Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie oddzywalam sie ostatnio, poniewaz w zwiazku z roczkiem naszej Julenki mielismy gosci z pl. Julenka skonczyla roczek 16 stycznia. Nie moge uwierzyc jak ten czas szybko plynie... pozatym pod koniec 16 tyg poczulam pierwsze ruchy mojego malenstwa (wczesnie, Julenka dala o sobie znac dopiero w 20 tyg za to z taka sila ze bylo ja czuc trzymajac reke na brzuchu;)
-
Ewwiel dziecko ma odruch krztuszenia sie na srodku jezyka. Wiec do zadlawienia dochodzi bardzo rzadko. Poczytaj sobie o BLW. Ja Natankowi nigdy nic nie blendowalam. Albo dostawal kawalki na tacke albo rozgniatalam tylko widelcem. Jabluszko, banan od razu w kawalku do raczki.
Ana niech synus jeszcze siedzi w brzuszku. Duzo wypoczywaj i na prawde dbaj o siebie kochana. Dobrze ze jest wszystko w porzadku. -
Ana najważniejsze, ze sytuacja opanowana, teraz się oszczędzaj, żeby synek jeszcze posiedzial w swoim apartamencie.
Ivi wszystkiego naj dla córcija tez poczułam w 2ciazy dużo szybciej ruchy
Dorocia, dzieki za info. Poczytam o tymivi lubi tę wiadomość
-
Witam. My jestesmy po bilansie. Maly przez 3 miesiace przybral tylko 100gr. Doktorowa mowila ze wszystko w porzadku ale mnie to niepokoi. Jak zapytalam co dawac malemu zamiast kp jak bym chciala odstawic po roku to powiedziala zeby dawac mleko krowie nie rozcienczone. Mleka nie chce jeszcze dawac wiec na razie chyba zostaniemy przy piersi.
-
Dzieki ana pewnie masz racje. W sumie je wszystko normalnie, pije mleczko wiec moze tak szybko spala.
Natus w nocy mial 39 goraczki i cyc non stop w buzi. Idzie nan dolna dwojka, plakal, marudzil w nocy i caly poranek wiec smarowanie dziasel bylo i pomagalo. I teraz nie wiem czy ta goraczka od zeba czy jakas choroba. -
dorocia dobrze, ze smarowanie dziąseł pomaga ale może warto podać mu na noc coś przeciwbólowego żeby się tak bidulek nie meczył. Co do małego przyrostu wagi to pewnie Ana ma racje mały jest aktywny, ciągle w ruchu więc waga rośnie wolniej. Zobaczysz jaka będzie sytułacja 1 marca.
u nas tez mówią żeby podawać mleko krowie jak dziecko skończy rok. Tłumacza to tym ,że dziecko pobiera już wszelkie wartości odżywcze z normalnego jedzenia. Zasugerowano mi nawet, ze mm w tym okresie to zbędny wydatek. Ja jednak małej podaje ciągle mm i przymierzamsię do podania mleka krowiego np. pod postacią kaszy manny
Ana jak samopoczucie? -
Dorocia, mysle podobnie jak dziewczyny. Ze Natus spala szybko to co zjada. A co do zabkow, to wspolczuje, musisz to przetrwać. Gorączkę przypisywalabym zębom, jesli innych objawów nie ma.
Dziewczyny, ja dawalam Nadii po skończonym roku mleko krowie i noc jej nie bylo. Ale mleko mialam z dobrego zrodla - od mojego wujka, który mieszka 600m od nas. -
Co do zabkow to juz sie przyzwyczailam bo kazdy idzie ciezko, z marudzeniem, nocami nieprzespanymi itd. Damy rade.
Co do mleka krowiego to ja jednak jestem za tym ze nie powinno sie go za bardzo pic i sama ograniczam. Natusiowi chcialabym dopiero mleko krowie wprowadzic kolo 2 lat. Przeciez nabial mozna podawac w innej postaci. Na razie bedziemy sie karmic piersia a moze i z czasem zacznie przesypiac noce albo chociaz robic jedna pobudke. -
ivi wrote:
Ana jak samopoczucie?
A widzę że u ciebie półmetek zbliża się wielkimi krokami
Dorocia a dlaczego mleka nie powinno się za dużo pić? Nie zdrowo? A co z akcją pij mleko będziesz wielki?ivi lubi tę wiadomość
-
http://dziecisawazne.pl/10-powodow-dlaczego-nie-warto-pic-mleka/
Ana przeczytaj sobie. Oczywiscie kazdy robi jak uwaza i tak jak ze wszystkim jest duzo zwolennikow i przeciwnikow. Do mnie jednak bardziej to trafia.Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydorocia2324 wrote:(...)Maly przez 3 miesiace przybral tylko 100gr. Doktorowa mowila ze wszystko w porzadku ale mnie to niepokoi. Jak zapytalam co dawac malemu zamiast kp jak bym chciala odstawic po roku to powiedziala zeby dawac mleko krowie nie rozcienczone. Mleka nie chce jeszcze dawac wiec na razie chyba zostaniemy przy piersi.
Aktualnie łobuziak ma już hoho miesięcy, jest normalnej budowy, nie kluskowy jak inne małe dzieciDzięki temu wcześniej zaczął siedzieć i chodzić. U was na pewno też jest w porządku
Aha, dodam, że synek dalej jest na piersi -
Tak macie racje z ta waga. Juz sie uspokoilam.
Kark to fajnie ze synek jeszcze na piersi. Zobaczymy ile nam sie uda cycusiac.
U nas ciezko bo ta dolna dwojka idzie, druga noc z czestymi pobudkami i placzem. Dzis tez tylko rece i rece a ja wczoraj @ dostalam i zle sie czuje wiec ciezko. Oj musze Wam powiedziec ze ciezkie dziecko mi sie trafilo ale kocham go nad zycie.