Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Moi starsi chłopcy też spali w łóżeczku ale jak widać każdy jest inny i ten nie chce. A i ja mam mega potrzebę przytulania nie tylko podczas karmienia.
Ach bardzo różni się macierzyństwo kolo 30 od tego po 20 odkrywam to każdego dnia.Kasandra, dorocia2324 lubią tę wiadomość
-
u mnie było z Córcią tak, że spała ładnie, Synuś nie było mowy nawet o tym, żeby u ema był na rękach... to koszmar był.... ale on bardzo długo był odkładany bo lampy w szpitalu jednym najpierw, potem lampy w drugim, a na koniec jak miał 21 dni to znów obserwacja na patologi noworodków, a tutaj panie po mni dzwoniły na karmienie... a że miał tendencje do zanoszenia co miał nawet w wypisie, to pilnowaliśmy, żeby nie płakał, bo raz za.długo płakał i przestał oddychać wogóle... więc nie dopuszczaliśmy żeby płakał, bo się baliśmy.. od tej poru reanimację mamy w małym paluszku
a Aurelka wczoraj spała prawie cały dzień w naszym łóżkukładłam się tylko na dokarmienie i spała dalej
na wieczór tylko była aktywna, ale niestety tak jest co wieczór, do 22 tak nie śpi
także to jest męczące trochę...
em ma taki tryb pracy, że dzisiaj i jutro jest w pracy, a potem jest 3 dni w domutakże do przeżycia
Mała do 16 w przedszkolu, więc jestem z dwójką... Laurę przyprowadza Ciocia, a zaprowadza em
zobaczymy
-
Witam
Ja dzis bylam na wizycie u gina. Mocz wyszedl bardzo kiepsko i dal mi antybiotyk. Taki w saszetce, musze go dzis rozrobic i wypic i w czwartek zrobic badanie moczu i do niego zadzw jak wyszlo. Jedna saszetka 25zl. Szok!! Tak to ogolnie wszystko dobrze, schudlam 0,5 kg czyli 10kg na plusie od poczatku ciazy. Jak z migdalem nie przejdzie do czwartku to musze isc do lekarzaZrobilam dzis troche zakupow i jutro zaczynam gotowac bigos. Padam juz tak jestem zmeczona bo w nocy nie moglam spac bo nie moglam znalezc odpowiedniej pozycji. Do tego nos zapchany i musialam oddychac przez usta.
Kobietki czasem trzeba maluszka ponosic, ale trzeba tez miec w tym umiar. Samemu sie wyczuwa kiedy, co i jak. A to takie malenstwa jeszcze sa. -
Hej hej!
Dorocia! Zdrowia kochana! Swoją drogą ja przytyłam od ostatniej wizyty 2,5kg i podobno się głodzę to nie wiem co Ty w oczach mojego lekarza byś robiła jak schudłaś.
U Nas praktycznie wychodzimy z choroby. Jeszcze trochę kataru i lekkie gryzienie w gardle ale to już i tak super w porównaniu z tym co było
Trochę mnie ostatnio brzuch ciągnie...ehhh...chyba młody się mocno rozpycha!
Mój mąż wrócił po zwolnieniu do pracy i powiem Wam,że nareszcienie żebym narzekała ale synek zachowuje się przy Nim jak dzikus. Jest nieznośny! A dzisiaj? Moje dziecko wróciło
cały dzień był dużo spokojniejszy,nawet nie płakał za tatą a jak M.był w domu to ryk,że do łazienki wchodzi...
Karola! Ty biedna jesteś! Moze nie wiem! Pobiegaj tam po schodach!oby już ruszyło!!!
Mama_Hani dla Ciebie też zdrówka!!
Dziewczyny cycającea ja Wam już zazdroszczę tego cycania
nie lubię ciąży ale karmienie to jedna z rzeczy które mi się super kojarzą mimo wiszącego na cycku dziecka
-
Wczoraj padlam jak dziecko nawet nie wiem kiedy. O 4 sie obudzilam to tak mi bylo nie dobrze, zgaga palila i w ogole. Teraz troche brzuszek pobolewa i glowka. Widze, ze gardlo mam juz czyste i nie jest czerwone ale dzisiaj jeszcze sobie psikne na wszelki wypadek. Tylko ten katar
Na_cik jem ostatnio mniej przez chorobe a i slodyczy nie jem wcale bo nie mam ochoty a dalej jestem aktywna to pewnie dlatego schudlam. Badania krwi w porzadku, dzidzius aktywny to widocznie tak musi byc. Jeszcze zdaze przytyc, szczegolnie po swietach bo tyle smakolykow bedzie -
A ja się dzisiaj ważyłam i zostało mi jeszcze 5 kg do zrzutu.
Dzisiaj pietwszy raz werandowałam małego przez 5 min.
Dzisiejsza noc była super młody obudził się o 2 potem o 5 i o 7 faktem jest ze śpi z nami i pewno dlatego taki spokojny ale cóż coś za coś.
Dziewczyny Zdrowiejcie wreszcie.
Karola Jak tam dzisiaj?
dorocia2324 lubi tę wiadomość
-
Jestem po badaniu gin i badaniu wod plodowych. Wszystko ok ale zadtepca ordynatora stwierdzil ze jutro podadza mi oxy i bedzie mial mnie z glowy bo zawracam mu caly czas gitare.
JUTRO OLCIA BEDZIE Z NAMI.
Do tej pory tak sie trzese ze masakraKasandra, dorocia2324, aga.just lubią tę wiadomość
Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
karola to trzymam kciuki
dynamiczna no i mnie nie tak wesoło, bo dużo mi zostało... jakieś 15kg, ale Mała ssie dużo, a ja jem mało słodkiego, dużo jabłek zajadam jak tylko mam ochotę podjadać, więc mam nadzieję, że troszkę jeszcze spadnie, a potem będę ćwiczyła z moją starszą Córeczkąona lubi ćwiczyć to radochę będzie miała jeszcze
moja docelowa waga to 58kg także trudna sprawa
ale dam radę
zawsze dawałam to i teraz poleci
dorocia i na_cik to ja Wam życzę ostatecznego wyzdrowienia
jeszcze tak niedawno Maleńka dokazywała u mnie w brzuszku, a tutaj już tydzień minąłnie wiem nawet kiedy
a za tydzień już Wigilia
dorocia2324 lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny kaola trzymam kciuki a dla doroci zdrówka
nie wiem dlaczego ale nie lubilam karmć cóki piersią dla mnie to byl koszmar nie wiem jak to będzie tym razem!
mój m dzisiaj w domu wędzi mięsko a coka właśnie zasnęła po przedszkolu chyba to wykorzystam i zawieszę lampki na ganku!
dzisiaj upieklam tochę pienikow i posprzatałm szwke swoja z ubraniami wywalilam cały woek bo tylko przekladalam z kata w kąt te ubrania a tak luz i trzeba jechać na zakupytez przymierzam się do gotowania bigosu ale to chyba przy sobocie zobię. A na jutro planuję zrobic na obiad karkówkę pieczoną z kapusta kiszoną w sosie kechupowym tak za mną chodzi że maskara:)
a co do wagi ja za kazym razem jak jestem na wizycie to jestem 1kg do przodu ale teraz po tej grupie żolądkowej to schudłam pawie kg. no i staram się nie jesc słodyczy tylko owoce pomaancze i mandarynki jem kilogramami
-
Karola kciuki za jutro sa ogromne
Kas schudniesz spokojnie, tym bardziej jak zaczniesz cwiczyc to w ogole kg poleca. No fajnie miec juz malenstwo przy sobie, tez bym chciala
Dynamiczna to fajnie, ze Wojtus tak ladnie spi. Ja na poczatku tez planuje spac z maluchem, nie dala bym rady ciagle wstawac w nocy i pozniej jeszcze caly dzien byc aktywna bo Kubus juz nie spi w dzien.
Mama hani no po chorobach to sie chudnie, ja tez staram sie jesc duzo owocow.
Kapucha wlaczona na gaz, ogarnelam w domku. Pozostala podloga do przetarcia i obiad podszykowac. Dzis rybka z ziemniakami i surowka -
hej
Karola trzymam kciuki za jutro
U nas też najlepiej śpi się na mamieI mały też z nami śpi. Tzn albo u nas albo na dostawce, tak czy siak mam go na wyciągnięcie ręki. A dostawka to super sprawa
A tak w ogole - jak to jest z tym BECIKOWYM? Kiedy się należy? -
becikowe nalezy się jak nie przegracza ci 1900 zl na osobe z kawałkiem nawet. trzeba miec gruk z us i wtedy dochody dzielisz na miesiace i na liczbe osób w rodzinie włacznie z nowonarodzonym maleństwem! jest w intenecie mozna pobrac druk i wniosek do us
-
Aga no bo najlepiej na poczatku z maluszkiem spac niz non stop wstawac i sie nie wysypiac.
My mamy nie za duze lozko ale jakos damy rade
Aj z tym becikowym to teraz tak bez sensu porobili. Powinno sie nalezec kazdej kobiecie, ktora urodzila i koniec a nie jakies wyliczania i srania za przeproszeniem. -
Boze dziewczyny jak ja sie boje zeby wszystko poszlo dobrze.
Niby rozwarcie jest ale ta szyjka nadal 1,5 cm. Mam nadzieje ze to oxy pomoze
Zajadam resztki co mi zostaly.
Zjadlam juz czekolade , pomaranczke i popilam kawusia a jeszcze zostalo mi tyyyyle. Na pewno nie dam rady wszystkiego ale puszeczke coli to jeszcze wcisne
Jutro o 5.30 wenflon, pozniej lewatywka, kapanie i po 8 na blok porodowy. Nie obiecuje ze cos napisze ale trzymajcie kciukasyKasandra lubi tę wiadomość
Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
Karola no zajadaj teraz dopoki mozesz bo pozniej to juz trzeba bedzie uwazac co sie je. Kochana kciuki mam moooooocno zacisniete, zeby wszystko dobrze poszlo, szybko, sprawnie i zebys miala przy sobie juz Olenke
A odezwiesz sie jak juz bedziesz mogla kochana. Powodzenia!!!