X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi starsi chłopcy też spali w łóżeczku ale jak widać każdy jest inny i ten nie chce. A i ja mam mega potrzebę przytulania nie tylko podczas karmienia.

Ach bardzo różni się macierzyństwo kolo 30 od tego po 20 odkrywam to każdego dnia.

Kasandra, dorocia2324 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie było z Córcią tak, że spała ładnie, Synuś nie było mowy nawet o tym, żeby u ema był na rękach... to koszmar był.... ale on bardzo długo był odkładany bo lampy w szpitalu jednym najpierw, potem lampy w drugim, a na koniec jak miał 21 dni to znów obserwacja na patologi noworodków, a tutaj panie po mni dzwoniły na karmienie... a że miał tendencje do zanoszenia co miał nawet w wypisie, to pilnowaliśmy, żeby nie płakał, bo raz za.długo płakał i przestał oddychać wogóle... więc nie dopuszczaliśmy żeby płakał, bo się baliśmy.. od tej poru reanimację mamy w małym paluszku ;)

a Aurelka wczoraj spała prawie cały dzień w naszym łóżku :) kładłam się tylko na dokarmienie i spała dalej :) na wieczór tylko była aktywna, ale niestety tak jest co wieczór, do 22 tak nie śpi :( także to jest męczące trochę...

em ma taki tryb pracy, że dzisiaj i jutro jest w pracy, a potem jest 3 dni w domu :) także do przeżycia :) Mała do 16 w przedszkolu, więc jestem z dwójką... Laurę przyprowadza Ciocia, a zaprowadza em :) zobaczymy :)

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka śpi na rękach jak śpiąca królewna :) to jak u Ciebie dynamiczna :)

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas no te nasze aniołki wiedzą jak sobie rodziców podporządkować ja to mam wrażenie że po 5 min jak go odkładam czy to do łóżeczka czy do wózka to z materaca wychodzą kolce.

Kasandra lubi tę wiadomość

relge6yd7jws6b5o.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Ja dzis bylam na wizycie u gina. Mocz wyszedl bardzo kiepsko i dal mi antybiotyk. Taki w saszetce, musze go dzis rozrobic i wypic i w czwartek zrobic badanie moczu i do niego zadzw jak wyszlo. Jedna saszetka 25zl. Szok!! Tak to ogolnie wszystko dobrze, schudlam 0,5 kg czyli 10kg na plusie od poczatku ciazy. Jak z migdalem nie przejdzie do czwartku to musze isc do lekarza :/ Zrobilam dzis troche zakupow i jutro zaczynam gotowac bigos. Padam juz tak jestem zmeczona bo w nocy nie moglam spac bo nie moglam znalezc odpowiedniej pozycji. Do tego nos zapchany i musialam oddychac przez usta.

Kobietki czasem trzeba maluszka ponosic, ale trzeba tez miec w tym umiar. Samemu sie wyczuwa kiedy, co i jak. A to takie malenstwa jeszcze sa.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia to zdrowiej Kochana :)

ja mam to samo wrażenie dynamiczna ;)

qbxwkvq.png
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej!
    Dorocia! Zdrowia kochana! Swoją drogą ja przytyłam od ostatniej wizyty 2,5kg i podobno się głodzę to nie wiem co Ty w oczach mojego lekarza byś robiła jak schudłaś. :P

U Nas praktycznie wychodzimy z choroby. Jeszcze trochę kataru i lekkie gryzienie w gardle ale to już i tak super w porównaniu z tym co było :)

Trochę mnie ostatnio brzuch ciągnie...ehhh...chyba młody się mocno rozpycha!

Mój mąż wrócił po zwolnieniu do pracy i powiem Wam,że nareszcie :P nie żebym narzekała ale synek zachowuje się przy Nim jak dzikus. Jest nieznośny! A dzisiaj? Moje dziecko wróciło :D cały dzień był dużo spokojniejszy,nawet nie płakał za tatą a jak M.był w domu to ryk,że do łazienki wchodzi...

Karola! Ty biedna jesteś! Moze nie wiem! Pobiegaj tam po schodach! :D oby już ruszyło!!!
    Mama_Hani dla Ciebie też zdrówka!!

Dziewczyny cycające :D a ja Wam już zazdroszczę tego cycania :D nie lubię ciąży ale karmienie to jedna z rzeczy które mi się super kojarzą mimo wiszącego na cycku dziecka ;)

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj padlam jak dziecko nawet nie wiem kiedy. O 4 sie obudzilam to tak mi bylo nie dobrze, zgaga palila i w ogole. Teraz troche brzuszek pobolewa i glowka. Widze, ze gardlo mam juz czyste i nie jest czerwone ale dzisiaj jeszcze sobie psikne na wszelki wypadek. Tylko ten katar :/

Na_cik jem ostatnio mniej przez chorobe a i slodyczy nie jem wcale bo nie mam ochoty a dalej jestem aktywna to pewnie dlatego schudlam. Badania krwi w porzadku, dzidzius aktywny to widocznie tak musi byc. Jeszcze zdaze przytyc, szczegolnie po swietach bo tyle smakolykow bedzie ;)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dzisiaj ważyłam i zostało mi jeszcze 5 kg do zrzutu.
    Dzisiaj pietwszy raz werandowałam małego przez 5 min.
    Dzisiejsza noc była super młody obudził się o 2 potem o 5 i o 7 faktem jest ze śpi z nami i pewno dlatego taki spokojny ale cóż coś za coś.

Dziewczyny Zdrowiejcie wreszcie.
    Karola Jak tam dzisiaj?

dorocia2324 lubi tę wiadomość

relge6yd7jws6b5o.png

• karola88 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po badaniu gin i badaniu wod plodowych. Wszystko ok ale zadtepca ordynatora stwierdzil ze jutro podadza mi oxy i bedzie mial mnie z glowy bo zawracam mu caly czas gitare.

JUTRO OLCIA BEDZIE Z NAMI.
    Do tej pory tak sie trzese ze masakra

Kasandra, dorocia2324, aga.just lubią tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola to trzymam kciuki :)

dynamiczna no i mnie nie tak wesoło, bo dużo mi zostało... jakieś 15kg, ale Mała ssie dużo, a ja jem mało słodkiego, dużo jabłek zajadam jak tylko mam ochotę podjadać, więc mam nadzieję, że troszkę jeszcze spadnie, a potem będę ćwiczyła z moją starszą Córeczką :) ona lubi ćwiczyć to radochę będzie miała jeszcze :) moja docelowa waga to 58kg także trudna sprawa ;) ale dam radę :) zawsze dawałam to i teraz poleci :)

dorocia i na_cik to ja Wam życzę ostatecznego wyzdrowienia :)

jeszcze tak niedawno Maleńka dokazywała u mnie w brzuszku, a tutaj już tydzień minął :) nie wiem nawet kiedy ;) a za tydzień już Wigilia :)

dorocia2324 lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny kaola trzymam kciuki a dla doroci zdrówka :)
    nie wiem dlaczego ale nie lubilam karmć cóki piersią dla mnie to byl koszmar nie wiem jak to będzie tym razem :(!
    mój m dzisiaj w domu wędzi mięsko a coka właśnie zasnęła po przedszkolu chyba to wykorzystam i zawieszę lampki na ganku!
    dzisiaj upieklam tochę pienikow i posprzatałm szwke swoja z ubraniami wywalilam cały woek bo tylko przekladalam z kata w kąt te ubrania a tak luz i trzeba jechać na zakupy :) tez przymierzam się do gotowania bigosu ale to chyba przy sobocie zobię. A na jutro planuję zrobic na obiad karkówkę pieczoną z kapusta kiszoną w sosie kechupowym tak za mną chodzi że maskara:)
    a co do wagi ja za kazym razem jak jestem na wizycie to jestem 1kg do przodu ale teraz po tej grupie żolądkowej to schudłam pawie kg. no i staram się nie jesc słodyczy tylko owoce pomaancze i mandarynki jem kilogramami

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola kciuki za jutro sa ogromne :)

Kas schudniesz spokojnie, tym bardziej jak zaczniesz cwiczyc to w ogole kg poleca. No fajnie miec juz malenstwo przy sobie, tez bym chciala ;)

Dynamiczna to fajnie, ze Wojtus tak ladnie spi. Ja na poczatku tez planuje spac z maluchem, nie dala bym rady ciagle wstawac w nocy i pozniej jeszcze caly dzien byc aktywna bo Kubus juz nie spi w dzien.

Mama hani no po chorobach to sie chudnie, ja tez staram sie jesc duzo owocow.

Kapucha wlaczona na gaz, ogarnelam w domku. Pozostala podloga do przetarcia i obiad podszykowac. Dzis rybka z ziemniakami i surowka :D

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

Karola trzymam kciuki za jutro :)

U nas też najlepiej śpi się na mamie :) I mały też z nami śpi. Tzn albo u nas albo na dostawce, tak czy siak mam go na wyciągnięcie ręki. A dostawka to super sprawa :)

A tak w ogole - jak to jest z tym BECIKOWYM? Kiedy się należy?

• aga.just Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu się boicie, że nie zrzucicie wagi a ja się boję, że znów polecę z wagi strasznie. Po córce zeszłam do rozm 34 i byłam mega chuda. Nie chcę powtórki. Te moje 60-64 kg to jest super. A już waże 64 czyli tyle co przed ciążą.

• mama hani Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    becikowe nalezy się jak nie przegracza ci 1900 zl na osobe z kawałkiem nawet. trzeba miec gruk z us i wtedy dochody dzielisz na miesiace i na liczbe osób w rodzinie włacznie z nowonarodzonym maleństwem! jest w intenecie mozna pobrac druk i wniosek do us

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra jak życie utrudniają...

qbxwkvq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga no bo najlepiej na poczatku z maluszkiem spac niz non stop wstawac i sie nie wysypiac.
    My mamy nie za duze lozko ale jakos damy rade ;)

Aj z tym becikowym to teraz tak bez sensu porobili. Powinno sie nalezec kazdej kobiecie, ktora urodzila i koniec a nie jakies wyliczania i srania za przeproszeniem.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze dziewczyny jak ja sie boje zeby wszystko poszlo dobrze.
    Niby rozwarcie jest ale ta szyjka nadal 1,5 cm. Mam nadzieje ze to oxy pomoze :)
    Zajadam resztki co mi zostaly.
    Zjadlam juz czekolade , pomaranczke i popilam kawusia a jeszcze zostalo mi tyyyyle. Na pewno nie dam rady wszystkiego ale puszeczke coli to jeszcze wcisne :)

Jutro o 5.30 wenflon, pozniej lewatywka, kapanie i po 8 na blok porodowy. Nie obiecuje ze cos napisze ale trzymajcie kciukasy

Kasandra lubi tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola no zajadaj teraz dopoki mozesz bo pozniej to juz trzeba bedzie uwazac co sie je. Kochana kciuki mam moooooocno zacisniete, zeby wszystko dobrze poszlo, szybko, sprawnie i zebys miala przy sobie juz Olenke :) A odezwiesz sie jak juz bedziesz mogla kochana. Powodzenia!!! <3

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ