X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie u gina. Zalozyl mi karte ciazy, dal skierowanie na badania. Ogolnie jest wszystko w porzadku. Na moje bole podbrzusza kazal brac nospe ale na razie nie bede brala dopoki na prawde nie bedzie bolalo. Termin wedlug OM 15.02.2015. Kolejna wizyta 29.07. Tylko szkoda, ze USG nie bylo :(

Anastazjaaa, Eve, anka_a lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też po wizycie :) Dzidzia z każdego wymiaru wyszła na 20t4d :) ruszała się pięknie :)

i mam skierowanie na glukozę na 75, bo powiedział, że z 50 często wychodzą wyniki niejednoznaczne i lepiej od razu z grubej rury to będzie wiadomo :)

Anastazjaaa, Eve, anka_a lubią tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia gratuluję udanej wizyty :) oby do USG dotrwać ;)

qbxwkvq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas no widzisz jakie masz duze malenstwo ;) Wiadomo bylo, ze bedzie wszystko w porzadku :)
    No ja czekam na USG :)

Kasandra lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój Synuś wyprzedzał swój wiek, a na koniec przystopował, więc zobaczymy w grudniu czy reguła się sprawdzi, bo Córcia rosła w sam raz albo troszkę mniejsza była :) poczekamy zobaczymy a ja od dzisiaj już bliżej porodu ;)

aga.just lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciesz się że na wizytach wszystko ok

Dorocia do 29 szybko zleci ;)

Kasandra, glukoza 75 bleee już dziś współczuję ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana tylko, ze 29 tez ide do przychodni i wtedy dopiero sie umowie z nim na USG, wiec troche poczekam :( Chyba bede musiala kupic ta nospe bo dzis tak mnie bolalo podbrzusze :(
    U mnie herbata leje sie litrami, tylko jej ciagle picie mi pomaga w paskudnych i okropnych mdlosciach.
    No kas Ty juz coraz, coraz blizej do rozwiazania :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia to się nie zastanawiaj tylko po nospę.... czasem tak trzeba i już, a i tak skoro masz tak przez lekarza powiedziane to lepiej mieć ja w domu na wszelki wypadek

qbxwkvq.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasandra wrote:
    dorocia to się nie zastanawiaj tylko po nospę.... czasem tak trzeba i już, a i tak skoro masz tak przez lekarza powiedziane to lepiej mieć ja w domu na wszelki wypadek
    Zgadzam się, jeśli mocno boli to nie ma co męczyć siebie i maluszka

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę na glukozę w poniedziałek:( Też 75 mam i nie wiem jak to wypiję, bo już 50 w pierwszej ciąży była masakryczne. A w ogóle dziękuję za przypomnienie, bo muszę kupić tą glukozę.

Kasandra lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloo moje drogie
    Kas i dorcia gratuluje suer wizyt ja ide 24 ale tylko po skierowanie i pewnie badanie na samolocie a 29 na usg w sxpitalu. Coraz czesciej mam skurcze ale to przy dluuugim chodzeniu. Dzidzia szaleje wiec jak naraxie ok

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczęta :)

Cieszę się niezmiernie że wszystko z Waszymi dzidziolami w porządku.

Kas no półmetek za Tobą teraz to z górki będzie już. Zobaczysz jak szybko nam to zleci. Pamiętam wchodziłam na fioletową stronę będąc w 5 tyg ciąży i zazdrościłam tym wszystkim dziewuchom co były już tak ok 20 tygodnia że mają już tylko z górki a tu proszę ani się nie obejrzałam a sama stoję na krawędzi półmetka :) Prawdę mówiąc już nie mogę się doczekać porodu a raczej chwil po. Najbardziej czekam na karmienie, bo dla mnie to taka mistyczna chwila kiedy dzidziuś jest przy cycu :) och rozmarzyłam się a trzeba mi jeszcze poczekać.

Anastazjaaa, dorocia2324 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna to racja też patrzyłam na dziewczyny w 19 tygodniu u mówiłam jak fajnie się mają, bo to już dzidzię czuć systematycznie i taki już Dzidziuś duży ;)

a teraz ..... poleci jak z bicza trzasnął ;)

a ja Wam powiem, że jak nie bałam się do tej pory ani jednego porodu tak teraz mnie zaczyna strach ogarniać.... jakoś tak nie wiem dziwnie.... ehhhh... zobaczymy jak Dzidziuś będzie duży, bo może cc będzie wskazane

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    Ja idę na glukozę w poniedziałek:( Też 75 mam i nie wiem jak to wypiję, bo już 50 w pierwszej ciąży była masakryczne. A w ogóle dziękuję za przypomnienie, bo muszę kupić tą glukozę.

u mnie w labie szykują i dają, żeby na pewno ciężarna dobrą dawkę zrobiła i dobrze wypiła :)

qbxwkvq.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna wrote:
    witajcie dziewczęta :)

Cieszę się niezmiernie że wszystko z Waszymi dzidziolami w porządku.

Kas no półmetek za Tobą teraz to z górki będzie już. Zobaczysz jak szybko nam to zleci. Pamiętam wchodziłam na fioletową stronę będąc w 5 tyg ciąży i zazdrościłam tym wszystkim dziewuchom co były już tak ok 20 tygodnia że mają już tylko z górki a tu proszę ani się nie obejrzałam a sama stoję na krawędzi półmetka :) Prawdę mówiąc już nie mogę się doczekać porodu a raczej chwil po. Najbardziej czekam na karmienie, bo dla mnie to taka mistyczna chwila kiedy dzidziuś jest przy cycu :) och rozmarzyłam się a trzeba mi jeszcze poczekać.
    oj tak zazdroszczę wam ;)
    ale jak będę na półmetku to i tak będę wam zazdrościć (pozytywnie) bo wy już będziecie koło porodu ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasandra wrote:
    dynamiczna to racja też patrzyłam na dziewczyny w 19 tygodniu u mówiłam jak fajnie się mają, bo to już dzidzię czuć systematycznie i taki już Dzidziuś duży ;)

a teraz ..... poleci jak z bicza trzasnął ;)

a ja Wam powiem, że jak nie bałam się do tej pory ani jednego porodu tak teraz mnie zaczyna strach ogarniać.... jakoś tak nie wiem dziwnie.... ehhhh... zobaczymy jak Dzidziuś będzie duży, bo może cc będzie wskazane
    ja mam daleko do porodu ale bałam się go jeszcze podczas starań. W obcym kraju, w obcym języku inne reguły brrr

karola88 wrote:
    Heloo moje drogie
    Kas i dorcia gratuluje suer wizyt ja ide 24 ale tylko po skierowanie i pewnie badanie na samolocie a 29 na usg w sxpitalu. Coraz czesciej mam skurcze ale to przy dluuugim chodzeniu. Dzidzia szaleje wiec jak naraxie ok
    oj to nie przemęczaj się słonko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 12:23

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:

jak to kupić to trzeba samemu kupywać?

dziewczyny a jak to jest z podwyższoną temperaturą w ciąży, utrzymuje się cały czas?
    Mam cały czas pomiędzy 37,0 a 37,1 czy tak już zostanie przez całą ciążę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 12:27

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 wrote:
    Heloo moje drogie

karola to nie wybieraj się nigdzie wysiłkowo to polecenie :) musisz dać sobie odpoczać, sama wiem, bo ja też szalałam wszystko sama sama, ale też właśnie mnie brzuch pobolewał... i jak sobie odpuściłam, zaczęłam wolniej chodzić, na zakupy tylko z moim m, to przestało :) wystarczy odpocząć :)

qbxwkvq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie rozpisalyscie dziewuszki :)
    A ja jak na razie oczywiscie z mdlosciami troche lepiej. Dzis pomaga mi zucie gumy. Podbrzusze znow pobolewa, az na kregoslup, taki jakby bol miesiaczkowy ale juz wzielam 1 nospe.
    No ja ta ciaze przechodze okropnie i powoli mam jej juz dosyc. Kazdego dnia walcze o przetrwanie, masakra. Niech juz sie dzidzia rodzi albo bedzie mi troche lzej bo jak tu sie cieszyc z brzuszka.
    Co do glukozy to nie wspominam jej jakos szczegolnie zle ale jak bedzie teraz to nie wiem.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola koniecznie wiecej odpoczynku i zwolnij tempo :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ