X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie wie, jeszcze nikt nie wie prócz męża -- 26 go mam usg wie moze wtedy lecz ja jestem zwolenniczka ze po 12tc mowić.

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ugotowane jajko dajesz Loli? Myślisz ze szczeniakom też można? Nadia zjadła? :) skąd ja znam ta niepewność ;)

My karczek, Laura mielone, Regan gotowane mięsko, coś szybko nas przybywa :P

Narożnik przywieźli?

Glowa mnie dzis boli. Nie przemeczam się, brzuch nic nie boli, mala szaleje.

Laura pojechała do przyjaciolki na noc, stresuję się trochę bo to pierwszy raz.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola juz je nawet smażone... Ale jak byla szczeniakiem, to na prawidłowy rozwój kości gotowalam jej ok 2 razy w tygodniu jajko i żółtko zjadala a bialkiem gardziła. Teraz jak jest usmazone to je cale, jak gotowane to tylko zoltko.
    A Nadia jak przewidywałam nie chciała jajka, ale moja mama poratowala ja schabowym, więc obiad zaliczyla w calosci:-)

Nadia nie ma przyjaciółki od serca, wiec nie sypia mi jeszcze poza domem.

Mnie Glowa nie miala dzisiaj, za to brzuch się stawial dość często. Zauwazylam, ze prowadzenie auta zaczyna mi sprawiać problem. Ala mi juz w dół tak uciska, ze czuje bol. A niestety przez nieobecność męża muszę być kierowca na codzien. Do lekarza czy na badania muszę dojeżdżać 20km w jedna stronę... Może być coraz ciężej w tej kwestii... Tego nie przewidziałam.

Narożnika nie przywieźli, dzwonili, ze będzie w pt popołudniu... No mam nadzieje, ze to juz ostateczny termin.

Aaa i zanim jechałam do teściowej na maliny to wstawiłam pranie jednak. Stwierdziłam, ze Ala w życiu nie wynosi tych ciuszków. Mam bardzo dużo takich na 56. A jeśli znów urodzę taka kluseczke jak Nadia, to wskoczymy szybko w 62.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 18:04

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie wrażliwe podniebienie i nie myślę o Nadii bo też wolałabym schabowego ale o suni :D
    moj rottweiler chodzi po parapecie jak kot, maz go goni, dom wariatów.

a to skąd masz tyle tych malutkich ubranek? I jak się sprawdził proszek domowej roboty? :)
    z narożnikiem kiepsko wyszło. Oby ci to wnieśli do samego salonu.

Laura ma taka koleżankę Zuzię z która się uwielbiają. Ja ja też bardzo lubię głównie dlatego ze przez 3 lata chodziła za Laura w przedszkolu gdy ta się do niej nie odzywała (pisałam kiedyś ze u nas odwieczna walka z nieśmiałością) i dopiero w zerowce Laura się na nią otworzyła. Także cenie dziewczynkę za cierpliwośc. Teraz siedzą w jednej ławce i bardzo się wytesknily za sobą. Ciekawa jestem jakie wrażenia będzie miała Laura.

A Nadia kopie baaaaardzo mocno. Właściwie mam wrażenie ze cala się obraca, to juz pod bol podchodzi. Nie wierze w to ze dzieci 15h spia chyba ze moja po 5 minut

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze jeszcze jest czas ale kompletnie nie wiem jakie damy drugie imię dzieciątku :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszku domowej roboty jeszcze nie mam. Po wrześniowe wypłacie kupie składniki i zrobię z mama na spółkę;-) Na razie piorę w "Dzidziusiu".

Skąd mam ubrania? Czesc po Nadii, część od kuzynki, a czesc kupiłam (ale tylko kilka pajaców i body - teraz tak myślę, ze z wielkością bodow przegielam trochę, bo Ala aż taka mala się nie urodzi...).

Dobrze ze Laura ma taka przyjaciółkę. Na pewno jest jej teraz lżej w szkole.

Twoja Nadia kopie w brzuch a moja Nadia właśnie mi w ścianę kopnela przez sen ;-) a Alusia też bardzo aktywna dzisiaj. I też aż do bólu, jak juz nie mogę wytrzymać to wpycham wystawiona nóżkę na swoje miejsce. A łapkamito mi tak nisko merda, ze momentami mam wrażenie, ze ona juz jest gotowa do wyjścia. Mąż pisal smsa jak jego panienki się miewają Nadia i Ala. Uwielbiam kiedy pyta też o ten nasz skarb najmniejszy. I też jakoś nie potrafię pojąć kiedy te Maluchy śpią, bo przecież nawet jak wstaje do wc w nocy to czuje jak się kreci. Tak mnie raz zakłuło dzisiaj w szyjce, ze aż się pochylilam z bolu. Masakra. Az jestem ciekawa jak się moja szyjka miewa. Jutro wizyta o 12.45...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 23:29

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mierzyłam się w pasie... Jedyne 99cm...

A poza tym dzień dobry :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 09:32

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pocieszenie u mnie było ostatnio 101cm. dzień dobry ;)

Ja już po urzędach dzisiaj jestem. Laura odebrana (choć chciała tam zostać na obiad) i bardzo zadowolona. Dziewczyny miały nocne kino Barbie i poszły spać o północy. To mnie wczoraj o tej porze już nie było :P

Też macie sypialnie przy pokoju córki? Moja twierdzi, że wszystko przez ścianę słychać. Ale nie narzekam, bo teraz jedno będzie z nami spało :D

Coraz częściej czuję czkawkę i coraz wyraźniej. Jejciu chciałabym wiedzieć kiedy urodzę :D

A pierzesz tylko w proszku czy używasz też płynu do płukania? Bo mi właśnie płynu brakuje, a z tego co wiem wiele osób wcale go nie używa

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też rozczulaja teksty w stylu "jak się mają moje 3 dziewczyny?" :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Czarna u mnie to samo z czkawka. Troche to denerwujace jak na samym dole cos ci pika... Ale trzeba to przetrwać, bo nasze córcie ćwiczą oddychanie :-)

No to super nockę miała Laura :-)

A co do porodu, to też bym to chciała wiedzieć. Niby brzuch aż tak nisko nie jest, ale czuję napieranie już coraz niżej. Już nie pamiętam jak to było z Nadia...

Kupiłam balsam do prania z "Dzidziusia" i koncentrat do płukania z "Dzidziusia". Jedną pralkę wyprałam i jest ok. Nawet bym powiedziała, ze większość ciuszków nie wymaga prasowania, ale wyprasuję pierwszy raz, a później to już zobaczę jak z czesem będę stała po narodzinach ;-) Wczoraj jedna pralka się wyprała, teraz druga się pierze :-)

Dziś ostatni dzień 30 tc. Jak ten czas leci...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala czarna a ile masz wzrostu?

Dobra to robię ciasto na racuchy z malinami. Później wywieszę pranie, zjemy racuchy i szykowanie na wyjazd do lekarki... Mam lekkiego stresa...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka jestem, 162cm. Z Laurą w 9 miesiącu miałam 107 w obwodzie, ale już się tym nie przejmuję ;)

Ja narzekam na kopniaki, czkawki i inne, ale cieszę się, że malutka tak często daje o sobie znać. W listopadówkach niektóre mamy z łożyskiem na przedniej ścianie czują nadal bardzo słabo i rzadko.

Rozumiem twój strach, ale zobaczysz, że wyjdziesz cała uszczęśliwiona :) będę mocno trzymać kciuki ;) ciekawe ile Alicja waży. Mnie trochę waga Nadii zbiła z tropu bo jest dość duża i sądzę, że starsza, niż podejrzewałam. Mam nadzieję, że będę czuła skurcze przepowiadające 2 tygodnie przed porodem, tak jak przy Laurze, żeby się przygotować ze wszystkim :P

Dziewczyny namawiały, by prać bez płynu, ale wydaje mi się, że z płynem pranie będzie przyjemniejsze w dotyku i zapach będzie fajny. Mam proszek z lovelii ale płyn chyba kupię z dzidziusia, podobno ładniej pachnie.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładnie pachnie ten z "Dzidziusia", to trzeba przyznać ;-)

Czekam juz u ginki w kolejce...

Tez mam 162cm :-) Na pazdziernikowkach tez jest sporo dziewczyn, które czuja bardzo delikatne ruchy. Ale to tez pewnie zalezy od wielkości dziecka, od wielkości mamy i tego ile dziecko ma w środku miejsca. Nasze corcie pewnie maja go juz malo, dlatego tak je czujemy mocno ;-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po wizycie bez usg, bo babka przede mną chyba zwymiotowala gince w trakcie usg i potrzebna będzie dezynfekcja gabinetu. Usg mam przelozone na środę... Ale wyniki posiewu moczu sa ok.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, ale rozczarowanie co? :( zaraz, zaraz, środa jest dopiero za tydzień!
    dobrze że wyniki ok :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem rozczarowana, ale nic na to nie poradzę. Muszę jeszcze tydz poczekać. I na dodatek Lola mi niespodziankę zafundowala. Podczas naszej nieobecności nie wytrzymala ze swoja potrzeba nr 2, wiec zamiast rozpakowywać zakupy to wytarlam podłogę i wykapalam psa, bo się upaćkała. Ale za to przyszła paczka z Geminii i zamówienie się zgadza, wiec jestem zadowolona.

Dziewczyny a ile tych majtek siateczkowych trzeba mieć? Na razie zamówilam 2szt tych wielorazowych.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani mi nie mów o kupkach i siuśkach, powoli przestaje mnie to ruszać ;)

Ja nie wiem co z tymi majtkami. Na bank wezmę też swoje zwykłe, bo pamiętam, że te siateczkowe leciały mi z d.. pod ciężarem wielkiej podpaski.

ewwiel lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala czarna bierz się za pranie... Jeju od razu czuć zapach dziecka... Rozczuliłam się :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    godzinę temu wróciłam z pobliskiego marketu, szłam dosłownie po kilka rzeczy, między innymi po płyn do płukania i go nie było :( a że wzięłyśmy ze sobą Regana, to następny market odpadł i zostałam bez płynu.
    Tak czy siak dziś prałam nasze ciuchy i nie starczyłoby mi miejsca na suszarkach, więc pewnie zajmę się tym w przyszłym tygodniu.
    Ale kusisz tym zapachem, na pewno pachnie dzidziusiem :)

Kupiłam młodemu natiralny gryzak- świńskie ucho. Tak mu się spodobało, że pierwszy raz byłam w stanie umyć podłogi przy nim.

Do jakiego rozmiaru ptzygotowujesz ubranka?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola tez uwielbia te naturalne gryzaki :-) czasem jakies kości w lodówkach w marketach można spotkac za grosze z napisem, ze dla psa.

Na niektórych nie mam metek, bo kuzynka wszystko obcinała, ale na razie piorę 50-62 (New born, 0-3 miesiące jeśli angielskie). Rozm68 mam w pogotowiu na polce, ale na razie ich nie piorę.
    Ale serio prasuje te ciuszki i czuje się jakbym wąchała noworodka:-) juz się nie mogę doczekać października...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 18:33

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ