Bliźnięta 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Hahaha ja kupiłam kilka bluzek ciążowych i one już mi się podwijają, już są za małe, a noszę je raptem 2mce... i też czasem tam mam, że się ubieram lub widzę w lustrze i w głowie WTF, kiedy mi wywaliło takiego bombura????? 🤣
Czasem na prawdę czuję się jak właśnie Bombur z Hobbita. Tylko bez brody. Zdjęcie dodaję żeby byli wiadomo o co mi chodzi 😅
Karola95, chicaloca lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Haha dziewczyny padłam!!! 🤣🤣 ja też mam tak, że spojrzę w lustro i się dziwie, że w jedna noc tyle urosło 😁 a ostatnio zapomniałam, że jestem w ciąży i walnęłam się na łóżko na brzuch… na szczęście w ostatniej chwili się skuliłam bo sobie przypomniałam 🙈
A u mnie mąż trochę chory, wczoraj synek został w domu, a mam nadzieję, że mnie nie złapie nic bo w sobotę idziemy na ślub -
Dziewczyny zdrowia dla nas wszystkich i naszych rodzin! Teraz zimno, zaraz znowu będzie na plusie temperatura, także żartów nie ma...
Ja okolice WarszawyKarola95 lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Hej dziewczyny, nie odzywałam się, bo dopiero dochodzę do siebie. Niestety zły scenariusz się spełnił, na usg nie było już tętna. Bliźniaki urosły od ostatniej kontroli, ale niestety serduszka przestały bić. Wiec po raz kolejny przechodziłam przez aborcje farmakologiczna, która ciągnie się za mną okropnie, bo skurcze w ogóle nie ustają przez juz ponad tydzień, wiec idę jutro do szpitala sprawdzić, czy wszystko w porządku.
Życzę wam wszystkim wszystkiego dobrego i żebyście nigdy nie musiały przechodzić przez takie straszne rzeczy, nie życzę tego nikomu.
Trzymajcie się ciepło i dużo dużo zdrówka i zdrowych, cudownych dzieciaczków ❤️ -
Boże biedna... strasznie mi przykro wiem co przechodzisz... gdybyś chciała pogadać to pisz śmiało.
No i czekamy na Ciebie tutaj, jeszcze się wyrobisz w 2023 na rodzenie bliźniąt 😘Paulina1993 lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Witam się z Wami
Nie wiedziałam, że utworzyło się forum z bliźniakami 2023 🙈 chcicaloca nic nie wspominałaś 😊 (z chicaloca znamy się z marcówek)
Jestem w ciąży 2k2o w tej chwili 28t4d. Wyglądam i czuje się jakby po mnie autobus przejechał.. Już ledwo chodzę, a tak na prawdę termin mam na marzec, licząc do 40 tygodnia 😉
Widzę, że trafiłam w przykrym momencie na forum, Paulina współczuję Ci. Niestety też przechodziłam przez takie zdarzenia kilka razy. Trzymam kciuki za szybkie dojście do siebie.
Przeczytałam Wasze wcześniejsze posty, odniosę się tylko do wyprawki, w zasadzie już wszystko mam. Wózek mam też bugaboo zamówiony do odbioru na koniec stycznia początek lutego. Tak z ciekawości się zapytam, jakie macie kolory?
Łóżeczko mamy na razie jedno, najwyżej drugie domówimy jak maluchy nie będą się do jednego już mieścić 😁 ciuszki mam jakieś kupione, niektóre dostałam. I myślę, że spokojnie na pół roku jestem zabezpieczona. Rozmiarówka od 44-68.
Powiedzcie mi, jaki rozmiar pampersów kupujecie na początek?
I jestem z Trójmiasta:)
cslza, Paulina1993 lubią tę wiadomość
-
Hej Elza, witamy, rozgość się u nas wiadomo już kto u Ciebie w brzuszku mieszka? No i pochwal nam się brzuchem, jesteś z nas wszystkich najdalej!
Kupiliśmy używany Bugaboo, stelaż srebrny, gondole i spacerówki czarne, a budki czerwone. Dokupię jeszcze budki z Donkey5 te letnie, bo moje maluchy mają się urodzić w kwietniu, więc pierwsze spacery w maju. Pamiętam, że w 2018 w maju chodziłam w krótkich spodenkach i lato trwało bardzo długo, bo do końca października. Jakoś mam poczucie, że tym razem będzie podobnie
Wyprawkę chcę zacząć ogarniać po świętach, ale mam już 1 dziecko, więc na szczęście przynajmniej część mamy. Mam 5letniego Synka, a teraz będzie chłopiec i dziewczynka ☺️
Znacie to uczucie kiedy myślisz, że Twoje dziecko wstało w końcu (po miesiącu!) bez kaszlu, a okazuje się, że wstało z zapaleniem spojówek i w sumie dalej kaszle i ma gęste gile? Mam wrażenie, że te gluto-kaszle się nie skończą przed świętami...31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Moje zdjęcie z dzisiaj. Dodam że mam 165 cm wzrostu. Jak ktoś jest wyższy to dzieciaczki mają gdzie się zmieścić 😉
Taki brzuch miałam fo porodu 🙈
No i to jest moja 7 ciąża. Mam już 2 dzieci syn 12 i córka 6 lat 😀 u mnie co 6 lat... Teraz w brzuchu dwóch chłopaków 😉 córka liczyła, że będzie jedną dziewczynka ale się nie udało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2022, 12:05
chicaloca lubi tę wiadomość
-
Paulina wysyłam Ci duzo dobrych myśli i wsparcia ! Mam nadzieje, że kolejna ciąża zakończy się szczęśliwym rozwiązaniem ! ♥️
Elza przepraszam że Ci nie powiedziałam o tej grupie 🙈 byłam pewna, że masz zbyt dużo na głowie dlatego piszesz tylko na marcowkach. Mi tutaj jakoś tak lepiej, nie ma tylu stresujących wiadomości.
Ja dziewczyny mam 157 😂😂😂 także No 🙈 wiadomo jak jest.
Ja obkupilam chłopaków w rozmiary od 56 i po jednym body 44 i 50. Musi im starczyć 😅 kupię jedne pampy 0 i chyba tyle. Teraz jest taka dostępność, że można dokupić w każdej chwili w ogóle w jaką firmę całujecie ? Mój młody nosił pampers premium care bo do innych nie mogłam się przekonać. Trochę mnie jednak przeraza obecna cena i to dla dwójki
Ja ŁódźWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2022, 15:05
Elza :) lubi tę wiadomość
-
Chicaloca to faktycznie przy takim wzroście brzuch idzie do przodu 🙈
U mnie jeden z chłopaków jest id początku przy "wyjściu" I w ogóle się nie obkręca... ale za to ten drugi .... 🙉😏 łobuz mały raz jest poprzecznie raz głową pod żebrami ostatnio się dowiedziałam, że też jest głową w dół i że żebra mnie bolą bo on mnie tam kopie cały czas 😄 ogólnie nie wiem czy też macie taki dziwny asymetryczny brzuch? U mnie to chyba właśnie wynika z jego ułożenia, jeszcze czasem się obkręca ale to wtedy jest takie bolesne, że aż oddychać nie mogę. wszyscy mówią, że będzie jeszcze gorzej chociaż, ciężko mi sobie to wyobrazić...
Jeżeli chodzi o moj organizm i to jak sobie radzi z podwójnym obciążeniem to cóż... za dużo dobrego nie mogę powiedzieć...
Na chwilę obecną jeśli chodzi o szyjkę to ponoć jestem stworzona do chodzenia w ciąży (4cm) ale niestety już moje organy nie za bardzo ogarniają podwójne bąble. Trzustka sobie z nimi nie radzi i mam cukrzyce ciążową... no i teraz pojawila sie anemia🤷♀️
I do tego wszystkiego mam bardzo nisko brzuch w zasadzie to w pachwinach, i uciska ma na sploty żylne które idą di nóg a w zasadzie do jednej nogi, i w ten oto sposób mam od pachwiny przez caaałą nogę żylaki 😒
Mam tylko odrobinę nadzieji, że chłopaki będą grzeczni jak się urodzą... I wynagrodzą mi te wszystkie dolegliwości. Ehh, trochę ponarzekałam
A jak to jest u Was? Jak sie czujecie? Jakie macie doleglowosci? jak to jest z wynikami? Wszystko ok?
No i jeszcze, czy Wasi lekarze coś mówią o porodzie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2022, 06:49
-
Czesc dziewczyny! Dzisiaj zaczynamy 36 tydzień (35+0) według prenatalnych, według OM 34+2. Po piątkowej wizycie chłopaki waza 2200g i niecałe 2400g. Przepływy (całe szczęście) w normach. Niestety od poprzedniego piątku jak mnie boli kregoslup podczas chodzenia to tak zostało do tej pory.. jutro kolejna wizyta i fizjo, ale pierwsza niestety niewiele dała. Leżę już cały czas, ale gdyby nie to to chyba byłoby okej. Czasami łapią mnie już skurcze i cykam się ze się zaczyna 🫣 do końca roku mam jeszcze 2 wizyty - jedna przed, a druga po świętach.
Co do donkeya to my kupiliśmy nowy na czarnej ramie w wersji zielonej, liczymy ze uda nam się go potem sprzedać za dobra cenę. Walizkę mam już spakowaną, jutro ide jeszcze na badania krwi
Paulina, bardzo mi przykro ze tak potoczyła się Wasza historia ale na pewno jeszcze wyjdzie dla Was słońce! ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2022, 11:49
Elza :) lubi tę wiadomość
-
South, to już jesteś całkiem na końcu. Dzieciaczki już mają ładnąwage
My właśnie też mamy zamówiony ten zielony z czarna ramą. Zastanawiałam się jeszcze nad szarym i tym grafitowym, ale na żywo nie wiedziałam tego grafitowego niestety. Jak zielony wygląda na żywo?
No i tak sobie myślę, czy ten zielony ktoś będzie chciał później odkupić....Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2022, 17:59
-
Ja bym Elza odkupiła 😂
South przypomnij na kiedy dokładnie masz to cc w styczniu. Dobrze, że chociaż masz możliwość leżeć i nie dusisz się od razu jak ja. Wytrwałości dla Ciebie na tej końcówce!
Ja mam jutro wigilie w pracy, ale nie wiem czy pójdę 🥹 bo nie mam co założyć 🙈Elza :) lubi tę wiadomość
-
Ja wybrałam czarną ramę, czarną gondolę i granatową budkę, ale też zastanawiałam się nad zielonym
U mnie znowu chorobowo, wczoraj synek gorączka, a ja na tym ślubie tak wymarzłam, że dzisiaj kicham i czuję się, jakby czołg po mnie przejechał, ehhh. Dobrze że teraz, a nie przed samymi świętami.
Chicaloca z tymi ciuchami ciążowymi zawsze jest problem, ja sukienki kupowałam przez neta i jeszcze musiałam poprawiać u krawcowej 🙈 -
Data na 9 stycznia, to będzie wg OM 37+3. No dokładnie 21 dni zostało 🫣. Co do wozka to myśle ze ten zielony jest na tyle fajny ze nie będzie problemu ze sprzedażą, ale to się okaże później. Ale kurde serio te plecy to masakra, to taki przeszywający ból jak staje na lewej nodze ze czasami mam łzy w oczach. A jutro jeszcze to badanie krwi, ma być u nas -15 stopni.. i musze jechać taksi. Ja teraz się trochę cykam, ze jeszczs na koniec załapie jakaś grypę czy innego wirusa i będę rodzic chora
-
20lona jesteś jeszcze z nami? Dawno się nie odzywałaś... mam nadzieję, że to tylko bliźniaczy zjazd psychoczno-fizyczny.
Z innej beczki, często macie takie zjazdy właśnie? Ja wczoraj warczałam na wszystkich, nawet nazwałam moje dziecko głupkiem 😭 później wieczorem szukałam fotografa do sesji ciążowej, nic mi się nie podoba, seksu nie ma wcale, czuję się brzydka i zebrało mi się na płacz. Później było mi za ciepło, więc się rozebrałam do bielizny, ALE wtedy zrobiło mi się za chłodno w ręce, więc założyłam sweter...
Z rozpaczy zjadłam lody czekoladowe.
Serio, wczorajszy rollercoaster mnie przeorał, jeszcze takich jazd w tej ciąży nie miałam 🙉🙉🙉Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2022, 09:22
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6