X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna smutne wieści współczuje.
    zycie jest jednakk niesprawiedliwe u mojego szwagra w rodzinie bratowa i siostra zaszły w ciaze w tym samym czasie niestety siostra poroniła szkoda mi jej bo teraz jak patrzy na tamta to tak ciezko

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha Natusia dzis znalazlam stojacego na drzwiach zmywarki i dobieral sie do szklanek. Jakie bylo moje zdziwienie gdy weszlam do kuchni a wyszlam z niej tylko na chwile. Moj maly lobuz.

mama hani, ewwiel, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna wrote:
    ja niestety nie mam dobrych wieści moja kruszynka z brzuszka odeszła... walczymy dalej o to by Wojtuś był starszym bratem .
    Strasznie mi przykro, straszna strata tule mocno

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    Aha Natusia dzis znalazlam stojacego na drzwiach zmywarki i dobieral sie do szklanek. Jakie bylo moje zdziwienie gdy weszlam do kuchni a wyszlam z niej tylko na chwile. Moj maly lobuz.
    Dzieci to jednak mają pomysły ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie problemy z pokarmem, tak jakby powoli zanikal. Pije femaltiker, inke, karmi, przystawiam malego dodatkowo kolo 10 i o 15 po owocku a z drugiej piersi odciagam. Wczoraj udalo mi sie odciagnac 10ml. Dzis o 10 przystawilam Natanka do dwoch piersi. Czy moze tak sie dziac od przemeczenia? A moze od tego ze ostatnio troche mniej jem ale przeciez teraz juz nie trzeba dostarczac tyle kalorii na kp.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia czytałam o zaniku pokarmu przy nieodpowiedniej diecie i nieodpowiednim nawodnieniu. Karmiąca mama powinna pić ok2,5l wody dziennie.
    Może tu jest problem

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fakt ze ostatnio troche mniej pije ale i tak sporo wypijam. Mimo wszystko musze pamietac o czestszym piciu. Ostatnio nie jem kolacji bo jem obiad kolo 18 dosc spory wiec na kolacje wypijam kawe inke lub femaltiker i tyle. W poniedzialek mam do lekarza to moze tez cos sie wyjasni z moim zdrowiem.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia daj znać co ci powiedziallekarz

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki mam dobre. Jestem po prostu przemeczona. Schudlam kolejny kg.

Maly ostatnie dwie noce znow czeste pobudki co 1-1,5godz wiec jestem padnieta. Teraz udalo mi sie godz przespac bo moj P jest w domu ale to i tak malo. Zeby sie wyspac to nie wiem ile musialabym spac.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie po prostu jestes przemeczona :( widze ze naszym watku mało sie dzieje wszyscy przygotowuja sie do świat :)
    my w sobote mielismy swiniaczka robilismy z mezem kaszanke i kiełobaske swojską :) jutro mam rozmowe o pracę trzymajcie kciuki bo to juz 3 w tym miesiacu :)

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama hani kciuki sa!!

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się troszkę zmęczona, praca już jednak daje mi się we znaki ale mam nadzieję że do stycznia jeszcze dam radę ;)

Ojej a czemuż to natus tak kiepsko śpi.

Dorocia obyś miała więcej okazji do odpoczynku, a tak na marginesie to w planachdo kiedy miałaś kamirmic?

Mama hani oczywiście będę trzymać.

Ja mam teraz młyn, w piątek lecimy do polski na święta i trochę spraw się nazbierało do pozalatwiania.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego Natan tak czesto budzi sie w nocy? Nie mam pojecia. Chec possania, zeby, brzuch? Tak na prawde od samego poczatku budzi sie co 1-2godz. Bylo tylko kilka nocy kiedy przespal 4-5godz.

Do roku bede karmic a jezeli te noce nadal beda takie to bedziemy sie odstawiac od cyca bo ja nie dam rady tak funkcjonowac. Myslalam ze pokarmimy sie nawet dluzej (1,5 roku) ale na zasadzie cyc przed spaniem, z raz w nocy i rano po wstaniu a nie tak czesto w nocy.

Powiem szczerze ze Natan ogolnie daje popalic. Jak nie zeby to brzuch, to znow co innego. Duzo marudzi, jak wpadnie w placz to nie mozna go uspokoic. Dzis np wstawilam tylko pranie, zjedlismy sniadanie i umylam glowe i ciagle marudzi, musze z nim chodzic na rekach. Takze na razie odechcialo mi sie kolejnych dzieci.

A w ogole to od jakiegos czasu boli mnie brzuch, jakby jajniki, czuje sie tak jakbym zaraz miala dostac okres i sluzu mam duzo, musze zakladac wkladki i ciagle latam do lazienki patrzec czy nie ma okresu. Moze jajniki zaczynaja pracowac?

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może on się nie najada, skoro masz mało pokarmu tomoze mu brakuje.

A może po prostu taki jest, tiago tez należał do wymagających dzieci, pierwsze pół roku wstawal w nocy co 45 minut max godzinę...

Mam nadzieje ze ten synek będzie grzeczniejszy :)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana no na pewno ciezko juz pracowac ale juz niedlugo troche odpoczynku. A na ile przylatujecie do Pl?

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie jest kwestia nie najadania sie bo juz sprawdzalam to podajac mu w nocy butle z moim mlekiem z kaszka i bylo to samo. Moim zdaniem po prostu taki jest. Z reszta o 21 dostaje miske kaszki na gesto a 23 juz wstaje na cyca.
    Przed 14 dalam malemu espumisan, cyca, posmarowalam dziaselka i usnal bo plakal bardzo i nie chcial kaszki ani wody. Oj jestem dzis padnieta.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprostu lubi się przytulać nic innego nie pozostaje jak przeczekać ;)

Jedziemy na całe 10 dni, ostatnio byłam w maju na trzy a mój mąż ostatnio był 14 miesięcy temu...
    No i nie ma to jak święta w Polsce, tu nie ma tego klimatu... Niby wszystko pięknie poustrajane ale jak brakuje rodziny to nie będzie fajnie nawet w pięknej szacie....

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to prawda anstazja :) ja nie jestem zbyt siwateczna i rodzinna , co prawda ustarajmy dom i wogóle ale jakos tak weny brak pewnie przez zawirowania rodzinne. niestety z rozmowy kwalifikacyjniej nic nie wynikło troche sie podlamalam ale to nic złozyłam dzis kolejne podanie moze w koncu cos sie trafi
    Dorocia wspólczuje ci tego wstawania pamietam jak hanka tak potrafila w nicy wstawac maskra jakas była :/ na szczescie helenka potrfai juz przespac cala noc od 20 do 7 bez żadnej pobutki a z soboty na niedzile spała od 20 do 8.35 tylko o 6 wstala na jedzenie. szczerze mówiąc nie wierzyłam ze takie grzeczne dziecko mi sie trafi a jednka :)

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama hani pozazdrościć takiego snu, zamawiam takie samo spani dla mojego malucha ;)

Co do pracy to wciąż trzymam kciuki w końcu się uda choć w naszych czasach o dobrą posadę ciężko, ale trzeba wieżyc że w końcu się uda

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ana ze najlepiej z rodzina w swieta. Tak samemu to smutno.

Mamo hani za prace kciuki caly czas trzymam.

No te nocne pobudki sa ciezkie ale ostatnio Natan spi z nami to troche lepiej sie wysypiam. Od wczoraj duzo kupek Natus robi i ewidentnie brzuch go boli. Mam nadzieje ze nie zalapal jelitowki od mojego P.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ