X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Gianna Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na samym początku schodziło ok 10 pampersów na dobę. Więc zależy jak duuuża paczka ;)

Anastazjaaa, a na kogo czekacie, bo jeśli pisałaś to przegapiłam...?
    My nie będziemy długo odkładać. Takie minimum, żeby Małego wykarmić. Myślę, że kto wie, może za rok będę tu znów bardziej aktywna ;) Póki co zdecydowanie chcemy jeszcze kolejne dzieci. Tylko lekarze zaczynają się pukać w głowę, bo jednak mam już 3 cc za sobą...

"Zamienię pustynię na pojezierze,
    a wyschniętą ziemię na wodotryski." Iz 41,18
    dqpr3e5ecs7r4rjb.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tak samo. Ok 8-10 pampersów schodzilo na dobę.

Gianna, fajnie, ze tak szybko planujecie kolejne maleństwo. My o Ale staraliśmy się 1,5 roku. A Nadia byla nieplanowana. Cieszę się, ze mam 2 córcie, ale ciągle zastanawia mnie jakby to było mieć syna :-) Mąż póki co jest w domu blogoslawiony między niewiastami :-)

Gianna no właśnie jak to jest z tymi cc? Moja mama miala 3 i po 3 kazano jej w szpitalu podpisać zgodę na podwizanie jajowodow. Zgodzila się i do teraz tego żałuje i sumienie ja meczy. A jak to jest teraz?

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez schodzilo 8-10 pampersow.

A ja mam dwoch wspanialych chlopcow i bardzo bym chciala dziewczynke ( a najlepiej dwie :) )

Teraz chyba nie ma nic takiego przy kilku cc. Bo u mojego P na wsi kobitka przy 4 cesarce zmarla. Niby rodzila przez cc rok po roku i lekarze mowili jej zeby dluzej czekala miedzy kolejna ciaza ale coz.

Cos kiedys obilo mi sie o uszy ze teraz mozna miec wiecej cc bo inaczej nacinaja niz kiedys, bezpieczniej ale jak jest na prawde to nie wiem. Ja mialam 1 cc i mam nadzieje ze ostatnie.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna będzie drugi synek ;)

Ja też mam że moje cc z tiago jest ostatnie, mocno liczę na poród naturalny.

Czyli paczka na około półtora tygodnia, chyba zakupie jeszcze ze dwie paczki może większego rozmiaru. Mamy teraz promocje 1+1 gratis, jak tu nie korzystać ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana to super promocja, bierz :) Zycze Ci kochana z calego serca naturalnego porodu!

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Gianna Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz generalnie nie ma określonego ile cc można mieć. To zależy od danej kobiety, jak się zrasta, jak wygląda blizna. Wiem, że zdarzają się przypadki nawet 9 (dziewięciu!) cc. Ale generalnie lekarze nadal nie zachęcają do kolejnych porodów po trzeciej cc.
    Wiem jednak, że naprotechnolodzy na przykład nie widzą problemu, o ile blizna jest ładnie zrośnięta. No i bezpiecznie można rodzić po ok 18 - 24 miesiącach po cc. Wcześniej zalecają odkładanie poczęcia.

Ja na szczęście nie spotkałam się z propozycją podwiązania jajowodów... oj byłoby ostro na porodówce ;)

A faktycznie dziewczynki i chłopcy, to dwa różne światy :) Fajnie mieć oba w domku :) Chcę więcej ;)
    I bardzo Wam życzę już tylko naturalnych porodów!!

Anastazjaaa, ewwiel lubią tę wiadomość

"Zamienię pustynię na pojezierze,
    a wyschniętą ziemię na wodotryski." Iz 41,18
    dqpr3e5ecs7r4rjb.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a będziecie się przy kolejnych staraniach bawić w planowanie płci? Co o tym myslicie?

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, ja mam tak nieregularne cykle a do tego maz jest w domu co drugi weekend tylko, więc na planowane płci nie mam szans :-)
    A tak szczerze, to plany planami a natura i tak zrobi swoje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 22:43

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My teraz celowalismy na dziewczynke i prawde mowiac wykres byl dziewczynkowy a urodzil sie synus wiec tyle wyszlo z planowania. Plec zalezy od plemnikow mezczyzny i ph w pochwie wiec mysle ze mimo wszystko ciezko zaplanowac. Mysle ze jak bedziemy sie kolejny raz starac to znow sprobujemy celowac dziewczynkowo ale co bedzie to tego nie wie nikt.

ewwiel lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    Dziewczyny a będziecie się przy kolejnych staraniach bawić w planowanie płci? Co o tym myslicie?
    Ja starałam się o drugie prawie dwa lata, jakbym miała bawić się jeszcze w planowanie pkci ciekawe ile by mi zeszło ;)

Cyba balabym się tak planować bo jak wyszloby fos innego to takie cyba lekkie rozczarowanie by było.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozczarowana nie bylam. Wiadomo ze chcialabym miec corke i taka jest prawda ale NAJWAZNIEJSZE zeby dzidzius urodzil sie zdrowy i koniec. Bedziemy znow celowac na dziewczynke ale jak sie urodzi syn to bede go kochac rownie mocno jak teraz moich chlopakow i corke jakby byla. A najfajniejsze bylo oczekiwanie do porodu z plcia dziecka. Gdy wyjeli malego i powiedzieli ze syn to byla niespodzianka :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzis dzien odpoczynku. Moj P wzial chlopcow do babci i troche ich nie bedzie. Jejku jaka cisza w domu, tego mi bylo trzeba. Zaraz ide poczytac ksiazke i pewnie sie przespac, pozniej chyba kapiel, peeling i kremik :) :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie wytrzymalabym do porodu aby nie poznac płci. Taki raptus że mnie.

Ja dziś miałam aktywny dzień, pomylam drzwi, podłogi, smietniki, żyrandole i płytki w łazience jestem z siebie dumna, dom lśni szkoda ze ten kurz tak szybko wraca :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 15:03

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to planowanie płci to uważałam za bajkę podobnie jak jakieś chinskie czy księżycowe kalendarze ;) muszę się rozeznać w temacie czy to w ogóle jakięs naukowe podstawy ma - jeśli tak to moze się pobawimy :)

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana czyli w domu blyszczy :) Oj tak zdecydowanie za szybko brud powraca.

Lithe bardzo wiele jest na ten temat napisane i to nie bajka. Chociazby to ze damski i meski plemnik maja rozna budowe, szybkosc i inna przezywalnosc w sluzie. Ale nie bede tu sie rozpisywac, w necie jest pelno jest o tym. Oczywiscie w 100% tak samemu nie da sie zaplanowac plci. Trzeba by bylo w specjalnej klinice odwirowac plemniki i podac je kobiecie ale to juz dla mnie przesada az tak bardzo nie pozadam corki. Tak jak napisalac obserwowac swoje cykle i pobawic sie mozna a co z tego wyjdzie to juz kwestia losu. W kalendarze chinskie tez nie wierze bo u mnie jest na odwrot ;)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • ivi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Niestety nie mam czasu żeby czytać forum wstecz ale może na bieżąco dam radę. Postanowiłam tutaj dołączyć ponieważ moja córcia skończy za 10 dni 12 miesięcy oraz jestem w 15 tyg ciąży

Anastazjaaa pamiętam, że kiedyś rozmawiałyśmy... w ubiegłym roku...i gratuluję ciązy kochana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 23:49

ewwiel, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj ivi :) Rozgosc sie :) Napisz cos wiecej o sobie, jak poprzedni porod, ile masz lat, skad jestes?

ivi lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy ivi :-)

ivi lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

A mój kalendarz dziś mi pokazał:
    Data porodu:
    16 kwietnia 2016
    (pozostało 100 dni)

Więc z okazji studniówki zapraszam na mleko bananowe :)

Witaj ivi

ewwiel, ivi lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivi to Twoja mała też ze stycznia, tak jak moja :) Gratuluje drugiego maleństwa :)

ivi lubi tę wiadomość

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ