Bliźnięta 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola95 wrote:Dasz radę!! Te dwa tygodnie szybko zlecą na pewno. A to chodzi o to, żeby skończył się 32 tc? I co powiedział neonatolog?
Jak się czujesz psychicznie?
Będą trzymać tyle ile będzie dziecko jakoś odżywiane. Jeśli będzie to 30+3 to wyciągną, jeśli 32+4 to wyciągną, mogą zakończyć w każdej chwili. Chcemy 2 tygodnie wyczekać żeby sterydy na płuca zadziałały, ale jak przepływy się pogorszą to wyciągamy.
Niestety neonatologa nie było, pewnie ktoś przyjdzie w poniedziałek. Generalnie nie sądziłam, że będę mieć takie wczesniaki i nic o tym nie wiem...
A co do mojego psychicznego samopoczucia, to jestem totalnie przeorana. Wczorajszy dzień był okropny, dziś to usg mnie trochę uspokoiło. Jedyne co mogę zrobić to leżeć, czekać, jeść i dostarczać im energię. Tylko spokój mnie uratuje...31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Pani doktor przyszła z obchodu i powiedziała, że te przeplywy na usg są złe, ale bardzo dobre i chyba dr Olga coś zaczarowała i oby tak dalej. Powiedziałam o tych drinkach proteinowych, kazała pić skoro pomagają31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Większość z nas pisze na messenger, Chicaloca może Cię dodać do grupy
Ja urodziłam 25.02 dzieci, urodzine w 30+6. Dziś pierwszy raz miałam na rękach córeczkę, synek dalej na intensywnej terapii, ale radzi sobie i mam nadzieję, że niedługo dołączy do siostrzyczki na patologii noworodków31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Witam,
Przeczytałam ostatnio cały wątek.
Też trafiły się nam bliźniaki.
Termin na koniec października jednak po pierwszej ciąży nastawiam się na trochę szybciej.
Czytam właśnie wątek o Bliźniakach 2021. Dobrze wiedzieć że nie tylko ja narzekam na różne rzeczy 😁
Cslza wysłałam Ci jakiś czas temu zaproszenie. Wiem że nie masz pewnie teraz głowy do forum. Ale szkoda że nikt się tutaj nie odzywa i wątek upadł... -
MAGDALENA ROSIK FINANSOWANIE
Witam wszystkich
Bardzo dziękuję Bogu że ponownie postawiłeś MAGDALENA BARBARA ROSIK na mojej ścieżce.
W przypadku wszystkich Twoich potrzeb finansowych lub masz kłopoty finansowe, po prostu skontaktuj się z tą wspaniałą MAGDALENA BARBARA ROSIK , a będziesz miał pełną satysfakcję.Ta kobieta właśnie pomogła mi niewielką sumą 55 000 zł, a to mi wystarczy.
Jest kobietą serca, dzięki tej wspaniałej kobiecie mogłem podnieść standard życia i zadłużenie.
Jeśli potrzebujesz małej pożyczki, skontaktuj się tylko z nimi, a nie zawiedziesz się.
E-mail: [email protected]
Dziękuję Ci -
U mnie ciąża 1k2o. Tez właśnie nastawiam się na miesiąc wcześniej. Powiedz mi jak przechodzisz ciążę? Bo ja teraz jestem w 26 tygodniu i kręgosłup mnie boli, pachwina, raz wstanę rano jest mi niedobrze raz brzuch twardy.. i tak cały czas się martwię..ttts, wielowodzie itd.
-
U mnie 'na szczęście' 2k2o. Parka. Łożysko jedno jest na górze, drugie na dole. Daleko od siebie.
Co do samopoczucia to pierwszy trymestr był bardzo słaby. Plamiłam 8 tygodni. Prawdopodobnie oczyszczał się trzeci pęcherzyk. Ostatecznie zostały dwa.
Teraz jest o niebo lepiej, ale nie potrafię się ułożyć do leżenia/ spania. Najwygodniej mi na plecach. Gin mówił że jak wygodnie to żeby tak leżeć. Gdyby coś było nie tak z przepływami, to będzie mi się robić słabo. Na razie tego się trzymam.
Leżąc na bokach ciągnie mnie wszystko i kłuje, a dzieci kopią jakbym je dusiła...
Ogólnie wstać z łóżka ciężko. Pachwiny, parcie na odbyt tragedia. Leżę całe dnie bo mam możliwość.
Głównie stawy bolą przez przybywające kg. Na razie 5kg. W pierwszej ciąży przytyłam 8kg, także czuję różnicę.
Jestem w trakcie pakowania torby do szpitala gdybym miała ewentualnie poleżeć (nauczona doświadczeniem z poprzedniej ciąży). Natomiast na razie nic się nie dzieje.
Jedynie moje objawy to szyjka- poprzednio niewydolność od połowy ciąży+ infekcje powodujące skurcze i skracanie szyjki. Mam mega uraz w głowie.
Staram się wmawiać sobie teraz że jest inaczej, lepiej mimo podwójnej ciąży. I będzie tak do końca. -
Ja też mam uraz i mega stres w obecnej ciąży gdyż 3 lata temu straciłam chłopców (ciąża 1k2o) w 23 tygodniu. Każde dziane samopoczucie porównuje z tym co było... jeszcze ciąża w czasie pandemii była koszmarem( przynajmniej moja ). A dziś się modlę żeby było dobrze tyle mi pozostało..
-
No dokładnie. Najważniejsze jest mieć dobrego lekarza który wie co robi.. w tamtej ciąży przeoczył lekarz wielowodzie ttts no i było za późno jeszcze ja na koniec tego 23 tygodnia miałam zespół HELLP.. na początku tego roku byłam załamana informacją o 1k2o przed oczami miałam wcześniejszą ciążę. Ale teraz już będzie co ma być.. stresując się nic nie zmienię.