X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapusty nie mam w domu. A to dzis tak zaczelo bolec. Zobaczymy co polozna powie.

Z tego co pamietam to sluz masz w porzadku. To normalne, ze sluzu jest wiecej. Nie dobrze jakby byl pomaranczowy albo brzydko pachnial.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    on nie widział dlaczego ona nosi okulary???no i badał jej wzrok w okularach co mnie najbardziej rozbawiło! ja pamiętam ze na poczatku miałam duzo sluzu

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia ja pamietam ze z hanka tez tak mialam bolała ze nie wiem co sciagnelam sciagaczem pare razy mleko z tej bolacej piersi i przeszło bo mala wtedy za mało z niej jadła

• mama hani Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie dzwoniła do mnie siostra i mówiła ze jej córki mają wszy!a byli u nas w niedziele sprawdziłam Hance głową ale nic nie znalazłam ale chyba jutro na wszelki wypadek kupie jakiś preparat w aptece

• Iza75 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za mile przyjęcie :-)
    dorocia ja mam nadzieje, ze maly sie odnajdzie w nowej sytuacji ale poki co nie bardzo rozumie o czym do niego mowimy.

mama hani sliczna coreczka a palma tez niczego sobie :-)

co do śluzu to zgadza sie, ze nic zlego sie nie dzieje

my wlasnie zbieramy sie do kąpieli i do spania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 19:47

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uspokoilyscie mnie trochę :)

Hanię chyba zbadal w końcu bez okularków? Wszędzie ci łaskę robią..

Dorocia kojarzę przez mgle takie bole i niczym złym się nie konczylo po prostu gromadzilo się mleko nawet jak trudno było to wyczuc

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny a gdzie tam nie zbadał! kazał wkrapaic jakies krople i przyjsc ale juz na wizyte prywatna bo na nfz nie ma miejsc!a wizyta 100zł!nie wiadomo za co! krople to sie wkrapioło 20 lat temu a teraz moga barziej zaszkodzic niz pomóc.

Wysłany: 26 marca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co dolega Hani, że przepisał krople?

Zamówiliśmy domek ogrodowy na święta dla Laury :) Miała obiecane, że w tym roku dostanie, to obietnica wypełniona przy okazji świąt :)

mama hani lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prxpidsał krople bo nie mogl stwierdzić po 2 minutach badania dl;aczego ona ma wade wzroku! w zeszlym roku jak bylismy u pani doktor to badała ją 40 minut i wnikliwie a ten to na odwal

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama hani czyli ten okulista to z choinki sie chyba urwal. Tacy specjalisci to po prostu masakra, az szkoda komentowac.

Co do piersi to dzis juz nic nie boli. Polozna powiedziala, ze moze mnie troche przewialo i zeby uwazac na piersi. Moglo tak byc bo wczoraj na spacerze rozpielam troche plaszcz bo bylo tak goraco.

Dzis w dzien polezalam i pospalam sobie z Natankiem. Inaczej byl bardzo marudny a tylko tak sie uspokajal. Kuba dzis grzeczny, dal mi odpoczac :)

My znow mamy odparzona pupke a juz bylo tak ladnie. W nocy spal 5,5 godz i jak go przebieralam po tym czasie to dupcia mocno czerwona. Bede musiala chyba jednak kupic ten alantan i rumianek bo tak mi go szkoda.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png

Wysłany: 27 marca 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj wrażliwy mocno ten twój synus. A wcześniej nic takiego się nie działo?
    Cieszę się ze z piersiami juz lepiej rzeczywiście jak człowiek raz ma super cycki to wszyscy karzą je zasłaniać ;)

mama hani lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mielismy juz czerwona dupke. Zmienilam wtedy pieluszki i stosowalam bepanthen, sudocrem i ten puder. Caly czas przemywam woda przegotowana.
    Teraz smaruje bepanthenem i dzis w nocy czesto mial zmienianego pampersa bo ciagle sie budzil i marudzil i jak na razie jest lepiej ale zobaczymy.

Natan taki wrazliwy albo ma taka toksyczna kupe ;)

Tak jak pisalam noc mielismy ciezka (pierwsza nieprzespana), teraz tez bardzo marudny, boli go brzuszek i tylko na rekach. Masujemy brzuszek, dostal juz espumisan i oby mu przeszlo. Wczoraj zjadlam kabanosa, moze to od tego :/

Mala czarna zgadzam sie w 100% z Toba. Piekny biust to trzeba go chowac i gdzie tu sprawiedliwosc ;)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dziewczyny nie długo zrobi sie ciepło to będziemy pokazywać cycki :) hehe
    moja hanka w przedszkolu ja troche posprzatlam (powyzucałam stare i nie noszone od x lat ubrania) po poludniu wybiram sie z hanka do mamy musze podszyc fieranke bo kupiłam taka wielkanocna w kurczaki i jajka!

• mama hani Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dziś deszcz pada le za to pięknie pachnie i od razu wiadac jak listki rozwijaja się na drzewach :)

• mama hani Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia szkoda małego ze tak się męczy a Ty razem z nim

Wysłany: 27 marca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia pamiętam, że niedawno miał czerwoną pupkę, chodziło mi o to, jak był noworodkiem? Może rzeczywiście twoja dieta. Wiesz jak to jest? Chuchamy, dmuchamy i zawsze coś, a zaniedbane dzieci są zdrowe cały rok.

W lato można odsłaniać? :D pamiętam, że mnie babcie goniły, żeby zasłonić, nie przeziębić hmm, ale skoro można to tym razem się nie dam ;p

Mamo hani pan z pogody mówił, że musi popadać, żeby się pięknie zazieleniło :) a jak ozdabiacie jajka? chciałam znaleźć coś oryginalnego, ale w sklepach wszystko oklepane

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala czarna z pupcia juz o niebo lepiej. To musialo byc od tej kupy. Smaruje teraz bepanthenem. Doktorowa mowila, ze jakby to bylo od diety to bylby caly wysypany a nie tylko na pupce.

Natanek na szczescie sie uspokoil. Upieklam ciasto, starszego polozylam spac a maly lezy na macie i oglada zabawki :)

Ja jeszcze nie wiem jak ozdobic jajeczka i w ogole koszyczki ;)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png

Wysłany: 27 marca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia ale musi być różnica między posiadaniem jednego dziecka a dwójki co? :) Cieszę się, że pupka ok.
    W tamtym roku były fajne ozdoby w biedronce (w tym roku też resztki widziałam)- naklejki śmiesznych buziek, oczek itd, jajka naprawdę komiczne wychodziły i łatwe do przygotowania :) My zazwyczaj farbowałyśmy barwnikami, a potem te koszulki termiczne zakładałyśmy, ale już mi się zbrzydło. Fajne były kiedyś takie pomazane, w rekawiczkach rozcierało się w rękach. I skrobane! :D Ale na to moja Laura jeszcze za mała.
    Pamiętam w tamtym roku, siedzieliśmy w kuchni ja, Laurka, szwagierka i szwagier i zdobiliśmy- fajny klimat,a ile śmiechu było :) :) Zaczyna mi się nastrój udzielać

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki :) mój mąż ma robić z córką wzroty na jajkach z wosku apózniej bedziemy je gotowac w skorupkach po cebuli. świetnie wychodzą :) ja lubie swiateczne gadzety u nas w niedzile palmowa jest taki jarmark i można kupić fajne recznie robione rzeczy! mam juz z tego jarmarku takiego duzego koguta na drzwi i kurke w której można pozłoyc pomalowane jajka wszytko wykonane z siana :) miałam sama zamiar zrobic takie jajko z siana ale jakos sił i weny brak!ale wczoraj posadzilam kolejna porcje bratków w donicy :)

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

• mama hani Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej deziewczyny ale u nas cisza! u nas tak zimno że aż nie chce się z domu wychodzić! byłysmy z małą w kosciele a pózniej poszłysmy na jarmark kupiłysmy dużego zająca z siana na desce :) maż w pracy juz 3 noc będe spała sama!
    a i zapomniałam się pochwalić ze wygrałyśmy ten konkurs na palmę wielkanocną

‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ