Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak eve Ty musisz jak najwiecej odpoczywac kochana. U mnie bedzie 19 doroslych osob i 6 dzieci. Kazdy lubi zjesc, wiec stol musi byc zastawiony ;)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę że będziecie świętować :)mnie czekają urodziny moje i męża we wrześniu a potem chłopców w październiku i potem to już z górki do grudnia:)
    Na
    Ana cieszę się że już lepiej, jak musisz jeździć to nic nie poradzisz ale ja na prawdę znam kilka kobiet które niemal do końca zasuwały na rowerach i dzieciaki.zdrowe ja. ryby się urodziły.

Ja dzisiaj miałam kiepski dzień. Zły humor sama ze sobą nie mogłam wytrzymać dobrze że już się kończy.to może jutro wstawanie zacznę od prawej nogi.
    Dobranoc kochane wyspijcie się. Ja coś ostatnio na bezsenność.cierpię i może stąd ten kiepski humor

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Eve Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia no musi być co jeść u nas nawet nie wie ile osób ale zaraz policzę, u mnie 14 osób dorosłych a dzieci 4 chyba, ale dzieci osobno usiądą.
    Wymyślimy jak zawsze coś na ostatnią chwilę, ale nie pieczenie ciast wyjątkowo:)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja we wrześniu wyprawiam 2 latka Zosi ale idę na łatwiznę i tylko na słodkości zapraszamy gości. Nie dałabym rady całego bufetu przygotować. Torcik musi byc z myszka minnie, teraz przerabiamy fascynacje :)

weronika86 lubi tę wiadomość

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moj nastolatek to juz kase sobie zyczy a nie urodzinki :D

lithe123 lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też we wrześniu impreza mojej 3-latki :) Zawsze robiłam obiad, potem kawa i ciasto i kolacja. W tym roku zacznę na torcie (obowiązkowo różowy) i kolacja. Omijam obiad, bo nie dam rady.

weronika86, dorocia2324 lubią tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki piszę z rana bo po południu zazwyczaj dopadają mnie "poranne mdłości" i trzymają do wieczora ;)

widzę że wrzesień zapowiada się imprezowo ;)

u nas we wrześniu 11 rocznica ślubu - rety kiedy to zleciało ;)

ale odkąd mieszkam za granicą nie muszę robić imprez - nie mam komu :)

dynamiczna jak dziś nastrój?
    eve przy takiej ilości osób wow to niezła impreza ;)

lithe u nas jest Hero Factory i Lego chima - zazdroszczę myszki minnie

weronika - no to problem z głowy ;)

aga just wow obiad kolacja..... nie no twoi goście mieli super, u nas zawsze tylko kolacja była, masz rację omiń obiad, nikt się nie pogniewa a tobie będzie lżej :)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasandra karola a co u was?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas właśnie co u Ciebie?

Ana nie ma mowy o obiedzie, o nie tym razem :D

W ogóle paź-list wprowadzamy się do nowego domu. Teściowa ostatnio do mnie z tekstem, że na nowym domu, takim dużym stole na 16 osób jaki będziemy mieli to akurat na wigilię. Od razu powiedziałam, że niech nie liczy na mnie w tym roku. Ona, że oczywiście, że każdy by coś zrobił, że nie wszytstko ja itp. Na co ja stanowczo, że mimo wszystko ja się nie zgadzam na organizowanie wigilii u siebie. Ludzie jakieś 2 tyg po porodzie?????? Zaje.isty pomysł!

weronika86, dorocia2324 lubią tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tak tak a całe sprzątanie zostanie tobie - masz racje nie zgadzaj się, zaoferuj się na następny rok ;)

weronika86 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Kas właśnie co u Ciebie?

Ana nie ma mowy o obiedzie, o nie tym razem :D

W ogóle paź-list wprowadzamy się do nowego domu. Teściowa ostatnio do mnie z tekstem, że na nowym domu, takim dużym stole na 16 osób jaki będziemy mieli to akurat na wigilię. Od razu powiedziałam, że niech nie liczy na mnie w tym roku. Ona, że oczywiście, że każdy by coś zrobił, że nie wszytstko ja itp. Na co ja stanowczo, że mimo wszystko ja się nie zgadzam na organizowanie wigilii u siebie. Ludzie jakieś 2 tyg po porodzie?????? Zaje.isty pomysł!
    za cholere bym sie nie zgodzila,2 tygodnie po porodzie to jeszcze w pol zgieta bedziesz! masakra

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    no moj nastolatek to juz kase sobie zyczy a nie urodzinki :D
    Hehe zaraz będziesz miała powtórkę z rozrywki - znowu roczki, 2 latka... :)

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To najbliższa rodzina:)
    Jej 2 tygodnie po porodzie wigilia, dziękuję bardzo wolałabym spędzić z mężem i dziećmi tylko. U nas po śmierci babci, wigilię robi moja mama także wiadomo, że będziemy zaproszeni. Ale jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to w drugi dzień chrzcimy Olka.

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kobietki. No 2 tygodnie po porodzie wigilia u siebie dla wszystkich to przegiecie. Ja dzisiaj caly dzien poza domem i juz mam dosyc. Zaraz sie klade do lozeczka.

pasia27 lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noooo ma teściowa wyobraźnie :D

Werka aż tak źle to nie będzie chyba, że będę pół zgięta, ale dajcie spokój - kto to naszykuje, posprząta, pozmywa.

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-)
    Dokladnie Aga nie ma co sie zgadzac. Ja na swieta jade do Gniezna do rodzicow na wigilie a potem do tesciow i tam zostaje do porodu. Bo czasami z mojej wioski jak by sniegu nasypalo to bym mogla nie dojechac do szpitala :-)
    Maz zrobil przemeblowanie, teraz ojciec chrzestny od kolezanki kupi lozeczko. A my szukamy komody, ale ciezko znalezc coa porzadnego w miare taniego i szerokiego, zeby weszlo troche w te szuflady :-)
    A w tygodniu male porzadki w wielkim pokoju. Pomoze mi przyjaciolka, bo sama nie dam rady.
    No i synkowi tornister do pierwszej klasy kupiony.
    Dzis 5 urodzinki chrzesnkaka meza. Kupilismy zabawke duzego kombajna. A za dwa miesiace 6 urodzinki mego pimpka :-) tylko kawa i ciasto, szalu nie robimy :-)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia no wlasnie my tez jestesmy na etapie poszukiwania komody do pokoju dzieciecego i lozeczka dla starszego synka. I ciezko wlasnie dostac niedroga i z pakownymi szufladami, a na to bardzo zwracam uwage bo my do siebie do pokoju kupilismy bardzo ladna z zewnatrz ale prawie nic nie da sie tam wlozyc.

No i dzisiaj przejrzalam wszystkie ubranka po synku. Do rozmiaru 74 naszykowalam do wyprania. Jak tylko kupimy komode i bedzie ladna pogoda to zaczne prac :) I wtedy wozek wyciagniemy i fotelik wypierzemy :) Tyle tych rzeczy jest, wiec troche prania bedzie.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciuszki też mam naszykowane do prania. Tylko mam problem, bo na starym domu nie mam, gdzie tego trzymać :( A w na nowe przeprowadzimy się paź-lis i wtedy na takie akcje pranie-prasowanie już będzie za późno.

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no wlasnie. Nie no Ty aga musisz sie z tym teraz ogarnac bo pozniej bedzie ciezko. Dlatego ja chce z tym wszystkim wyrobic sie jak najszybciej ale musze czekac na komode bo tak to tez nie mam gdzie tego wkladac.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zamówiłam tort dla Szymona, jednak będzie stacyjkowo na fali w tym roku:) Także jedno z głowy, jakbym nie daj Boże musiała iśc do szpitala to niech dziecko ma urodziny. Ale mam nadzieję, że Olek grzecznie posiedzi chociaż do 8-10 pażdziernika, na razie nie napiera, ale staram się nie dzigać, bo jakoś nie leże specjalnie itp.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ