X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to rzeczywiście, taka wizyta na szybkiego. Ale żeby bez badania tak pozwalać na igraszki zakazanie wczesniej. Moja ginka zawsze bada na dzień dobry :-)
    A ja malam tyle tych usg przez te moje przeboje (najpierw jeden mądry lekarz mnie nastraszyl, ze akcji serca nie widzi, a później te prenatalne dodatkowo przez podwyzszona przeziernosc).
    Też bym juz chciała wiedzieć kto zamieszkuje w moim brzuchu ale pewnie najszybciej dowiem się na polówkowym.
    Fajnie masz z tym detektorem :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Gianna Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Cześć dziewczynki:)

Można dołączyć;)??

Jesteś po fioletowej stronie!!! Gratulacje Kochana!!! Czekałam na Ciebie :D Który tydzień??

Summerka lubi tę wiadomość

"Zamienię pustynię na pojezierze,
    a wyschniętą ziemię na wodotryski." Iz 41,18
    dqpr3e5ecs7r4rjb.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bylismy dzis u lekarza i niestety chlopcy sa na antybiotyku :( Kuba ma obustronne zapalnie oskrzeli a u Natanka na razie nie slychac nic w oskrzelach ale brzydko kaszle i dostal zeby nic powazniejszego sie nie rozkrecilo :(
    Kurcze jestem taka zla bo czlowiek dba o swoje dzieci jak tylko moze, pilnuje zeby odpowiednio do pogody byly ubrane, czapki na glowach, witaminki, herbatki z malinka i cytrynka i nie wiadomo skad takie chorobsko :(

Mala czarna a ja pamietam dopiero co rodzilam a tu juz mam takiego chlopa malego :D Powiem Wam, ze z dnia na dzien robi sie coraz fajniejszy. Juz tak do nas zagaduje, zali sie po swojemu :) Jak mnie nie widzi zbyt dlugo to zaczyna krzyczec i jak podejde to piekny usmiech <3 Moj slodziak :) Tak bardzo kocham tych moich chlopcow <3 <3 No i dzis jedzenie co 3 godz w dzien, nie chcial czesciej.

No i pierwszy raz od porodu cwiczylam. Tak mnie posladki i nogi bola ze jutro sie chyba nie rusze ale trzeba cwiczyc bo cialo samo sie nie ujedrni. Od dzis regularnie i mniej slodyczy :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś się zdarzyły niteczki krwi w śluzie. Na razie staram się nie panikować i zrzucam to na karb naszego wczorajszego serduszkowania. Leżę i odpoczywam.

Dorocia dbaj o swoich chłopaków, oby Natan nie złapał od Kubusia!
    Też miałam dziś chwile frustracji bo człowiek chucha dmucha i zawsze coś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 16:44

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna wrote:
    Jesteś po fioletowej stronie!!! Gratulacje Kochana!!! Czekałam na Ciebie :D Który tydzień??

Dziękuje, sam początek - 5. tydzien, ale udało sue za pierwszym razem, wiec jeszcze nie wierze;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png

Wysłany: 13 maja 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka masz 9 miesięczną córkę i zdecydowałaś się na drugie dziecko? Podziwiam cię :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cha Cha, Noo;) na tym forum juz nta osoba mnie o to pyta;) no, chcieliśmy mieć mała różnice wieku, zdecydowalabym sie szybciej, ale miałam cc i chciałam chwile poczekać;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png

Wysłany: 13 maja 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale będziesz miala roboty.. Ja sobie nie wyobrazam 1,5 rocznego dziecka w domu i dzidziusia. Twoja corka musi byc bardzo grzeczna :) To szykuje się druga cesarka?
    Zycze ci dużo siły wytrwałości i cierpliwości :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 20:50

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:-)
    U mnie byla wczoraj panika, bo babcie musieli reanimowac, ale wciąż walczy o życie. Miala wczoraj też wizytę u Endo i wszystko ok. A dzisiaj wizyta u Gina. Dokładne usg wykluczylo jakiekolwiek objawy ZD. Dzidzia zdrowa i jak to ujela lekarka : "nie widzi tu chłopca". :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 15:40

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Dziękuje, sam początek - 5. tydzien, ale udało sue za pierwszym razem, wiec jeszcze nie wierze;)

Wow, Zuzia 10 miesięcy i kolejne szczęście? Mam nadzieje ze mnie sie tez uda w kolejnym cyklu- Ala tez skonczy 10 miesięcy :D

Summerka lubi tę wiadomość

• Wszechmiła Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miło, że na tym forum jest wątek dla mam posiadających już dzieci, bo na sierpniówkach, na które czasem zaglądam, stale jest dyskusja o wyprawce. I jak tu się udzielać, jak wyprawkę już ma się po pierwszym dziecku? ;)

ewwiel, Summerka lubią tę wiadomość

Mama Ani (2014) i Ewy (2015)

Wysłany: 14 maja 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewwiel bardzo się cieszę z wykluczenia zd!
    I oczywiście dalej życzę zdrówka babci :)

Wszechmila zazdroszczę wyprawki ;) u mnie niestety prawie wszystko trzeba kupić nowe.

Boli mnie brzuch kolejny dzień z rzędu. Nie bardzo ale jednak. Nie wiem czy się martwic czy nie panikowac

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszechmila, dokladnie. Też się cieszę, ze jest tu ten wątek i bardzo go lubię, bo czuć na nim takie zainteresowanie innymi forumowiczkami :-) bo na niektórych wątkach to więcej jest monologów niż dialogów.

Dorocia jak tam chłopaki. Pogonili chorobska?
    Mamo Hani jak sobie radzicie?
    Mala czarna wyciszylo ci się wszystko po serduszkowaniu?

Do mnie dzisiaj mężuś wrócił, więc trochę mnie odciąży w obowiązkach w najbliższy weekend.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala czarna mnie też często bolał brzuch. Wczoraj wystarczyło, ze trochę pokleczalam i w nocy brzuch twardy, bolący ze nawet ruchów nie czułam. Ale rano juz mi przeszło i czekając na wizytę u Gina liczyłam delikatne kopniaczki

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 14 maja 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel tfu tfu więcej krwi nie było. Wina obarczylam męża a właściwie sam wziął to na siebie :)
    No to sobie odpoczniesz. Mój też ma dziś wolne, zrobił ogień (mam od niego zakaz palenia w piecu ;) ) teraz kosi trawę. A ja leze żeby wyciszyć brzuch.
    powiedz od którego tygodnia czujesz ruchy dziecka? I czy przybierają na sile i częstotliwości?
    no i jak tam ostatnie 1,5 miesiąca szkoły? :D moja Laura powoli traci cierpliwość i obie odliczamy do wakacji. Za to po wakacjach będzie się ciężko przestawić :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak od 12 tyg zaczelam kojarzyć takie smyranie od srodka ale po mocniejszym przycisnieciu reka brzucha. Skojarzylam to jak poczułam to i widziałam równocześnie na usg, ze dzidzia się rusza. A takie pierwsze kopniaki (ale lekkie) bez dotykania brzucha poczułam teraz w obecnym 16tc. I zaczynają być coraz bardziej wyraźne. Wczoraj troche sie zestresowalam, ze nie czułam nic przez ten twardniejący brzuch, ale to byl jednorazowy epizod po sporym wysiłku. Dzisiejsze badanie ginekologiczne i usg nie wykazały nic niepokojącego.
    Kolejna wizytę z usg mam 2czerwca i wtedy pewnie też zleci mi listę kolejnych badan typu glukoza... Blee... Nie lubię tego. No i jestem ciekawa czy potwierdzi kolejna córcie. Nadia i mąż chcieliby chłopca, a mi jest obojętne, mam juz praktykę z corka, wiec może być córka :-)

A jeśli chodzi o szkole, to ja mam jej chyba bardziej dosyć niż Nadia. Teraz przez ten natlok obowiązków nie mam czasu, żeby ja przypilnować z nauka a mamy kilka rzeczy, których nie kuma i trzeba to ćwiczyć. A jak twoja Laura radzi sobie z pisaniem ze słuchu? Pisze tak jak słyszy? Nadia niestety tak. Ciężko mi jej wytłumaczyć kiedy pisac "j" a kiedy "i". Często to myli. I podobnie z głoskami twardymi na końcu wyrazu np. "d" (zamiast obiad pisze objat). Mam nadzieje, ze jeszcze to opanuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 18:16

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny my dziewczyny juz po myciu maz pojechał na noc do pracy. helenka coraz fajniejsza zaczyna sie rozgladac swoimi wielkimi oczkami. wczoraj był nalot był lekarz i połozna. 14 czerwca robimy chrzciny. ja mam wilczy apetyt słodycze jadła bym garsciami mała wstaje w nocy 3-4 razy zalezy od nocy nie płacze tylko sobie mruczy jest bardzo spokojna zapisałam sie juz na wizyte w poradnii okołoporodowej dla wczesniaków a i jak polozna była to mówiła ze niektóre szczepienia skojarzone bedziemy mieli darmowe

ewwiel lubi tę wiadomość

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Hani, super :-) i gratuluje tak spokojnej córeczki :-)

mama hani lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała naprawdę jest spokojna aż dziwne :) na pewno po mamusi

ewwiel lubi tę wiadomość

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png

Wysłany: 15 maja 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewwiel nie mamy problemu z pisaniem ze słuchu ale juz jej się nie chce ładnie pisać. Fakt ja też zaniedbalam bo lekcje odrabiala sama (czyt. Szybko byle jak) a wcześniej bardzo dokładnie robiła tak by literki idealnie mieściły się w kratkach itd. Mnie wkurza babka z angielskiego gdzie na sprawdzianie pisze im na tablicy po ang "pięć zębów" i żeby dostać 6 trzeba to narysować choć nigdy nie uczyli się jak są żeby juz nie mówiąc o tym ze to się inaczej pisze inaczej czyta. I wstyd się przyznać ale mi się juz nie chce wstawać tak wcześnie ;) strasznie się rozleniwilam.

Mamo Hani chrzciny robicie w domu czy w restauracji?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 09:51

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ