X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapusty nie mam w domu. A to dzis tak zaczelo bolec. Zobaczymy co polozna powie.

Z tego co pamietam to sluz masz w porzadku. To normalne, ze sluzu jest wiecej. Nie dobrze jakby byl pomaranczowy albo brzydko pachnial.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    on nie widział dlaczego ona nosi okulary???no i badał jej wzrok w okularach co mnie najbardziej rozbawiło! ja pamiętam ze na poczatku miałam duzo sluzu

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia ja pamietam ze z hanka tez tak mialam bolała ze nie wiem co sciagnelam sciagaczem pare razy mleko z tej bolacej piersi i przeszło bo mala wtedy za mało z niej jadła

• mama hani Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie dzwoniła do mnie siostra i mówiła ze jej córki mają wszy!a byli u nas w niedziele sprawdziłam Hance głową ale nic nie znalazłam ale chyba jutro na wszelki wypadek kupie jakiś preparat w aptece

• Iza75 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za mile przyjęcie :-)
    dorocia ja mam nadzieje, ze maly sie odnajdzie w nowej sytuacji ale poki co nie bardzo rozumie o czym do niego mowimy.

mama hani sliczna coreczka a palma tez niczego sobie :-)

co do śluzu to zgadza sie, ze nic zlego sie nie dzieje

my wlasnie zbieramy sie do kąpieli i do spania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 19:47

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uspokoilyscie mnie trochę :)

Hanię chyba zbadal w końcu bez okularków? Wszędzie ci łaskę robią..

Dorocia kojarzę przez mgle takie bole i niczym złym się nie konczylo po prostu gromadzilo się mleko nawet jak trudno było to wyczuc

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny a gdzie tam nie zbadał! kazał wkrapaic jakies krople i przyjsc ale juz na wizyte prywatna bo na nfz nie ma miejsc!a wizyta 100zł!nie wiadomo za co! krople to sie wkrapioło 20 lat temu a teraz moga barziej zaszkodzic niz pomóc.

Wysłany: 26 marca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co dolega Hani, że przepisał krople?

Zamówiliśmy domek ogrodowy na święta dla Laury :) Miała obiecane, że w tym roku dostanie, to obietnica wypełniona przy okazji świąt :)

mama hani lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prxpidsał krople bo nie mogl stwierdzić po 2 minutach badania dl;aczego ona ma wade wzroku! w zeszlym roku jak bylismy u pani doktor to badała ją 40 minut i wnikliwie a ten to na odwal

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama hani czyli ten okulista to z choinki sie chyba urwal. Tacy specjalisci to po prostu masakra, az szkoda komentowac.

Co do piersi to dzis juz nic nie boli. Polozna powiedziala, ze moze mnie troche przewialo i zeby uwazac na piersi. Moglo tak byc bo wczoraj na spacerze rozpielam troche plaszcz bo bylo tak goraco.

Dzis w dzien polezalam i pospalam sobie z Natankiem. Inaczej byl bardzo marudny a tylko tak sie uspokajal. Kuba dzis grzeczny, dal mi odpoczac :)

My znow mamy odparzona pupke a juz bylo tak ladnie. W nocy spal 5,5 godz i jak go przebieralam po tym czasie to dupcia mocno czerwona. Bede musiala chyba jednak kupic ten alantan i rumianek bo tak mi go szkoda.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png

Wysłany: 27 marca 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj wrażliwy mocno ten twój synus. A wcześniej nic takiego się nie działo?
    Cieszę się ze z piersiami juz lepiej rzeczywiście jak człowiek raz ma super cycki to wszyscy karzą je zasłaniać ;)

mama hani lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mielismy juz czerwona dupke. Zmienilam wtedy pieluszki i stosowalam bepanthen, sudocrem i ten puder. Caly czas przemywam woda przegotowana.
    Teraz smaruje bepanthenem i dzis w nocy czesto mial zmienianego pampersa bo ciagle sie budzil i marudzil i jak na razie jest lepiej ale zobaczymy.

Natan taki wrazliwy albo ma taka toksyczna kupe ;)

Tak jak pisalam noc mielismy ciezka (pierwsza nieprzespana), teraz tez bardzo marudny, boli go brzuszek i tylko na rekach. Masujemy brzuszek, dostal juz espumisan i oby mu przeszlo. Wczoraj zjadlam kabanosa, moze to od tego :/

Mala czarna zgadzam sie w 100% z Toba. Piekny biust to trzeba go chowac i gdzie tu sprawiedliwosc ;)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dziewczyny nie długo zrobi sie ciepło to będziemy pokazywać cycki :) hehe
    moja hanka w przedszkolu ja troche posprzatlam (powyzucałam stare i nie noszone od x lat ubrania) po poludniu wybiram sie z hanka do mamy musze podszyc fieranke bo kupiłam taka wielkanocna w kurczaki i jajka!

• mama hani Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dziś deszcz pada le za to pięknie pachnie i od razu wiadac jak listki rozwijaja się na drzewach :)

• mama hani Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia szkoda małego ze tak się męczy a Ty razem z nim

Wysłany: 27 marca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia pamiętam, że niedawno miał czerwoną pupkę, chodziło mi o to, jak był noworodkiem? Może rzeczywiście twoja dieta. Wiesz jak to jest? Chuchamy, dmuchamy i zawsze coś, a zaniedbane dzieci są zdrowe cały rok.

W lato można odsłaniać? :D pamiętam, że mnie babcie goniły, żeby zasłonić, nie przeziębić hmm, ale skoro można to tym razem się nie dam ;p

Mamo hani pan z pogody mówił, że musi popadać, żeby się pięknie zazieleniło :) a jak ozdabiacie jajka? chciałam znaleźć coś oryginalnego, ale w sklepach wszystko oklepane

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala czarna z pupcia juz o niebo lepiej. To musialo byc od tej kupy. Smaruje teraz bepanthenem. Doktorowa mowila, ze jakby to bylo od diety to bylby caly wysypany a nie tylko na pupce.

Natanek na szczescie sie uspokoil. Upieklam ciasto, starszego polozylam spac a maly lezy na macie i oglada zabawki :)

Ja jeszcze nie wiem jak ozdobic jajeczka i w ogole koszyczki ;)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png

Wysłany: 27 marca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia ale musi być różnica między posiadaniem jednego dziecka a dwójki co? :) Cieszę się, że pupka ok.
    W tamtym roku były fajne ozdoby w biedronce (w tym roku też resztki widziałam)- naklejki śmiesznych buziek, oczek itd, jajka naprawdę komiczne wychodziły i łatwe do przygotowania :) My zazwyczaj farbowałyśmy barwnikami, a potem te koszulki termiczne zakładałyśmy, ale już mi się zbrzydło. Fajne były kiedyś takie pomazane, w rekawiczkach rozcierało się w rękach. I skrobane! :D Ale na to moja Laura jeszcze za mała.
    Pamiętam w tamtym roku, siedzieliśmy w kuchni ja, Laurka, szwagierka i szwagier i zdobiliśmy- fajny klimat,a ile śmiechu było :) :) Zaczyna mi się nastrój udzielać

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki :) mój mąż ma robić z córką wzroty na jajkach z wosku apózniej bedziemy je gotowac w skorupkach po cebuli. świetnie wychodzą :) ja lubie swiateczne gadzety u nas w niedzile palmowa jest taki jarmark i można kupić fajne recznie robione rzeczy! mam juz z tego jarmarku takiego duzego koguta na drzwi i kurke w której można pozłoyc pomalowane jajka wszytko wykonane z siana :) miałam sama zamiar zrobic takie jajko z siana ale jakos sił i weny brak!ale wczoraj posadzilam kolejna porcje bratków w donicy :)

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

• mama hani Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej deziewczyny ale u nas cisza! u nas tak zimno że aż nie chce się z domu wychodzić! byłysmy z małą w kosciele a pózniej poszłysmy na jarmark kupiłysmy dużego zająca z siana na desce :) maż w pracy juz 3 noc będe spała sama!
    a i zapomniałam się pochwalić ze wygrałyśmy ten konkurs na palmę wielkanocną

‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ