X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super karola, że Mała daje Mamusi odpoczać :) a Ty z dnia na dzień będziesz się czuła coraz lepiej i lepiej :) odpoczywakcie i miłego cycowania :)

qbxwkvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam chcę dołączyć do was mój synek czeka na rodzeństwo bardzo długo ale jeszcze mu nie powiedzieliśmy poczekamy az wszystko będzie pewne

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj beti34 :) A ile lat ma synek?

Ja dzis zrobilam to badanie moczu i zobaczymy jaki bedzie jutro wynik po tym antybiotyku. Pani w laboratorium wywalila do mnie ze smiesznym tekstem, ze po co w ciazy wydaje kase na badanie tsh skoro i tak mi hormony skacza. A przeciez musze kontrolowac hormon zeby brac odpowiednia dawke euthyroxu. Odpowiedzialam tylko, ze to zalecenie endokrynologa.
    Troche dzis rzeczy kupilam na swieta a jutro jade na konkretne zakupy. Oby kolejki byly jak najmniejsze. No i powiem szczerze, ze juz mam dosyc i czekam na swiateczny odpoczynek i nic nie robienie.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam beti :)
    ja dzis byłam na zakupach kupiłam rybke na święta i kupiłam parę ubrań bluzki i sweter przy okazji kupiłam prezent dla męża. Maleństwo moje coraz bardziej się rusza, wręcz piłkarz :) Córka właśnie zasnęła a mąż sprząta piwnice. Od jutra będe robić bigos, u mnie to proces długotrwały 2 dni i dodaje sliwki szuszone grzybki itp. wtedy aromat jest świetny a smak niebo w gębie

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej
    Dorocia,a jaką dawkę bierzesz eutyroxu? Miałaś przed ciążą problemy z tarczycą? Ja miałam poporodowe zapalenie tarczycy i biorę tylko 25 ale już 2 miesiące nie robiłam tsh.

Ja po ćwiczeniach i dzisiaj chyba wczesniej idę spać ;) w dodatku dzisiaj synek zasnął mi w tramwaju a ja nie miałam wózka i musiałam kloca targać :/

Beti34 Witamy :)

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na_cik ja problemy z tarczyca zaczelam miec wlasnie po porodzie synka i bralam 25. Podczas staran zwiekszyla mi dawke do 50 i przez na razie przez cala ciaze taka biore. I co jakis czas musze sprawdzac tsh i czasem ft4 kaze mi jeszcze zrobic. Mowila, ze to bardzo wazne, zeby byl odpowiedni poziom hormonu w ciazy.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedz mi,jak zwiększa Ci dawkę to dla tego,żeby TSH jest niskie czy wysokie?? Ja zaczęłam brać bo u mnie znowu przeciwciała były podwyższone.

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore zeby obnizac tsh. Generalnie to ja zawsze jak mam wynik to dzwonie do niej mowie jaki jest wynik, w jakim miesiacu jestem ciazy i jak sie czuje. I wtedy ona ustala jaka dawka i kiedy mam zrobic kolejne badanie. A Ty jestes w stalym kontakcie z endokrynologiem?

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie w takim jak Ty niestety. Wizytę teraz mam na 8 styczeń i badania zlecone i na razie biorę 25. Ale u mnie ostatnio i anemia wyszła więc ciężko sugerować się samym samopoczuciem :/

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moja endokrynolog bardzo sobie chwale tym bardziej, ze chodze do niej prywatnie, wiec mogla by kazac z wynikami przychodzic i za kazdym razem mnie kasowac a tak to tylko za badanie place. No czasami to ciezko sugerowac sie samopoczuciem.

Dziewczyny cos mi sie zrobilo w stope prawa, strasznie boli w kostce i zewnetrzna strona stopy. Ostatnio tylko bolalo jak dluzej pochodzilam w ciagu dnia a dzis w nocy mnie bardzo bolalo i teraz strasznie boli, ledwo chodze az lzy mam w oczach. Gin stwierdzil, ze to moze byc od ucisku na kosci, stawy, cos takiego i dopiero po porodzie moge cos z tym zrobic a teraz ewentualnie jakas mascia smarowac tylko nie pamietam nazwy. Ale to co ja mam juz do porodu nie chodzic czy co? Mozecie cos pomoc? Moze samemu do ortopedy czy gdzies? Juz sama nie wiem co robic :/

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaki zielona jestem z tym becikowym.
    To podanie do us - macie jakiś gotowy druk?
    Edit - mam

Karola gratulacje ! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 21:04

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia ja bym uderzyła do ogólnego, a on zadecyduje.... biedna Ty jesteś :(

aga ja się starałam o wychowawczy z mops to takie dok trzeba było stąd wiem... ale pierwszy raz do becikowego...

qbxwkvq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebralam dzis wynik moczu i sa jeszcze nie dokonca dobre ale powiedzial, ze o wiele lepsze niz poprzednio. Mam brac Pro Uro. No i na ta noge powiedzial, ze moge smarowac Voltarenem. Zobaczymy czy to cos pomoze. Jak nie to pojde do ogolnego bo nie wyrobie z bolu. Tak boli jakby byla skrecona.

Ja jezeli chodzi o becikowe tez jestem zielona ale ja mam jeszcze czas zeby sie wszystkiego dowiedziec.

Jak sie kobietki czujecie i wasze malenstwa?

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja ;)
    U Nas ostatnie dwa dni dość aktywne i niestety odczuwam to dzisiaj :(
    Wczoraj byłam u koleżanki z porodówki która tak jak ja ma teraz termin na luty :D nasi mężowie się śmiali,że musimy sobie salę zarezerwować :P oj co ja bym dała,żeby z Nią w pokoju wylądować :D

Dzisiaj byliśmy na zajęciach dla maluchów i było dużo lepiej niż ostatnie dwa razy! Tymek troszkę płakał ale niedużo i widać było,że dużo lepiej sobie z tym psychicznie poradził.

Niestety ja po tych 2ch dniach ledwo się ruszam a zgaga meczy mnie tak,że będę chyba pierwszą osobą która umrze na zgagę. :( łeeee...

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2014, 02:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to za pustki? Szykujecie się na Święta? :D

My dzisiaj zasnęliśmy rodzinnie o 20 i teraz będę chodziła bo się wyspałam...

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny wczoraj zaglądałam ale żywej duszy nie było :) my z córką na nogach szykujemy się do kościoła! a pózniej wybieramy się do mojej mamusi! maż w pracy wraca jutro!
    wszytscy albo na zakupach albo porządki robią :) pozdrawiam niedzielnie

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0105334295.jpg

mama hani, na_cik lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo wszystkich wywiało :)

• na_cik Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem! Ja ja! :D
    Robiliśmy dzisiaj sprzątanko u mamy mojej i ubieranie choinki było :D i tak u Niej spędzimy Wigilię a potem do teściów na resztę Świąt i pewnie zostaniemy prawie do konca roku ;) jak już trzeba przejechać te 230km :P
    Powinnam popakować prezenty a mam lenia...jak ze wszystkim :/ ehhh...

mama hani lubi tę wiadomość

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja wzielam sie za gotowanie zrobiłam farsz do ryby i robię jeszcze nadzienie do pierogów! zawiozlam dzisiaj corkę do przedszkola a tam 5 dzieci i grupy mieszane i wrociłysmy do domu po drodze robiac zakupy

‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ