X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • candela Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczucia mam na dziewczynkę. To też moje wielkie marzenie ale boje się o tym głośno mówić żeby się nie rozczarować ;)
    W synkiem też marzyłam o córeczce ale jakoś czułam że będzie chłopiec. Nawet bardzo się nie zdziwiłam na USG.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki :) jak samopoczucie?

My zaczynamy 35 tc, na wadze +4kg, powoli koncze prac wyprawke :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, to teraz dopiero zacznie się Tobie dłużyć ;) Te +4 znając moje możliwości to będę miała niedługo, choć na razie mam do przodu niecałe pół kilo.

candela czyli jutro wreszcie usg? Może w końcu sprawdzisz przeczucia :)

Dzisiaj wyciągnęłam spodnie ciążowe :( Mieszczę się w swoje, ale wieczorami już niestety cisną mimo, że brzucha jako tako nie widać.

• candela Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sprawdziły się przeczucia. Chłopiec ;)

RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candela to dziewczynka będzie za trzecim razem ;) Przynajmniej w końcu wiesz co Ci się tam wierci :)

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candela gratuluję synka :*

Wiecie co... mój mąż się dziś spóźnił na samolot :/ no po prostu zaspał!
    Wrocił w nocy od kolegi i rozładował mu się tel..
    podłączył i czekał aż się włączy by nastawić budzik. i zasnął!
    Emma nas obudziła o 6 a o tej godzinie miał lot :/
    na szybko znaleźlismy inny lot, z innego miasta... masakra z nim

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, to ciekawy poranek mieliście ;)

• candela Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, znam to. My przez mojego jeszcze nie męża spóźniliśmy się na lot na nasz własny ślub :P

RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Dopiero dzis trafilam na Wasz wątek. Jestem mama Helenki, która bedzie miala dwa latka jak urodzi sie jej (jeszcze bezimienna, nazywana przez Hele Bobo) siostrzyczka ☺ troche sie obawiam jak to bedzie z dwójka, poniewaz Hela jest bardzo do mnie przywiazana jednak licze na to, ze jako mądra dziewczynka szybko zaakceptuje to, ze musi podzielic sie mamą ☺

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka hej! To widze ze mamy podobne obawy.. moja córka jest do mnie strasznie przywiązana i w obecnej chwili wyjscie do kuchni czy lazienki bez niej jest niemozliwe :/ a rodze za miesiac... boje sie jak to bedxie :(

Btw- cudowne imie córki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 15:04

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, Twoja córcia w dodatku młodsza od mojej i już jest za tym etapem gdzie trzymałą sie moich spodni non stop ale dalej jest ciezko... ja moja karmiłam bardzo długo i też przez to chyba jest taka mamusiowa... albo po prostu takie dziecko. Ja rodze we wrzesniu wiec jeszcze troche czasu.
    a jak Twoja mała reaguje gdy bierzesz inne dziecko na ręce?

Imię Hela ma po moich babciach :) teraz mamy większy problem z wyborem bo nie mozemy sie na nic zdecydowac...Na razie brana jets pod uwage Gabrysia, Rozalka, Anielka ale co chwile coś nowego nam przychodzi do głowy. Ostatnio rozmawialiśmy o Felicji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 16:23

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co, nie bardzo biore bo nie mam w bliskim otoczeniu maluszkow a jesli spotykam sie z mamami i dziecmi to maluchy sie bawią... widzisz, Twoja dlugo karmiona a moja noszona w chuscie i ogolnie chowana w duchu RB.
    Nie sądze by byla na etapie zazdrosci ale ogolnie jest jeszcze mala i malo rozumie :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też chusta i spanie z nami;) od grudnia zasypia w swoim łóżeczku ale w nocy i tak do nas przychodzi :)
    moja jest zazdrosna... nawet jak do męża sie przytulam to i Ona do nas leci :P jedynie jak wezme córeczke siostry na rece to jest ok.
    a teraz czekacie na dziewczynkę czy chłopca?

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja spi w lozeczku ale co z tego jak w nocy potrafi sie obudzic kilkanascie razy :(

Czekamy na synka

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Moja spi w lozeczku ale co z tego jak w nocy potrafi sie obudzic kilkanascie razy :(

Czekamy na synka

u nas tak do ok 4 jest ok a potem bierzemy ja do nas,żeby nie wstawać właśnie. no i u nas śpi dłużej bo dociąga do 8 a w łóżeczku6.30-7 pobudka :)

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja z nami spi 100 razy gorzej niz sama :/ kazdy szmer i szelest ja budzi... poza tym aby spala z nami trzeba ją uspic na kamien i delikatnie polozyc do lozka, to nie tsk ze sie przytuli i zasnie :/
    Teraz mamy jakis kryzys, są lepsze noce z 2 czy 3 pobudkami... ale to die zaczelo od marca, wczesniej miala 1-2 pobudki a teraz cos sie wyrabia... dzisiaj chodzilam do niej nie wiem, ze 30 razy? Prawie nie spalam... :/

Licze ze kryzys wkrotce minie :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mnie tu nie było :)

Candela gratuluję synka :D

Pianistka współczuję tej sytuacji z samolotem. Oby Emil nie chciał się pojawić jak taty nie będzie.

Magda Cześć ! :) Dwulatek to już taki bardziej rozumny miś :) Będzie dobrze :) Bardzo ładne imie ma córcia, a i dla drugiej widzę same ładne imiona :D

My już po połówkowych. Dzieciaczki pięknie rosną. Mają już po 400g i coś koło 400 (musiałabym spojrzeć w książeczkę) i niespodzianka bo będzie parka :D Chłopak ładnie zaświecił tym co ma, a dziewczynka nóżkami się zasłaniała :) ale udało się, lekarz jeszcze dla pewności 6 razy płeć sprawdzał i na 100% parka :)

Będzie Jan i... No właśnie. Chłopcy mają ładne, stare polskie imiona i ta dziewczynka nam się wybija bo miała być Emma. Podoba mi się nadal, ale czy nie za dziwnie będzie?

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, to współczuje u nas bez problemu zaśnie z nami w łóżku, zresztą w łóżeczku tez i staramy sie zebym zasypiała u siebie, choc czasem jak mąż ma nocke a ja nie mam siły to zasypia ze mna a potem ja przenosze ;)

Maniaaaa, Ty masz termin na wrześień? bo widzę,że mamy ten sam wiek ciąży.
    Ja w tej ciązy najpierw miałam problem z imieniem dla chłopca- bo do 18 tyg. miał byc chlopiec. w końcu wybralismy,ze bedzie Wojtek tak jak w pierwszej ciąży miało być, to na drugi dzien sie okazało,ze dziewczynka i znowu problem z wyborem...
    Jan i Emma tak średnio pasuje do siebie ale ja wiem czy to ma aż takie znaczenie? Ja osobiście wole imiona bardziej popularne w Polsce, ale zwrazam uwage też żeby co druga dziewczynka nie miała tak na imie, bo akurat taka moda.
    Ja kiedyś chciałam mieć Jankę, Janeczkę :)i w sumie dalej bym chciała ale mężowi nie pasuje.
    A jakies inne imiona poza Emma rozwazacie?

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania hej! Gratulacje :*

Co do imion, to my nie mieszkamy w Polsce i dla mnie jest ważne, by imię obowiązywało i tu i tu... Jeśli nazwałabym syna przykładowo Krzysztof to urządziłabym go ostro :/ Jednocześnie wątpię żeby ktoś w Polsce poprawnie wymówił imię np Thorbjørn. Dlatego ja celuję po środku i biorę pod uwagę tylko imiona występujące w 2 krajach :)

Magdalenka, moja Emma właśnie zasypia w ten sposób, że przytulamy się na siedząco w fotelu i jak już jest taka wyciszona i spokojna to odkładam ją do łóżeczka. Zwykle zasypia (jeśli wszystkie inne warunki są spełnione :P ). Żeby spała ze mną to muszę ją uśpić na rękach i potem modlić się by się nie obudziła przy wkładaniu do łóżka. Problem tylko polega na tym, że jej pokoik jest na 1 piętrze domu a moja sypialnia na parterze... Więc w 35 tygodniu ciąży biegam sobie do niej radośnie czasem co 20 min :/ dzisiaj w nocy od 22 zaczęła budzić się co 10-15 minut... o 2 wymiękłam i wzięłam ją do siebie na dół. Oczywiście uśpiłam na kamień nosząc i spała ze mną od 2 do 6. Ale ja prawie nie spałam bo nie mogłam się ruszyć bo bym ją obudziła :/ także wstałam połamana i niewyspana..

właśnie skończyłam prasować osatnią turę pościelowo- kocykową małego i lecę spać :) dobranoc

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda gdybym rodzila naturalnie i dala rade tyle wytrzymac to tak. Na 25 wrzesnia by termin byl, ale ze bedzie ciecie to wczesniej z tym ze jeszcze nie bylam w szpitalu u lekarzy.

My ogolnie myslelismy zeby tym razem nadac dzieciom imiona ktore mozna spotkac w niemczech bo tu wlasnie mieszkamy i miala byc Emma i Melanie, ale ze jest chlopiec i dziewczynka to bedzie Jan bo w Niemczech tez maja i z dzewczynka no wlasnie zrobil sie problem bo mi nie pasuje. Mamy jeszcze syna Antoniego i w niemczech jest jako Anton lub Antony wiec tez w porzadku.

Szukalam dzis imion z polski dla dziewczynki ktore beda brzmiec podobnie tutaj i mam 5 typow wlacznie z Emma.

Emma, Emilia, Gaja, Diana i Laura.

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ