X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ladnie ten czas leci, juz stodnioweczka :) :) Ja chetnie sie napije mleczka bananowego :)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • ivi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 tak ze stycznia. Jak sobie radzi Twoja mała? o i widzę że u Ciebie też niewielka róznica wieku, 2 lata i 3msc? u mnie będzie 15 msc...uuuu...mam trochę stracha jak to będzie ale przecież sama chciałam;)

dorocia mam prawie 36 lat, mieszkam w UK, co do porodu to ne było łatwo. W skrócie wody zaczęły mi się sączyć 14-tego nad ranem, 15-tego rano wywołanie porodu, Juleńka przyszła ma świat o 5:37 16-tego stycznia.

Anastazjaaa już coraz bliżej, a za mleko bananowe dziękuję;)

Pisałyście wcześniej o planowaniu płci dziecka. Od siebie dodam, ze moja siostra z mężem "planowali" (starali się) o dziewczynkę, wyszło...dwóch chłopców;)(bliźniacy) więc nigdy nie ma 100% pewnosci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 23:28

• mama hani Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny witaj ivi! moja Hanka tez ze stycznia dzisiaj ma 5 urodziny!!!dumna dzisiaj załozyla sukienke i poszła dzisiaj z torba słodyczy do przedszkola jak wróci to bedzie tort :) a helenka własnie szaleje na bujaka próbuje z niego wyjsc. u mnie znowy jelitówka 3 dzien oszalec idzie :(

ivi lubi tę wiadomość

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, już kiedyś pisałam do was, ale jeszcze nie znaliśmy lokatora w naszym brzuszku :)

Na suwaczku jest Filip :) w lutym skończy 7 lat i z niecierpliwością czeka na braciszka Mikołaja :)

Pozdrawiam :*

ewwiel, ivi lubią tę wiadomość

• lithe123 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivi, spokojnie dasz rade. Mi wręcz z 2 łatwiej niż z jedna. Fakt ze szybko przestałam prasować, no i porządku w domu to nie mam. Ale ogólnie to mam wiecej czasu :)
    Mama_hani dajesz probiotyki? U nas na szczęście brzuszki całkowicie wróciły do normy.katarzyna_d witaj :)

ivi, katarzyna_d lubią tę wiadomość

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj dalam Natankowi kaszke z mm na kolacje bo ta bez mi sie skonczyla a mam ze 3 z mm bo dostalismy na swieta. Nie bardzo mu smakowala ale jakos zjadl. Niestety w nocy bolal go brzuszek po tej kaszce z mm i na pewno wiecej jej nie podam. Nie spalam do 1 w nocy bo co chwile sie budzil, krecil, puszczal baczki. Musialam lulac albo dawac smoka. Za to jak o 2 zjadl to dopiero obudzil sie na jedzonko o 5.30 ale i tak jestem niewyspana.

Ostatnio mamy taki problem z Natanem ze nie chce byc na rekach u mojego P. Jak mnie nie ma to moze go ululac itd. Ale jak tylko ja jestem to nie ma mowy zeby P go uspil albo uspokoil, bedzie sie wykrecal do mnie, plakal, darl sie dopoki go nie wezme. Dzis w nocy bylo to samo. Jak moj P wzial go na rece to placz straszny i nosil go, spiewal, dawal smoczka i nic. Ja wstalam tylko wzielam go na rece i juz cisza i dziecko spi. Z Kuba tak nie mielismy. Czy tez tak macie/mialyscie? Czy popelnilismy jakis blad z P? Czy to przez kp? A moze przez to ze moj P malo robi przy malym i jest przyzwyczajony do mnie?

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna gratuluje drugiego synka :) :)

Wszystkiego najlepszego dla Hani :) :)

katarzyna_d lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • ivi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama hani wszystkiego najlepszego dla starszej córci a powrotu do zdrowia dla młodszej

katarzyna_d gratuluje synka. Widzę ze będzie taka sama różnica wieku między Twoimi synami jak między mną i moją siostrą

lithe123 dzięki za słowa otuchy

Z moją małą coś się dzieje ostatnio. Od czasu gdy miała ok 4-5 msc mamy stały plan dnia, ładnie śpi w nocy i drzemki też ma unormowane. Do spania odkładałam ją do łóżeczka z przytulanką, troszkę się powierciła, posiedziała,postała (oststnimi czasy) i po 10-20 min zasypiała. Od 4 dni jak ją odkładam do łóżeczka zaczyna płakać i to strasznie żałośnie. Wystarczy,ze się odezwę i usiądę w przedpokoju ale tak ze mnie widzi i się uspokaja. Poharcuje po swojemu i zasypia. Rozumiecie coś ztego?

katarzyna_d lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No troche będzie roznica :D ale starszy brat będzie sprawował opiekę nad młodszym. :P 2lata sie staraliśmy tak ze za drugim razem sie udało. Skombinować rodzeństwo :P

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivi moze poprostu to lek separacyjny albo potrzebuje waszej bliskosci.

Moje dziecko dzis troche marudne. Albo to brzuch jeszcze trzyma albo zabki znow daja o sobie znac.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama hani wrote:
    czesc dziewczyny witaj ivi! moja Hanka tez ze stycznia dzisiaj ma 5 urodziny!!!dumna dzisiaj załozyla sukienke i poszła dzisiaj z torba słodyczy do przedszkola jak wróci to bedzie tort :) a helenka własnie szaleje na bujaka próbuje z niego wyjsc. u mnie znowy jelitówka 3 dzien oszalec idzie :(
    Wszystkiego najlepszego

Ja dziś miałam przyjęcie urodzinowe mojego syna dla kolegów, padam na pysk, ledwo żyję....

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam serdecznie,
    a co tu taka cisza?
    wczoraj zaczęłam 7 miesiąc ciąży

a tak wyglądamy ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/50a04c19b4cc.jpg

katarzyna_d, ivi lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ładany brzuszek ana :)
    u nas chorób czesc dalsza :/ hanka załapała grupe żołądkową całą noc wymiotowała i pół dnia pózniej Helena a mnie bolała żołądek i biegunka. dzisiaj dopiero nas odpusciło. no i na dodatek wszystkich w koło pozarazalismy siostrzenca jego mame ciotke i sisotre z dziecmi. wiec błedne koło.

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj współczuję musi być wam ciężko, oby Szybko przeszło to cholerstwo.

Ja już czuję się jak wieloryb a co to dopiero będzie za trzy miesiące :/

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo hani wspolczuje choroby i zycze zdrowka. Ze tez ta jelitowka sie was tak trzyma :(

Moi chlopcy teraz wariuja :)

Ana bardzo ladny brzuszek :) Ehh kiedy to bylo ;)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja sie przywitam ;) jestem lutowka z 2015 i teraz wychodzi sierpniowka (cc) ;) widze ze sa tu tez mamy z mala roznica wieku co mnie cieszy bo z checia dowiem sie jak to jest zarowno na finishu ciazy z takim dzieciaczkiem jak i potem z noworodkiem i niemowlakiem..dodam ze maz plywa wiec ciut trudniejsza sytuacja...;) pozdrawiam;)

ivi lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj bella :) :) Zapraszamy :)

bella84 lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj bella

bella84 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • ivi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana bardzo ladny zgrabniutki brzusio

Mamo hani zdrowka dla calej rodzinki. Najgorzej jak sie cos takiego przyplacza a pozniej to juz lancuszek, jedno zaraza drugie

Bella witaj

Dorocia jesli moge zapytac... Natus to zdrobnienie jakiego imienia?

U nas problemow ze spaniem ciag dalszy. Przy kazdym odlozenui do lozeczka bunt i placz...juz nie wiem co mam robic

• mama hani Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nowe dziewczyny :)
    nasza hanka w przedszkolu mąż w pracy a helenka dopiero wstała. wczoraj byłam z hanka w kinie na bella i sebastian 2 bardzo ładny film ale raczej dla starszych dzieci/ ale kupiłysmy hinczyka i wczoraj całe popołudnie grałyśmy. jutro mam kolejna rozmowe o prace moze cos sie uda

‹‹ 319 320 321 322 323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ