X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dorocia u ciebie to choroba za chorobą

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no dawno nie chorowalismy. Moj P mial ostatnio jelitowke a ja jestem zdrowa tylko mocno przemeczona.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki, mam dziś mega zabiegany dzień. Jutro wylatujemy do polski wiec

Przyszłam się pożegnać i życzyć wesołych, radosnych i pogodnych świąt.

Do napisania za 10 dni ;)

mama hani lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana spokojnej podrozy. Czekamy na relacje po powrocie :) Wesolych Swiat!!

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis nawet wyspana :) Natus jadl o 00.30, 3.30, 6.00 i przed 8 wstalismy. Spal ze mna wiec do karmienia nawet sie nie wybudzalismy. Teraz sobie spi. Tak mogla by wygladac kazda noc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 11:11

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze mały wkoncu sie unormuje. moja helena ostatnio sie buntuje nie chce zasypiac sama a hanka czeka na mikołaja :)

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mogly by te noce sie unormowac bo czlowiek inaczej funkcjonuje. Natan albo usypia przy piersi albo bujany na rekach. Sam z siebie nie usnie. Tak Kuba tez ciagle o mikolaju mowi :) A dzis przyszedl jego prezent - tor wyscigowy samochod + pociag :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajny prezent tez bym sie pobawiła. ja jusze popakowac przenty chyba dzis to zrobie czekam tylko az dziewczyny zasna bo maż w pracy. ciekawe co tam u dziewczyn slychac bo nic ostatnio nie piszą

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Jakos ostatnio weny do pisania u mnie brak.

Dorocia, mam nadzieje, ze teraz to już kazda nocka będzie lepsza.

Mamo Hani za ciebie również trzymam kciuki w sprawie pracy.

A u nas wszystko ok. Alusia rośnie jak na drożdżach. Karminy się wciąż tylko piersią, choc od czasu do czasu podaje tez wode do picia jak widzę, ze cyca nie chce a szuka cyca. Wypije nawet po 60ml na jedno pojenie. Wiec trochę mnie to dziwi, ze piszą, ze sama pierś wystarcza do 6 miesiąca życia. Po Ali widzę ze chce jej się pic czasami.
    Z nowości to Alusia już się uśmiecha świadomie i guga sobie :-) ze spaniem to u nas w dalszym ciągu najdluzsza nocna drzemka to 4-4,5 godz. Pozniej pobudki co 2-3 godz. Z karmieniami bywa różnie w ciągu dnia. Karmie na życzenie i stalych godzin karmienia nie mamy, ale średnio co 2-3 godz.
    Co tam dobrego do jedzenia szykujecie na święta, bo w ciesz zastanawiam się nad jakimś ciekawym daniem na kolacje na 1 i 2 dzień świat.

Gianna, Mala Czarna co tam u Was? Mala Czarna jak Wam minęły chrzciny, bo chyba tydz temu mieliście?

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczorajsza noc znow z czestymi pobudkami, nawet co 1-1,5godz wiec znow nie wyspana. Ale w koncu kiedys sie wyspie.

Popakowac tez musimy prezenty a w przyszlym tyg przyjdzie Natanka prezent.

No na watku cisza ale moze po nowym roku bedzie sie wiecej dzialo.

My jedziemy do tesciow na wigilie i pierwszy dzien swiat a drugi w domu.

Ja robie rybe po grecku, pieczarki faszerowane, salatke i krokiety. A z ciast sernik, kukulke, tofii, babeczki z makiem i pierniczki.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze dorocia bogate menu. my mamy zaprosznie do tesciów na wigilię ale maż się jeszcze nie zdecydowala czy pójdziemy. mam zamiar zrobic z ciat sernik i piernik a maz sie zdeklarował ze zrobi rogaliki :) a z dan wigilijnych to ryba po grecku w galarecie carpachio z łosia bo szybko się robi :) no i pierogi jak nigdzie nie pójdziemy ale farsz mam juz przygotowany a robie takie [ieczone w piekarniku. no i bede musiala ugotowac jakas zupke dla helenki a mąż dzisiaj wędził mięsko szynki i kielobase więc z mięs nic nie szykuje a bigos mam juz w zamrazarce. zreszta maż pracuje w pierwszy dzien swiat wiec ja pojade do siostry i mamy. w tym roku przygotowuje bardzo małe porcje wszytkiego zeby pozniej nie jesc tego cały tydzien. :)

• mama hani Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i mam zamiar sie pilnowac zeby nie bylo ze przez swiatea przybiore z 5 kg :)

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogate menu? Ja robie tylko tyle bo bedziemy u tesciow, tak to bym robila wiecej :) Aha i bigosik jeszcze mi sie gotuje.

A ja znow uwazam ze swieta sa po to zeby sie objesc, o wadze bede myslala pozniej. Tyle pysznosci na stole ze jak tu sie nie skusic.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis Natanek konczy 10 miesiecy <3 <3

Ma 3 zabki
    Chodzi przy meblach ale najlepsza forma przemieszczania to raczkowanie
    Probuje sie puszczac ale szybko pada na pupke
    Duzo gada i krzyczy
    Czesto sie budzi w nocy
    Je ladnie stale posilki
    Spi troche sam w lozeczku, troche z nami
    Robi slodkiego pyszczka :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie w gorączce przedswiatecznej. moje dziewczyny chore helenka gil po pas troche kaszele i ma chrypke chyba boli ja gardlo. Hanka tez kaszle. no i najlepsze dzisiaj zatrzymala mnie policja i dostałam mandat za jazde bez swiateł 2 punkty i 100zł policjant od razu ze mandat zero pouczenia nic chyba zbieraja na premie swaieczne. oddaje mi dokumenty i mówi wesłoych swiat a ja do niego obejdzie się. !!! pierwszy mandat w zyciu. ale pozniej miałam na rzęsy to humor mi sie poprawił. pozdrawiamk

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo hani zdrowka dla dziewczynek. Nie fajnie ze dostalas mandat za glupie swiatla ale tak jak mowisz trzeba podniesc budzet przed swietami.

We mnie wczoraj babka uderzyla na swiatlach. Czekalysmy do skretu w lewo i zapalilo sie czerwone i zamiast stac to ona zaczela cofac. Nie zdazylam zatrabic i walnela hakiem w moj przod. Tablica pogieta, odpadla, to od tablicy polamane i przod wgnieciony. Dogadalismy sie bez policji, dali nam 300zl.

Oj tak goraczka przedswiateczna pelna para. Dzis robie babeczki, pierniczki i krem do kukulki.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w miescie to tyle ludzi jakby swiat miał sie skonczyć. dobrze ze juz jutro nie bede zawpzic hanki do przedszkola. u nas w sklepie osiedlowym niektóre rzeczy jak owoce warzywa maja tnsze jak w miescie wiec w razie czego mozna isc cos dokupic choc takiej potrzeby raczej nie bedzie.pozatym nie ma co szalec. my dzisiaj ubrałysmy choinke i musze jeszcze dokonczyc pakowac prezenty jak dziewczyny zasna

• mama hani Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkiego najlepszego dziewczyny

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkiego najlepszego, zdrowia i spełnienia Bożonarodzeniowych życzeń! :-)

A u nas 2dni przed świętami byl maly kryzys laktacyjny, choc bardziej nazwalabym to zwiększonym apetytem Ali, bo mleko bylo, tylko ona ciągle glodna, wiec na nic czasu nie miałam, nie wspominając o przygotowaniach przedświątecznych. Mąż wrócił na ostatnia chwile w środę, wiec ciężko mi było samej. Zrobiłam tylko krokiety z mięsem, serem i szpinakiem oraz sałatkę. Mialam pokupione składniki na ciasta, ale nie dalam rady nic upiec x Ala przy cycu, wiec stanelo na gotowym cieście, a swojskie upiekę na sylwestra.
    Wigilia też byla u mnie (przyszli do nas moi rodzice i 2 siostry), wiec też trochę czasu zajelo mi przygotowywanie potraw. Dobrze, ze podzielilysmy się z mama przygotowywaniami :-)

W środę miałyśmy ostatnia wizytę położnej i Ala ważyła 5050g i miara wskazywala 63 cm ( szpital opuszczalysmy z waga 3160g i 56 cm). Z malej robi sie pulpecik, coraz więcej faldek ma wszędzie :-)

Pozdrawiamy serdecznie i życzymy dalszego świętowania w pogodnej i rodzinnej atmosferze :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam okres mimo kp :( Nie spodziewalam sie go i mialam nadzieje ze jeszcze nie przyjdzie.

Kubus zadowolony z prezentow. Dostal sporo gier planszowych i edukacyjnych i tor samochodowy z pociagiem na pilota. Natanek dostal stolik edukacyjny z clementoni, bardzo fajny.

Troche odpoczelam :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ