X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Wszechmiła Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszego dnia plamienia była świeża czerwona krew, ale nie tak dużo jak w czasie okresu (ja mam bardzo obfite). Następne dwa dni była nieco rzadsza, jakby bledsza. Pierwszego dnia od razu pojechałam prywatnie na usg, gdzie dowiedzieliśmy się że dziecko ok, nie ma krwiaka ani znamion odklejania się kosmówki (to było niecałe 11 tyg ciąży). Byłam już spokojna i te następne dwa dni nie przeraziły mnie. Widać było, że krwawienie ustaje a nie nasila się.
    W końcówce ciąży byłam na oddziale patologii ciąży i ze mną w pokoju była dziewczyna (licealistka ;) ), która przez całą ciążę co chwilę miała krwawienia z niewiadomej przyczyny. Ostatecznie urodziła naturalnie w terminie zdrowego synka.

Mama Ani (2014) i Ewy (2015)
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel mam nadzieję, że wszystko skończy się dobrze, a ty staraj się nie zamartwiać kochana!

Wszechmiła u mnie pierwsza ciąża była wzorcowa, dlatego ciężko mi się teraz odnaleźć. Panikuję ponad miarę.

Melduję się dziewczyny z pierwszymi ruchami! :D wcześnie, ale teraz już jestem pewna, że to to :)

ewwiel lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a68377ed57914a3fgen.jpg
    oto Helenka

Beata83, Mala_Czarna_89, dorocia2324, ewwiel, BATTINKA lubią tę wiadomość

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i Hanusia z siostrą
    74029bbb122509c3gen.jpg

Beata83, Mala_Czarna_89, dorocia2324, ewwiel, BATTINKA lubią tę wiadomość

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne masz córeczki Mamo Hani i Helenki. Bardzo do siebie podobne :-)

mama hani lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Beata83 Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Mamo Hani i Helenki prześliczne masz córeczki.

Beata83
    200902064565.png

201509251765.png[/ur
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny my własnie sie karmimy :) mała nadal grzeczna nie płacze czasami steka i kweczy w nocy wstaje co 3-4 h dosc szybko sie najada. hanka stara sie pomagac. przeszlismy z mezem na diete ja mu raczej towarzysze i troche oszukuje strasznie mnie ciagnie do sodyczy teraz, wczoraj byłysmy z mała na podwórku dzisiaj tez pewnie pójdziemy bo ciepło jest

Wysłany: 7 maja 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Hani a jak sobie radzisz z zaprowadzaniem Hani do przedszkola?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak maz w domu to ja zaprowadza a jak w pracy to babcia z nia zostaje. u nas dzisiaj awaria zawór bezpieczenstwa puscił w bolierze i zalalo nam sufit maz musiał z pracy gnac 40 km zeby zrobuc i z powrotem do pracy

• Gianna Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Czarna tak dla pewności, to jak pojawia się jakieś plamienie, to można sprawdzić poziom progesteronu. Normy są tutaj: http://naprotechnologia.wroclaw.pl/poziom-progesteronu-w-ciazy-normy/#more-774

A czasem to też może być kwestia jakiegoś podrażnienia śluzówki itp. Za to wszelkie wydzieliny warto konsultować z lekarzem, badać ph... ja też przeczulona jestem, ale właśnie dlatego, że poprzednia ciąża była od 5tc zagrożona i cały czas z krwawieniami/ plamieniami... no i skończyła się porodem przedwczesnym. Więc teraz dmucham na zimne i ja widać słusznie, bo niepokoiła mnie ostatnio wydzielina. Lekarka moja sprawdziła ph. Było zdecydowanie za wysokie. Teraz jestem na antybiotyku i mam nadzieję, że wyleczy... jeszcze 2 dni.

Mama_hani i helenki :) Cudne masz te swoje Szczęścia!!! I faktycznie podobne bardzo :) Uściski dla Obu :)

"Zamienię pustynię na pojezierze,
    a wyschniętą ziemię na wodotryski." Iz 41,18
    dqpr3e5ecs7r4rjb.png

Wysłany: 8 maja 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie tfu tfu nie ma plamien a 3 dzień mam zmniejszony duphaston.

Jak tam mamusie wiosna na was wpływa? :)
    ja dziś mam przypływ energii w końcu zrobiłam porządny manicure i pedicure, oddalam krew i mocz do laboratorium i w poniedziałek lece na wizytę.
    Upajam się ruchami mojego maleństwa i dobrze mi.. :)

Gianna na kiedy masz termin?

mama hani lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Natan rosnie jak na drozdzach. We wtorek sie wazylismy i ma juz 6kg i 60cm nasz klopsik :) Karmimy sie piersia. Troche mielismy problem z brzuszkiem ale odkad podaje dicoflor jest o niebo lepiej. Od kilku dni Kubus chory, ma kaszel i katar i wczoraj Natus zaczal kaszlec. Podaje mu drosetux i zobaczymy jak bedzie. Jak cos to w pon do lekarza ale mam nadzieje, ze przejdzie i bez antybiotyku sie obejdzie.

Ja od pon zaczynam cwiczyc i ograniczac slodycze bo ostatnio tylko slodkie bym jadla, skora obwisnieta a lato idzie wieeeeelkimi krokami. Koniec laby!!

Mala czarna sliczne zdjecie kruszynki :)

Mama hani malutka slodka a Hania jaka zadowolona :) Cudne dziewczynki masz :)

Buziaki!!

ewwiel, Mala_Czarna_89 lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja w ciagu tygodnia -0,5 kg niby nie wiele ale zawsze coś gdyby nie te podjadanie słodyczy było by lepiej :) moje dziewczyny spia helenka grzeczna nie płacze tylko je śpi i robi kupy i powiem wam że czasami to idzie nam z 15 pampersów dzienni jak mała się rospędzi to idzie kupa za kupą przed w trakcie i po jedzeniu ;) już coraz cześciej zaczyna się rozglądac i patrzy tymi swoimi wielkimi oczkami. Hania dalej dzielna i nie jest zazdrosna czasami tylko coś tam marudzi myslalam ze będzie gorzej
    pozdrawiam

dorocia2324, ewwiel lubią tę wiadomość

• Summerka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki:)

Można dołączyć;)??

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia i Mamo Hani, bardzo się cieszę, ze Wam się wszystko ładnie układa. :-) Dzieciatka rosną i cieszą rodziców :-)
    Dorocia, i jak tam synkowie? Pokonali choróbsko?

Summerka, witamy serdecznie :-)

Summerka lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 11 maja 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewwiel a ty jak się czujesz? Stresów mniej? I jak ciąża mija? Bo o sbie nic nie piszesz.

Mamo Hani ja tak miałam z Laurą, zero problemów, oby tak dalej!

Dorocia jej pamiętam jak Natan miał 6 tygodni :) Daj znać jak z chorobą.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala czarna fizycznie czuje się ok. Nawet brzuch mniej boli ostatnio. Jednak psychicznie nadal kiepsko. Babcia dalej w szpitalu w ciężkim stanie. Pielęgniarki to szkoda słów, nic nie dbają o chorych. Leży z samymi umierajacymi. Dzisiaj ma być ostateczna diagnoza po piątkowym tomografię bo podejrzewają guza nerki z przerzutami do pluc.staram się pomagać i wspierać mamę bo babcia to jej matka i powiem szczerze, ze mama kiepsko sobie radzi też w tej sytuacji a sama choruje na nadciśnienie.
    A tak poza tym to porobilam wyniki badan tarczycowych, w środę mam wizytę u endokrynologa a w czwartek wizyta u mojej ginki. Coraz bardziej czuje ruchy maleństwa (od 2tyg czułam przy mocniejszym naciśnięciu dłonią na podbrzusze), teraz juz zaczynam czuć bez trzymania ręki ba brzuchu.
    A co u Ciebie Mala czarna?

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 11 maja 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby z babcią było jak najlepiej. Niestety znam tą znieczulicę w szpitalach.

Ja w piątek zrobiłam badania krwi i moczu i powoli zbieram się do mojego gina. Na usg raczej nie liczę, bo miałam już 6 w tej ciąży. Jednak martwię się tak jak zwykle, bo czuję ruchy i monitoruję serduszko :) Bardzo chciałabym znać płeć.
    Wczoraj bolał mnie brzuch i prawie panikowałam. Mój powiedział "bo znów sobie wykrakasz", ale na szczęście przeszło. Podejrzewam, że to dlatego, że cały dzień nie leżałam.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala czarna, ja miałam 9 razy usg juz...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 11 maja 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiejsza wizyta nic specjalnego nie wniosła. Ani badania mnie, ani usg, ale fakt faktem miałam być u niego dopiero po 18 czerwca, tylko po ost wizycie na SORze kazali mi iść do gina po tygodniu.
    Anemia jak zwykle, zwiększona dawka żelaza + witaminy, mocz ok.
    Możemy próbować się kochać, to się mąż ucieszy :)
    Mają szczęście, że mam do gina trzy kroki (przychodnia po drugiej stronie ulicy od mojego domu) i że mam detektor tętna. Sama sobie posłucham maluszka ;)

ewwiel to dopiero poszalałaś :o

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ