Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Do października jest cała wieeeeczność... Ale mam nadzieję spokojnie do niej doczekać
Póki co przed nami pierwsza wizyta u gina - wtorek. Już się nie mogę doczekać, bo może będzie już widać serducho..."Zamienię pustynię na pojezierze,
a wyschniętą ziemię na wodotryski." Iz 41,18
-
Tak ja juz dawno w domku. Powiem Wam, ze jestem tak padnieta jakbym nie wiem co robila. Jednak szpital wymecza. Zaraz sie kapie, a potem do lozeczka, wtule sie w mojego P i odlece. I o tym tylko marze.
Kas no bardzo bym chciala zeby zlapalo mnie z zaskoczenia, na porodowke i tyle. No ale jak bede musiala polezec troche to nic juz na to nie poradze. Ale jutro w planie schody, drewno i cos jeszcze sie wymysli.
A i nie wiem czy pisalam moje dzieciatko wazy 3760g Klocus -
Gianna zleci nam szybko zobaczysz
Dorocia witaj w domu i czekamy na twojego uparciuszka, a tak na poważnie to skoro wiesz ze owulacja była pozna to nie ma się co dziwić że jeszcze się nie spieszy, bo to nie jego dzień
Kas a co u was?
Mamahani jak zdrówko?dorocia2324 lubi tę wiadomość
-
Beata zamówiłam sobie ten test u nas zapłaciłam za niego w przeliczeniu na zł 80 zł juz z przesyłka bo była darmowa jutro lub w ponkedzialek pewnie dojdzie ciekawe co wyjdzie. Zabawa będzie pierwszą klasa
Dziś zrobiłam test z moczu i sody, wyszła dziewczynkamama hani lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny mi coś od wczoraj strasznie brzuch twardnieje biore nospe i leze ale jak tylko pochodzę albo siedze to znowu twardy! córka nie chodzi do przedszkola w nocy łaziła bo gil bo pic a rano oczy miałam na zapałki nawet nie słyszałam jak mąż do pracy wychodził. Za to u nas piekna pogodda +6! dziąsła nadal mnie bolą w poniedziałek ise sie zapisac do dentysty na przegląd żeby nie było że zostane bez zebów
-
w nastepny piątek mam do lekarza zobacze co powie! dzisaij przyszla paczka z rzeczami dla maleństwa kupilam zestaw butelek pieluchu tetrowe wypelenienie do poscieli i brat jeszcze dzisiaj dzwonil czy chcem pampersy bede miala prwie 1000 sztuk to na jakis czas starczą
-
musze sie rozejrzec jeszcez a kosmetykami z córka uzywałam jonsona czekam aż ta moja sierota (mąż) zrobi strych bo jak na razie to jest w czarnej du..za przeproszeniem. musze przywiesc jeszcze ubrania od siostry bo w razie czego jak by ta moja sierota została z tym sama to nie ogarnie
-
Ana co to za test z moczu i sody? Zaintrygowalo mnie to. No moje dzieciatko ma jeszcze tak na prawde czas na wyjscie. Dzis jest troche bardziej spokojne ale ruchy sa wiec sie nie przejmuje. Pewnie pod wieczor/w nocy da popis
Aga dziekuje za kciuki Co u Was slychac? Jak dzieciaszki?
Mama hani odpoczywaj duzo, jak najwiecej, bierz nospe i magnez i mam nadzieje, ze przejdzie szybko. I nie stresuj sie niech dzidzius jeszcze siedzi w brzuszku u mamusi. Ja z synkiem uzywalam kosmetykow z Nivea, teraz zmienilam na Babydream.
Fajne jest kupowanie tych wszystkich ciuszkow i rzeczy dla malenstw
A Ty ana masz jeszcze czas na wszystkie zakupy, spokojnie -
Ja używałam kosmetyków Nivea ibylam bardzo zadowlona,
Chciałabym teraz tez ich używać, ale w NL nie ma seri Nivea dla niemowląt
Dużo rzeczy będę ściągać z polski w wakacje mam transport do remontu to od razu zapakuje kupione rzeczy dla dziecka, jednak w pl dużo taniej. Mogę wtedy kupić tez kosmetyki, ale jak coś się skończy to płacić za przesyłkę, trochę drogo to wyjdzie... Eh zobaczę jeszcze mam czas.
A tak dla ciekawości
Test na płeć:
To tylko zabobon wiec potraktowalam to jako zabawę.
Do pojemniczka wsypujesz dwie łyżeczki sody spożywczej do drugiego siusiasz.
Siuski przelewasz do pojemniak z soda, tak aby po wlaniu były z dwa cm wyżej niż soda.
Jak się pieni to chłopczyk, jak nie to dziewczynka.
Niby mojej mamie się sprawdziło ale dla mnie to tylko zabawa.
A i mocz powinien być poranny -
mama hani wrote:biore nospe i magnez troche na chwile pomaga pobiore pare dni i zobacze co i jak! troche mnie niepokoi te twardnienie brzucha z córka tak miałam ale w 9 miesiacu
Dorocia bobas pewnie ma coraz mniej miejsca wiec i te ruchy łagodniejsze, albo przygotowuje się pomalutku do porodu -
Ciuszki są w podobnej cenie ale lepsze gatunkowo, tak samo dla dorosłych.
Kosmetyki ogólnie droższe ale często praktycznie co drugi tydzień w różnych sklepach są promocje od 30 do czasem 50% taniej i wówczas lepiej się opłaca kupować tu.
Nie kupowałam jeszcze chemi dla dzieci wiec dam przykład na kapsułkach ariela.
Jak trafię na dobro promocje, a to łatwe bo jest taz w tym raz w innym sklepie to 16 kapsułek ariela kosztuje 3,3 euro co wynosi około
13-14 zł. Moja mama te same kapsułki w Polsce kupuje za ok 37 zł
A dodam jeszcze za chemia tu jest lepsza. Niby ten sam ariel ale po wypraniu czujesz różnice ze tu lepszy i wydajniejszy.
Dlatego zawsze jak jadę samochodem wioze mojej mamie chemię. -
u nas drogo a zarobki marne ja przy corce uzywałam vizir sensitv do prania ubran a teraz dla nas kupuje własnie persir abo ariel w kapsulkach! mi wlasnie ostatnio brat przywiózł pampersy a norwegii zapłaciłam za 90 sztuk 30 zł a wnetto była promocja na pamoersy 96szt. za 75zł.wiec roznieca jest! pare lat temu jezdziłam do włoch do pracy to tez mieli tam chemie i kosmetyki lepszej jakosci niby ta sama firma ale jakosc juz nie ta
-
Tez mnie to dziwi niby firma ta sama a normy inne
Ceny w pl mnie zadziwiają, jak rozmawiam nieraz z mama to zastanawiam się jak ona sobie radzi... Żywność praktycznie ta sama cena co tu, paliwo tez.... Jedynie co to opłaty za mieszkanie gaz prąd i tp wyższe, ale i tak porównując zarobki to i tak nie aż tak dużo.