Bliźnięta 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Kiki88,
U mnie bardzo wcześnie Bo pamiętam jeszcze do pracy chodziłam a już wymioty się pojawiły.. 6, 7 tygodniu i trwaly na pewno jeszcze w 2 trymestrze... dziennie rano.. koszmar .. czasem ciężko było zdążyć do ubikacji.. a na zatwardzenie cóż No dużo warzyw dużo wody.. mało słodyczy pewnie sama wiesz.. Ja nic nie stosowałam na zatwardzenie, ale w 3 trymestrze pojawiły się hemoroidy No i tu zatwardzenie niewskazane.. ale to już końcówka u mnie więc już się tym nie przejmuje. -
Jestem Kaka w domu.
Nie wiem czy pojadę.
Na razie nie jest gorzej. W sensie skurcze i spinanie są takie same jak były.
W domu lepiej psychicznie to zniosę.
Chciałam wytrzymać jeszcze do 2kg.
W szpitalu jedynie to myślę że daliby zastrzyki na płuca i też
nic by się nie działo.
A największy strach mam o to chodzenie w szpitalu i ciągłe macanki.
-
Moze mnie mdłości nie złapia 😄 w 1 ciqży 17 dni bez toalety. Teraz juz 11. Brzuch jak w 20tyg ciazy pojedynczej a gdzie tam do konca 🤣
Ania najgorszy moment jak z rana na obchodzie w szpitalu 5 dr chce zobaczyc czy aby napewno to juz. A na sali porodowej pielgrzymki studentów -
Kiki akurat tutaj gdzie leżałam dwa tygodnie temu, to zobaczyć lekarza było cudem.
Sama młodzież - położne.
Do porodowej nie dotarłam.
Ale ten szpital akurat nie słynie ze studentów. Było komfortowo jeżeli chodzi o personel.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2023, 22:46
-
Noo właśnie dlatego ja się nie zdecydowałam na ponowny pobyt w szpitalu.
Upał by mnie zabił. A sale jeszcze od południa... Cała ściana w oknach...
Leżę w domu i czekam. Liczę że wytrzymam. Kilka dni, może tydzień. Najlepiej dwa...
Faszeruje się Nospą i magnezem. Tragedii nie ma ale wrażenie że zaraz wypadną cały czas
się utrzymuje. Mam wrażenie że czuję któreś 'w wylocie'.
Przez to ciepło chyba zgaga mnie męczy, bo zwykle nie było problemu. A tak to ciągle piję i zaraz pali w przełyku. Nie mam dzisiaj do tego już siły.
Jutro będę trzymać kciuki 🤞🏼Kaka88 lubi tę wiadomość
-
Ewelcia leżeć można dopóki się nie robi słabo.
Ja od początku jedynie na plecach byłam w stanie, bo dzieci poprzecznie, to kopały przy leżeniu na bokach.
Dopiero od niedawna robi mi się słabo.
Najgorzej właśnie na plecach.
Niestety teraz muszę przeżyć jakoś te kopniaki po bokach.
Dobrze po prostu zmieniać pozycje i się kłaść tak jak wygodnie.
Co do drugiego pytania, to u mnie w obu ciążach całkowicie 0.
Z różnych powodów.
Męża nie ma 3-4mies., infekcje, szyjka, plamienia, krwotok itd.
I chyba starość 🤣 Myślę że to główny powód 🤣 bo mam aż 31l.
A tak na poważnie, jest to ostatnia rzecz o której myślę.
Nie mam w tej ciąży nawet tych głupich snów.
Od kilkunastu tygodni okupuję salonowy narożnik. M wrócił tydzień temu i
śpi ze starszakiem w sypialni.
Jak będzie po porodzie to nie wiem, ale myślę że jeszcze trochę zostanę w salonie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2023, 23:45
-
Dziewczęta jestem już po cc !
Laura 3300g
Emi 3200g.
Większą miala problem z oddychaniem więc wczoraj została w inkubatorze( za duzo obciążeń ze wczesniak, ze problem z oddychaniem, ze blizniak) , dzis ma do nas dołączyć i ponoć jest ok.
Ja się czuje fatalnie wszystko mnie boli. Brzuch cały, głową itd. Ale już po.. Teraz musi być tylko lepiej:* -
Kaka super że już po!
Niestety trzeba przeżyć 😒
Upał pewnie nie pomaga do tego...
A waga każdej zacna jak na bliźniaki.
Pisałaś że szacowana na 2900, to naprawdę bardzo ładny wynik ostateczny.
Już zaraz doba, chwila moment i będziecie w domu 🤞🏼
GratulacjeKaka88 lubi tę wiadomość
-
Kaka88 wrote:Dziewczęta jestem już po cc !
Laura 3300g
Emi 3200g.
Większą miala problem z oddychaniem więc wczoraj została w inkubatorze( za duzo obciążeń ze wczesniak, ze problem z oddychaniem, ze blizniak) , dzis ma do nas dołączyć i ponoć jest ok.
Ja się czuje fatalnie wszystko mnie boli. Brzuch cały, głową itd. Ale już po.. Teraz musi być tylko lepiej:*
Gratulacje. Dzielne dziewczyny. Waga super jak na bliźniaki. ❤️❤️Kaka88 lubi tę wiadomość
ewelcia45 -
Ania_1003 wrote:Ewelcia leżeć można dopóki się nie robi słabo.
Ja od początku jedynie na plecach byłam w stanie, bo dzieci poprzecznie, to kopały przy leżeniu na bokach.
Dopiero od niedawna robi mi się słabo.
Najgorzej właśnie na plecach.
Niestety teraz muszę przeżyć jakoś te kopniaki po bokach.
Dobrze po prostu zmieniać pozycje i się kłaść tak jak wygodnie.
Co do drugiego pytania, to u mnie w obu ciążach całkowicie 0.
Z różnych powodów.
Męża nie ma 3-4mies., infekcje, szyjka, plamienia, krwotok itd.
I chyba starość 🤣 Myślę że to główny powód 🤣 bo mam aż 31l.
A tak na poważnie, jest to ostatnia rzecz o której myślę.
Nie mam w tej ciąży nawet tych głupich snów.
Od kilkunastu tygodni okupuję salonowy narożnik. M wrócił tydzień temu i
śpi ze starszakiem w sypialni.
Jak będzie po porodzie to nie wiem, ale myślę że jeszcze trochę zostanę w salonie.
Kochana jaka starość ja mam 33 lata. No u Nas jest wszystko ok. Pytałam moich dwóch lekarzy to mówili że można. Ale oczywiście główny Doktor Google mówi że przy ciążach mnogich nie wskazane.
ewelcia45 -
Kaka88 wrote:Dziewczęta jestem już po cc !
Laura 3300g
Emi 3200g.
Ja się czuje fatalnie wszystko mnie boli. Brzuch cały, głową itd. Ale już po.. Teraz musi być tylko lepiej:*
Gratulacje! Wiadomo, że teraz musi być już tylko lepiej. Jesteście razem i już po cc, to najważniejsze.
U mnie obecnie po badaniach prenatalnych. Test Pappa też wyszedł ok. Jedynie co mnie martwi to wysoki puls jednego aż 181. To prawie 13 tydzień. No i psychicznie też jakoś gorzej…dużo myśli. Obawa o to jakie mogą być potencjalne komplikacje. Ehh, zazdroszczę kobietom w spokojnych, pojedynczych ciążach.Kaka88 lubi tę wiadomość
ona 33, on 32
AMH ok
drożność ok
endomedrioza III stopnia
09/2021 rozpoczęcie starań
07/2022 histeroskopia i laparoskopia
04/2023 punkcja torbieli
06/2023 pierwsza IUI
czekamy na cud... -
Kaka gratuluje. Waga urodzeniowa super. Duuzo zdrowka 😄
Dziewczyny powiedzcie mi prosze. Bylam na krzywej cukrowej i wyniki badania glukozy : 89/83/47. Wizyte mam dopiero za tydzien. Czy cos sie przy tym zazywa czy tylko dieta o niskim ig?Kaka88 lubi tę wiadomość
-
Miałam i niemiałam. Dr zakladal ze mam, mimo to nie mialam zleconych badan. Dostalam glucophage na miesiac w celu zajscia w ciaze. Teraz jest odstawiony..
Dr rodzinna mowi ze to nic takiego, nie jesc slodyczy i bedzie ok... Wydaje mi sie to za proste, dlatego pytam Was. -
Dziś byłam w 18 tyg na dwóch różnych usg prywatnie i w poradnii ciąż jednokosmówkowych. Różnica jest spora bo prywatnie jedno dzieciątko ma 184 g a plus minus 28g drugie 240 g plus minus 37g . I według tej pierwszej się obiadaja. A drugie USG jedna 217 g a druga 229 g . Zaczyna się martwić.ewelcia45