X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Bliźnięta 2023
Odpowiedz

Bliźnięta 2023

Oceń ten wątek:
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja muszę niestety poddać się operacji...
    Wczoraj pogotowie, atak woreczka żółciowego. Niestety operacji nie powinnam unikać.
    Chcę to tylko przesunąć po 24+0 bo wtedy jest ta magiczna granica 'przeżywalności'...

[age.png
  • Kaka88 Koleżanka

Wysłany: 21 czerwca 2023, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania no nie mów:((((

Przytulam mocno. Będę trzymać kciuki za Was !

• Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W przyszły wtorek prawdopodobnie pojadę do szpitala i zobaczymy czy mnie przyjmą.
    Staram się nie czytać. Dzisiaj się rozerwałam i pojechałam kupić foteliki dla wszystkich.

[age.png
  • Kaka88 Koleżanka

Wysłany: 21 czerwca 2023, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie. Dobrze zrobiłaś. Ja dziś byłam na zastrzyku z immunoglobuliną. Bo oczywiście jeszcze mamy niezgodność z mężem.. I w sumie wszystkie moje dzieci mają gr krwi męża i wiecznie ten zastrzyk w pośladek musi być. W trakcie ciąży po ciąży..

• Kaka88 Koleżanka

Wysłany: 21 czerwca 2023, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam fajnego kupiłaś? Jakie foteliki ?

• Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa Pixele Pro 2.0 i KidFix dla starszaka.
    Niestety nie było w sklepie kolorów które chciałam i przyjdą kurierem do domu.
    Ale dwa Pixele z tyłu nie wypadły źle. Mamy problem żeby zmieścić trójkę z tyłu. Niestety samochód musi poczekać na wymianę (kupowaliśmy nowy 5 lat temu 💔). Jutro ruszają z budową i nie będzie na wszystko pieniędzy od razu.
    Starszak niestety pójdzie do przodu. Z tyłu między bliźniakami ktoś wąski się zmieści na siłę jeszcze.

[age.png
  • Kaka88 Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2023, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Too się dużo u Was dzieje :) w tych czasach się budować to poważnie wyzwanie.. podziwiam :) fajnie będziecie mieć swój domek.

• Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęliśmy już 2 lata temu. Stał fundament.
    Teraz do dachu.
    Niestety przez sytuację z bliźniakami musieliśmy pójść z własnego mieszkania na wynajem, dlatego teraz będzie nam się spieszyć żeby to skończyć.
    Bez kredytu to tak słabo trochę idzie no ale byle zdrowie było.

Dzisiaj wizyta u swojej ginki która mnie olała i się stresuję. Rano naszły mnie bardzo duże wątpliwości czy się operować. A z drugiej strony boję się że potem po prostu będę reagować na sam ucisk i może boleć. Zawsze boli po zjedzeniu zakazanych rzeczy.

[age.png
  • Kaka88 Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2023, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu gin Cie olał ? Trochę niefajnie.. a to jutro z nią pogadasz ?

• Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam mieć wizytę dzisiaj w związku z tym atakiem. Odwołali rano...
    Ginka nie odpisała na smsa po ataku. W sumie nie pierwszy raz w tej ciąży. Po wysłaniu wyników kilka razy już, była cisza. Bardzo jestem zawiedziona pomocą poza wizytami. Po prostu nie istnieje...
    Umówiłam się na jutro do chirurga na USG. Porozmawiam z nim o wszystkim. Czy to bezpieczne, jak ogólnie stan w środku (byłam u niego 2 lata temu, dał skierowanie na laparoskopię, nie wykorzystałam 🫣).
    W sobotę do ginki. Bo uważam że i tak ona powinna zdecydować.
    I będę dopiero sama decydować co robić.

[age.png
  • Kaka88 Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2023, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej tak skonsultować u kilku lekarzy co by było najlepsze dla Ciebie i dzieci. Każdy przypadek jest inny wiec tez czytać na internecie nie ma co. Naprawdę przykro mi ze ten atak akurat teraz nastąpił w ciąży :( ale musi być dobrze. Trzymie kciuki.

• Kaka88 Koleżanka

Wysłany: 26 czerwca 2023, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ania, co tam u Ciebie jak się czujesz ?

• Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2023, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobotę miałam wizytę.
    Żeby nie było za spokojnie, to skróciła się szyjka i mam nakaz leżenia. Więc sobie leżę...
    Na razie dieta i nic nie grzebiemy w brzuchu żeby nie wywołać porodu.
    Ja chcę teraz chociaż dociągnąć w domu do 30 tygodnia. Pojawiają się skurcze także nie za fajnie.

[age.png
  • Kaka88 Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2023, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj. Rzeczywiście niefajnie. Mam nadzieję że to przetrwacie. I się wszystko dobrze skończy. Mi już gin zapowiedział że jak będzie wszystko tak jak powinno być to od połowy sierpnia do szpitala. Że ciąże 1k2o rozwiązuje się między 36-37 tygodniem. To jeszcze nam trochę zostało. Ale czy wszystko pójdzie tak jak powinno, mam tyle wątpliwości że wole nie myśleć..

• Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, 1k2o kończą szybciej. Dopytaj o sterydy na płuca. Nie wiem czy zalecają przy takim 'planowym' zakończeniu. Ja będę pilnować żeby dostać na wszelki wypadek.

Poprzednio dostałam w 31tc, jak zaczęła się akcja porodowa. Syn urodził się ostatecznie w 37tc ale nie miał problemów. Oprócz niskiej wagi (hipotrofia) i żółtaczki po porodzie, to było ok.

Jak czytam, że dzieci nawet z początku 30-tych tygodnii wychodzą ze szpitala po porodzie, tak jak donoszone do końca, to podnosi na duchu.

Bliźniaki są 200g każde 😱 większe teraz niż syn miał w tym samym czasie. Dopóki nie będzie hipotrofii, to trzeba być dobrej myśli.

[age.png
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cicha jak u Ciebie sytuacja?

[age.png
  • Laura89 Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2023, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Wczoraj przeżyłam szok po informacji o ciąży bliźniaczej, jednojajowej. Dotychczas lekarz z kliniki widział tylko jeden zarodek, mierzył bicie jednego serca. Potrzebuję znaleźć dobrego specjalistę z Krakowa, który zajmuje się właśnie prowadzeniem ciąż mnogich. Czuję się kompletnie zagubiona i przerażona. Pomóżcie...:(

ona 33, on 32

AMH ok
    drożność ok
    endomedrioza III stopnia

09/2021 rozpoczęcie starań
    07/2022 histeroskopia i laparoskopia
    04/2023 punkcja torbieli
    06/2023 pierwsza IUI

czekamy na cud...
  • Kaka88 Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2023, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laura.
    Moim zdaniem musisz poszukać kogoś kto pracuje w szpitalu o III stopniu referencyjnosci. Ja rodziłam w Krakowie w szpitalu uniwersyteckim. I zawdzięczam życie Panu Hubertowi Hurasowi, jak dobrze pamiętam był to Pan ordynator. Nie wiem czy przyjmuje prywatnie, ale jest mega konkretny.

Laura89 lubi tę wiadomość

• Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2023, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od siebie dodam że warto mieć gina Perinatologa przy tym typie ciąży.

[age.png
  • OvuFriend

Wysłany: 12 lipca 2023, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!🙂

Przychodzimy do Was z ważną informacją. Już od dzisiaj możecie korzystać z trybu ciążowego w aplikacji OvuFriend. Wystarczy zaznaczyć pozytywny test ciążowy, a aplikacja automatycznie przechodzi w tryb śledzenia ciąży. 🤰

💥Ważne: w związku z ulepszeniami forum BellyBestFriend zostało przeniesione do OvuFriend. Wątki ciążowe znajdują się bezpośrednio pod wątkami staraniowymi. 💥

Jest to pierwsza wersja trybu ciążowego, którą stale będziemy ulepszać, ale już teraz czekają na Was:
    💜Fascynujące statystyki, informacje i ważne wydarzenia o Twojej ciąży
    💜Odliczanie dni do porodu
    💜Ciekawe informacje o tym co dzieje się z Twoim ciałem w ciąży, jak rośnie maleństwo i ilustracja jak teraz wygląda
    💜Porada na każdy dzień ciąży
    💜Możliwość monitorowania aż 80+ objawów, nastrojów, aktywności etc.

Wszystko tworzymy z myślą o Was, więc jeśli macie dla nas sugestie, co jeszcze może się znaleźć w aplikacji, to piszcie na: [email protected]
    Każda opinia jest dla nas bardzo ważna!

Miłego korzystania! 🙂

‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ