X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pazdziernikowkach jedna babka tak miala i myślała ze jej się spojenie rozchodzi a to córcia na szyję naciskala i w pt miala zakladany pessar juz w ostatniej chwili, bo szyjka miala 13mm, gdzie 1,5 tyg wcześniej miala 43mm. Dlatego trochę mam stracha. W środę się okaże jak tam z moja szyjka. Oby te bole i klocia na razie na nią nie wplywaly, bo chciałam spróbować masażu krocza przed porodem, a jesli szyjka by się skracala za bardzo, to musialabym z tego zrezygnować...

Tez ciągle chodzi mi po glowie pakowanie tej torby do szpitala...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też co chwile kluje szyjka no i jak Ala sobie śpi to jest spokój, mogę chodzić i normalnie funkcjonowac, a wystarczy, ze się zacznie ruszać, to od razu wraca klucie w szyjce, parcie na pęcherz i napinanie brzucha. Nasze szkraby sa juz coraz cięższe i grawitacja zaczyna działać...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Gianna Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim po weekendzie!
    Witam nowe Osóbki :)

Ewwiel, a może warto sprawdzić tą szyjkę na IP? Zwłaszcza jeśli ten ból będzie się powtarzał, to kłucie.
    U mnie też chwilami jest taki nacisk, a kolejne badanie mam dopiero 4.09... sama nie wiem, co robić. Może dzisiaj jak pojadę załatwiać cesarkę na patologii ciąży, to podpytam o to... tylko nie wiem, czy w szpitalu mi coś sensowanego powiedzą ;)

Ja myślę spakować ostatecznie torbę do szpitala tak po 34 tc. Myślicie, że to poźno? Bo ja miałam wrażenie, że przesadzam z tymi przygotowaniami za wczasu. W weekend przeniosłam rzeczy Joasi do szafy, a Janka ubranka do komódki... i tak czuję, że już coraz bliżej...

"Zamienię pustynię na pojezierze,
    a wyschniętą ziemię na wodotryski." Iz 41,18
    dqpr3e5ecs7r4rjb.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna no właśnie ciężko powiedzieć czy za późno czy za wcześnie.. Wczoraj mowie mężowi ze jednak dokupie jeszcze jedna koszule do karmienia (mam 2) to jakby z pretensja zapytał czy juz muszę to mieć. Szczerze mówiąc wolałabym mieć juz tak w razie w.

Ja znowu czytałam ze kłucie szyjki jest normalne.. Faktycznie chyba najlepiej spr u lekarza bo u każdej inaczej.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Gianna. Zastanawiałam się właśnie co u Ciebie, bo dawno się nie odzywałaś.

Zapytaj o te klucia i daj znac. Ja na razie z IP się wstrzymam. U nas na IP maja dyżury tacy lekarze, ze szkoda słów. Gdyby mnie to meczylo non stop, to pewnie bym pojechali. Na razie te klucia i uciski pojawiają się tak falami 1-2 razy dziennie przy dużej aktywności Ali, dlatego poczekam do wizyty, w końcu to juz pojutrze a póki co stara. Się oszczędzać.
    Co do torby do szpitala, to ja spakuje w tym lub w przyszłym tyg, bo to nigdy nic nie wiadomo. Lepiej być chyba wcześniej gotowym.

Dziewczyny a jak Wasze biodra, bo mnie w nocy tak bola, ze momentami chce mi się płakać, a jak pochodze to wszystko wraca do normy.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na razie obserwuje. Jakby byly za często to pojadę bo wizyta dopiero 10 września.

Jeszcze mnie biodra nie bola ale pewnie niedługo zaczną jeśli o tym naisalas :D

Dziewczyny z jakiej listy rzeczy do szpitala korzystacie?

Ewwiel doszły mnie sluchy ze jednej z październikowych mam wody odeszły..?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 09:57

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio dużo się dzieje. W nocy właśnie jednej wody odeszły, inna ma skurcze, jeszcze kilka innych leży w szpitalu (jedna już chyba 8 tyg bez wód płodowych leży na podtrzymaniu, inna miała w pt zakładany pesser i dzisiaj miała wyjść, ale skurcze zaczęły się pojawiać, kolejna ma wielowodzie i chyba jeszcze jedna leży, ale już chyba gubie rachubę). Ta co jej dzisiaj wody odeszły to planowała dzisiaj pakować torbę do szpitala i nie zdążyła, mąż jej pakuje...

Ja sama nie wiem z jakiej listy korzystać, bo nie wiem jeszcze który szpital wybrać. Na razie spakuję te najpotrzebniejsze rzeczy a pozniej najwyzej dopakuję jeśli będą mieli szczególne wymagania, bo co szpital to inaczej...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i kolejna pazdziernikówka w szpitalu...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany to gorąco macie.
    U nas też kilka w szpitalu głównie z powodu krótkich szyjek, infekcji, stawiających się brzuchow.

A mi się udało w Tesco dorwać sukienkę na sobotę (idziemy na 50tke cioci do restauracji) za 23zl :D i Nadii sukienkę kupiliśmy na święta :)

Teraz chciałam się zdrzemnąć bo brzuch się napinal ale nic z tego nie umiem spać. W sobotę raczej też nie potancze żeby się nie przeforsować

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja cały dzień praktycznie na kanapie spędziłam. Po obiedzie znów miałam akcje z naciskiem Ali na szyjkę, ale położyłam sie na boku z poduszką pod pupą i troche przeszło.

Więc teraz przystopowałam na całego... Oby tylko w środę okazało się, ze to tylko ułożenie Ali i nic sie nie dzieje. Jak mąż wróci, to musimy gdzieś wyruszyć na zakupy pieluch i reszty najpotrzebniejszych rzeczy do szpitala.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Człowiek się naczyta o kokezankach z forum i od razu myśli ze nas też może to spotkać nie? ;) na pewno wszystko będzie dobrze jeszcze dwa dni stresu i wielkie ufff.

Poprasowalam ale ciężko było mi zacząć. A potem juz gładko. Laura bardzo pomogła w układaniu wszystkich ciuszków z podziałem na małe średnie i duże. Nauczyła się nazw wszystkiego. I nie dowierza ;)

ale ze spaceru zrezygnowałam bo mnie bola... Nogi od stania przy desce i poszli sami. Brzuch odpukać ok

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze pol godz siedzenia i szyjka się odezwała a jak stoję to jest ok

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie na odwrót. Po staniu przy gotowaniu obiadu miałam spore klucie i ucisk. Później przeszlo i znów pod wieczór trochę pouciskala szyjkę. I ogólnie pobolewa mnie caly dol, ale to może od powiększającej się macicy. Jutro chyba zacznę liczyć twardnienia brzucha.Ala miala 3 razy czkawkę:-)

Nadia też mi pomagała przy ukladaniu rzeczy na półkach :-) ja sobie prasowalam na siedząco przy stole, bo chyba bym tyle przy desce nie wystala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 21:26

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę spróbować z tym prasowaniem na siedzą o choć narazie daje rade stojąc. Te ubranka to jak dla lal :) Laura w końcu dzis powiedziała ze fajnie ze będzie siostra (bardzo chciała brata).

U nas też czkawka coraz częściej ostatnio była 6 razy. Pewnie ciągle jest tak samo często tylko coraz lepiej czujemy :)

Ewwiel czy tobie juz 8 miesiąc się nie zaczyna?
    i jak tam telefon?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 22:08

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, belly pokazuje juz mi 8 miesiąc... Aż strach pomyśleć jak niewiele czasu nam zostało. A ja ciągle mam mętlik w głowie co do szpitala i szczepień...

Tel mam potrzaskamy. Szybka w drobny mak poszla, ale zanim zaczęły kawałki wypadać to przyłożyłam szeroką taśmę bezbarwna. Działać działka, ale bardzo ciężko cokolwiek w nim przeczytać. W środę po wizycie u Gina wejde do Playa zapytać ile wymiana szybki by kosztowała, a jeśli dużo to pewnie nowy Tel będę potrzebowała. Tylko ze juz w tym miesiącu mąż mial nowy tel dostać i przełożyliśmy to na wrzesień, wiec nie wiem, co będzie z moim.

Mala czarna a kupiłaś ten plyn do płukania z Dzidziusia?,Zapach ubranek co się podoba?

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi ci o to w którym szpitalu rodzic i czy szczepić dziecko?

Kupiłam z jelpa, ładniej pachniał niż lovela. Dzidziusia nie bylo. Ale szalu nie ma a właściwie to prawie w ogóle zapachu nie ma. Trochę się rozczarowałam bo nie tak wspominam zapach ubranwk po Laurze. No ale nie wyrzucę nowego płynu.

jak tam wasza mama z dzisiejsza akcja porodowa? Dalo rade zatrzymac?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 01:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie tak. Jeszcze trochę wód ma i wstrzymują jej poród póki mogą, bo zaczęli jej dawac zastrzyki na rozwój pluc. Inna wyszla do domu z mega dawkali nospy i magnezu a mimo to miala pod wieczór po kilka skurczy bolesnych na godzinę, wiec jeszcze nie rodzi, ale juz coś się dzieje. Jeszcze jedna miala skurcze i na razie się nie odzywa. A ta co po pessesrze miala dziś lekkie skurcze też wyszla do domu (chce rodzic w innym szpitalu niż ten, w którym zakladano jej pessar).
    Wiec trochę się wyciszylo, ale akcje wiszą na włosku i moja w każdej chwili wrócić.

Tak. Nie wiem właśnie, w którym szpitalu rodzic i czy szczepić dziecko czy nie. Tzn. Wiem, ze nie chce szczepić, ale sen z powiek spędza mi to, jak to załatwić.

Szkoda ze ten jelp cię nie zadowolił. Mnie właśnie Dzidziuś mile zaskoczył:-)

Nie umiem coś dzisiaj spać. Kręcę się z boku na bok...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 01:34

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam ze dzidziuś jest ekstra ale niestety nie było ani jednej sztuki.

Nie mam pojęcia jak podejść do tematu szczepionek. Moim zdaniem my wszyscy byliśmy szczepie i i pewnie dlatego nie chorujemy na choroby zakaźne które.byly kiedyś. A jeśli prowadza do autyzmu to w tak minimalnym stopniu ze bilans zysków i strat u mnie przemawia za szczepieniem. Ale to moja subiektywna opinia :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli ktoś ma ochotę to wklejam link do ciekawego artykułu o tym czym szczepi.y, jak powstają szczepionki, dlaczego w Polsce sa obowiązkowe a w innych krajach zachodnich dobrowolne i przede wszystkim jaki wpływ ma unikanie chorób wieku dziecięcego na organizm w późniejszym wieku.
    http://portal.bioslone.pl/zanim_pozwolisz_zaszczepic_dziecko

Jak dzisiaj spałyście? Bo ja po 3 jeszcze nie spalam. Masakra. Nie wiem co mi bylo. Dzisiaj liczę spinania brzucha, bo jutro ginka pewnie będzie o to pytać.

Nasza rodzaca z październikowej leży na patologii ciąży i czeka na wyniki crp. Ciągle odchodzą jej wody. Jesli wynik będzie dobry, to będzie jeszcze czekać na poród, a jeśli crp będzie podwyższone to dostanie oxytocyne i będzie rodzic.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna, Mala Czarna (pytanie do Was, bo terminami jestesmy zbliżone) jakie ciuszki zabieracie dla Maluszkow na wyjście ze szpitala? Myslam o bodach z krótkim rękawkiem, pajacu i pajacu ocieplanym, no i czapeczka (musze jakąś kupic jeszcze, bo takiej maluskiej wyjściowe mi brakuje, tylko mysle nad rozmiarem... Jaki macie?). Myślicie ze tyle wystarczy?

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
‹‹ 258 259 260 261 262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ