Bliźnięta 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Dwa Pixele Pro 2.0 i KidFix dla starszaka.
Niestety nie było w sklepie kolorów które chciałam i przyjdą kurierem do domu.
Ale dwa Pixele z tyłu nie wypadły źle. Mamy problem żeby zmieścić trójkę z tyłu. Niestety samochód musi poczekać na wymianę (kupowaliśmy nowy 5 lat temu 💔). Jutro ruszają z budową i nie będzie na wszystko pieniędzy od razu.
Starszak niestety pójdzie do przodu. Z tyłu między bliźniakami ktoś wąski się zmieści na siłę jeszcze. -
Zaczęliśmy już 2 lata temu. Stał fundament.
Teraz do dachu.
Niestety przez sytuację z bliźniakami musieliśmy pójść z własnego mieszkania na wynajem, dlatego teraz będzie nam się spieszyć żeby to skończyć.
Bez kredytu to tak słabo trochę idzie no ale byle zdrowie było.
Dzisiaj wizyta u swojej ginki która mnie olała i się stresuję. Rano naszły mnie bardzo duże wątpliwości czy się operować. A z drugiej strony boję się że potem po prostu będę reagować na sam ucisk i może boleć. Zawsze boli po zjedzeniu zakazanych rzeczy. -
Miałam mieć wizytę dzisiaj w związku z tym atakiem. Odwołali rano...
Ginka nie odpisała na smsa po ataku. W sumie nie pierwszy raz w tej ciąży. Po wysłaniu wyników kilka razy już, była cisza. Bardzo jestem zawiedziona pomocą poza wizytami. Po prostu nie istnieje...
Umówiłam się na jutro do chirurga na USG. Porozmawiam z nim o wszystkim. Czy to bezpieczne, jak ogólnie stan w środku (byłam u niego 2 lata temu, dał skierowanie na laparoskopię, nie wykorzystałam 🫣).
W sobotę do ginki. Bo uważam że i tak ona powinna zdecydować.
I będę dopiero sama decydować co robić. -
Najlepiej tak skonsultować u kilku lekarzy co by było najlepsze dla Ciebie i dzieci. Każdy przypadek jest inny wiec tez czytać na internecie nie ma co. Naprawdę przykro mi ze ten atak akurat teraz nastąpił w ciąży ale musi być dobrze. Trzymie kciuki.
-
W sobotę miałam wizytę.
Żeby nie było za spokojnie, to skróciła się szyjka i mam nakaz leżenia. Więc sobie leżę...
Na razie dieta i nic nie grzebiemy w brzuchu żeby nie wywołać porodu.
Ja chcę teraz chociaż dociągnąć w domu do 30 tygodnia. Pojawiają się skurcze także nie za fajnie. -
Oj. Rzeczywiście niefajnie. Mam nadzieję że to przetrwacie. I się wszystko dobrze skończy. Mi już gin zapowiedział że jak będzie wszystko tak jak powinno być to od połowy sierpnia do szpitala. Że ciąże 1k2o rozwiązuje się między 36-37 tygodniem. To jeszcze nam trochę zostało. Ale czy wszystko pójdzie tak jak powinno, mam tyle wątpliwości że wole nie myśleć..
-
Tak, 1k2o kończą szybciej. Dopytaj o sterydy na płuca. Nie wiem czy zalecają przy takim 'planowym' zakończeniu. Ja będę pilnować żeby dostać na wszelki wypadek.
Poprzednio dostałam w 31tc, jak zaczęła się akcja porodowa. Syn urodził się ostatecznie w 37tc ale nie miał problemów. Oprócz niskiej wagi (hipotrofia) i żółtaczki po porodzie, to było ok.
Jak czytam, że dzieci nawet z początku 30-tych tygodnii wychodzą ze szpitala po porodzie, tak jak donoszone do końca, to podnosi na duchu.
Bliźniaki są 200g każde 😱 większe teraz niż syn miał w tym samym czasie. Dopóki nie będzie hipotrofii, to trzeba być dobrej myśli. -
Cześć Dziewczyny. Wczoraj przeżyłam szok po informacji o ciąży bliźniaczej, jednojajowej. Dotychczas lekarz z kliniki widział tylko jeden zarodek, mierzył bicie jednego serca. Potrzebuję znaleźć dobrego specjalistę z Krakowa, który zajmuje się właśnie prowadzeniem ciąż mnogich. Czuję się kompletnie zagubiona i przerażona. Pomóżcie...ona 33, on 32
AMH ok
drożność ok
endomedrioza III stopnia
09/2021 rozpoczęcie starań
07/2022 histeroskopia i laparoskopia
04/2023 punkcja torbieli
06/2023 pierwsza IUI
czekamy na cud... -
Hej Laura.
Moim zdaniem musisz poszukać kogoś kto pracuje w szpitalu o III stopniu referencyjnosci. Ja rodziłam w Krakowie w szpitalu uniwersyteckim. I zawdzięczam życie Panu Hubertowi Hurasowi, jak dobrze pamiętam był to Pan ordynator. Nie wiem czy przyjmuje prywatnie, ale jest mega konkretny.
Laura89 lubi tę wiadomość
-
OvuFriendWitajcie!🙂
Przychodzimy do Was z ważną informacją. Już od dzisiaj możecie korzystać z trybu ciążowego w aplikacji OvuFriend. Wystarczy zaznaczyć pozytywny test ciążowy, a aplikacja automatycznie przechodzi w tryb śledzenia ciąży. 🤰
💥Ważne: w związku z ulepszeniami forum BellyBestFriend zostało przeniesione do OvuFriend. Wątki ciążowe znajdują się bezpośrednio pod wątkami staraniowymi. 💥
Jest to pierwsza wersja trybu ciążowego, którą stale będziemy ulepszać, ale już teraz czekają na Was:
💜Fascynujące statystyki, informacje i ważne wydarzenia o Twojej ciąży
💜Odliczanie dni do porodu
💜Ciekawe informacje o tym co dzieje się z Twoim ciałem w ciąży, jak rośnie maleństwo i ilustracja jak teraz wygląda
💜Porada na każdy dzień ciąży
💜Możliwość monitorowania aż 80+ objawów, nastrojów, aktywności etc.
Wszystko tworzymy z myślą o Was, więc jeśli macie dla nas sugestie, co jeszcze może się znaleźć w aplikacji, to piszcie na: [email protected]
Każda opinia jest dla nas bardzo ważna!
Miłego korzystania! 🙂