica wagi.... będę się próbowała umówić na USG w enel-med po świętach i pewnie będę się tym mega stresować31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Cslza, a co powiedział lekarz o tych różnicach w wadze? ja bym się tak bardzo nie martwiła, bo u nas był ten sam problem. Trochę zmierzyła na oko drugiego chłopaka, bo zwyczajnie się schował za pierwszym. Na kolejnej wizycie powtórzyła pomiar i było okej zresztą to jeszcze są tak małe elementy ciał, że nawet jakieś mikro miary przyłożone inaczej mogą dawać już taką różnicę. Jeśli masz jednak możliwość to niech Ci zrobią w Enel-medzie. Na pewno Cię to uspokoi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2022, 10:40
-
chicaloca wrote:Cslza, a co powiedział lekarz o tych różnicach w wadze? ja bym się tak bardzo nie martwiła, bo u nas był ten sam problem. Trochę zmierzyła na oko drugiego chłopaka, bo zwyczajnie się schował za pierwszym. Na kolejnej wizycie powtórzyła pomiar i było okej zresztą to jeszcze są tak małe elementy ciał, że nawet jakieś mikro miary przyłożone inaczej mogą dawać już taką różnicę. Jeśli masz jednak możliwość to niech Ci zrobią w Enel-medzie. Na pewno Cię to uspokoi.
Powiedzial, że jest ok, że to nie jest duża różnica na razie, ale trzeba obserwować.
Ale masz już duży brzuch 🙂 w tych ciążach bliźniaczych to jednak szybciej nam wywala bębenek mój też już duży, ostatnio jak się mierzyłam to było 100cm na wysokości pępka. Jak szlam rodzić synka to miałam 108cm 🤯31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
No czyli nie zamartwiaj się, a kontrolowanie nie zaszkodzi
Fakt, rosną te brzuchy jak szalone. Ja dziś przed wyjściem do Lidla stanęłam właśnie bokiem do lustra i myśle sobie wtf. Jak to możliwe 😂😂😂 że jest taki wielki. 🙈 boli mnie tez skóra przy pępku i robi się czerwona. To chyba rozstęp trochę mi przykro, bo z synem nie miałam ani jednego.