X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już mam poprane, 3/4 wyprasowane czeka w szafie :)
    Muszę dokupić body na krótki rękaw na każdy rozmiar, bo tego stanowczo mi brakuje :)

• Eve Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wyprałam resztę:) Więc połowa już wyprasowana, a druga połowa dzisiaj wyschła. Jeszcze do prania zostały ręczniki, pielouchy tetrowe, flanelowe i tym podobne rzeczey:)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve a jak u ciebie ? jak się czujesz ? wszystko ok ?

u mnie dzisiaj zimno jak na jesień już :( 10 stopni na polu :( słoneczko wyszło na chwilę chociaż tyle :)

qbxwkvq.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas dziękuję, czuję się wyśmienicie, ale jutro idę na usg sprawdzić tą moją szyjkę i mam nadzieję, że mimo, że skrócona to będzie zamknięta wewnatrz i na zawnątrz.
    U nas podobna pogoda i prawie cały dzień pada deszcz. Ale jutro ma być już słonecznie.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Eve Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hURRA!! Szyjka zamknięta i wydłużyła się do 32 mm:) Jestem przeszczęśliwa:) Olek waży już 1410 g.

Kasandra, dorocia2324 lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowne wiadomości :) cieszę się stasznie i gratuluję :)

ja zobaczę za 2 tygodnie ile waży mój Maluszek i już nie mogę się doczekać :)

Eve, dorocia2324 lubią tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve super :)
    Ale tak sobie dumam czy szyjka może się wydłużyć? Może była źle zmierzona?

Eve lubi tę wiadomość

• Eve Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno może, wystarczy, że dziecko mniej na nią napiera. Ja czułam głowkę wkładając sobie luteinę, a teraz jej nie czuję, więc coś w tym jest. Mierzona była tak samo, na tym samym sprzęcie i przez takiego samego lekarza.
    A nawet jak nie może to i tak się cieszę, że był fałszywy alarm:)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz, to nie wiedziałam. Tak czy siak jest super!

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve to super wieści :-) ja ostatnio cierpię na bezsenność i już nie wiem co mam na to poradzić wypijam już ciepłe mleko w nadziei że pomoże ale nic z tego:-( za to rano budzę się nie wyspana z bólem głowy i zmierzał tak że sama ze sobą wytrzymać nie mogę oj mam nadzieje że to minie niebawem.

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i oczywiście tak jak myślałam jestem zmęczona, niewyspana, z bolącą głową i marudna:-( oby ten dzień nie trwał długo :-S

relge6yd7jws6b5o.png

• aga.just Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna ja teraz też gorzej śpię. Budzę się w nocy do łazienki i potem nie mogę zasnąć. A z córką to spałam po 12 h i było mi mało :(
    Współczuje i łączę się w bólu.

• Eve Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak miałam z tą bezsennością z Szymonem, teraz kładę się do łóżka otulam kołdrą i zasypiam jak niemowlak. Śpie jak kamień, wstaje 1-2 razy na siku w nocy.

Kas, Aga - a Wasze dzieci idą od września do przedszkola?

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nom idą :( i matka już przeżywa jak głupia :(

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idą idą :( rozumiem stres chociaż ja Maleńką już 2 lata prowadzałam do domu kultury na 5 godzin na zajęcia, więc o Nią się już tak nie martwię :) da radę z zerówką :)

Synek no cóż :( on jest wogóle specyficzny, ale to długo by pisać, w skrócie lubi się zanosić podczas płakania, a jak miał 21 dni to przestał oddychać u okulistu, na szczęście lekarka szybko Go zreanimowała i nie miał niedotlenienia, ale przez ten wypadek bardzo się boję jego zanoszenia :( zobaczymy mam 7 minut w razie czego do niego :) ale z sikaniem jeszcze raz lepiej raz gorzej chociaż raczej lepiej :) ale boję się o Niego bardzo :(

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do bezzsenności to ja też zaczęłam gorzej sypiać teraz :( znów nie mogę się ułożyć, a najlepiej zasypia mi się na prawym boku, a teraz nie mogę :( staram się na lewym ile tylko mogę, ale i tak czasem muszę na prawy i już :(

Córcia od miesiąca przychodzi do nas spać nie wiem dlaczego :( tak po prostu, a już całe noce spała sama w pokoju od pół roku... a nie mamy dużego łoża :( ona się rozpycha i jest masakra.... podobno to przejdzie samo, ale ja jestem nieprzytomna jak wstaje :( a jeszcze czasem młody na ranem przejdzie i wtedy już wogóle jest masakra :(

qbxwkvq.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem jak sama martwiłam się rok temu, ale i teraz martwię się jak to będzie po wakacjach. Ale Dziewczyny odpoczniemy, będziemy miały te pare godzin, żeby zadbać o nasze Maluszki w brzuszkach a i dzieci spędzą czas miło, itp.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już pierwsze dni w przedszkolu przechodziłam dosyć dawno teraz czeka mnie pierwsza i czwarta klasa. Pierwszoklasista pełen energii chętny do nauki (wreszcie będzie taki jak brat) ale za to czwartoklasista wie już z czym to się je i tak entuzjastyczne nastawiony nie jest ale nie mogę narzekać bo reszta ambicji w nim jest zatem jak podmucham to może uda mi się ją rozpalić na nowo. Na razie motywuje go do czytania Akademia Pana Kleksa. I nawet mi się udaje trzy rozdziały za nami choć czytanie to pięta Achillesowa ;-)
    Dzisiaj się wyspałam ale nie zapraszam bo to pierwsza noc od długiego czasu
    . Pogoda nie rozpieszcza ciągle pochmurno i co chwila coś pada.
    Mój starszy syn pojechał dzisiaj ściągnąć szwy,bo tydzień temu miał operowaną przepuklinę. Fajnie że udało się to zrobić w czasie wakacji.zabieg był tydzień temu a on już sprawnie chodzi w szkole nie będzie miał problemu.
    Zabieram się do sprzątania bo dzisiaj przyjedzie pani z banku komórek macierzystych i podpisujemy umowę.przeanalizowaliśmy to i koszta choć początkowo wydają się olbrzymie po dokładnym zapoznaniu się wcale takie nie są (choć nie twierdzę że to groszowa sprawa)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 09:08

relge6yd7jws6b5o.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wczoraj padało i dzisiaj też leje masakra :( ostatni tydzień, żeby gdzieś pojechać z Dzieciakami, a tutaj nic tego :(

qbxwkvq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. U nas w sumie nic szczegolnego sie nie dzieje. Dopoki ja jestem w domu to synka nie puszczam do przedszkola. Zastanawialam sie tylko nad jakimis zajeciami dla niego ale nie wiem gdzie mozna 3 latka zapisac no i u nas jest problem bo mieszkamy mozna powiedziec na wsi, na razie jest tylko jedno auto a moj nim jezdzi i pracuje od rana do wieczora. No i synka nauczylam kosi kosi lapki i tak pieknie odroznia podstawowe kolory, jestem z niego dumna :)

Dzidziusia juz coraz mocniej czuje ale jeszcze nieregularnie czyli jak mu sie podoba to daje o sobie znac. Ja sie czuje o niebo lepiej, mam tyle energii na codzien tylko wieczory sa jeszcze gorsze.

Tez ide zaraz sprzatac :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ