Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już mam poprane, 3/4 wyprasowane czeka w szafie :)
    Muszę dokupić body na krótki rękaw na każdy rozmiar, bo tego stanowczo mi brakuje :)

• Eve Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wyprałam resztę:) Więc połowa już wyprasowana, a druga połowa dzisiaj wyschła. Jeszcze do prania zostały ręczniki, pielouchy tetrowe, flanelowe i tym podobne rzeczey:)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve a jak u ciebie ? jak się czujesz ? wszystko ok ?

u mnie dzisiaj zimno jak na jesień już :( 10 stopni na polu :( słoneczko wyszło na chwilę chociaż tyle :)

qbxwkvq.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas dziękuję, czuję się wyśmienicie, ale jutro idę na usg sprawdzić tą moją szyjkę i mam nadzieję, że mimo, że skrócona to będzie zamknięta wewnatrz i na zawnątrz.
    U nas podobna pogoda i prawie cały dzień pada deszcz. Ale jutro ma być już słonecznie.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Eve Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hURRA!! Szyjka zamknięta i wydłużyła się do 32 mm:) Jestem przeszczęśliwa:) Olek waży już 1410 g.

Kasandra, dorocia2324 lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowne wiadomości :) cieszę się stasznie i gratuluję :)

ja zobaczę za 2 tygodnie ile waży mój Maluszek i już nie mogę się doczekać :)

Eve, dorocia2324 lubią tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve super :)
    Ale tak sobie dumam czy szyjka może się wydłużyć? Może była źle zmierzona?

Eve lubi tę wiadomość

• Eve Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno może, wystarczy, że dziecko mniej na nią napiera. Ja czułam głowkę wkładając sobie luteinę, a teraz jej nie czuję, więc coś w tym jest. Mierzona była tak samo, na tym samym sprzęcie i przez takiego samego lekarza.
    A nawet jak nie może to i tak się cieszę, że był fałszywy alarm:)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz, to nie wiedziałam. Tak czy siak jest super!

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve to super wieści :-) ja ostatnio cierpię na bezsenność i już nie wiem co mam na to poradzić wypijam już ciepłe mleko w nadziei że pomoże ale nic z tego:-( za to rano budzę się nie wyspana z bólem głowy i zmierzał tak że sama ze sobą wytrzymać nie mogę oj mam nadzieje że to minie niebawem.

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i oczywiście tak jak myślałam jestem zmęczona, niewyspana, z bolącą głową i marudna:-( oby ten dzień nie trwał długo :-S

relge6yd7jws6b5o.png

• aga.just Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna ja teraz też gorzej śpię. Budzę się w nocy do łazienki i potem nie mogę zasnąć. A z córką to spałam po 12 h i było mi mało :(
    Współczuje i łączę się w bólu.

• Eve Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak miałam z tą bezsennością z Szymonem, teraz kładę się do łóżka otulam kołdrą i zasypiam jak niemowlak. Śpie jak kamień, wstaje 1-2 razy na siku w nocy.

Kas, Aga - a Wasze dzieci idą od września do przedszkola?

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nom idą :( i matka już przeżywa jak głupia :(

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idą idą :( rozumiem stres chociaż ja Maleńką już 2 lata prowadzałam do domu kultury na 5 godzin na zajęcia, więc o Nią się już tak nie martwię :) da radę z zerówką :)

Synek no cóż :( on jest wogóle specyficzny, ale to długo by pisać, w skrócie lubi się zanosić podczas płakania, a jak miał 21 dni to przestał oddychać u okulistu, na szczęście lekarka szybko Go zreanimowała i nie miał niedotlenienia, ale przez ten wypadek bardzo się boję jego zanoszenia :( zobaczymy mam 7 minut w razie czego do niego :) ale z sikaniem jeszcze raz lepiej raz gorzej chociaż raczej lepiej :) ale boję się o Niego bardzo :(

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do bezzsenności to ja też zaczęłam gorzej sypiać teraz :( znów nie mogę się ułożyć, a najlepiej zasypia mi się na prawym boku, a teraz nie mogę :( staram się na lewym ile tylko mogę, ale i tak czasem muszę na prawy i już :(

Córcia od miesiąca przychodzi do nas spać nie wiem dlaczego :( tak po prostu, a już całe noce spała sama w pokoju od pół roku... a nie mamy dużego łoża :( ona się rozpycha i jest masakra.... podobno to przejdzie samo, ale ja jestem nieprzytomna jak wstaje :( a jeszcze czasem młody na ranem przejdzie i wtedy już wogóle jest masakra :(

qbxwkvq.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem jak sama martwiłam się rok temu, ale i teraz martwię się jak to będzie po wakacjach. Ale Dziewczyny odpoczniemy, będziemy miały te pare godzin, żeby zadbać o nasze Maluszki w brzuszkach a i dzieci spędzą czas miło, itp.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już pierwsze dni w przedszkolu przechodziłam dosyć dawno teraz czeka mnie pierwsza i czwarta klasa. Pierwszoklasista pełen energii chętny do nauki (wreszcie będzie taki jak brat) ale za to czwartoklasista wie już z czym to się je i tak entuzjastyczne nastawiony nie jest ale nie mogę narzekać bo reszta ambicji w nim jest zatem jak podmucham to może uda mi się ją rozpalić na nowo. Na razie motywuje go do czytania Akademia Pana Kleksa. I nawet mi się udaje trzy rozdziały za nami choć czytanie to pięta Achillesowa ;-)
    Dzisiaj się wyspałam ale nie zapraszam bo to pierwsza noc od długiego czasu
    . Pogoda nie rozpieszcza ciągle pochmurno i co chwila coś pada.
    Mój starszy syn pojechał dzisiaj ściągnąć szwy,bo tydzień temu miał operowaną przepuklinę. Fajnie że udało się to zrobić w czasie wakacji.zabieg był tydzień temu a on już sprawnie chodzi w szkole nie będzie miał problemu.
    Zabieram się do sprzątania bo dzisiaj przyjedzie pani z banku komórek macierzystych i podpisujemy umowę.przeanalizowaliśmy to i koszta choć początkowo wydają się olbrzymie po dokładnym zapoznaniu się wcale takie nie są (choć nie twierdzę że to groszowa sprawa)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 09:08

relge6yd7jws6b5o.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wczoraj padało i dzisiaj też leje masakra :( ostatni tydzień, żeby gdzieś pojechać z Dzieciakami, a tutaj nic tego :(

qbxwkvq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. U nas w sumie nic szczegolnego sie nie dzieje. Dopoki ja jestem w domu to synka nie puszczam do przedszkola. Zastanawialam sie tylko nad jakimis zajeciami dla niego ale nie wiem gdzie mozna 3 latka zapisac no i u nas jest problem bo mieszkamy mozna powiedziec na wsi, na razie jest tylko jedno auto a moj nim jezdzi i pracuje od rana do wieczora. No i synka nauczylam kosi kosi lapki i tak pieknie odroznia podstawowe kolory, jestem z niego dumna :)

Dzidziusia juz coraz mocniej czuje ale jeszcze nieregularnie czyli jak mu sie podoba to daje o sobie znac. Ja sie czuje o niebo lepiej, mam tyle energii na codzien tylko wieczory sa jeszcze gorsze.

Tez ide zaraz sprzatac :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ