X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia trzymam kciuki za niespodziewną akcję porodową :)

qbxwkvq.png
  • Gianna Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do października jest cała wieeeeczność... Ale mam nadzieję spokojnie do niej doczekać :)
    Póki co przed nami pierwsza wizyta u gina - wtorek. Już się nie mogę doczekać, bo może będzie już widać serducho...

"Zamienię pustynię na pojezierze,
    a wyschniętą ziemię na wodotryski." Iz 41,18
    dqpr3e5ecs7r4rjb.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja juz dawno w domku. Powiem Wam, ze jestem tak padnieta jakbym nie wiem co robila. Jednak szpital wymecza. Zaraz sie kapie, a potem do lozeczka, wtule sie w mojego P i odlece. I o tym tylko marze.

Kas no bardzo bym chciala zeby zlapalo mnie z zaskoczenia, na porodowke i tyle. No ale jak bede musiala polezec troche to nic juz na to nie poradze. Ale jutro w planie schody, drewno i cos jeszcze sie wymysli.

A i nie wiem czy pisalam moje dzieciatko wazy 3760g :) Klocus ;)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna zleci nam szybko zobaczysz :)

Dorocia witaj w domu i czekamy na twojego uparciuszka, a tak na poważnie to skoro wiesz ze owulacja była pozna to nie ma się co dziwić że jeszcze się nie spieszy, bo to nie jego dzień :)

Kas a co u was?

Mamahani jak zdrówko?

dorocia2324 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata zamówiłam sobie ten test u nas zapłaciłam za niego w przeliczeniu na zł 80 zł juz z przesyłka bo była darmowa :) jutro lub w ponkedzialek pewnie dojdzie ciekawe co wyjdzie. Zabawa będzie pierwszą klasa :)

Dziś zrobiłam test z moczu i sody, wyszła dziewczynka

mama hani lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny mi coś od wczoraj strasznie brzuch twardnieje biore nospe i leze ale jak tylko pochodzę albo siedze to znowu twardy! córka nie chodzi do przedszkola w nocy łaziła bo gil bo pic a rano oczy miałam na zapałki nawet nie słyszałam jak mąż do pracy wychodził. Za to u nas piekna pogodda +6! dziąsła nadal mnie bolą w poniedziałek ise sie zapisac do dentysty na przegląd żeby nie było że zostane bez zebów

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważaj na siebie, strasznie dużo marcowek urodziło w lutym, tez miały takie twardnienia i skucze brzucha,
    Wypoczywaj w każdej wolnej chwili

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w nastepny piątek mam do lekarza zobacze co powie! dzisaij przyszla paczka z rzeczami dla maleństwa kupilam zestaw butelek pieluchu tetrowe wypelenienie do poscieli i brat jeszcze dzisiaj dzwonil czy chcem pampersy bede miala prwie 1000 sztuk to na jakis czas starczą

• mama hani Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śniło mi się anastazja ze urodziłam córke przed terminem

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama hani wrote:
    śniło mi się anastazja ze urodziłam córke przed terminem
    Oj nie kracz, można przed ale w rozsądnym przed ;)

Ooo to przygotowania pełna papa, ja jeszcze się boję nawet patrzeć na rzeczy dla dzecka, ale mam na to dużo czasu ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musze sie rozejrzec jeszcez a kosmetykami z córka uzywałam jonsona czekam aż ta moja sierota (mąż) zrobi strych bo jak na razie to jest w czarnej du..za przeproszeniem. musze przywiesc jeszcze ubrania od siostry bo w razie czego jak by ta moja sierota została z tym sama to nie ogarnie

• aga.just Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota zaciskam kciuki <3

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana co to za test z moczu i sody? Zaintrygowalo mnie to. No moje dzieciatko ma jeszcze tak na prawde czas na wyjscie. Dzis jest troche bardziej spokojne ale ruchy sa wiec sie nie przejmuje. Pewnie pod wieczor/w nocy da popis :)

Aga dziekuje za kciuki :) Co u Was slychac? Jak dzieciaszki?

Mama hani odpoczywaj duzo, jak najwiecej, bierz nospe i magnez i mam nadzieje, ze przejdzie szybko. I nie stresuj sie niech dzidzius jeszcze siedzi w brzuszku u mamusi. Ja z synkiem uzywalam kosmetykow z Nivea, teraz zmienilam na Babydream.

Fajne jest kupowanie tych wszystkich ciuszkow i rzeczy dla malenstw :)
    A Ty ana masz jeszcze czas na wszystkie zakupy, spokojnie ;)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biore nospe i magnez troche na chwile pomaga pobiore pare dni i zobacze co i jak! troche mnie niepokoi te twardnienie brzucha z córka tak miałam ale w 9 miesiacu

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam kosmetyków Nivea ibylam bardzo zadowlona,

Chciałabym teraz tez ich używać, ale w NL nie ma seri Nivea dla niemowląt :/
    Dużo rzeczy będę ściągać z polski w wakacje mam transport do remontu to od razu zapakuje kupione rzeczy dla dziecka, jednak w pl dużo taniej. Mogę wtedy kupić tez kosmetyki, ale jak coś się skończy to płacić za przesyłkę, trochę drogo to wyjdzie... Eh zobaczę jeszcze mam czas.

A tak dla ciekawości
    Test na płeć:
    To tylko zabobon wiec potraktowalam to jako zabawę.
    Do pojemniczka wsypujesz dwie łyżeczki sody spożywczej do drugiego siusiasz.

Siuski przelewasz do pojemniak z soda, tak aby po wlaniu były z dwa cm wyżej niż soda.
    Jak się pieni to chłopczyk, jak nie to dziewczynka.
    Niby mojej mamie się sprawdziło ale dla mnie to tylko zabawa.
    A i mocz powinien być poranny

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama hani wrote:
    biore nospe i magnez troche na chwile pomaga pobiore pare dni i zobacze co i jak! troche mnie niepokoi te twardnienie brzucha z córka tak miałam ale w 9 miesiacu
    Oj kochana martwię się razem z tobą, może chociaż zadzwoń do lekarza i zapytaj się czy to groźne

Dorocia bobas pewnie ma coraz mniej miejsca wiec i te ruchy łagodniejsze, albo przygotowuje się pomalutku do porodu

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro przyjmuje to zadzwonię najwyżej pojadę na wizytę! anastazja ty mieszkaszw holandii?tam rzeczy dla dzieci tansze czy drozsze niz u nas?

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciuszki są w podobnej cenie ale lepsze gatunkowo, tak samo dla dorosłych.
    Kosmetyki ogólnie droższe ale często praktycznie co drugi tydzień w różnych sklepach są promocje od 30 do czasem 50% taniej i wówczas lepiej się opłaca kupować tu.

Nie kupowałam jeszcze chemi dla dzieci wiec dam przykład na kapsułkach ariela.
    Jak trafię na dobro promocje, a to łatwe bo jest taz w tym raz w innym sklepie to 16 kapsułek ariela kosztuje 3,3 euro co wynosi około
    13-14 zł. Moja mama te same kapsułki w Polsce kupuje za ok 37 zł

A dodam jeszcze za chemia tu jest lepsza. Niby ten sam ariel ale po wypraniu czujesz różnice ze tu lepszy i wydajniejszy.
    Dlatego zawsze jak jadę samochodem wioze mojej mamie chemię.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas drogo a zarobki marne ja przy corce uzywałam vizir sensitv do prania ubran a teraz dla nas kupuje własnie persir abo ariel w kapsulkach! mi wlasnie ostatnio brat przywiózł pampersy a norwegii zapłaciłam za 90 sztuk 30 zł a wnetto była promocja na pamoersy 96szt. za 75zł.wiec roznieca jest! pare lat temu jezdziłam do włoch do pracy to tez mieli tam chemie i kosmetyki lepszej jakosci niby ta sama firma ale jakosc juz nie ta

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mnie to dziwi niby firma ta sama a normy inne

Ceny w pl mnie zadziwiają, jak rozmawiam nieraz z mama to zastanawiam się jak ona sobie radzi... Żywność praktycznie ta sama cena co tu, paliwo tez.... Jedynie co to opłaty za mieszkanie gaz prąd i tp wyższe, ale i tak porównując zarobki to i tak nie aż tak dużo.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ