Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka :)

nie miałam ostatnio czasu zajrzeć, bo m ma wolne i jeździmy z Dzieciakami ile się da :) bo kupiśmy samochód juuuupi :)

eve odpoczywaj niech Olek się nie wygłupia :) u Mamusi ma najlepiej :)

ana plamienia ustały ? mam nadzieję, że tak :)

swędzenia i pieczenia ja bym leciała do lekarza, bo moj od pytania o to zaczyna każdą wizytę :)

ja 13 miałam wizytę byliśmy cała Rodzinką :) uśmialiśmy się do łez :) masakra lekarz też płakał ;) zarąbisty gin, a oprócz tego dobry lekarz specjalista :) Dzidzia dalej większa niż czas wskazuje :) także jak na nsastępnej wizycie dalej tak będzie to się szykuje Dzidziuś po Mężu ;) 4200 i 62cm to wymiary mojego m przy porodzie :) zobaczymy, ale powiem Wam, że zaczynam się bać porodu po raz pierwszy.... ehhhh ale wszyscy mówia, że trzecie samo się rodzi, więc tego sie trzymam ;)

dorocia2324 lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota tylko serio nie mam miejsca i jestem w kropce. Ale muszę, muszę, muszę coś wygrzebać i już!

Kas a co u Was tak wesoło na wizycie było? Opowiadaj co i jak. I jaki duży teraz jest maluch?

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze nie wyciągam ubranek muszę rozłożyć łóżeczko i wtedy, bo i tak na początku wszystko w łóżeczku trzymamy :)

właśnie nie wiem jaki Maluszek duży, bo z teho wszystkiego zapomniałam zapytać także muszę czekać do następnej wizyty masakra.... wiem tylko, że jest większy niż czas pokazuje, bo tyle się zapytać udało ;) m żartował z Dzieciakami, że jak Pan doktor by się uczył to by miał kolorowy telewizor, a nie czarno-biały (wiadomo USG) ;) gin popłakany ;) gin pokazuje, że tutaj jest oko, a tutaj ucho, a mój m mówi, że myślał na odwrót, a gin mówi: Pan to chyba nigdy nic nie widział nie ? bo mój m w poprzednich ciążach był na każdej wizycie :) i ogólnie sytuacyjne śmiechawki ;) później gin już się śmiał z tego jak Dzieciaki się słodko śmieją ;) ja brzuchem tak trzęsłam, że nie wiem jakim cudem udało się mu coś zmierzyć ;) Dzidzia wogóle miała stopę w buzi więc długość całkowita nie do zmierzenia dokładnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 12:18

qbxwkvq.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane z ciężkim sercem opuszczam fioletową stronę.
    dzisiejsze badanie nie dało mi powodów do radości

u mnie ciąża 9/10 tydzień zarodek 6/7 tydzień - serduszka brak - jutro idę na ginekologię mają podać mi tabletkę poronną :(

mocno trzymam za was kciuki

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ana tak bardzo mi przykro, tak mocno Cie tule... Musisz sie mocno trzymac i walczyc dalej, niebawem na pewno sie uda. Nie opuszczam Cie i nadal bede Cie wspierac i kibicowac.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana tak mi przykro :( brak mi słów.... trzymaj się Kochana... przykro mi.....

qbxwkvq.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro!! Wracaj do nas szybko!!

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [*][*] Ana wiem co przechodzisz trzymaj się mimo wszystko w końcu wyjdzie słońce...tulę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 21:22

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• aga.just Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [*] Ana <3

• karola88 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie znad morza :) doczytam po powrocie ale z tego co narazie zobaczylam to lezki leca. Ana jestem z toba, z wami . Kochana trzymajcie sie cieplutko

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po glukozie nie było tak źle jak myślałam pozwolili mi wcisnąć cytrynkę i jakoś to przełknęłam i udało mi się przetrwać te dwie godziny :-) dziś dostałam kolejną paczkę z małymi ciuszkami już chyba oszalałam na punkcie tych małych cudeniek :-)

relge6yd7jws6b5o.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kobietki. No ja juz czekam kiedy kupimy ta komode i biore sie za pranie tych slicznych malenkich ciuszkow :D Nie moge sie cholernie doczekac :) Nie drogie i porzadne komody znalezlismy w ikea. Dzis bylam u gina. Badania w porzadku, teraz mam wizyte 9 wrzesnia. No i nie moge namowic mojego, zeby mi w koncu wozek wyciagnal.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wszystko w workach próżniowych :) ale powiem Wam, że czas leci 10 września na następnej wizycie już będę w 3 trymestrze ;) my musimy przynieść łóżeczko i wtedy będzie miejsce na ciuszki, bo ja zawsze i tak na zewnątrz miałam jakiś czas, ale w garderobie muszę znaleźć miejsce :) oj ciężko tak dzieciaki mają ciuchów ;) ale już nie mogę się doczekać oglądania tych cudeniek :) a oprócz tego kupię komplecik jak zawsze maluszkowi na pamiątkę :) coś co będę dla nich trzymać :)

qbxwkvq.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wymyłam komode po Szymku i już tam poukładam to co wyprane (jak wyprasuje), teraz czekam na pogodę, żeby wyprać grubsze rzeczy, bo fajnie jak wyschna na słoneczku:)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie niestety nie zapowiada się na sloneczko narazie :( pada i pada i 14 stopni :( brrrr nadchodzi jesień :(

qbxwkvq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie u mnie tez pogoda do du.. Dzis od rana pada i zimno :( Ciekawe kiedy sie poprawi i troche sloneczka blysnie.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie we wrześniu jak to zwykle bywa dla dzieciaków co idą do szkoły ;) ja sama pamiętam, że zazwyczaj wtedy nagle się ciepło robiło ;)

qbxwkvq.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wrzesień często jest piękny, a u nas dzisiaj pogoda w kratkę, chłodno, ale i słońce przebłyskuje między deszczami.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam co tu tak cicho ??
    u nas słoneczko było wczoraj dziś pochmurno ale nie pada:) Dostałam dzisiaj od sąsiadki całą górę ciuchów w tak kapitalnym stanie że aż jestem zaskoczona :) Bardzo się cieszę bo okazuję się że nie muszę nic kupić :)

A tak z gorszych wiadomości chwyciło mnie przeziębienie. Już w środę jak byłam na wizycie to lekarz do mnie mów czy nie czuję się przeziębiona bo z wyników krwi wynika jakaś infekcja ja ze nie że czuję się świetnie i dziś rano masz babo placek obudziłam się z bólem gardła i głowy i z łamaniem w kościach :( piję herbatę z cytryną na wieczór zrobię sobie mleko z miodem i czosnkiem i mam nadzieję że bez leków się obędzie poczekam na rozwój wydarzeń do poniedziałku .

relge6yd7jws6b5o.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna trzymaj się zdrowo :) trzymam.kciuki za zdrówko... a mleko mi przypomniało dzieciństwo, jak mi mama zawsze dawała ;)

ja mam ciuszki po moich i męskie i damskie ;) ja się jeszcze powstrzymuje przed wyciąganiem, bo narazie nie mam gdzie dać ;) ale już bym chętnie te maleńkie cudeńdka pooglądała :) z dzieciakami będzie zabawa :)

qbxwkvq.png
‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ