X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Bliźnięta 2023
Odpowiedz

Bliźnięta 2023

Oceń ten wątek:
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja muszę niestety poddać się operacji...
    Wczoraj pogotowie, atak woreczka żółciowego. Niestety operacji nie powinnam unikać.
    Chcę to tylko przesunąć po 24+0 bo wtedy jest ta magiczna granica 'przeżywalności'...

[age.png
  • Kaka88 Koleżanka

Wysłany: 21 czerwca 2023, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania no nie mów:((((

Przytulam mocno. Będę trzymać kciuki za Was !

• Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W przyszły wtorek prawdopodobnie pojadę do szpitala i zobaczymy czy mnie przyjmą.
    Staram się nie czytać. Dzisiaj się rozerwałam i pojechałam kupić foteliki dla wszystkich.

[age.png
  • Kaka88 Koleżanka

Wysłany: 21 czerwca 2023, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie. Dobrze zrobiłaś. Ja dziś byłam na zastrzyku z immunoglobuliną. Bo oczywiście jeszcze mamy niezgodność z mężem.. I w sumie wszystkie moje dzieci mają gr krwi męża i wiecznie ten zastrzyk w pośladek musi być. W trakcie ciąży po ciąży..

• Kaka88 Koleżanka

Wysłany: 21 czerwca 2023, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam fajnego kupiłaś? Jakie foteliki ?

• Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa Pixele Pro 2.0 i KidFix dla starszaka.
    Niestety nie było w sklepie kolorów które chciałam i przyjdą kurierem do domu.
    Ale dwa Pixele z tyłu nie wypadły źle. Mamy problem żeby zmieścić trójkę z tyłu. Niestety samochód musi poczekać na wymianę (kupowaliśmy nowy 5 lat temu 💔). Jutro ruszają z budową i nie będzie na wszystko pieniędzy od razu.
    Starszak niestety pójdzie do przodu. Z tyłu między bliźniakami ktoś wąski się zmieści na siłę jeszcze.

[age.png
  • Kaka88 Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2023, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Too się dużo u Was dzieje :) w tych czasach się budować to poważnie wyzwanie.. podziwiam :) fajnie będziecie mieć swój domek.

• Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęliśmy już 2 lata temu. Stał fundament.
    Teraz do dachu.
    Niestety przez sytuację z bliźniakami musieliśmy pójść z własnego mieszkania na wynajem, dlatego teraz będzie nam się spieszyć żeby to skończyć.
    Bez kredytu to tak słabo trochę idzie no ale byle zdrowie było.

Dzisiaj wizyta u swojej ginki która mnie olała i się stresuję. Rano naszły mnie bardzo duże wątpliwości czy się operować. A z drugiej strony boję się że potem po prostu będę reagować na sam ucisk i może boleć. Zawsze boli po zjedzeniu zakazanych rzeczy.

[age.png
  • Kaka88 Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2023, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu gin Cie olał ? Trochę niefajnie.. a to jutro z nią pogadasz ?

• Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam mieć wizytę dzisiaj w związku z tym atakiem. Odwołali rano...
    Ginka nie odpisała na smsa po ataku. W sumie nie pierwszy raz w tej ciąży. Po wysłaniu wyników kilka razy już, była cisza. Bardzo jestem zawiedziona pomocą poza wizytami. Po prostu nie istnieje...
    Umówiłam się na jutro do chirurga na USG. Porozmawiam z nim o wszystkim. Czy to bezpieczne, jak ogólnie stan w środku (byłam u niego 2 lata temu, dał skierowanie na laparoskopię, nie wykorzystałam 🫣).
    W sobotę do ginki. Bo uważam że i tak ona powinna zdecydować.
    I będę dopiero sama decydować co robić.

[age.png
  • Kaka88 Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2023, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej tak skonsultować u kilku lekarzy co by było najlepsze dla Ciebie i dzieci. Każdy przypadek jest inny wiec tez czytać na internecie nie ma co. Naprawdę przykro mi ze ten atak akurat teraz nastąpił w ciąży :( ale musi być dobrze. Trzymie kciuki.

• Kaka88 Koleżanka

Wysłany: 26 czerwca 2023, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ania, co tam u Ciebie jak się czujesz ?

• Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2023, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobotę miałam wizytę.
    Żeby nie było za spokojnie, to skróciła się szyjka i mam nakaz leżenia. Więc sobie leżę...
    Na razie dieta i nic nie grzebiemy w brzuchu żeby nie wywołać porodu.
    Ja chcę teraz chociaż dociągnąć w domu do 30 tygodnia. Pojawiają się skurcze także nie za fajnie.

[age.png
  • Kaka88 Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2023, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj. Rzeczywiście niefajnie. Mam nadzieję że to przetrwacie. I się wszystko dobrze skończy. Mi już gin zapowiedział że jak będzie wszystko tak jak powinno być to od połowy sierpnia do szpitala. Że ciąże 1k2o rozwiązuje się między 36-37 tygodniem. To jeszcze nam trochę zostało. Ale czy wszystko pójdzie tak jak powinno, mam tyle wątpliwości że wole nie myśleć..

• Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, 1k2o kończą szybciej. Dopytaj o sterydy na płuca. Nie wiem czy zalecają przy takim 'planowym' zakończeniu. Ja będę pilnować żeby dostać na wszelki wypadek.

Poprzednio dostałam w 31tc, jak zaczęła się akcja porodowa. Syn urodził się ostatecznie w 37tc ale nie miał problemów. Oprócz niskiej wagi (hipotrofia) i żółtaczki po porodzie, to było ok.

Jak czytam, że dzieci nawet z początku 30-tych tygodnii wychodzą ze szpitala po porodzie, tak jak donoszone do końca, to podnosi na duchu.

Bliźniaki są 200g każde 😱 większe teraz niż syn miał w tym samym czasie. Dopóki nie będzie hipotrofii, to trzeba być dobrej myśli.

[age.png
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cicha jak u Ciebie sytuacja?

[age.png
  • Laura89 Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2023, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Wczoraj przeżyłam szok po informacji o ciąży bliźniaczej, jednojajowej. Dotychczas lekarz z kliniki widział tylko jeden zarodek, mierzył bicie jednego serca. Potrzebuję znaleźć dobrego specjalistę z Krakowa, który zajmuje się właśnie prowadzeniem ciąż mnogich. Czuję się kompletnie zagubiona i przerażona. Pomóżcie...:(

ona 33, on 32

AMH ok
    drożność ok
    endomedrioza III stopnia

09/2021 rozpoczęcie starań
    07/2022 histeroskopia i laparoskopia
    04/2023 punkcja torbieli
    06/2023 pierwsza IUI

czekamy na cud...
  • Kaka88 Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2023, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laura.
    Moim zdaniem musisz poszukać kogoś kto pracuje w szpitalu o III stopniu referencyjnosci. Ja rodziłam w Krakowie w szpitalu uniwersyteckim. I zawdzięczam życie Panu Hubertowi Hurasowi, jak dobrze pamiętam był to Pan ordynator. Nie wiem czy przyjmuje prywatnie, ale jest mega konkretny.

Laura89 lubi tę wiadomość

• Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2023, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od siebie dodam że warto mieć gina Perinatologa przy tym typie ciąży.

[age.png
  • OvuFriend

Wysłany: 12 lipca 2023, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!🙂

Przychodzimy do Was z ważną informacją. Już od dzisiaj możecie korzystać z trybu ciążowego w aplikacji OvuFriend. Wystarczy zaznaczyć pozytywny test ciążowy, a aplikacja automatycznie przechodzi w tryb śledzenia ciąży. 🤰

💥Ważne: w związku z ulepszeniami forum BellyBestFriend zostało przeniesione do OvuFriend. Wątki ciążowe znajdują się bezpośrednio pod wątkami staraniowymi. 💥

Jest to pierwsza wersja trybu ciążowego, którą stale będziemy ulepszać, ale już teraz czekają na Was:
    💜Fascynujące statystyki, informacje i ważne wydarzenia o Twojej ciąży
    💜Odliczanie dni do porodu
    💜Ciekawe informacje o tym co dzieje się z Twoim ciałem w ciąży, jak rośnie maleństwo i ilustracja jak teraz wygląda
    💜Porada na każdy dzień ciąży
    💜Możliwość monitorowania aż 80+ objawów, nastrojów, aktywności etc.

Wszystko tworzymy z myślą o Was, więc jeśli macie dla nas sugestie, co jeszcze może się znaleźć w aplikacji, to piszcie na: [email protected]
    Każda opinia jest dla nas bardzo ważna!

Miłego korzystania! 🙂

‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ