X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Bliźnięta 2023
Odpowiedz

Bliźnięta 2023

Oceń ten wątek:
  • cslza Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2023, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola95 wrote:
    Dasz radę!! Te dwa tygodnie szybko zlecą na pewno. A to chodzi o to, żeby skończył się 32 tc? I co powiedział neonatolog?
    Jak się czujesz psychicznie?

Będą trzymać tyle ile będzie dziecko jakoś odżywiane. Jeśli będzie to 30+3 to wyciągną, jeśli 32+4 to wyciągną, mogą zakończyć w każdej chwili. Chcemy 2 tygodnie wyczekać żeby sterydy na płuca zadziałały, ale jak przepływy się pogorszą to wyciągamy.

Niestety neonatologa nie było, pewnie ktoś przyjdzie w poniedziałek. Generalnie nie sądziłam, że będę mieć takie wczesniaki i nic o tym nie wiem...

A co do mojego psychicznego samopoczucia, to jestem totalnie przeorana. Wczorajszy dzień był okropny, dziś to usg mnie trochę uspokoiło. Jedyne co mogę zrobić to leżeć, czekać, jeść i dostarczać im energię. Tylko spokój mnie uratuje...

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • Kasiunnia Koleżanka

Wysłany: 18 lutego 2023, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam bardzo mocno kciuki , widzisz jeden dzień i już jest lepiej 😚

cslza lubi tę wiadomość

• cslza Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2023, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani doktor przyszła z obchodu i powiedziała, że te przeplywy na usg są złe, ale bardzo dobre i chyba dr Olga coś zaczarowała i oby tak dalej. Powiedziałam o tych drinkach proteinowych, kazała pić skoro pomagają

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • 20lona Znajoma

Wysłany: 6 marca 2023, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś weszłam i tu taka cisza czy to forum jest przeniesione?

• cslza Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość z nas pisze na messenger, Chicaloca może Cię dodać do grupy

Ja urodziłam 25.02 dzieci, urodzine w 30+6. Dziś pierwszy raz miałam na rękach córeczkę, synek dalej na intensywnej terapii, ale radzi sobie i mam nadzieję, że niedługo dołączy do siostrzyczki na patologii noworodków :)

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • 20lona Znajoma

Wysłany: 9 marca 2023, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciała bym dołączyć, bo tu pisać mam problem. Albo str nie dodaje moich wiadomości albo mnie wylogowuje co chwile. Tylko mam coś tu podać?

• cslza Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaprosiłam Cię do przyjaciółek, wklej mi w wiadomości swój profil na fb :)

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • 20lona Znajoma

Wysłany: 11 marca 2023, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłałam wczoraj linka ale nic mi nie przyszlo na mesengera to może coś źle wysłałam?

• cslza Autorytet

Wysłany: 11 marca 2023, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20lona wrote:
    Wysłałam wczoraj linka ale nic mi nie przyszlo na mesengera to może coś źle wysłałam?

Wysłałam zaproszenie na fb, jak je przyjmiesz to Cię będę mogła dodać do czatu :)

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Przeczytałam ostatnio cały wątek.
    Też trafiły się nam bliźniaki.
    Termin na koniec października jednak po pierwszej ciąży nastawiam się na trochę szybciej.
    Czytam właśnie wątek o Bliźniakach 2021. Dobrze wiedzieć że nie tylko ja narzekam na różne rzeczy 😁

Cslza wysłałam Ci jakiś czas temu zaproszenie. Wiem że nie masz pewnie teraz głowy do forum. Ale szkoda że nikt się tutaj nie odzywa i wątek upadł...

[age.png
  • cslza Autorytet

Wysłany: 30 marca 2023, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ania :) to chyba trochę naturalna kolej rzeczy, zwłaszcza, że część z bas ju, urodziła i po prostu ciężko być na forum i fb jednocześnie ;)

Zaakceptowałam zaproszenie, pisz śmiało :)

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • TERESA05 Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia 2023, 02:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAGDALENA ROSIK FINANSOWANIE
    Witam wszystkich
    Bardzo dziękuję Bogu że ponownie postawiłeś MAGDALENA BARBARA ROSIK na mojej ścieżce.
    W przypadku wszystkich Twoich potrzeb finansowych lub masz kłopoty finansowe, po prostu skontaktuj się z tą wspaniałą MAGDALENA BARBARA ROSIK , a będziesz miał pełną satysfakcję.Ta kobieta właśnie pomogła mi niewielką sumą 55 000 zł, a to mi wystarczy.
    Jest kobietą serca, dzięki tej wspaniałej kobiecie mogłem podnieść standard życia i zadłużenie.
    Jeśli potrzebujesz małej pożyczki, skontaktuj się tylko z nimi, a nie zawiedziesz się.
    E-mail: [email protected]
    Dziękuję Ci

• Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy są tu jakieś tegoroczne mamusie bliźniaków?

[age.png
  • Kaka88 Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2023, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są są :) mam termin na wrzesień. Ale wiadomo pewnie wcześniej sprawy się rozwiążą..

• Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja październikowa, ale nastawiam się na wrzesień.

[age.png
  • Kaka88 Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2023, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciąża 1k2o. Tez właśnie nastawiam się na miesiąc wcześniej. Powiedz mi jak przechodzisz ciążę? Bo ja teraz jestem w 26 tygodniu i kręgosłup mnie boli, pachwina, raz wstanę rano jest mi niedobrze raz brzuch twardy.. i tak cały czas się martwię..ttts, wielowodzie itd.

• Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 'na szczęście' 2k2o. Parka. Łożysko jedno jest na górze, drugie na dole. Daleko od siebie.

Co do samopoczucia to pierwszy trymestr był bardzo słaby. Plamiłam 8 tygodni. Prawdopodobnie oczyszczał się trzeci pęcherzyk. Ostatecznie zostały dwa.

Teraz jest o niebo lepiej, ale nie potrafię się ułożyć do leżenia/ spania. Najwygodniej mi na plecach. Gin mówił że jak wygodnie to żeby tak leżeć. Gdyby coś było nie tak z przepływami, to będzie mi się robić słabo. Na razie tego się trzymam.
    Leżąc na bokach ciągnie mnie wszystko i kłuje, a dzieci kopią jakbym je dusiła...

Ogólnie wstać z łóżka ciężko. Pachwiny, parcie na odbyt tragedia. Leżę całe dnie bo mam możliwość.
    Głównie stawy bolą przez przybywające kg. Na razie 5kg. W pierwszej ciąży przytyłam 8kg, także czuję różnicę.

Jestem w trakcie pakowania torby do szpitala gdybym miała ewentualnie poleżeć (nauczona doświadczeniem z poprzedniej ciąży). Natomiast na razie nic się nie dzieje.
    Jedynie moje objawy to szyjka- poprzednio niewydolność od połowy ciąży+ infekcje powodujące skurcze i skracanie szyjki. Mam mega uraz w głowie.
    Staram się wmawiać sobie teraz że jest inaczej, lepiej mimo podwójnej ciąży. I będzie tak do końca.

[age.png
  • Kaka88 Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2023, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam uraz i mega stres w obecnej ciąży gdyż 3 lata temu straciłam chłopców (ciąża 1k2o) w 23 tygodniu. Każde dziane samopoczucie porównuje z tym co było... jeszcze ciąża w czasie pandemii była koszmarem( przynajmniej moja ). A dziś się modlę żeby było dobrze tyle mi pozostało..

• Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byleby leciało od wizyty do wizyty i do terminu.

[age.png
  • Kaka88 Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2023, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie. Najważniejsze jest mieć dobrego lekarza który wie co robi.. w tamtej ciąży przeoczył lekarz wielowodzie ttts no i było za późno jeszcze ja na koniec tego 23 tygodnia miałam zespół HELLP.. na początku tego roku byłam załamana informacją o 1k2o przed oczami miałam wcześniejszą ciążę. Ale teraz już będzie co ma być.. stresując się nic nie zmienię.

‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ