Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • ivi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja uwazaj na siebie i sluchaj lekarzy! Bedzie dobrze!!!

• ivi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie oddzywalam sie ostatnio, poniewaz w zwiazku z roczkiem naszej Julenki mielismy gosci z pl. Julenka skonczyla roczek 16 stycznia. Nie moge uwierzyc jak ten czas szybko plynie... pozatym pod koniec 16 tyg poczulam pierwsze ruchy mojego malenstwa (wczesnie, Julenka dala o sobie znac dopiero w 20 tyg za to z taka sila ze bylo ja czuc trzymajac reke na brzuchu;)

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivi ja z drugim też bardzo wcześnie poczułam ruchy, swietneuczucie.
    Mój to już potrafi tak mnie kopnac że w nocy wybudzam się ze snu ;)

ivi lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel dziecko ma odruch krztuszenia sie na srodku jezyka. Wiec do zadlawienia dochodzi bardzo rzadko. Poczytaj sobie o BLW. Ja Natankowi nigdy nic nie blendowalam. Albo dostawal kawalki na tacke albo rozgniatalam tylko widelcem. Jabluszko, banan od razu w kawalku do raczki.

Ana niech synus jeszcze siedzi w brzuszku. Duzo wypoczywaj i na prawde dbaj o siebie kochana. Dobrze ze jest wszystko w porzadku.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana najważniejsze, ze sytuacja opanowana, teraz się oszczędzaj, żeby synek jeszcze posiedzial w swoim apartamencie.

Ivi wszystkiego naj dla córci :-) ja tez poczułam w 2ciazy dużo szybciej ruchy :-)

Dorocia, dzieki za info. Poczytam o tym :-)

ivi lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj oszczedzam się teraz oszczdzam, wystraszylam się potwornie

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. My jestesmy po bilansie. Maly przez 3 miesiace przybral tylko 100gr. Doktorowa mowila ze wszystko w porzadku ale mnie to niepokoi. Jak zapytalam co dawac malemu zamiast kp jak bym chciala odstawic po roku to powiedziala zeby dawac mleko krowie nie rozcienczone. Mleka nie chce jeszcze dawac wiec na razie chyba zostaniemy przy piersi.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj przez 3 miesiące to mało. Ale mi tłumaczyli że jeśli dziecko stoi wysoko na siatce centylowej to mały przyrost jest prawidlowy, gorzej jeśli jest ujemny lub gdy dziecko ma ok 3 centyli.

Ile wagowo centyli on ma?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wagowo bylismy na 50centylu, teraz 25. Kurcze no moze niepotrzebnie sie martwie ale zobaczymy jak bedzie 1marca bo wtedy mamy szczepienie.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On ma teraz o wiele aktywniejszy tryb życia więc więcej kalorii spala. Nie martw się ale kontroluj przyrost. Zaczniesz się martwić jak zjedzie do 3 centyli.
    Takie moje zdanie ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki ana pewnie masz racje. W sumie je wszystko normalnie, pije mleczko wiec moze tak szybko spala.

Natus w nocy mial 39 goraczki i cyc non stop w buzi. Idzie nan dolna dwojka, plakal, marudzil w nocy i caly poranek wiec smarowanie dziasel bylo i pomagalo. I teraz nie wiem czy ta goraczka od zeba czy jakas choroba.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • ivi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia dobrze, ze smarowanie dziąseł pomaga ale może warto podać mu na noc coś przeciwbólowego żeby się tak bidulek nie meczył. Co do małego przyrostu wagi to pewnie Ana ma racje mały jest aktywny, ciągle w ruchu więc waga rośnie wolniej. Zobaczysz jaka będzie sytułacja 1 marca.
    u nas tez mówią żeby podawać mleko krowie jak dziecko skończy rok. Tłumacza to tym ,że dziecko pobiera już wszelkie wartości odżywcze z normalnego jedzenia. Zasugerowano mi nawet, ze mm w tym okresie to zbędny wydatek. Ja jednak małej podaje ciągle mm i przymierzamsię do podania mleka krowiego np. pod postacią kaszy manny

Ana jak samopoczucie?

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia, mysle podobnie jak dziewczyny. Ze Natus spala szybko to co zjada. A co do zabkow, to wspolczuje, musisz to przetrwać. Gorączkę przypisywalabym zębom, jesli innych objawów nie ma.

Dziewczyny, ja dawalam Nadii po skończonym roku mleko krowie i noc jej nie bylo. Ale mleko mialam z dobrego zrodla - od mojego wujka, który mieszka 600m od nas.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ząbków u mnie spisał się viburcol.
    Ale tylko przy pierwszym, przy drugim nawet nie wiedzieliśmy że idzie

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zabkow to juz sie przyzwyczailam bo kazdy idzie ciezko, z marudzeniem, nocami nieprzespanymi itd. Damy rade.

Co do mleka krowiego to ja jednak jestem za tym ze nie powinno sie go za bardzo pic i sama ograniczam. Natusiowi chcialabym dopiero mleko krowie wprowadzic kolo 2 lat. Przeciez nabial mozna podawac w innej postaci. Na razie bedziemy sie karmic piersia a moze i z czasem zacznie przesypiac noce albo chociaz robic jedna pobudke.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivi wrote:

Ana jak samopoczucie?
    A ostatnio mdłości mi wróciły, ale trzymam się już bliżej niż dalej ;)

A widzę że u ciebie półmetek zbliża się wielkimi krokami :)

Dorocia a dlaczego mleka nie powinno się za dużo pić? Nie zdrowo? A co z akcją pij mleko będziesz wielki?

ivi lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • ivi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana polmetek zbliza sie wielkimi krokami i dokladnie w pierwszym dniu 20-tyg mam usg i dowiemy sie kto mieszka w brzuszku a nastepnego dnia wracam do pracy...uff

ewwiel dobrze wiedziec, ze mleko krowie nie jest takie straszne;)

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://dziecisawazne.pl/10-powodow-dlaczego-nie-warto-pic-mleka/

Ana przeczytaj sobie. Oczywiscie kazdy robi jak uwaza i tak jak ze wszystkim jest duzo zwolennikow i przeciwnikow. Do mnie jednak bardziej to trafia.

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    (...)Maly przez 3 miesiace przybral tylko 100gr. Doktorowa mowila ze wszystko w porzadku ale mnie to niepokoi. Jak zapytalam co dawac malemu zamiast kp jak bym chciala odstawic po roku to powiedziala zeby dawac mleko krowie nie rozcienczone. Mleka nie chce jeszcze dawac wiec na razie chyba zostaniemy przy piersi.
    U nas młody w 4 miesiącu zatrzymał wagę i w 6 tygodni przytył tylko 300g. Pamiętam, że wtedy jego rówieśnicy i rówieśniczki tyli po 0,6-1kg miesięcznie, więc była strasznie spanikowana (oni byli na sztucznym, a syn nie). Lekarka mnie uspokoiła i chwała jej za to.
    Aktualnie łobuziak ma już hoho miesięcy, jest normalnej budowy, nie kluskowy jak inne małe dzieci ;) Dzięki temu wcześniej zaczął siedzieć i chodzić. U was na pewno też jest w porządku :)
    Aha, dodam, że synek dalej jest na piersi :P

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak macie racje z ta waga. Juz sie uspokoilam.
    Kark to fajnie ze synek jeszcze na piersi. Zobaczymy ile nam sie uda cycusiac.
    U nas ciezko bo ta dolna dwojka idzie, druga noc z czestymi pobudkami i placzem. Dzis tez tylko rece i rece a ja wczoraj @ dostalam i zle sie czuje wiec ciezko. Oj musze Wam powiedziec ze ciezkie dziecko mi sie trafilo ale kocham go nad zycie.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ