Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Na pazdziernikowkach jedna babka tak miala i myślała ze jej się spojenie rozchodzi a to córcia na szyję naciskala i w pt miala zakladany pessar juz w ostatniej chwili, bo szyjka miala 13mm, gdzie 1,5 tyg wcześniej miala 43mm. Dlatego trochę mam stracha. W środę się okaże jak tam z moja szyjka. Oby te bole i klocia na razie na nią nie wplywaly, bo chciałam spróbować masażu krocza przed porodem, a jesli szyjka by się skracala za bardzo, to musialabym z tego zrezygnować...
Tez ciągle chodzi mi po glowie pakowanie tej torby do szpitala... -
Mnie też co chwile kluje szyjka no i jak Ala sobie śpi to jest spokój, mogę chodzić i normalnie funkcjonowac, a wystarczy, ze się zacznie ruszać, to od razu wraca klucie w szyjce, parcie na pęcherz i napinanie brzucha. Nasze szkraby sa juz coraz cięższe i grawitacja zaczyna działać...
-
Cześć wszystkim po weekendzie!
Witam nowe Osóbki
Ewwiel, a może warto sprawdzić tą szyjkę na IP? Zwłaszcza jeśli ten ból będzie się powtarzał, to kłucie.
U mnie też chwilami jest taki nacisk, a kolejne badanie mam dopiero 4.09... sama nie wiem, co robić. Może dzisiaj jak pojadę załatwiać cesarkę na patologii ciąży, to podpytam o to... tylko nie wiem, czy w szpitalu mi coś sensowanego powiedzą
Ja myślę spakować ostatecznie torbę do szpitala tak po 34 tc. Myślicie, że to poźno? Bo ja miałam wrażenie, że przesadzam z tymi przygotowaniami za wczasu. W weekend przeniosłam rzeczy Joasi do szafy, a Janka ubranka do komódki... i tak czuję, że już coraz bliżej..."Zamienię pustynię na pojezierze,
a wyschniętą ziemię na wodotryski." Iz 41,18
-
Gianna no właśnie ciężko powiedzieć czy za późno czy za wcześnie.. Wczoraj mowie mężowi ze jednak dokupie jeszcze jedna koszule do karmienia (mam 2) to jakby z pretensja zapytał czy juz muszę to mieć. Szczerze mówiąc wolałabym mieć juz tak w razie w.
Ja znowu czytałam ze kłucie szyjki jest normalne.. Faktycznie chyba najlepiej spr u lekarza bo u każdej inaczej. -
Hej Gianna. Zastanawiałam się właśnie co u Ciebie, bo dawno się nie odzywałaś.
Zapytaj o te klucia i daj znac. Ja na razie z IP się wstrzymam. U nas na IP maja dyżury tacy lekarze, ze szkoda słów. Gdyby mnie to meczylo non stop, to pewnie bym pojechali. Na razie te klucia i uciski pojawiają się tak falami 1-2 razy dziennie przy dużej aktywności Ali, dlatego poczekam do wizyty, w końcu to juz pojutrze a póki co stara. Się oszczędzać.
Co do torby do szpitala, to ja spakuje w tym lub w przyszłym tyg, bo to nigdy nic nie wiadomo. Lepiej być chyba wcześniej gotowym.
Dziewczyny a jak Wasze biodra, bo mnie w nocy tak bola, ze momentami chce mi się płakać, a jak pochodze to wszystko wraca do normy. -
Ja też na razie obserwuje. Jakby byly za często to pojadę bo wizyta dopiero 10 września.
Jeszcze mnie biodra nie bola ale pewnie niedługo zaczną jeśli o tym naisalas
Dziewczyny z jakiej listy rzeczy do szpitala korzystacie?
Ewwiel doszły mnie sluchy ze jednej z październikowych mam wody odeszły..?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 09:57
-
U nas ostatnio dużo się dzieje. W nocy właśnie jednej wody odeszły, inna ma skurcze, jeszcze kilka innych leży w szpitalu (jedna już chyba 8 tyg bez wód płodowych leży na podtrzymaniu, inna miała w pt zakładany pesser i dzisiaj miała wyjść, ale skurcze zaczęły się pojawiać, kolejna ma wielowodzie i chyba jeszcze jedna leży, ale już chyba gubie rachubę). Ta co jej dzisiaj wody odeszły to planowała dzisiaj pakować torbę do szpitala i nie zdążyła, mąż jej pakuje...
Ja sama nie wiem z jakiej listy korzystać, bo nie wiem jeszcze który szpital wybrać. Na razie spakuję te najpotrzebniejsze rzeczy a pozniej najwyzej dopakuję jeśli będą mieli szczególne wymagania, bo co szpital to inaczej... -
O rany to gorąco macie.
U nas też kilka w szpitalu głównie z powodu krótkich szyjek, infekcji, stawiających się brzuchow.
A mi się udało w Tesco dorwać sukienkę na sobotę (idziemy na 50tke cioci do restauracji) za 23zl i Nadii sukienkę kupiliśmy na święta
Teraz chciałam się zdrzemnąć bo brzuch się napinal ale nic z tego nie umiem spać. W sobotę raczej też nie potancze żeby się nie przeforsować -
A ja cały dzień praktycznie na kanapie spędziłam. Po obiedzie znów miałam akcje z naciskiem Ali na szyjkę, ale położyłam sie na boku z poduszką pod pupą i troche przeszło.
Więc teraz przystopowałam na całego... Oby tylko w środę okazało się, ze to tylko ułożenie Ali i nic sie nie dzieje. Jak mąż wróci, to musimy gdzieś wyruszyć na zakupy pieluch i reszty najpotrzebniejszych rzeczy do szpitala. -
Człowiek się naczyta o kokezankach z forum i od razu myśli ze nas też może to spotkać nie? na pewno wszystko będzie dobrze jeszcze dwa dni stresu i wielkie ufff.
Poprasowalam ale ciężko było mi zacząć. A potem juz gładko. Laura bardzo pomogła w układaniu wszystkich ciuszków z podziałem na małe średnie i duże. Nauczyła się nazw wszystkiego. I nie dowierza
ale ze spaceru zrezygnowałam bo mnie bola... Nogi od stania przy desce i poszli sami. Brzuch odpukać ok
-
To u mnie na odwrót. Po staniu przy gotowaniu obiadu miałam spore klucie i ucisk. Później przeszlo i znów pod wieczór trochę pouciskala szyjkę. I ogólnie pobolewa mnie caly dol, ale to może od powiększającej się macicy. Jutro chyba zacznę liczyć twardnienia brzucha.Ala miala 3 razy czkawkę
Nadia też mi pomagała przy ukladaniu rzeczy na półkach ja sobie prasowalam na siedząco przy stole, bo chyba bym tyle przy desce nie wystala.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 21:26
-
Muszę spróbować z tym prasowaniem na siedzą o choć narazie daje rade stojąc. Te ubranka to jak dla lal Laura w końcu dzis powiedziała ze fajnie ze będzie siostra (bardzo chciała brata).
U nas też czkawka coraz częściej ostatnio była 6 razy. Pewnie ciągle jest tak samo często tylko coraz lepiej czujemy
Ewwiel czy tobie juz 8 miesiąc się nie zaczyna?
i jak tam telefon?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 22:08
-
Tak, belly pokazuje juz mi 8 miesiąc... Aż strach pomyśleć jak niewiele czasu nam zostało. A ja ciągle mam mętlik w głowie co do szpitala i szczepień...
Tel mam potrzaskamy. Szybka w drobny mak poszla, ale zanim zaczęły kawałki wypadać to przyłożyłam szeroką taśmę bezbarwna. Działać działka, ale bardzo ciężko cokolwiek w nim przeczytać. W środę po wizycie u Gina wejde do Playa zapytać ile wymiana szybki by kosztowała, a jeśli dużo to pewnie nowy Tel będę potrzebowała. Tylko ze juz w tym miesiącu mąż mial nowy tel dostać i przełożyliśmy to na wrzesień, wiec nie wiem, co będzie z moim.
Mala czarna a kupiłaś ten plyn do płukania z Dzidziusia?,Zapach ubranek co się podoba? -
Chodzi ci o to w którym szpitalu rodzic i czy szczepić dziecko?
Kupiłam z jelpa, ładniej pachniał niż lovela. Dzidziusia nie bylo. Ale szalu nie ma a właściwie to prawie w ogóle zapachu nie ma. Trochę się rozczarowałam bo nie tak wspominam zapach ubranwk po Laurze. No ale nie wyrzucę nowego płynu.
jak tam wasza mama z dzisiejsza akcja porodowa? Dalo rade zatrzymac? -
Na razie tak. Jeszcze trochę wód ma i wstrzymują jej poród póki mogą, bo zaczęli jej dawac zastrzyki na rozwój pluc. Inna wyszla do domu z mega dawkali nospy i magnezu a mimo to miala pod wieczór po kilka skurczy bolesnych na godzinę, wiec jeszcze nie rodzi, ale juz coś się dzieje. Jeszcze jedna miala skurcze i na razie się nie odzywa. A ta co po pessesrze miala dziś lekkie skurcze też wyszla do domu (chce rodzic w innym szpitalu niż ten, w którym zakladano jej pessar).
Wiec trochę się wyciszylo, ale akcje wiszą na włosku i moja w każdej chwili wrócić.
Tak. Nie wiem właśnie, w którym szpitalu rodzic i czy szczepić dziecko czy nie. Tzn. Wiem, ze nie chce szczepić, ale sen z powiek spędza mi to, jak to załatwić.
Szkoda ze ten jelp cię nie zadowolił. Mnie właśnie Dzidziuś mile zaskoczył
Nie umiem coś dzisiaj spać. Kręcę się z boku na bok...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 01:34
-
Słyszałam ze dzidziuś jest ekstra ale niestety nie było ani jednej sztuki.
Nie mam pojęcia jak podejść do tematu szczepionek. Moim zdaniem my wszyscy byliśmy szczepie i i pewnie dlatego nie chorujemy na choroby zakaźne które.byly kiedyś. A jeśli prowadza do autyzmu to w tak minimalnym stopniu ze bilans zysków i strat u mnie przemawia za szczepieniem. Ale to moja subiektywna opinia
-
Jeśli ktoś ma ochotę to wklejam link do ciekawego artykułu o tym czym szczepi.y, jak powstają szczepionki, dlaczego w Polsce sa obowiązkowe a w innych krajach zachodnich dobrowolne i przede wszystkim jaki wpływ ma unikanie chorób wieku dziecięcego na organizm w późniejszym wieku.
http://portal.bioslone.pl/zanim_pozwolisz_zaszczepic_dziecko
Jak dzisiaj spałyście? Bo ja po 3 jeszcze nie spalam. Masakra. Nie wiem co mi bylo. Dzisiaj liczę spinania brzucha, bo jutro ginka pewnie będzie o to pytać.
Nasza rodzaca z październikowej leży na patologii ciąży i czeka na wyniki crp. Ciągle odchodzą jej wody. Jesli wynik będzie dobry, to będzie jeszcze czekać na poród, a jeśli crp będzie podwyższone to dostanie oxytocyne i będzie rodzic. -
Gianna, Mala Czarna (pytanie do Was, bo terminami jestesmy zbliżone) jakie ciuszki zabieracie dla Maluszkow na wyjście ze szpitala? Myslam o bodach z krótkim rękawkiem, pajacu i pajacu ocieplanym, no i czapeczka (musze jakąś kupic jeszcze, bo takiej maluskiej wyjściowe mi brakuje, tylko mysle nad rozmiarem... Jaki macie?). Myślicie ze tyle wystarczy?