Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas na samym początku schodziło ok 10 pampersów na dobę. Więc zależy jak duuuża paczka
Anastazjaaa, a na kogo czekacie, bo jeśli pisałaś to przegapiłam...?
My nie będziemy długo odkładać. Takie minimum, żeby Małego wykarmić. Myślę, że kto wie, może za rok będę tu znów bardziej aktywna Póki co zdecydowanie chcemy jeszcze kolejne dzieci. Tylko lekarze zaczynają się pukać w głowę, bo jednak mam już 3 cc za sobą..."Zamienię pustynię na pojezierze,
a wyschniętą ziemię na wodotryski." Iz 41,18
-
U nas tak samo. Ok 8-10 pampersów schodzilo na dobę.
Gianna, fajnie, ze tak szybko planujecie kolejne maleństwo. My o Ale staraliśmy się 1,5 roku. A Nadia byla nieplanowana. Cieszę się, ze mam 2 córcie, ale ciągle zastanawia mnie jakby to było mieć syna Mąż póki co jest w domu blogoslawiony między niewiastami
Gianna no właśnie jak to jest z tymi cc? Moja mama miala 3 i po 3 kazano jej w szpitalu podpisać zgodę na podwizanie jajowodow. Zgodzila się i do teraz tego żałuje i sumienie ja meczy. A jak to jest teraz? -
U nas tez schodzilo 8-10 pampersow.
A ja mam dwoch wspanialych chlopcow i bardzo bym chciala dziewczynke ( a najlepiej dwie )
Teraz chyba nie ma nic takiego przy kilku cc. Bo u mojego P na wsi kobitka przy 4 cesarce zmarla. Niby rodzila przez cc rok po roku i lekarze mowili jej zeby dluzej czekala miedzy kolejna ciaza ale coz.
Cos kiedys obilo mi sie o uszy ze teraz mozna miec wiecej cc bo inaczej nacinaja niz kiedys, bezpieczniej ale jak jest na prawde to nie wiem. Ja mialam 1 cc i mam nadzieje ze ostatnie. -
Gianna będzie drugi synek
Ja też mam że moje cc z tiago jest ostatnie, mocno liczę na poród naturalny.
Czyli paczka na około półtora tygodnia, chyba zakupie jeszcze ze dwie paczki może większego rozmiaru. Mamy teraz promocje 1+1 gratis, jak tu nie korzystać -
Teraz generalnie nie ma określonego ile cc można mieć. To zależy od danej kobiety, jak się zrasta, jak wygląda blizna. Wiem, że zdarzają się przypadki nawet 9 (dziewięciu!) cc. Ale generalnie lekarze nadal nie zachęcają do kolejnych porodów po trzeciej cc.
Wiem jednak, że naprotechnolodzy na przykład nie widzą problemu, o ile blizna jest ładnie zrośnięta. No i bezpiecznie można rodzić po ok 18 - 24 miesiącach po cc. Wcześniej zalecają odkładanie poczęcia.
Ja na szczęście nie spotkałam się z propozycją podwiązania jajowodów... oj byłoby ostro na porodówce
A faktycznie dziewczynki i chłopcy, to dwa różne światy Fajnie mieć oba w domku Chcę więcej
I bardzo Wam życzę już tylko naturalnych porodów!!Anastazjaaa, ewwiel lubią tę wiadomość
"Zamienię pustynię na pojezierze,
a wyschniętą ziemię na wodotryski." Iz 41,18
-
My teraz celowalismy na dziewczynke i prawde mowiac wykres byl dziewczynkowy a urodzil sie synus wiec tyle wyszlo z planowania. Plec zalezy od plemnikow mezczyzny i ph w pochwie wiec mysle ze mimo wszystko ciezko zaplanowac. Mysle ze jak bedziemy sie kolejny raz starac to znow sprobujemy celowac dziewczynkowo ale co bedzie to tego nie wie nikt.
ewwiel lubi tę wiadomość
-
lithe123 wrote:Dziewczyny a będziecie się przy kolejnych staraniach bawić w planowanie płci? Co o tym myslicie?
Cyba balabym się tak planować bo jak wyszloby fos innego to takie cyba lekkie rozczarowanie by było. -
Ja rozczarowana nie bylam. Wiadomo ze chcialabym miec corke i taka jest prawda ale NAJWAZNIEJSZE zeby dzidzius urodzil sie zdrowy i koniec. Bedziemy znow celowac na dziewczynke ale jak sie urodzi syn to bede go kochac rownie mocno jak teraz moich chlopakow i corke jakby byla. A najfajniejsze bylo oczekiwanie do porodu z plcia dziecka. Gdy wyjeli malego i powiedzieli ze syn to byla niespodzianka
-
Oj nie wytrzymalabym do porodu aby nie poznac płci. Taki raptus że mnie.
Ja dziś miałam aktywny dzień, pomylam drzwi, podłogi, smietniki, żyrandole i płytki w łazience jestem z siebie dumna, dom lśni szkoda ze ten kurz tak szybko wracaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 15:03
-
Ana czyli w domu blyszczy Oj tak zdecydowanie za szybko brud powraca.
Lithe bardzo wiele jest na ten temat napisane i to nie bajka. Chociazby to ze damski i meski plemnik maja rozna budowe, szybkosc i inna przezywalnosc w sluzie. Ale nie bede tu sie rozpisywac, w necie jest pelno jest o tym. Oczywiscie w 100% tak samemu nie da sie zaplanowac plci. Trzeba by bylo w specjalnej klinice odwirowac plemniki i podac je kobiecie ale to juz dla mnie przesada az tak bardzo nie pozadam corki. Tak jak napisalac obserwowac swoje cykle i pobawic sie mozna a co z tego wyjdzie to juz kwestia losu. W kalendarze chinskie tez nie wierze bo u mnie jest na odwrot -
Witajcie dziewczyny. Niestety nie mam czasu żeby czytać forum wstecz ale może na bieżąco dam radę. Postanowiłam tutaj dołączyć ponieważ moja córcia skończy za 10 dni 12 miesięcy oraz jestem w 15 tyg ciąży
Anastazjaaa pamiętam, że kiedyś rozmawiałyśmy... w ubiegłym roku...i gratuluję ciązy kochanaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 23:49
ewwiel, Anastazjaaa lubią tę wiadomość