X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A taka świeża marchewka jak długo się robi w takim parowarze?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana marchew pokrojona w plastry parowala sie kolo 35min. Caly obiadek zrobil sie w 50min. Jeszcze musze dokladnie zgrac sie z tym urzadzeniem bo pierwszy raz mam cos takiego.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia tez planuje na parze gotować jak Ali bede rozszerzać dietę. Na razie używam parowaru raz na jakis czas:-)

I tez chcialam sie Wam pochwalić, ze zaliczylam dzisiaj spotkanie z koleżankami z klasy i ich dziecmi :-) najstarsze mialo 14 miesięcy nie licząc mojej Nadii. Ala spala w samochodzie w obie strony a na spotkaniu zachowywala sie calkiem, calkiem. W polowoe ja nakarmilam a jak widzialam, ze zaczyna marudzić, bo miala dość, to ruszylysmy w drogę powrotna do domu. Bylo super :-)

Anastazjaaa, ivi lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i w poniedzialek mam rozmowe w sprawie pracy i beda sprawdzac co umiem. To wyszlo tak przypadkowo bo moj P dostal numer do salonu ze potrzebuja pilnie fryzjerki. Ciekawe co z tego wyjdzie ale juz bardzo sie stresuje. Ehh...

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo dla Ali

Dorocia trzymam kciuki

ewwiel lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam się Piątkowo.

Ferie nam się kończą i od poniedziałku znów wczesne wstawanie :/

Na następne spotkanie z polozna muszę napisać plan porodu, mam stresa nie wiem co mam tam wpisać...

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny dorocia powodzenia ana dasz rade.
    nasza hanka przytrzasnela sobei wczoraj palca dzrzwiami od samocgodu paluch siny krwiak paznokiec bedzie schodzil płacz niesamowity mąż pojechał z nia na pogotowie a ja dzisiiaj byłam z nia na kontroli u lekarza. masakra!!!

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety biedulka, a najgorsze ze to tak długo się goi i jeszcze tyle czasu będzie się meczyla...
    Jak to mówią jak nie urok to....

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia to trzymam kciuki daj znac jak tam poszlo ;)
    Ivi ja w 1 ciazy mialam ok 20 tc lozysko nizej zaslaniajace ujsce szyjki czy jakos tak..ale gin mowil ze ono sie powinno przesunac no i sie przesunelo ;) wiec napewno bedzie dobrze, jeju to Ty nie wiesz jeszcze kto mieszka w brzuszku a ja mam nadzieje ze za 2 tyg sie dowiem hahaha :D

ivi lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel super ze zrobilyscie sobie z Ala wypad i ze byla taka grzeczna :)

Ana powodzenia przy pisaniu planu, musisz wypisac swoje oczekiwania odnosnie porodu, pozycji rodzenia, naciecia, przebicia wod, cc, znieczulenia, porodu rodzinnego itd. Przynajmniej ja tak pisalam. A swoja droga plan planem a zycie pisze swoj scenariusz.

Jejku biedna Hania, takie cos choooolernie boli, wspolczuje jej i wlasnie zawsze cos.

A u nas choroba sie przyplatala. Kuba z goraczka i kaszlem, Natan z goraczka i katarem. Jutro urodziny szwagra i chyba nie pojedziemy tylko zostaniemy w domu :/

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowka dla chłopaków,

Ja codo tego planu podchodzilam tak że jeśli nie trzeba nacinac to nie nacinac, jeśli nie trzeba przebijac pęcherza to nie przebijac, natomiast jeśli trzeba to trzeba, zwykle logiczne rozumowanie...

No ale jeśli chcą to coś wpisze.

Na razie mam poród rodzinny, info że mąż chce przeciąć pepowine, że chce skorzystać z wanny oraz tlenu, i chce cicha muzykę przy porodzie i że nie chce zbyt częstego badania rozwarcia, i myślę co jeszcze mogę tam dopisać.
    I na necie znalazłam mnustwo gotowych planów więc poczytam co inne dziewczyny pisały. Kocham internet ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • ivi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana juz 30 tydz! Jak sie czujesz? Wszystko juz gotowe?

ewiel Ala zuch dziewczyna a Ty przewidujaca mama, ktora reaguje zanim sie dziecko zdenerwuje

bella to Ty wczesnie sie nastawiasz na podgladanko plci. U mas w 12tyg to nawet nie probuja podejrzec dopiero w 20. Gdyby nie to ze dzieciatko bylo w takiej pozycji ze nie mozna bylo obejrzec dokladnie serduszka i nie polozenie lozyska to nie mialabym tego dodatkowego usg. Bylaby niespodzianma w dniu porodu.

mamo hani ach te nasze dzieciatka czlowiek uwaza jak moze ale nie da sie wszystkiego uniknac. Oby szybko sie wszystko zagoilo

ja juz zaliczylam 2 dni w pracy. Troche ciezko po tak dlugiej przerwie wytrzymac te 10,5 godz ale jakos daje rade. Najgorsza jest tesknota za mala...pociezzajace jest to ze w domu wszystko ok. Julenka zadowolona a tata zmeczony;) jeszcze tylko jutro i 5 dni wolnego:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 21:16

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivi a dlaczego aż tyle godzin?

U nas końcówka remontu, jeszcze z tydzień i mogę sprzątać, później mąż rozstawi łóżeczko i zacznę wszystko prac.

Z zakupów został jeszcze wózek i fotel bujany, mąż obiecał że mi kupi bo już od kiedy z tiago byłam w ciąży to mi się marzył.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo taki fotel bujany super sprawa tez o takim marzyłam ale miejsca brak

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jak urodziłam tiago to mieszkalam w bloku też kiepsko było z miejscem, teraz mam mieszkanie trzypoziomowe więc mogę poszaleć ;)

ivi, dorocia2324 lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, witam się po strasznej nocy, nie mogłam spać, mały był jakoś mocno aktywny, później zaczął bolec mnie brzuch miesiaczkowo i do tego zaczęłam czuć dziwne parcie na moją Małą, następnie przyszły lekkie skurcze... Wystraszylam się, z emocji nie śpię od 3 rano :/

Na razie wszystko ucichlo, aktywność małego w normie, boli mnie głowa i brzuch na centymetr w okolicy pępka.

Także u mnie walentynki w łóżku ake wam życzę milszej niedzieli wakentynkowej ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaa a ty nie byłaś może ostatnio na marcówkacha 2015? Tak jakoś ten avatar wyglada znajomo? Jeśli nie to przepraszam a jeśli tak to gratuluję 31 tygodnia, super że się udało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 12:40

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak byłam, dziękuję :) mój Skarbek postanowił urodzić się rok później, przeszłam stresu co nie miarą ale najważniejsze że w końcu się udało
    9tc, jak się czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 16:09

Emily83 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • ivi Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana mam nadzieja ze juz sie lepiej czujesz. Spokojnej nocy i oby te dolegliwosci nie wrocily

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję,

U nas wczoraj spokojny dzień, ale w nocy znów rewolucję, mniejsze niż noc wcześniej.
    Dziś miałam takie dziwne wrażenie jakby małemu było niewygodnie i nie mógł zmienić pozycji, przekręcić się, chyba robi mu się już ciasno.

Cieszę się że usg już w czwartek to go podejrze czy wszystko ok.

Jak minął weekend?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ