X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszam :)
    U nas Nicola 15,5 msc
    Druga ciaza mielismy zaczac starac sie od nastempnego cyklu na spokojnie bez temp, zbednych stresow :)
    Ale nas ominelo . :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 22:19

olka30 lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivi Natus to zdrobnienie od imienia Natan :)

My sie lepiej wysypiamy odkad maly spi z nami w lozku. Nie sa dla mnie juz takie uciazliwe te karmienia bo sie nie rozbudzam ale nie wiem co ile je bo nie patrze na zegarek. W kazdym razie piersi rano puste tak sa wyssane. Natanek zrobil postep ze spaniem ( nie chce zapeszac ) bo w nocy nie trzeba go bujac tylko albo usypia przy piersi albo przekreca sie na brzuszek i sam usypia ze smoczkiem lub bez. Wczoraj na nocne usypianie tez zrezygnowalam z bujania go. Polozylam sie z nim do lozka i po 15-20 min biegania i rolowania sie po lozku zasnal sam :) Przenioslam go do lozeczka zeby z naszego nie spadl. Moj dzielny chlopczyk :)

Mamo hani to sciskam kciuki za jutrzejszy dzien :) Oj u nas w ostatnim czasie gry planszowe sa non stop w uzyciu ;)

ivi lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella a czy my nie bylysmy razem na marcowkach rok temu? Coś kojarzę ten nick.

Ivi a od kiedy ten bunt trwa? Może jakiś ząb jeszcze podchodzi? Wcześniej normalnie kladla się do łóżeczka?

Mama hani ja w niedziele zabrałam tiago na dobry dinozaur z okazji urodzin, i niby bajka ale małemu się podobało.
    Trzymam za jutro kciuki.

Dorocia brawo dla natanka za samodzielne zasniecie.

A ja prosze o poradę.
    Mój synek urodzi się w połowie kwietnia, co mam kupić na wyjście że szpitala? Jakiś cienki kombinezon? Czy sliworek do fotelika... Hmmm sama nie wiem, opcji brak...

ivi lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa ja bylam na lutowkach 2015 ;) tj dorocia ;)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam polarowy kombinezon dla helenki ale jak wychodziłysmy był juz 1 maj i było goraco to był tylko w spiochach i kocykiem przykryłam

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • ivi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana Ty nie mieszkasz w Pl prawda? Jaka u was jest pogoda w kwietnu?
    Zabki niby ida ale nie wydaje mi sie to przyczyna problemu. Raczej jak pisze dorocia lek separacyjny. Dzisiaj udalo sie zasnac bez placzu...zobaczymy jutro

Dorocia fajnie zdrabniasz iniona synkow. Kubcius-super:))

ja za miesiac wracam do pracy...na ok 3,5 msc. Dzis powiedzialam szefowej o ciazy. W szoku byla kobieta;)

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby pogoda u nas trochę cieplejsza niż w Polsce alejednak to kwiecień. A jak to kwiecień plecien...

Chyba kupie cienki kombinezon a jak będzie zimno to wezmę dodatkowo kocyk. W końcu to tylko 1,5 km że szpitala do domu, chyba wystarczy takie ubranie co?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wychodzilismy w lutym ze szpitala wiec musial byc cieplej ubrany. Ana ja na Twoim miejscu naszykowalabym jednak lzejszy kombinezon. Zawsze mozesz dodatkowo przykryc malucha kocykiem. Idziesz tylko do samochodu a potem do domu. To jest kwiecien i bedzie coraz cieplej wiec szkoda by mi bylo kasy na gruby kombinezon.

Tak bella z lutowek jest :)

Ivi ja zawsze tak zdrabniam. Rzadko kiedy mowie Natan czy Kuba. Nawet do mojego Pawla mowie Pawcio, Pawcis, Pawelcius ;) :) Musisz wracac do pracy czy chcesz?

Dzis Natanek znow usnal sam na naszym lozku bez bujania :) Ale musial byc ten sam rytual cyc, zlapanie mnie za bluzke i usniecie :) Moj slodziak <3

Anastazjaaa, ewwiel lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • ivi Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa ja też bym kupiła cieńszy kombinezon plus kocyk oczywiście

dorocia2324 kończy mi się macierzyńskie więc musze wrócić do pracy.

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivi a nie mozesz isc na zwolnienie lekarskie? Z kim zostanie malutka?

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • ivi Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    Ivi a nie mozesz isc na zwolnienie lekarskie? Z kim zostanie malutka?

Mieszkam a UK a prace mam biurową także nie bardzo mam podstawy do zwolnienia, więc wracam do pracy. Oboje z mężem pracujemy w tej samej firmie. Mąż pracuje 4 dni po 12godz a ja wracam na 3 dni po 10godz. więc będziemy się opiekować mała na zmianę a jeden dzień będziemy spędzać razem. Jakoś damy radę choć przeraża mnie wygląd domu po trzech dniach mojej pracy...ufff. No cóż trzeba pójść na kompromis

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivi bedzie dobrze :) W sumie fajnie ze bedziecie sie cora zajmowac na zmiany.

Noc byla tragiczna bo co chwila pobudki i cyc non stop w buzi! Od kilku dni marudzenie w dzien i musze nosic. Powoli mam dosc. A najgorsze ze nie wiem czy to ten brzuch, zeby a moze skok. Ehh...

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia, na forum naszym ale fb dziewczyny wszystkie pisza ze dzieci marudy placza budza w nocy..dramaty ogolnie..ja sie ciesze ze u nas narazie spokoj..budzi sie tylko na chwile..przytulam i dalej idzie spac...jak zaczna sie zeby a ja sama z mloda w domu to bedzie jazda..narazie ciesze sie ze nie mam takich akcji ciazowych jak z lila..wieczne wymjoty i mdlosci..i oby nie nadeszly...
    ivi dobrze ze na zmiane chociaz mozecie sie opiekowac ..choc i tak nie zazdroszcze powrotu do lracy..:/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • ivi Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 współczuję nieprzespanych nocy. Męczycie się oboje i Ty i dziecko. Podobno u chłopców (zwłaszcza karmionych piersią) jest gorzej ze spaniem. Próbowałaś go może przetrzymać i nie podawać piersi za każdym razem jak się obudzi?

• mama hani Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja helena ostatnio marudna ma lekki kaszel i wieczorem nie moze zasnac sama jutro mamy wizyte kontrolna u ortopedy. byłam dzisiaj na rozmowie o pracve poszło nawet dobrze moze cos z tego bedzie. ja na odstresowanie dziergam sobie na drutach :)

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivi Natus tak naprawde od urodzenia budzi sie co 1-2godz w nocy. Probowalam w nocy podac butelke z moim odciagnietym mlekiem z kaszka, podawac wode i i tak to samo. Jak zje np 22 piers i budzi sie 23 to nie ma problemu zeby wziac go na rece, dac smoka, pobujac, dalej spi ale 00 znow pobudka. Tak musialabym co 2godz, 3godz go lulac. Prawde mowiac to pogodzilam sie z tym ze budzi sie na cyca i dopoki nie przestane go karmic to beda czeste pobudki przynajmniej narazie dlatego nie bede go niczym oszukiwac. Ostatnio juz sie ladnie wysypialam bo spi z nami wiec tylko zmienialam cyca i dalej spalismy ale te dwie noce musialo cos byc bo byl niespokojny. No i juz przyzwyczailam sie do tych pobudek nocnych.
    Dzis kolejny raz synus zjadl cyca i zasnal kolo mamusi tym razem polozyl reke na mojej twarzy <3

Mamo hani to super :) To czekamy na pozytywne wiesci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 22:16

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Gianna Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, to ja mam Anioła, nie dziecko ;) Janek już chyba od miesiąca postanowił dać się mamie wyspać. Je grzecznie o 20 i budzi się dopiero ok 3-4 nad ranem. A później znów śpi (odkładam, pogada do siebie, pociumka smoka i śpi!) do jakiejś 7. I jakby tego było mało to ok. 9 znów robi sobie chociaż półgodzinną drzemkę, bo przecież w nocy nie dospał ;)

Ale ja i tak jestem padnięta. To chyba wpływ karmienia. Jutro idę do dietetyczki, aż się boję jej zaleceń, bo babeczka mądra, ale naprawdę konkretna... i pszenicy nie lubi (bo modyfikowana)... a ja bardzo :(

"Zamienię pustynię na pojezierze,
    a wyschniętą ziemię na wodotryski." Iz 41,18
    dqpr3e5ecs7r4rjb.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella to chociaz nie jestem sama z marudzeniem mojego dziecka. Dzisiejsza noc lepsza bo jadl i spal tylko nad ranem troche pomarudzil. Dzis tez troche marudzenia i tak srednio moge cos zrobic.

Gianna jak wiadomo rozni sa ludzie i rozne dzieci. Natus zdecydowanie jest bardziej wymagajacy niz Kubus az sie boje jakie beda kolejne dzieci ;)

Z przyjemnych rzeczy to Natanek coraz dluzej i stabilniej stoi bez trzymanki. Moze niedlugo bedzie jakis kroczek :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia a ile macie zabkow? My 2 jedynki narazie wiec caly armagedon przed nami..z pozytywnych wiesci bylam dzis u gina na usg ;) byl pecherzyl byl zarodek i bylo nawed serduszko ;) zarodek cale 3 mm ;) kawał dziecka :D i pomyslec ze niedawno lila byla tez taka malusia ;)

mama hani, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy 5 zabkow: dolne i gorne jedynki, lewa gorna dwojka i prawa gorna dwojka w drodze. Kazdy zabek ciezko przechodzi. Ale teraz cos problemy brzuszkowe mamy, w sobote odbieram floractin z apteki i bede podawac malemu. Bella to super wiesci :) :) Niech fasolek rosnie zdrowo :) No nie takie malenstwa w brzuszku byly a teraz takie pocieszne dzieciatka :) :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ