Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witaj beti34
A ile lat ma synek?
Ja dzis zrobilam to badanie moczu i zobaczymy jaki bedzie jutro wynik po tym antybiotyku. Pani w laboratorium wywalila do mnie ze smiesznym tekstem, ze po co w ciazy wydaje kase na badanie tsh skoro i tak mi hormony skacza. A przeciez musze kontrolowac hormon zeby brac odpowiednia dawke euthyroxu. Odpowiedzialam tylko, ze to zalecenie endokrynologa.
Troche dzis rzeczy kupilam na swieta a jutro jade na konkretne zakupy. Oby kolejki byly jak najmniejsze. No i powiem szczerze, ze juz mam dosyc i czekam na swiateczny odpoczynek i nic nie robienie. -
Witam beti
ja dzis byłam na zakupach kupiłam rybke na święta i kupiłam parę ubrań bluzki i sweter przy okazji kupiłam prezent dla męża. Maleństwo moje coraz bardziej się rusza, wręcz piłkarzCórka właśnie zasnęła a mąż sprząta piwnice. Od jutra będe robić bigos, u mnie to proces długotrwały 2 dni i dodaje sliwki szuszone grzybki itp. wtedy aromat jest świetny a smak niebo w gębie
-
Hej hej
Dorocia,a jaką dawkę bierzesz eutyroxu? Miałaś przed ciążą problemy z tarczycą? Ja miałam poporodowe zapalenie tarczycy i biorę tylko 25 ale już 2 miesiące nie robiłam tsh.
Ja po ćwiczeniach i dzisiaj chyba wczesniej idę spaćw dodatku dzisiaj synek zasnął mi w tramwaju a ja nie miałam wózka i musiałam kloca targać
Beti34 Witamy -
Na_cik ja problemy z tarczyca zaczelam miec wlasnie po porodzie synka i bralam 25. Podczas staran zwiekszyla mi dawke do 50 i przez na razie przez cala ciaze taka biore. I co jakis czas musze sprawdzac tsh i czasem ft4 kaze mi jeszcze zrobic. Mowila, ze to bardzo wazne, zeby byl odpowiedni poziom hormonu w ciazy.
-
Ja biore zeby obnizac tsh. Generalnie to ja zawsze jak mam wynik to dzwonie do niej mowie jaki jest wynik, w jakim miesiacu jestem ciazy i jak sie czuje. I wtedy ona ustala jaka dawka i kiedy mam zrobic kolejne badanie. A Ty jestes w stalym kontakcie z endokrynologiem?
-
Ja moja endokrynolog bardzo sobie chwale tym bardziej, ze chodze do niej prywatnie, wiec mogla by kazac z wynikami przychodzic i za kazdym razem mnie kasowac a tak to tylko za badanie place. No czasami to ciezko sugerowac sie samopoczuciem.
Dziewczyny cos mi sie zrobilo w stope prawa, strasznie boli w kostce i zewnetrzna strona stopy. Ostatnio tylko bolalo jak dluzej pochodzilam w ciagu dnia a dzis w nocy mnie bardzo bolalo i teraz strasznie boli, ledwo chodze az lzy mam w oczach. Gin stwierdzil, ze to moze byc od ucisku na kosci, stawy, cos takiego i dopiero po porodzie moge cos z tym zrobic a teraz ewentualnie jakas mascia smarowac tylko nie pamietam nazwy. Ale to co ja mam juz do porodu nie chodzic czy co? Mozecie cos pomoc? Moze samemu do ortopedy czy gdzies? Juz sama nie wiem co robic -
Odebralam dzis wynik moczu i sa jeszcze nie dokonca dobre ale powiedzial, ze o wiele lepsze niz poprzednio. Mam brac Pro Uro. No i na ta noge powiedzial, ze moge smarowac Voltarenem. Zobaczymy czy to cos pomoze. Jak nie to pojde do ogolnego bo nie wyrobie z bolu. Tak boli jakby byla skrecona.
Ja jezeli chodzi o becikowe tez jestem zielona ale ja mam jeszcze czas zeby sie wszystkiego dowiedziec.
Jak sie kobietki czujecie i wasze malenstwa? -
Witam się i ja
U Nas ostatnie dwa dni dość aktywne i niestety odczuwam to dzisiaj
Wczoraj byłam u koleżanki z porodówki która tak jak ja ma teraz termin na lutynasi mężowie się śmiali,że musimy sobie salę zarezerwować
oj co ja bym dała,żeby z Nią w pokoju wylądować
Dzisiaj byliśmy na zajęciach dla maluchów i było dużo lepiej niż ostatnie dwa razy! Tymek troszkę płakał ale niedużo i widać było,że dużo lepiej sobie z tym psychicznie poradził.
Niestety ja po tych 2ch dniach ledwo się ruszam a zgaga meczy mnie tak,że będę chyba pierwszą osobą która umrze na zgagę.łeeee...
-
Ja jestem! Ja ja!
Robiliśmy dzisiaj sprzątanko u mamy mojej i ubieranie choinki byłoi tak u Niej spędzimy Wigilię a potem do teściów na resztę Świąt i pewnie zostaniemy prawie do konca roku
jak już trzeba przejechać te 230km
Powinnam popakować prezenty a mam lenia...jak ze wszystkimehhh...
mama hani lubi tę wiadomość