X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Bliźnięta 2023
Odpowiedz

Bliźnięta 2023

Oceń ten wątek:
  • cslza Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2023, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola95 wrote:
    Dasz radę!! Te dwa tygodnie szybko zlecą na pewno. A to chodzi o to, żeby skończył się 32 tc? I co powiedział neonatolog?
    Jak się czujesz psychicznie?

Będą trzymać tyle ile będzie dziecko jakoś odżywiane. Jeśli będzie to 30+3 to wyciągną, jeśli 32+4 to wyciągną, mogą zakończyć w każdej chwili. Chcemy 2 tygodnie wyczekać żeby sterydy na płuca zadziałały, ale jak przepływy się pogorszą to wyciągamy.

Niestety neonatologa nie było, pewnie ktoś przyjdzie w poniedziałek. Generalnie nie sądziłam, że będę mieć takie wczesniaki i nic o tym nie wiem...

A co do mojego psychicznego samopoczucia, to jestem totalnie przeorana. Wczorajszy dzień był okropny, dziś to usg mnie trochę uspokoiło. Jedyne co mogę zrobić to leżeć, czekać, jeść i dostarczać im energię. Tylko spokój mnie uratuje...

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • Kasiunnia Koleżanka

Wysłany: 18 lutego 2023, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam bardzo mocno kciuki , widzisz jeden dzień i już jest lepiej 😚

cslza lubi tę wiadomość

• cslza Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2023, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani doktor przyszła z obchodu i powiedziała, że te przeplywy na usg są złe, ale bardzo dobre i chyba dr Olga coś zaczarowała i oby tak dalej. Powiedziałam o tych drinkach proteinowych, kazała pić skoro pomagają

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • 20lona Znajoma

Wysłany: 6 marca 2023, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś weszłam i tu taka cisza czy to forum jest przeniesione?

• cslza Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość z nas pisze na messenger, Chicaloca może Cię dodać do grupy

Ja urodziłam 25.02 dzieci, urodzine w 30+6. Dziś pierwszy raz miałam na rękach córeczkę, synek dalej na intensywnej terapii, ale radzi sobie i mam nadzieję, że niedługo dołączy do siostrzyczki na patologii noworodków :)

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • 20lona Znajoma

Wysłany: 9 marca 2023, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciała bym dołączyć, bo tu pisać mam problem. Albo str nie dodaje moich wiadomości albo mnie wylogowuje co chwile. Tylko mam coś tu podać?

• cslza Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaprosiłam Cię do przyjaciółek, wklej mi w wiadomości swój profil na fb :)

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • 20lona Znajoma

Wysłany: 11 marca 2023, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłałam wczoraj linka ale nic mi nie przyszlo na mesengera to może coś źle wysłałam?

• cslza Autorytet

Wysłany: 11 marca 2023, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20lona wrote:
    Wysłałam wczoraj linka ale nic mi nie przyszlo na mesengera to może coś źle wysłałam?

Wysłałam zaproszenie na fb, jak je przyjmiesz to Cię będę mogła dodać do czatu :)

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Przeczytałam ostatnio cały wątek.
    Też trafiły się nam bliźniaki.
    Termin na koniec października jednak po pierwszej ciąży nastawiam się na trochę szybciej.
    Czytam właśnie wątek o Bliźniakach 2021. Dobrze wiedzieć że nie tylko ja narzekam na różne rzeczy 😁

Cslza wysłałam Ci jakiś czas temu zaproszenie. Wiem że nie masz pewnie teraz głowy do forum. Ale szkoda że nikt się tutaj nie odzywa i wątek upadł...

[age.png
  • cslza Autorytet

Wysłany: 30 marca 2023, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ania :) to chyba trochę naturalna kolej rzeczy, zwłaszcza, że część z bas ju, urodziła i po prostu ciężko być na forum i fb jednocześnie ;)

Zaakceptowałam zaproszenie, pisz śmiało :)

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • TERESA05 Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia 2023, 02:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAGDALENA ROSIK FINANSOWANIE
    Witam wszystkich
    Bardzo dziękuję Bogu że ponownie postawiłeś MAGDALENA BARBARA ROSIK na mojej ścieżce.
    W przypadku wszystkich Twoich potrzeb finansowych lub masz kłopoty finansowe, po prostu skontaktuj się z tą wspaniałą MAGDALENA BARBARA ROSIK , a będziesz miał pełną satysfakcję.Ta kobieta właśnie pomogła mi niewielką sumą 55 000 zł, a to mi wystarczy.
    Jest kobietą serca, dzięki tej wspaniałej kobiecie mogłem podnieść standard życia i zadłużenie.
    Jeśli potrzebujesz małej pożyczki, skontaktuj się tylko z nimi, a nie zawiedziesz się.
    E-mail: [email protected]
    Dziękuję Ci

• Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy są tu jakieś tegoroczne mamusie bliźniaków?

[age.png
  • Kaka88 Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2023, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są są :) mam termin na wrzesień. Ale wiadomo pewnie wcześniej sprawy się rozwiążą..

• Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja październikowa, ale nastawiam się na wrzesień.

[age.png
  • Kaka88 Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2023, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciąża 1k2o. Tez właśnie nastawiam się na miesiąc wcześniej. Powiedz mi jak przechodzisz ciążę? Bo ja teraz jestem w 26 tygodniu i kręgosłup mnie boli, pachwina, raz wstanę rano jest mi niedobrze raz brzuch twardy.. i tak cały czas się martwię..ttts, wielowodzie itd.

• Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 'na szczęście' 2k2o. Parka. Łożysko jedno jest na górze, drugie na dole. Daleko od siebie.

Co do samopoczucia to pierwszy trymestr był bardzo słaby. Plamiłam 8 tygodni. Prawdopodobnie oczyszczał się trzeci pęcherzyk. Ostatecznie zostały dwa.

Teraz jest o niebo lepiej, ale nie potrafię się ułożyć do leżenia/ spania. Najwygodniej mi na plecach. Gin mówił że jak wygodnie to żeby tak leżeć. Gdyby coś było nie tak z przepływami, to będzie mi się robić słabo. Na razie tego się trzymam.
    Leżąc na bokach ciągnie mnie wszystko i kłuje, a dzieci kopią jakbym je dusiła...

Ogólnie wstać z łóżka ciężko. Pachwiny, parcie na odbyt tragedia. Leżę całe dnie bo mam możliwość.
    Głównie stawy bolą przez przybywające kg. Na razie 5kg. W pierwszej ciąży przytyłam 8kg, także czuję różnicę.

Jestem w trakcie pakowania torby do szpitala gdybym miała ewentualnie poleżeć (nauczona doświadczeniem z poprzedniej ciąży). Natomiast na razie nic się nie dzieje.
    Jedynie moje objawy to szyjka- poprzednio niewydolność od połowy ciąży+ infekcje powodujące skurcze i skracanie szyjki. Mam mega uraz w głowie.
    Staram się wmawiać sobie teraz że jest inaczej, lepiej mimo podwójnej ciąży. I będzie tak do końca.

[age.png
  • Kaka88 Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2023, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam uraz i mega stres w obecnej ciąży gdyż 3 lata temu straciłam chłopców (ciąża 1k2o) w 23 tygodniu. Każde dziane samopoczucie porównuje z tym co było... jeszcze ciąża w czasie pandemii była koszmarem( przynajmniej moja ). A dziś się modlę żeby było dobrze tyle mi pozostało..

• Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byleby leciało od wizyty do wizyty i do terminu.

[age.png
  • Kaka88 Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2023, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie. Najważniejsze jest mieć dobrego lekarza który wie co robi.. w tamtej ciąży przeoczył lekarz wielowodzie ttts no i było za późno jeszcze ja na koniec tego 23 tygodnia miałam zespół HELLP.. na początku tego roku byłam załamana informacją o 1k2o przed oczami miałam wcześniejszą ciążę. Ale teraz już będzie co ma być.. stresując się nic nie zmienię.

‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ