Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w h&m po pobraniu kodu z katalogu jest 20% zniżki, w reservd też.
    W croppie 40%. Mężowi kupiłam 2 pary fajnych dresów, t-shirty.

Eve lubi tę wiadomość

• Eve Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wwłaśnie dzięi, muszę ten kod pobrać:)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W h&m kupiłam właśnie małemu tą czapę z uszkami na zimę, kombinezon 62/68, dwa sweterki.
    No i całą stertę dla mojej małej przedszkolanki. No i co mnie powaliło na kolana to ta sukienka http://www.hm.com/pl/product/42583?article=42583-A

Eve lubi tę wiadomość

• Eve Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna sukienka:)
    I ta czapka taka fajna jak na fotkach??
    Zaraz zbieram sie i lecę po 10, zeby jeszcze nie było tłumu dzieciaków i młodzieży po rozpoczęciu roku szkolnego:)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie szukam jej na stronie i mam inną, taką polarową z wiązaniem. Bo nie chciałam bez.

• Eve Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To też musi być super:)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko co małe to super. W ogóle jakoś tak dziwnie, bo człowiek nie wie czy to się jeszcze kiedyś powtórzy. W sensie czy będzie jeszcze kiedyś okazja porozczulać się nad takimi maleńkimi rzeczami, czy będzie kiedyś kolejne dziecko.

• aga.just Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - jako doświadczone doradźcie.

Dziś usłyszałam, że jak dziecko jest śmiałe, odważne, chętne do przedszkola to jego więź z matką/ojcem jest kiepska.
    Nie uważam tak, ale może jestem nieobiektywna, bo własnie moje dziecko to TEJ grupy się zalicza (śmiałe, odważne itp.)
    Od zawsze jestem przeciwniczką klapsów, bliskie mi jest rodzicielstwo bliskości. Połykam miliony książek o wychowaniu, rady psychologów, żeby zbudować mocną więź, żeby jakoś to ogarnąć mądrze.
    To czy dziecko jest śmiałe/nieśmiałe uważam, że to kwestia temperamentu/charakteru.
    Włożyłam wiele pracy w to, żeby mała nie bała się przedszkola i tego pierwszego dnia. Codziennie tłumaczyłam jak będzie to wyglądało, miała wszystko wytłumaczone i wg mnie dlatego się nie bała, a nie dlatego, że moja więź z nią jest kiepska.

Co uważacie?

Ps. nie kopcie już leżącego

• Eve Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Szymon jest dokladnie taki sam jak Twoja córka, a do przedszkola przygotowywałam go w ubiegłym roku i też rozstaliśmy sie bez problemu, dziś po wakacjach też ladnie wrócił i jest już bardz zadowolony:) A więź ze mną ma bardzo mocną. Także myślę, że temperament nie świadczy o więzach rodzinnych.

Kupiłam tą czapeczkę z uszkami, dla młodego jeszcze pajacyk taki puchaty, a dla Szymona 2 pary spodnie, 2 pary dresów i 2 bluzy:) Dodatkowo dres adidasa w go sporcie:) Zakupy udane. Lubię tak się czasami sama przejść na spokojnie:)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam, że usłyszałam to od matek, których dzieci są nieśmiałe i tą nieśmiałość/niechęć do przedszkola tak własnie tłumaczyły.
    Ech...

Eve cieszę się, że zakupy udane!

• Eve Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, no wszystko trzeba soie jakoś tłumaczyć. A ja uważam, że temperament to jedno a więzi drugie.
    A jak Mała po pierwszym dniu?

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano właśnie - też tak myślę - temperament to jedno, a więzi drugie.

A mała ok. Póki co oczywiście, bo tego co będzie jutro, pojutrze i później nie wiem i trochę się boję. Bo jak zaczną się płacze to wymięknę :(

Dziś byłam na wizycie - 820 g i szyjka 4.75 :)

Eve, Kasandra lubią tę wiadomość

• Eve Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wszystko elagancko z ciążą:) Super:)
    Kryzys pewnie przyjdzie, ale wtedy trzeba się szybko porzegnać,a panie uspokoją. Dziecko się nie nakręci.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALe jak to takie płaczące zostawić :(

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka Kochane :)

aga to głupota jakaś jakby to powiedziała moja Córcia ;)

ja dzisiaj zaprowadziłam moją Mała do zerówki i super było :) wogóle się nie bała ani nie płakała :)

zaprowadziłam też Synka i on też nie był nieśmiały ani nie płakał :) a.przy mnie jedna z dziewczynek tak płakała, że na moich oczach zmywmiotowała :(

ja jestem dumna z tego, że udało nam się tak mocno zakorzenić poczucie bezpieczeństwa naszym Dzieciakom, że one się wogóle nie boją pójść do przedszkola, bo wiedzą, że zawsze wracamy :)

nieśmiałość Dzieci to kwestia charakteru moim zdaniem, więc aga to kompletne bzdury, że masz kiepską więź, wręcz przeciwnie uważam :) uważam, że masz bardzo zdrową więź z Maleńką :)

także nic się nie martw :) ja kryzysów nie miałam wogóle z Córcią, a od 2 lat Maleńką prowadzałam na zajęcia do DK, z Synkiem nie wiem zobaczymy :) myślę, że kryzysy nie zawsze nadchodzą zależy pewnie od samego Dziecka i od Pań :)

Eve, aga.just lubią tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No lepiej lekko płaczące zostawić moim zdaniem niż takie zanoszące się w pełnej rozpaczy. One wchodzą do grupy i zapominają. A z każdym dniem coraz mocniej utwierdzają się, że wrócimy po nich. U nas wiedział dokładnie która godzina ma być na zegarku jak po niego przyjdę, ja, tata czy babcia:)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kas za te słowa <3 Podbudowały mnie <3
    Właśnie też mi się wydawało (do momentu usłyszenia tych słów/komentarzy), że to właśnie fajna więź i poczucie bezpieczeństwa sprawia, że dziecko nie boi się przedszkola i zmian, bo naprawdę b. dużo jej tłumaczyłam.
    Choć nie uważam znowu, że dziecko, które płacze ma słabą więź. Ot jest bardziej nieśmiałe, po prostu.

Kas jak tam Twoje zakupy? Bo my z Eve szalejemy :D

• Eve Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko może być tez mniej przygotowane, czy mniej dojrzale do rozstania i to wszystko przychodzi u każdego indywidualnie. Mój dzisiaj szybko się rozebrał, zmienił buciki dał buziaka i pobiegł na górę, aż miło go tak zaprowadzać.
    Chyba mam już wszystko dla Olka z takich rzeczy ubraniowo - tekstylnych.
    Muszę dokupić jeszcze typowe higieniczne rzeczy dla niego i dla siebie i koszule do karmienia ze 2, bo mam 2 piżamy, to średnio w szpitalu po porodzie.
    Wyszłam z prania noworodkowego i zaczęłam wielkie pranie starszaka, bo okazało się, że większośc spodni za krótka, rękawy 3/4 itp:) a pogoda nie sprzyja suszeniu, ale jutro ma być już lepiej.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez jestem tego zdania ze to super wiez. Marysia tez chetnie chodzi buziaka mi daje przed drzwiami i zmyka do grupy. jest to super uczucie, na pewno lepsze niz stanie wtulanie sie w siebie i mowienie ze juz nie placz, ni lamentuj przeciez ja przyjde ;/ to jest wlasnie smutne i i tu trzeba by bylo sie zastanowic nad wiezia miedzy dzieckiem a rodzicami

aga.just lubi tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie uważam że brak płaczu to brak więzi pamiętam jak moich chłopcy chodzili do przedszkola to kryzys pojawiał się ok 2 tygodni po rozpoczęciu roku więc jak to wytłumaczyć??
    Potem w kolejnych latach było coraz lepiej.
    Ciekawa jestem jak mój pierwszoklasista poradził sobie dzisiaj na lekcjach miał ich aż 5 :) Dzielnie pomaszerował do klasy dumy jak paw. A ja z niego jeszcze bardziej dumna :)
    A mój drugi syn czwartoklasista też miał trochę stres bo inna pani bo więcej przedmiotów i dziś ma jeszcze trochę luzu bo tylko 4 lekcje ale za to jutro 6 a w czwartek 7 no to się zacznie maraton lekcyjny :)
    Oj jak ten czas leci mam nadzieję że jak Wojtuś się urodzi to jakoś cofnę trochę choć na chwilę ten czas :)
    Za 4 dni 3 trymestr a za 96 dni poród ( już nie mogę się doczekać )

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ