Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Puściło trochę. Teraz leze na plasko to znów opiera się nogami o zebra i Glowa o kości na dole. I zauwazylam ze jest aktywna jakiś czas, później na godzinkę przycichnie (nie czuje jej lub czuje bardzo delikatnie) po czym znów się budzi i zaczyna szaleć. To tak z moich wieczornych obserwacji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 22:43
-
mam nadzieje ze dzis dużo lepiej czy maz wraca na weekend?
Twoja Ala chyba juz obrocona główka do dołu
Ja pomimo leżenia cały dzień padlam wczoraj przed 11 i dopiero wstałam. Uwielbiam się budzić i czuć mala, wiem wtedy ze to nie tylko piękny sen
Za sciana cisza, strach wyjść, czyżby wszyscy spali o tej porze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 09:17
-
haha, może śpią
Póki co lepiej, mniej już mi naciska na szyjkę, tzn naciska jeszcze ale delikatnie i po żebrach też nóżki przesuwa sobie:-) Ala główką w dół obrócona jest od kiedy pamiętam, jak już była na tyle duża, że zaczynałam ją czuć, to zawsze nóżkami do góry była. Sama lekarka mówiła, że na każdym usg ona leży tak samo No i jak serduszko słuchamy to też nie muszę go szukać, bo zawsze w tym samym miejscu jest.
Zjadłam śniadanko i myślę co by tu dzisiaj robić, żeby mąż na mnie nie krzyczał a żeby też bezczynnie nie siedzieć. Mężuś już wraca z Portugalii, powinien być w Pl w środę, może załapie się na USG, zobaczymy o której zjedzie, tyle, że w czwartek musi jeszcze się rozładować gdzieś pod Łodzią i odstawić ciężarółkę na serwis, bo coś tam mu się zepsuło i auto za dużo pali.
Myślałam, ze ta 4 pralka wstawiona wczoraj była ostatnią, ale się myliłam, bo na wyzszej półce znalazłam jeszcze małe ciuszki, więc będzie kolejna Tylko że wstrzymam się jeszcze z tym, bo muszę dokupić tetrowych pieluszek kolorowych, więc wypiorę później wszytsko razem jak już zakupy będą na finishu.
Na pazdziernikówkach już praktycznie wszystkie mamy spakowane są do szpitala, tylko ja jeszcze nie. Kilka leży na oddziale z zagrożeniem wcześniejszego porodu. Kilku skraca się szyjka coraz bardziej, więc zaczyna się dziać coraz więcej. -
cześć dziewczyny witam nowo przybyłych u nas dzień za dniem leci bez wytchnienia Helenka coraz wieksza i fajniejsza przesypia juz prawie cale noce w dzień za to daje popalic cały czas potrzebuje uwagi spi po 15-20 minut sprawdza czy jestem w poblizu, kupiłam nawet takie nosidełko zebym mogła ja ze soba nosic
jakos ostatnio nie miałam weny pisac ale czytałam co tam u Was i widze dziewczyny ze przygotowania pelna parą
ostatnio mialam straszne przezycia koleżanka z którą chodziłam na studia straciła córkę dziewczynka 11 lat zmarła z powodu cukrzycy. mieszka tylko 1.5 km odemnie przez 2 dni nie mogłam dojsc do siebie. wczoraj był pogrzeb ale nie miałam odwagi iść, -
No i faktycznie spali miły dzień w rodzinnym gronie a wieczorem spotkanie ze znajomymi w knajpce.
Ewwiel oby Alicja została tak odwrócona gdyby maz zdążył na usg to nie ma tego złego..
serio popakowane? Ja większości rzeczy do szpitala nie mam. A boje się żeby nie zaczęło się wszystko szybciej niż się spodziewaliśmy.
Ewelina a o takim typowym l4 ciążowym nie myślisz? Nie żebym cię namawiała ale teraz praktycznie 90% mam z tego korzysta. Pewnie żal będzie zostawić dzieciaki.
Choć ja wam powiem ze ta ciążę znoszę wyjątkowo zle w porównaniu do pierwszej. I chyba nie dalabym rady chodzić do pracy.
Mamo Hani to straszna tragedia.. Nie dziwie się ze ciężko było ci się wybrać.
U nas znajoma dziewczyna 21 lat zmarła we śnie prawdopodobnie zawal serca. Nie potrafię patrzeć jej mamie w oczy nawet kondolencji nie umiałam złożyć.
Aż ciary przechodzą.
Fajnie ze Helenka tak ładnie śpi ale w dzień faktycznie nie daje ci odetchnąć pewnie wpatrzona w Hanie jak w obrazek? Jeszcze tydzień i przedszkole -
My mamy już 5 latka w domu, który czeka na siostrzyczkę Chociaż czasem jak pokłóci się z koleżanką to mówi, że on wolałby jednak chłopca i czy nie można zamienić
od początku ciąży razem czytamy co dzieje się w brzuszku i jak rośnie dzidziuś (oczywiście bez drastycznych informacji). odmierzamy na linijce jaki jest duży i co już potrafi-synek jest bardzo zainteresowany, a pytania zadaje czasami bezcenne
My korzystamy z kalendarza ciąży np tutaj http://www.osesek.pl/ciaza-i-porod/kalendarz-ciazy.htmlania821 -
Witajcie dziewczyny
Mamo Hani, oj nie zazdroczę Ci i troche przeraża mnie to, ze niedługo i mnie to czeka a tu jeszcze dopilnowywanie szkoły starszej córki. Nie będzie lekko...
No i weekend się skończył... Ostatni tydzień wakacji przed nami. Kiedy one minęły ja się pytam? -
hej dziewczyny, oj ile Was przybyło no nie myślałam, ze ten wątek tak rozkwitnie kiedy go zakładałam.
My zabiegani jak zwykle to dom to firma to Wojtuś,
Przygotowanie młodzieży do szkoły no dzieje się.
Pokrótce, Wojtuś ma już 6 zębów, nie raczkuje ale za to staje na nogi , jest żywym srebrem. Nie chce odstawić cycusia, za to pochłania w trybie natychmiastowym wszystko co stanie na jego drodze.
dzisiaj kupiliśmy nocnik , bo młody robi już od kilku tygodni kupę o jednej porze wiec postanowiłam to wykorzystać.
Na szczęście ma dwie drzemki w ciągu dnia pierwsza godzinna od 10 a druga 1,5-2h ok 15-16 zatem można odpocząć, w nocy budzi się jeszcze kilka razy ale cóż taka jego uroda .
Pozdrawiam Wszystkiemama hani, Mala_Czarna_89, ewwiel, dorocia2324 lubią tę wiadomość
-
oj mineły i to szybko ja jutro sie wybieram do pepco bo u nas wyprzedaze bluzki po 5 zł mozna kupic sisotra dzisiaj dzwoniła i mówiła ze upolowała pare fajnych rzeczy. Mówiłam ostatnio dla meza zeby nie był taki cwany bo jak z miesiac nie zje obiadu to mu mina zrzędni, na całe szcescie Helena przesypia noce bo nie wiem co by to było ale i ostatnio juz tak nie placze wieczorami jakos się ustabilizowała myje ją troche sie jescze bawimy lezy na brzuszku i dopiero pózniej jedzenie i spanie.
-
Pewnie będę narzekać gdy zacznie się wrzesień ale teraz nawet się cieszę bo jakaś bardziej pelna życia była Laura gdy miała plan dnia poukładany wg szkoły.
ale głupie zdanie mi powstało ale juz nie myślę
Wpłaciliśmy dzis zaliczkę za sale na komunię- szukałam od ponad roku i wszystko zajęte; w końcu maz znalazł (chwala mu za to!). 20min autem od nas ale to taka karczma gdzie maz i córka wpadali na obiad gdy mnie nie było. Wiec pięknie i sentymentalnie kamień z serca
A niedawno takie skurcze w okolicy szyjki mnie złapały ze mocno się wystraszylam. Na szczęście po kilku minutach przeszło ale nie wiem co to było. Jutro biorę się za prasowanie i dalsze pranie. Bardzo chciałabym doczekać końca października.. -
nick nieaktualny
-
Mała Czarna my już też mamy zarezerwowaną salę od roku. Z tym że u nas komunia w 3 klasie dopiero
Czyli równocześnie pojawiają nam się kolejne objawy. Troche zgrały nam się ciąże. Mnie dziś między południem a 15tą tak męczyło naciskanie Małej na szyjkę, pozniej był spokój i teraz z wieczora znowu czuję parcie na pęcherz a w toalecie nic nie chce lecieć...
Mamo hani, supoer, ze w końcu macie wieczory bez płaczu, namęczyłaś się z tymi ciężkimi wieczorami...
klaudynaaa2 witamyWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 22:14
-
Mamo Hani właśnie opowiadałam mężowi ze jak zaczynałam udzielać się na forum to ty bylas w 32 czy 34tc i trochę ci zazdroscilam tego oswojenia się z sytuacja, prawie gotowej wyprawki i ostatniej prostej bo u mnie bul gdzieś 6tc. A teraz Helenka ma juz 4 miesiące a ja się tocze przy końcówce
Czasem biorę nospe ale to gdy macica sie spina dzis bol był dziwny przy szyjce.
Ewwiel faktycznie co masz jakieś objawy to mnie zaraz też dopada wiec wierze ze twoja Ala jest starsza i przetrzesz szlaki porodowe to co powoli zabieramy się za torby? Chyba jednak dokupie trzecia koszule do karmienia..
Klaudyna witaj. Ile córka ma lat? Bo w tel nie widzę dolnego suwaczka