X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • candela Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczucia mam na dziewczynkę. To też moje wielkie marzenie ale boje się o tym głośno mówić żeby się nie rozczarować ;)
    W synkiem też marzyłam o córeczce ale jakoś czułam że będzie chłopiec. Nawet bardzo się nie zdziwiłam na USG.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki :) jak samopoczucie?

My zaczynamy 35 tc, na wadze +4kg, powoli koncze prac wyprawke :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, to teraz dopiero zacznie się Tobie dłużyć ;) Te +4 znając moje możliwości to będę miała niedługo, choć na razie mam do przodu niecałe pół kilo.

candela czyli jutro wreszcie usg? Może w końcu sprawdzisz przeczucia :)

Dzisiaj wyciągnęłam spodnie ciążowe :( Mieszczę się w swoje, ale wieczorami już niestety cisną mimo, że brzucha jako tako nie widać.

• candela Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sprawdziły się przeczucia. Chłopiec ;)

RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candela to dziewczynka będzie za trzecim razem ;) Przynajmniej w końcu wiesz co Ci się tam wierci :)

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candela gratuluję synka :*

Wiecie co... mój mąż się dziś spóźnił na samolot :/ no po prostu zaspał!
    Wrocił w nocy od kolegi i rozładował mu się tel..
    podłączył i czekał aż się włączy by nastawić budzik. i zasnął!
    Emma nas obudziła o 6 a o tej godzinie miał lot :/
    na szybko znaleźlismy inny lot, z innego miasta... masakra z nim

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, to ciekawy poranek mieliście ;)

• candela Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, znam to. My przez mojego jeszcze nie męża spóźniliśmy się na lot na nasz własny ślub :P

RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Dopiero dzis trafilam na Wasz wątek. Jestem mama Helenki, która bedzie miala dwa latka jak urodzi sie jej (jeszcze bezimienna, nazywana przez Hele Bobo) siostrzyczka ☺ troche sie obawiam jak to bedzie z dwójka, poniewaz Hela jest bardzo do mnie przywiazana jednak licze na to, ze jako mądra dziewczynka szybko zaakceptuje to, ze musi podzielic sie mamą ☺

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka hej! To widze ze mamy podobne obawy.. moja córka jest do mnie strasznie przywiązana i w obecnej chwili wyjscie do kuchni czy lazienki bez niej jest niemozliwe :/ a rodze za miesiac... boje sie jak to bedxie :(

Btw- cudowne imie córki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 15:04

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, Twoja córcia w dodatku młodsza od mojej i już jest za tym etapem gdzie trzymałą sie moich spodni non stop ale dalej jest ciezko... ja moja karmiłam bardzo długo i też przez to chyba jest taka mamusiowa... albo po prostu takie dziecko. Ja rodze we wrzesniu wiec jeszcze troche czasu.
    a jak Twoja mała reaguje gdy bierzesz inne dziecko na ręce?

Imię Hela ma po moich babciach :) teraz mamy większy problem z wyborem bo nie mozemy sie na nic zdecydowac...Na razie brana jets pod uwage Gabrysia, Rozalka, Anielka ale co chwile coś nowego nam przychodzi do głowy. Ostatnio rozmawialiśmy o Felicji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 16:23

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co, nie bardzo biore bo nie mam w bliskim otoczeniu maluszkow a jesli spotykam sie z mamami i dziecmi to maluchy sie bawią... widzisz, Twoja dlugo karmiona a moja noszona w chuscie i ogolnie chowana w duchu RB.
    Nie sądze by byla na etapie zazdrosci ale ogolnie jest jeszcze mala i malo rozumie :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też chusta i spanie z nami;) od grudnia zasypia w swoim łóżeczku ale w nocy i tak do nas przychodzi :)
    moja jest zazdrosna... nawet jak do męża sie przytulam to i Ona do nas leci :P jedynie jak wezme córeczke siostry na rece to jest ok.
    a teraz czekacie na dziewczynkę czy chłopca?

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja spi w lozeczku ale co z tego jak w nocy potrafi sie obudzic kilkanascie razy :(

Czekamy na synka

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Moja spi w lozeczku ale co z tego jak w nocy potrafi sie obudzic kilkanascie razy :(

Czekamy na synka

u nas tak do ok 4 jest ok a potem bierzemy ja do nas,żeby nie wstawać właśnie. no i u nas śpi dłużej bo dociąga do 8 a w łóżeczku6.30-7 pobudka :)

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja z nami spi 100 razy gorzej niz sama :/ kazdy szmer i szelest ja budzi... poza tym aby spala z nami trzeba ją uspic na kamien i delikatnie polozyc do lozka, to nie tsk ze sie przytuli i zasnie :/
    Teraz mamy jakis kryzys, są lepsze noce z 2 czy 3 pobudkami... ale to die zaczelo od marca, wczesniej miala 1-2 pobudki a teraz cos sie wyrabia... dzisiaj chodzilam do niej nie wiem, ze 30 razy? Prawie nie spalam... :/

Licze ze kryzys wkrotce minie :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mnie tu nie było :)

Candela gratuluję synka :D

Pianistka współczuję tej sytuacji z samolotem. Oby Emil nie chciał się pojawić jak taty nie będzie.

Magda Cześć ! :) Dwulatek to już taki bardziej rozumny miś :) Będzie dobrze :) Bardzo ładne imie ma córcia, a i dla drugiej widzę same ładne imiona :D

My już po połówkowych. Dzieciaczki pięknie rosną. Mają już po 400g i coś koło 400 (musiałabym spojrzeć w książeczkę) i niespodzianka bo będzie parka :D Chłopak ładnie zaświecił tym co ma, a dziewczynka nóżkami się zasłaniała :) ale udało się, lekarz jeszcze dla pewności 6 razy płeć sprawdzał i na 100% parka :)

Będzie Jan i... No właśnie. Chłopcy mają ładne, stare polskie imiona i ta dziewczynka nam się wybija bo miała być Emma. Podoba mi się nadal, ale czy nie za dziwnie będzie?

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, to współczuje u nas bez problemu zaśnie z nami w łóżku, zresztą w łóżeczku tez i staramy sie zebym zasypiała u siebie, choc czasem jak mąż ma nocke a ja nie mam siły to zasypia ze mna a potem ja przenosze ;)

Maniaaaa, Ty masz termin na wrześień? bo widzę,że mamy ten sam wiek ciąży.
    Ja w tej ciązy najpierw miałam problem z imieniem dla chłopca- bo do 18 tyg. miał byc chlopiec. w końcu wybralismy,ze bedzie Wojtek tak jak w pierwszej ciąży miało być, to na drugi dzien sie okazało,ze dziewczynka i znowu problem z wyborem...
    Jan i Emma tak średnio pasuje do siebie ale ja wiem czy to ma aż takie znaczenie? Ja osobiście wole imiona bardziej popularne w Polsce, ale zwrazam uwage też żeby co druga dziewczynka nie miała tak na imie, bo akurat taka moda.
    Ja kiedyś chciałam mieć Jankę, Janeczkę :)i w sumie dalej bym chciała ale mężowi nie pasuje.
    A jakies inne imiona poza Emma rozwazacie?

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania hej! Gratulacje :*

Co do imion, to my nie mieszkamy w Polsce i dla mnie jest ważne, by imię obowiązywało i tu i tu... Jeśli nazwałabym syna przykładowo Krzysztof to urządziłabym go ostro :/ Jednocześnie wątpię żeby ktoś w Polsce poprawnie wymówił imię np Thorbjørn. Dlatego ja celuję po środku i biorę pod uwagę tylko imiona występujące w 2 krajach :)

Magdalenka, moja Emma właśnie zasypia w ten sposób, że przytulamy się na siedząco w fotelu i jak już jest taka wyciszona i spokojna to odkładam ją do łóżeczka. Zwykle zasypia (jeśli wszystkie inne warunki są spełnione :P ). Żeby spała ze mną to muszę ją uśpić na rękach i potem modlić się by się nie obudziła przy wkładaniu do łóżka. Problem tylko polega na tym, że jej pokoik jest na 1 piętrze domu a moja sypialnia na parterze... Więc w 35 tygodniu ciąży biegam sobie do niej radośnie czasem co 20 min :/ dzisiaj w nocy od 22 zaczęła budzić się co 10-15 minut... o 2 wymiękłam i wzięłam ją do siebie na dół. Oczywiście uśpiłam na kamień nosząc i spała ze mną od 2 do 6. Ale ja prawie nie spałam bo nie mogłam się ruszyć bo bym ją obudziła :/ także wstałam połamana i niewyspana..

właśnie skończyłam prasować osatnią turę pościelowo- kocykową małego i lecę spać :) dobranoc

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda gdybym rodzila naturalnie i dala rade tyle wytrzymac to tak. Na 25 wrzesnia by termin byl, ale ze bedzie ciecie to wczesniej z tym ze jeszcze nie bylam w szpitalu u lekarzy.

My ogolnie myslelismy zeby tym razem nadac dzieciom imiona ktore mozna spotkac w niemczech bo tu wlasnie mieszkamy i miala byc Emma i Melanie, ale ze jest chlopiec i dziewczynka to bedzie Jan bo w Niemczech tez maja i z dzewczynka no wlasnie zrobil sie problem bo mi nie pasuje. Mamy jeszcze syna Antoniego i w niemczech jest jako Anton lub Antony wiec tez w porzadku.

Szukalam dzis imion z polski dla dziewczynki ktore beda brzmiec podobnie tutaj i mam 5 typow wlacznie z Emma.

Emma, Emilia, Gaja, Diana i Laura.

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ