X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w domu weselnym ze wzgledu na to że w domu u nas nie ma miejsca zeby pomiesic az tyle ludzi a samych najblizszych rodzicow i rodzenstwa jest 35 osób! w sumie to chrzciny beda u naszej sasiadki bo ona ma dom weselny z tyłu za naszym domem obiecała nam znizke po sasiedzku wiec biedy nie bedzie! pozatym zamowiłam tylko obiad kawa ciato i tort bez alkoholu

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam właśnie podobną sytuację z chrzcinami i komunią za rok- też niecałe 40 osób, mieszkanie niby duże, bo 85m2, ale pokoje pod względem imprez nieustawne, bo kwadratowe. Bieda na urodzinach wszystkich pomieścić, a na chrzcinach czy komunii no to muszą wszyscy siedzieć ;) Druga sprawa, że nie wyobrażam sobie tych przygotowań z maluchem przy cycu.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszechmila, pamietam Cie z różowej strony, jak sie czujesz, jak blizna?

Ja tez wyprawkę mam, jeszcze świeża;) a co do Zuzi tonery dziecko wymagające sto procent uwagi, wiec hardcore;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała czarna ja tez tak mysle dzieciak mały potrzebuje opieki spokoju i wogóle a tak by bylo trzba stac przy garach 3 dni bo i posprzatc by było trzeba po imprezie a tak to pójde sobie jak gośc zjem obiad wypije kawke zapace i pójde do domu ;)połozyv dzieciki spac

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas choroby ciag dalszy :(
    Kuba juz mniej kaszle ale caly czas w domu siedzimy i energia go strasznie rozpiera. Nie wie co ze soba zrobic. Ale Natankowi rzezi w oskrzelach. Dzwonilam do pani doktor i powiedziala, ze tak moze byc bo wszystko sie odrywa, zeby czesto oklepywac plecki i w poniedzialek na kontrole.
    Niech szybko zdrowieja bo osiwieje.

Nie wiem czy pisalam ale od poniedzialku zaczelam cwiczyc :) Na razie co drugi dzien bo przy nich chorych nie mam sil na wiecej. Dzis P wrocil wczesniej z pracy to zajal sie malym a ja z Kubciem sie 2 godz przespalam. Super :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 02:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babcia przegraa wczoraj z choroba, przed 18ta odeszla. Bylam w takim szoku, ze nawet łzy nie puscilam. Teraz jednak nie mogę zmrużyć oka i ciągle oczy mokre. Najtrudniej bylo wszystko to co sie dzieje wytłumaczyć Nadii. 8-letnia dziewczynka juz dużo rozumie, przezywa wszystko tak jak my, zadaje mase pytan o śmierć i życie pozagrobowe. Nawet śpi dzisiaj w naszym łóżku, bo nie chciała sama spać.
    Teraz jest mnie trochę mniej na forum, ale wrócę po okresie żałoby i z uspokojonymi emocjami.

Dorocia, mam nadzieje, ze chłopaki pogonią chorobę i w przyszłym tyg będą już zdrowi.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwi, najszczersze kondolencje...;(

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel trzymaj sie kochana. Rozumiem co przezywacie. Duzo sily i wytrwalosci dla Was!!

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png

Wysłany: 16 maja 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro trzymaj się Ewwiel :(

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewwiel moje kondolencje

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki ja dzis zostalam sama z dziecmi bo moj P pojechal do siostry opijac ich coreczke ( szwagierka urodzila 6.05 ) Ja niestety siedze w domu bo chlopcy chorzy. Najlepsze to moj P pierwszy raz odkad jestesmy razem pojechal gdzies beze mnie. Wroci jutro bo nie mial by go kto odwiezc.

Ja ogladam z Kubciem Epoke Lodowcowa, pije karmi i jem babeczki ktore dzis upieklam. Natanek sobie lezy i moze przysnie :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie e-ciocie :)

20f8ab480ddd2db0med.jpg

60367f222b2e9bdcmed.jpg

335882acb31619cbmed.jpg

mama hani, Wszechmiła, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Wszechmiła Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka blizna bez zmian, wszystko trzyma. Dużo się na ten temat dowiadywałam, rozmawiałam z różnymi ginekologami i mówili, że teraz tak się szyje macice, że praktycznie nie ma prawa pęknąć. Nastawiam się na poród naturalny i nie licząc jednego starego lekarza (który nie pracuje w szpitalu tylko w prywatnej przychodni) wszyscy uważają, że to świetny pomysł. Pytałam o kontrolę blizny na usg i zarówno moja gin jak i lekarz do którego poszłam na usg powiedzieli, że takie sprawdzanie/mierzenie jest niemiarodajne, że gdyby zaczęło się rozchodzić to widać by było na ekranie od razu. Z tych niewielu przypadków rozejścia tylko mały procent stanowi zagrożenie dla matki bądź dziecka. A w czasie porodu naturalnego po prostu poród nie postępuje dalej, rzadko jest jakiś krwotok lub wyraźnie inny ból. Oczywiście przekonałam się już, że co lekarz to opinia, ale tą wiedzę mam od lekarzy pracujących w szpitalu o najwyższej referencyjności (Warszawa ul . Karowa), więc wierzę :)

A wróciło ci czucie na skórze wokół blizny? Ja też zobaczyłam pozytywny test ciążowy jak córka miała 10 miesięcy i wtedy jeszcze nie wróciło. Dopiero kiedy miała ponad rok, czyli całkiem niedawno, zauważyłam że już czuję. Trochę się bałam, że gdyby z blizną miało się coś dziać to bym nie poczuła.

Mama Ani (2014) i Ewy (2015)
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszechmila, dzięki za info. ;) tak, skore wokół blizny czuje, tak pod spodem mam jakaś twarda skore, ale to chyba normalne przy bliźnie...jakos sie o to nie martwię, zwłaszcza, ze nie rozważam innej opcji niz cc...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png

Wysłany: 17 maja 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia super chłopaki, Natan rośnie w oczach, juz takie bystre spojrzenie ;)

Ewwiel trzymasz się jakoś?

Alleluja moje drogie dziecko po kilkudziesięciu godzinach nauki zatrybilo jazdę na rowerze :D wreeeeszcie. Ale cieszę się bardzo :)

dorocia2324, mama hani lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala czarna to gratulacje dla corci :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mama hani nawet niewidziałam że Helenka jest już po drugiej stronie brzuszka, jak ten czas szybko leci.
    Życzę wam:
    Dużo zdrowia i uśmiechów,
    pisków, wrzasków i zabawy moc
    Sporo radości z tupotu malutkich nóżek
    Łez szczęścia z pierwszego uśmiechu,
    ząbka, słowa i kroku
    porozrzucanych wszędzie klocków,
    przytulenia okrągłej główki
    i uścisków małych raczek.

mama hani lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie :-* jakos się trzymam, choc nie jest lekko jak kogoś bliskiego zabraknie. Jutro mamy pogrzeb a dziś byla bieganina po sklepach i nieprzewidziane wydatki, bo mąż potrzebowal nowy garnitur a ja kieckę czana, w ktora zmieszczę się z brzuszkiem. Na szczęście wszystko udalo się kupić tylko teraz skromne życie do kolejnej wyplaty nas czeka po tych wydatkach ;-)

Dorocia takich chłopaków to tylko pozazdrościć :-) aż milo popatrzeć na fotki :-)

Mala czarna gratulacje dla dumnej mamy i dzielnej Laury :-) pytalas mnie niedawno o ruchy, to teraz mogę juz powiedziec, ze z dnia na dzień jest ich więcej i sa coraz mocniejsze. Jak tylko zaloze coś co mnie choc troche uciska pod brzuszkiem albo jak usiądę pochylona bardziej do przodu, to od razu pojawia się zmiana pozycji maleństwa. Jesli zjem cos słodkiego, to tez momentalnie figle czuje, no i standardowo wieczorem po położeniu się do łóżka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 22:59

dorocia2324 lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 19 maja 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewwiel mam nadzieje ze dałaś dziś rade <3
    Jak Nadinka sobie radzi?
    A z przyjemniejszych spraw to jakie jeszcze objawy ciążowe? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 21:55

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalam rade, choć to był najbardziej placzliwy dzień... Sama uroczystość piekna jeśli można użyć tego słowa w ocenie takiej ceremonii, ks powiedzial śliczne wzruszające kazanie o babci, na cmentarzu idczytal pożegnanie babci, które napisałam w imieniu jej dzieci, więc kolejne wzruszenie i stypa na 120 osób.
    Teraz trzeba pomalu wrócić do rzeczywistości i nadrobić zaległości w pracach domowych.

Nadulka też bardzo wszystko przezywala. Wczoraj zadawala mase pytan jak będzie wyglądać dzisiejszy dzien. Ciągle pytala o szczegóły. Chciała wiedzieć jak wygląda czlowiek po śmierci, czemu plakalam w konkretnych momentach itp.

A co do objawów, to chyba teraz nie mam jakiś szczególnych. Obolałe i duże piersi, bol lędźwi jak leze (tez przy wylegiwaniu się w wannie niestety). Choć juz nie pamiętam kiedy ostatnio w ciągu dnia miałam możliwość położenia się. Sucha skóra też mnie meczy. Czasem pojawia się lekkie pobolewanie podbrzusza po ciężkim dniu. No i kilka razy też brzuch robił mi się twardy jak kamień, ale to też po ciężkim dniu. Teraz w końcu może będę mogla zwolnic trochę obroty i wypocząć.
    W niedziele weszłam na wagę i wciąż mam 1,5 kg na plusie, wiec chyba nie jest zle. A poza tym dzisiaj wszyscy mi mówili, ze wyglądam na chłopca, bo nawet lepiej się prezentuje niż przed ciążą. Milo to słyszeć :-) ale czas pokaże czy jeszcze z naszej dziewczynki nie zrobi się chłopiec. Nadia ma juz imiona dla obu płci i twardo się przy nich upiera, wiec jesteśmy przygotowani na każdą ewentualnosc :-)
    Aaa i jeszcze zapomniałam o krwawiacych dziąsłach, drażnią mnie bardzo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 22:47

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ