X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia trzymam kciuki za niespodziewną akcję porodową :)

qbxwkvq.png
  • Gianna Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do października jest cała wieeeeczność... Ale mam nadzieję spokojnie do niej doczekać :)
    Póki co przed nami pierwsza wizyta u gina - wtorek. Już się nie mogę doczekać, bo może będzie już widać serducho...

"Zamienię pustynię na pojezierze,
    a wyschniętą ziemię na wodotryski." Iz 41,18
    dqpr3e5ecs7r4rjb.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja juz dawno w domku. Powiem Wam, ze jestem tak padnieta jakbym nie wiem co robila. Jednak szpital wymecza. Zaraz sie kapie, a potem do lozeczka, wtule sie w mojego P i odlece. I o tym tylko marze.

Kas no bardzo bym chciala zeby zlapalo mnie z zaskoczenia, na porodowke i tyle. No ale jak bede musiala polezec troche to nic juz na to nie poradze. Ale jutro w planie schody, drewno i cos jeszcze sie wymysli.

A i nie wiem czy pisalam moje dzieciatko wazy 3760g :) Klocus ;)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna zleci nam szybko zobaczysz :)

Dorocia witaj w domu i czekamy na twojego uparciuszka, a tak na poważnie to skoro wiesz ze owulacja była pozna to nie ma się co dziwić że jeszcze się nie spieszy, bo to nie jego dzień :)

Kas a co u was?

Mamahani jak zdrówko?

dorocia2324 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata zamówiłam sobie ten test u nas zapłaciłam za niego w przeliczeniu na zł 80 zł juz z przesyłka bo była darmowa :) jutro lub w ponkedzialek pewnie dojdzie ciekawe co wyjdzie. Zabawa będzie pierwszą klasa :)

Dziś zrobiłam test z moczu i sody, wyszła dziewczynka

mama hani lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny mi coś od wczoraj strasznie brzuch twardnieje biore nospe i leze ale jak tylko pochodzę albo siedze to znowu twardy! córka nie chodzi do przedszkola w nocy łaziła bo gil bo pic a rano oczy miałam na zapałki nawet nie słyszałam jak mąż do pracy wychodził. Za to u nas piekna pogodda +6! dziąsła nadal mnie bolą w poniedziałek ise sie zapisac do dentysty na przegląd żeby nie było że zostane bez zebów

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważaj na siebie, strasznie dużo marcowek urodziło w lutym, tez miały takie twardnienia i skucze brzucha,
    Wypoczywaj w każdej wolnej chwili

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w nastepny piątek mam do lekarza zobacze co powie! dzisaij przyszla paczka z rzeczami dla maleństwa kupilam zestaw butelek pieluchu tetrowe wypelenienie do poscieli i brat jeszcze dzisiaj dzwonil czy chcem pampersy bede miala prwie 1000 sztuk to na jakis czas starczą

• mama hani Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śniło mi się anastazja ze urodziłam córke przed terminem

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama hani wrote:
    śniło mi się anastazja ze urodziłam córke przed terminem
    Oj nie kracz, można przed ale w rozsądnym przed ;)

Ooo to przygotowania pełna papa, ja jeszcze się boję nawet patrzeć na rzeczy dla dzecka, ale mam na to dużo czasu ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musze sie rozejrzec jeszcez a kosmetykami z córka uzywałam jonsona czekam aż ta moja sierota (mąż) zrobi strych bo jak na razie to jest w czarnej du..za przeproszeniem. musze przywiesc jeszcze ubrania od siostry bo w razie czego jak by ta moja sierota została z tym sama to nie ogarnie

• aga.just Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota zaciskam kciuki <3

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana co to za test z moczu i sody? Zaintrygowalo mnie to. No moje dzieciatko ma jeszcze tak na prawde czas na wyjscie. Dzis jest troche bardziej spokojne ale ruchy sa wiec sie nie przejmuje. Pewnie pod wieczor/w nocy da popis :)

Aga dziekuje za kciuki :) Co u Was slychac? Jak dzieciaszki?

Mama hani odpoczywaj duzo, jak najwiecej, bierz nospe i magnez i mam nadzieje, ze przejdzie szybko. I nie stresuj sie niech dzidzius jeszcze siedzi w brzuszku u mamusi. Ja z synkiem uzywalam kosmetykow z Nivea, teraz zmienilam na Babydream.

Fajne jest kupowanie tych wszystkich ciuszkow i rzeczy dla malenstw :)
    A Ty ana masz jeszcze czas na wszystkie zakupy, spokojnie ;)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biore nospe i magnez troche na chwile pomaga pobiore pare dni i zobacze co i jak! troche mnie niepokoi te twardnienie brzucha z córka tak miałam ale w 9 miesiacu

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam kosmetyków Nivea ibylam bardzo zadowlona,

Chciałabym teraz tez ich używać, ale w NL nie ma seri Nivea dla niemowląt :/
    Dużo rzeczy będę ściągać z polski w wakacje mam transport do remontu to od razu zapakuje kupione rzeczy dla dziecka, jednak w pl dużo taniej. Mogę wtedy kupić tez kosmetyki, ale jak coś się skończy to płacić za przesyłkę, trochę drogo to wyjdzie... Eh zobaczę jeszcze mam czas.

A tak dla ciekawości
    Test na płeć:
    To tylko zabobon wiec potraktowalam to jako zabawę.
    Do pojemniczka wsypujesz dwie łyżeczki sody spożywczej do drugiego siusiasz.

Siuski przelewasz do pojemniak z soda, tak aby po wlaniu były z dwa cm wyżej niż soda.
    Jak się pieni to chłopczyk, jak nie to dziewczynka.
    Niby mojej mamie się sprawdziło ale dla mnie to tylko zabawa.
    A i mocz powinien być poranny

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama hani wrote:
    biore nospe i magnez troche na chwile pomaga pobiore pare dni i zobacze co i jak! troche mnie niepokoi te twardnienie brzucha z córka tak miałam ale w 9 miesiacu
    Oj kochana martwię się razem z tobą, może chociaż zadzwoń do lekarza i zapytaj się czy to groźne

Dorocia bobas pewnie ma coraz mniej miejsca wiec i te ruchy łagodniejsze, albo przygotowuje się pomalutku do porodu

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro przyjmuje to zadzwonię najwyżej pojadę na wizytę! anastazja ty mieszkaszw holandii?tam rzeczy dla dzieci tansze czy drozsze niz u nas?

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciuszki są w podobnej cenie ale lepsze gatunkowo, tak samo dla dorosłych.
    Kosmetyki ogólnie droższe ale często praktycznie co drugi tydzień w różnych sklepach są promocje od 30 do czasem 50% taniej i wówczas lepiej się opłaca kupować tu.

Nie kupowałam jeszcze chemi dla dzieci wiec dam przykład na kapsułkach ariela.
    Jak trafię na dobro promocje, a to łatwe bo jest taz w tym raz w innym sklepie to 16 kapsułek ariela kosztuje 3,3 euro co wynosi około
    13-14 zł. Moja mama te same kapsułki w Polsce kupuje za ok 37 zł

A dodam jeszcze za chemia tu jest lepsza. Niby ten sam ariel ale po wypraniu czujesz różnice ze tu lepszy i wydajniejszy.
    Dlatego zawsze jak jadę samochodem wioze mojej mamie chemię.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas drogo a zarobki marne ja przy corce uzywałam vizir sensitv do prania ubran a teraz dla nas kupuje własnie persir abo ariel w kapsulkach! mi wlasnie ostatnio brat przywiózł pampersy a norwegii zapłaciłam za 90 sztuk 30 zł a wnetto była promocja na pamoersy 96szt. za 75zł.wiec roznieca jest! pare lat temu jezdziłam do włoch do pracy to tez mieli tam chemie i kosmetyki lepszej jakosci niby ta sama firma ale jakosc juz nie ta

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mnie to dziwi niby firma ta sama a normy inne

Ceny w pl mnie zadziwiają, jak rozmawiam nieraz z mama to zastanawiam się jak ona sobie radzi... Żywność praktycznie ta sama cena co tu, paliwo tez.... Jedynie co to opłaty za mieszkanie gaz prąd i tp wyższe, ale i tak porównując zarobki to i tak nie aż tak dużo.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ