X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Gianna Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, dawno mnie nie było ;)
    Janek mi w międzyczasie chorował. A i cała rodzina dopiero na same Święta w miarę wyzdrowiała. Młody kaszlał tak, że aż się bałam. Na szczęście wyszedł z tego.
    W te Święta udało się, że dzieci nie zostały zasypane mnóstwem zabawek!!! Jestem dumna z rodziny!
    Ja spasowałam i odmówiłam przygotowywania Świąt. Tym razem poszliśmy do Teściów i było miło. A ja zrobiłam tylko kilka domowych ciast.

Aha, Janek przekroczył już 6 kg. Ubranka nosi na 68cm :) I też ma mnóstwo fałdek. Uwielbiam go! Głuży, śmieje się do nas i jest absolutnie najlepszy. A Joasia jest cudowną starszą siostrą. Coraz grzeczniejszą.... fajne mam te dzieci :)

ewwiel lubi tę wiadomość

"Zamienię pustynię na pojezierze,
    a wyschniętą ziemię na wodotryski." Iz 41,18
    dqpr3e5ecs7r4rjb.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia: dopiero pierwszy okres? A dziecko ma 10 miesięcy?
    To bardzo późno. Ja dostałam 6tyg po porodzie..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka a karmilas piersia? Przy kp mozna dlugo nie miec okresu.

Gianna to juz kawal chlopa z Janka :) I dobrze ze z Joasia lepiej :) Oby tak dalej.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!!!!!!

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spełnienia marzeń w nowym roku

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszytkiego najlepszego w nowym roku dziewczyny. u nas mróz -12 i moja helenka chora jak do jutra jej nie przejdzie to pojedziemy na izbe przyjęc. od wczoraj ma biegunke i nie chce jesc a w nocy wymiotowala i dzisiaj tez. wczoraj zjadla tylko troche kaszki na sniadanie a dzisiaj przez cały dzien tylko danonka nic wiecej nie chciala od razu wypluwala. dobrze ze chociaz pije i w nocy zjadla kasze. ode mnie chyba sie zarazila bo mnie tez wczoraj caly dzien bolala żolądek

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez mroznie aczkolwiek jak bylismy w poludnie na spacerze to bylo bardzo przyjemnie. Zero wiatru, sloneczko swiecilo.

Natanek wczoraj siedzial z nami od 00 do 3. Pozniej polozylismy sie razem i spalismy do 10.30 z karmieniami na spiocha. Dzis spal od 14 do 17. Zaraz idziemy sie kapac.
    Idzie nam jedynka i nawet nie wiem kiedy wyszla gorna dwojka, fakt ze byl ostatnio marudny w nocy. I strasznie gryzie przy kp.

Mamo hani moze mala zalapala jakiegos wirusa i moze przydalby sie jakis probiotyk na flore jelitowa np floractin, dicoflor. Chyba dobrze bylo by pojsc do lekarza. A jak Hania?

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podaje jej priobiotyki .maż dzwonił i mówił ze jutro pojedziemy do ambulatorium pediatrycznego jak jej nie przejdzie. poszla spac na głodnego wypiła tylko troche wody a jak sie przebudziła to chciałam jej dac kaszke ale nie chciała. wczesniej dałam jej czopka przeciwbólowego bo marudziła i widac było ze cos ja boli. hanka zdrowa poszła do ciotki na nocke. my poszlismy spac po 23 nawet strzelanie fajerwerków nam nie przeszkadzało mąż miał rano do pracy nawet nie wypilismy szampana

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mleczko pije czy tez nie bardzo? Najgorsze jak takiemu malenstwu cos dolega. Szybkiego powrotu do zdrowia dla Helenki.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie, witam sie ponownie na naszym starym wątku. Chyba z rok mnie nnie było na ovu i belly, ale zaczynam obserwować cykl i rozglądam sie na starych śmieciach ;) moja młodsza córcia pojutrze kończy roczek :) widze kilka znanych twarzy, fajnie ze jesteście :)zaległości to chyba nigdy nie nadrobię.,. Powoli przygotowuje sie do spełnienia marzeń o trojeczce. Pozdrawiam Noworocznie!

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lithe witaj
    Mama hani i jak dzis helenka?

Ja wróciłam z polski z bólem brzucha i plamieniami :/
    Teraz leze i wypoczywam.

U nas koniec grudnia początek stycznia mega wyprzedaże w sklepach nawet do 70 procent, więc pokupowalam małemu już prawiewszystko.
    Został mi jeszcze tylko wózek i kosmetyki

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, nie wiem jak miałaś do tej pory ale u mnie w ciąży z Helą aż do 24 tygodnia miałam po każdym wysiłku albo wizycie u gina plamienia. Potem jak ręką odjął, ale były inne atrakcje ;) Ech ciężka była ta ciąża, dlatego zresztą znikłam z belly na długi czas. Negatywnie na mnie działało.
    mama_hani też mam Helenkę :) I też mamy jakaś jelitówkę - w zasadzie od pierwszego dnia świąt po kolei wszyscy. My z mężem katary jak z kranu, a dziewczyny jeszcze zapalenie krtani - masakra jakaś. Na szczeście dziewczyny i krtan i jelitówkę bardzo łagodnie (na jelitówkę tylko dicoflor i enterol).
    Dorocia!! Gratuluję synka, pamiętm jak na ovu gapiłyśmy się wszystkie na Twoje wykresy :D

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Lithe :) :) Ojj dawno Cie nie bylo. No tak mam drugiego synka :) Tobie gratuluje coreczki :) I jak fajnie ze staracie sie o kolejnego bobasa, powodzenia zycze i oczywiscie szybkiego powrotu do zdrowia!

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana oby plamienie szybko przeszlo. Moze troche przemeczenia i stres. A kiedy masz teraz wizyte? Odpoczywaj duzo kochana.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dużo zdrowka chorowitkom.

U mnie to dziecko chyba do zawału mnie doprowadzi jeszcze przed porodem.
    Cały czas coś, jak przestałam się bać poronienia to zaczęło mnie nekac widmo przedwczesnego porodu.

Myślę że to w związku z problemami jakie miałam w czasie starań, teraz panikuje o byle bzdure.

Te plamienia to na pewno z przemeczenia ciągle gdzieś w gościach, diagle w biegu. Na szczęście już wróciliśmy do domu i mogę odpocząć a plamienia trwały trzy dni i ustały uffff

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę u położnej miałam 29 grudnia tuż po powrocie z pl też stwierdziła że to przemęczenie.
    Usg dopiero w lutym :/

A tak na marginesie to już nie mogę się doczekać poczatka kwietnia :)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeszcze się nie staramy o kolejne, pracuję nad mężem. Ale bardzo tego pragnę.
    Ana ja miałam w ciąży nadżerkę i każde byle naruszenie jej powodowało takie czerwone plamienia żywą krwią. Ale miałam tez takie brązowe nie wiadomo skąd.... te brązowe skończyły się jak zamieniliśmy dupka na luteinę. Ale luteina z kolei spowodowała masakryczną, przewlekłą infekcją (walczę z nią do dziś - w styczniu robimy kontrolną cytologię po drugiej turze leczenia - oby już to świństwo przeszło).

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana nie dziwie sie ze panikujesz, tyle przeszlas. Ale bedzie dobrze. Teraz musisz zwolnic tempo, odpoczywac i oczekiwac na malenstwo. Do lutego a potem do kwietnia szybko zleci.

I tak zycze powodzenia :) Meza szybko rozpracujesz ;) Niech wyniki sie poprawia i infekcja przejdzie a wtedy mozna sie starac. Ja bardzo bym chciala jeszcze dwojke ale na razie chyba odpuscimy bo Natanek jest wymagajacy, moze w drugiej polowie roku albo pod koniec pomyslimy. Na razie tez musze zadbac o siebie bo troche sie zapuscilam dbajac tylko o dom, mojego P i dzieci.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, ja w sumie chciałąm napisac że doskonale rozumiem twój lęk, a wyszło jak zwykle przydługawo o moich dolegliwościach ;)
    No w każdym razie - doskonale Cie rozumiem, wiem co przechodzisz. Tak jak mówi Dorotka, teraz leż do góry brzuchem, odpoczywaj, zagoń męża do roboty :) ach jak mnie to wkurzało jak byłam w ciąży, takie błędne koło - plamienie, panika, wypoczynek, wracało do normy - zaczynałam się rozkręcać, cos robić w domu, wiecej wychodzic - i znowu to samo, plamienie. A starsza córcia miała wtedy niecałe 2 latka więc dochodził żal, że nie mogę z nia szaleć, biegać, nosić - ona nie bardzo rozumiała dlaczego. No ale było minęło.
    Teraz trochę się ociągam z rozpoczęciem starań, najpierw doleczę się tak na 100% i trochę właśnie tak jak Dorocia muszę zadbać o siebie. Może wrócić do biegania? Lepiej się odżywiac bo po tych 2 ciążach wychudłam strasznie, mam 12kg mniej niż pod koniec 2011 kiedy zaszłąm w pierwszą ciążę. I nie ukrywam, że boję się takich przebojów jak w drugiej ciąży. Wiem, że każda ciąża jest inna, pierwsza była książkowa i kolejna też może taka być... ale chcę się optymalnie przygotować.

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez najgorsze sa te nieprzespane noce. Pewnie jak maly zacznie wstawac z raz w nocy lub wcale to tez inaczej bede funkcjonowala. Musze powrocic do cwiczen bo przez swieta troche je odlozylam, wybrac sie do fryzjera na jakies nawilzanie, ampulke, odwiedzic czasem kosmetyczke. A wtedy moze postaramy sie o kolejnego maluszka. Na razie bede obserwowac cykle, sluz, jak skoncze kp i czeste nocne pobudki to zaczne mierzyc tempke.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ