X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania ja od 1,5 roku nie przespałam nocy... marzę... ;)

Co do ciazy to niestety zgodze sie... nie bedzie juz tak jak za pierwszym razem ;(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka mogę Ci trochę moich przespanych nocek oddać i wierzę, że w końcu się wyśpisz. :)

Ehh.. Tyle się pocieszam, że już nie planuję kolejnej :) chciałam mieć trójkę i mieć będę, więcej do szczęścia mi nie potrzeba :) No może poza chwilą spokoju, kupą kasy i wymarzonym domem :D

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaaa dałam około 80 zł na eBay. Kupowałam dla szwagierki, bo jej zależało, nie dla siebie. Ona jeszcze musi odczekać po poronieniu miesiąc do kolejnych starań więc test na razie jej się nie przyda. Mi nie zależy, bo ja sobie mogę spokojnie do USG czekać, ale mąż mi truje, żebym zrobiła.
    Ja też kończę na trójce. Zawsze chciałam trójkę, mąż powiedział, że dwójka i koniec, ale wyszło na moje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 10:17

• Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia bo mężczyźni nie wiedzą, że niektórych kobiecych decyzji się nie kwestionuje bo i tak wychodzi na nasze :P
    Ja też nie mam parcia na płeć, ale jednak nie chciałabym niespodzianki przy porodzie. Wolałabym wiedzieć wcześniej i to w sumie tyle :) Moja intuicja dalej mówi, że dziewuchy. Zobaczymy jak bardzo się pomylę :)

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie

Dostałam skierowanie na obciążenie glukozą bo wg połoznej synek jest spory... bardzo spory...

Wg niej będzie większy od Emmy :x a z nią ledwo ledwo się udało SN, utknęła mi w kanale rodnym, 2 h nie mogła zejść mimo skurczy partych (które musiałam ignorować i nie przeć).. więc musimy mocno kontrolować, ale wg niej będzie większy...

także na kolejnej wizycie za 3,5 tyg dokładnie go wymaca i jeśli nadal będzie ponad normę to do szpitala na dodatkowe USG i wtedy będziemy się zastanawiać

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka większy od Emmy? O.O Ale, że jak? Przecież Emma spora była.. Wow Emil poszalał.. Oby jednak usg pokazało co innego. Trzymam kciuki za obciążenie glukozą. Mnie pewnie też niedługo czeka :/ Blleee
    W ciąży z Antkiem zwymiotowałam po godzinie a miałam czekać dwie XD Ciekawe jak w Niemczech ją wykonują

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma miała 4,15 kg a Emil wg położnej może dobić do 4,3-4,5 kg :o
    u nas nie robią zwykle obciążenia glukozą ale chce sprawdzić czemu te dzieci takie duze...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka może taka Twoja natura. Moje miały po 3 kg jak się urodziły, to małe teraz wg lekarza też za duże się nie zapowiada. Koleżanka urodziła 5 kg syna więc Tobie jeszcze trochę brakuje ;)

Maniaaaa a kiedy następne usg? Może się już dowiesz :)

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia no natura natura, u mnie w rodzinie same duze dzieci. Klopot w tym ze z Emmą ledwo sie udalo bo utknęla w kanale rodnym na 2 godziny i mimo rozwarcia i parcia nie mogła zejsc... polozna uwaza ze moja miednica wiekszego dziecka nie przepusci..

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka to cesarka albo przyspieszony poród?

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli nie zwolni to tak, będą wywolywac...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia Z. Ja też chcę trójkę a mąż od początku ciąży przemyca. " Nie martw się to ostatnia ciąża" albo "na szczęście to już ostatni raz" itp ;) a ja i tak go będę męczyć za jakieś 4 łata :P
    Pianistka współczuję. A jak ona oszacowała wielkość dziecka skoro USG nie robią ? W ofercie ile miałaś w sumie USG tam u sibie.?
    Ja byłam ostatnio na wizycie i mi nie zrobiła. Podlamalam się bo ostatnie USG miałam w 10 tyg :(

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tego testu glukozy to mi smakowało ;)

RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candela ogólnie jest 1 panstwowo ale chodzilam prywatnie...
    A wage oszacowala dotykajac brzucha. Ale wbrew pozorom tak sie da i tak sie da napraqde dokladnie jesli polozna jest doswiafczona

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candela uag powinni robić zawsze, żeby mamuśki chociaż chwilę mogły popatrzyć na pasożyta ;)

Pianistka muszę matki zapytać, czy tak się da ocenić wielkość, bo mnie zaciekawiłaś. Jest położną ;)

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia kiedys USG nie bylo i polozne wlasnie tak szacowaly wage dziecka. Teraz juz sie od trgo odchodzi bo mamy usg ale polozna ktora to robi naprawde ma wyczucie w rekach :) dziwne to

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie.
    Wszystko jak najbardziej ok, tętno 170, żadnych problemów - cieszę się bardzo :D

4b9ae097bab37f3d.jpg

• patulla Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaZ wrote:
    Maniaaaa to trzymamy kciuki :) To chyba zostanę na melisce w razie potrzeb. Piłam z pół roku mieszankę ziół na stres, ale musiałam odstawić i przerzuciłam się na Rooibos. Też podobno ma właściwości relaksujące.

Mojej minęło, jednodniówka tylko jakaś była. Chyba faktycznie kiełbasa jej zaszkodziła.

Pianistka może jest wrażliwa na pełnię? Ja zawsze mam nocki zerwane chwilę przed. Jak byłam mała nawet łaziłam w nocy, to może dlatego dzisiaj kombinowała?

patulla to nie karmiłaś piersią, że tak się dało ustrzelić? Dla mnie to zawsze szok, jak komuś udaje się tak od razu ;)

I tak Was podziwiam dziewczyny, że macie takie maluchy i kolejne w drodze, że macie na to siłę (choć domyślam się, że ona jest tylko w teorii ;)). Ja zawsze chciałam mieć różnicę między dziećmi koło 3 lat, jak już jedno w miarę odchowane. Mniejsza różnica już mnie przerażała...

Dopiero zajrzałam do Was i musiałam odpowiedzieć, bo uwielbiam historię moich dzieci :) Całą trójka za pierwszym razem :D
    A co do Twojego pytania to karmiłam tylko piersią, bez żadnego dokarmiania (trochę smoczek i nocne przerwy dłuższe). Trzy miesiące po porodzie dostałam pierwszą @ i ostatnią :D Karmiłam nadal do 17 tc i 7 mż starszego synka - sam się odstawił :/

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ale.fajny robaczek :)
    Jedziemy do Polski na majówkę i umówiłam się tam na USG 4 maja. W końcu się czegoś dowiem :)

RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wszystkiego najlepszego dla Konrada, bo Ci się postarzał ;)

candela to już powinnaś wiedzieć co tam nosisz :) Jakie przeczucia?

patulla lubi tę wiadomość

‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ