Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
dynamiczna nie strasz mnie
ja za 98 dni niby termin porodu ale na pewno rozsypie sie wczesniej wiec coraz czesciej o tym mysle i od dzis zaczelam juz powoli szukac wyprawki do szpitala dla mnie. zastanawiam sie gdzie bedzie najtaniej. moze wy macie jakiegos sprawdzongo sprzedawce u ktorego kupie wszystko naraz
Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
Czesc kobietki.
Ja na razie problemow z przedszkolem i rozstawaniem sie nie mam bo moj caly czas jest ze mna w domu. Ale rowniez nie uwazam, ze gdy dziecko grzecznie i bez placzu idzie do przedszkola ma slaba wiez z rodzicami. Jest po prostu dobrze przygotowane i odwazne. Takze aga no stresJa komody jednak nie kupilam na razie bo zwalily nam sie na glowe inne wydatki i to musi jeszcze chwile poczekac. Dlatego ubranka zaczne pozniej prac bo nie miala bym gdzie je wlozyc a i tak pogody brak
Wozek tez czeka na wypranie ale juz go ogladnelam i nie ma na szczescie zadnych wiekszych plam
Ostatnio mamy problem z mlodym bo nie chce spac w nocy. Placze, wyje, drze sie jak by go rozdzierali. Wymyslanie, ze kupe mu sie chce, ze siku, itd. Najlepiej jakby wziac go do nas do lozka albo siedziec przy nim dopoki nie usnie i jak sie obudzi to samo. Wczoraj go przetrzymywalam to zaczal do nas przychodzic, ciagle odprowadzanie go do lozeczka i krzyk i tak do godz 2.30. Ciekawe jak bedzie dzisiaj,pewnie powtorka z rozrywkiCiezki okres...
-
oj nawet nie mówcie, ja w 3 trymestr wchodzę już jutro i nie wiem kiedy to przeleciało
ja jeszcze nie zaczęłam prać, bo pogody brak, a rzeczy bieżące ledwo schną w domuczekam jeszcze
po 10 ma być powrót lata tak dzisiaj słyszałam
więc liczę na to
oj powiem Wam, że coraz ciężejjuż doszłam do etapu, że nie jestem w stanie założyć sama butów na stojąco, także tylko siadanie już wchodzi w grę
-
Kas ja niby jak patrzylam ostatnio na zdjecia z pierwszej ciazy i na ksiazeczke to w 1ciazy mialam duzo duzo wiekszy brzuch niz teraz a w centyymetravh zuprlnie co innego bo teraz mam 125 cm a tydzien przed porodem z Marysia mialam 122. W 1 ciazy do tej pory przytylam 6 kg a w tej 4Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Ja jeszcze daje radę z butami, ale w pierwszej ciązy dawałam do końca to może i teraz tak będzie.
Po południu wszedł mi taki bół w kręgosłup, że nie wiem jak ma siedzieć, leżeć, a nie mówię już o wstawaniu z czegokolwiek, masakra, mam nadzieję, że to tylko jakiś chwilowy ucisk i przejdzie do rana. Olek rozpycha się strasznie to może coś poruszył.
Dziewczyny, nie pamiętam, ile tych podkładów poporodowych (tych wielkich podpasek) kupujecie?👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
eve wiesz co ja pamietam ze kupilam 2 paczki ale w szpitalu zuzylam tylko niecala 1 bo bylo tego malo:) ja ich nie wymienialam po godzinie z jedna kropeczka czy dwoma tylko jak troszke wiecej nasiaknelo i teraz tez tak zrobie. wezme jedna paczke a przeciez tatus codzinnie bedzie przychodzil i w razie czego przyniesie
wiem ze kazdy ma inaczej ale nie bede wiecej kupowac bo pozniej co z tym zrobic a jak bedzie brakowalo to w kazdej chwili mozna przeciez dokupic
kochane macie moze jakiegos sprawdzonego dostawce z allegro czy gdziekolwiek innego zeby zamowic u niego wszystko tzn podpaski podklady itp i zaplacic za przesylke tylko raz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 10:07
ja wszystko w aptece u nas taniej kupowałam także allegro nie wiem...
ja też jedno opakowanie kupuję, bo zawsze tatuś może dokupić według potrzebya potem jest się już w domu
podkłady na łóżko też jedne kupuję, ale nawet nie wiem czy nie zostały mi z zeszłego porodumuszę poszukać w szafie
ja zawsze paracetamol też sobie kupuję własny, żeby się nie prosiç w szpitalu jakby co, bo to różnie bywa
wogóle to muszę sobie przypomnieć co tam trzeba było mieć
koszule nocne mam i w jednej z nich przeżyłam wszystkie porodytakże tradycyjnie będzie tak i teraz, a są rozpinane od góry, więc i będzie jak karmić
-
ja sobie wczoraj przypominalam a na allegro szukalam wlasnie jakiegos jednego dostawcy ale to bylo tylko takie male szukanie a raczej zorientowanie sie w cenach itp
ja tez mam koszule w ktorej urodzilam i nic nie pobrudzilam wiec bedzie tez do porodu i tez rozpinana wiec ok. w domku mam pizame rozpinana wiec tez ok.
jade dzis na spotkanie z kobitka z forrum z fb ma mi ciuszki dac dla malenstwa 56 rozmiar. ciekawa jestem
dorocia2324 lubi tę wiadomość
czessc, widzę, że u Was już wielkie szykowanie do porodu
ktos pisał, że jak dziecko nie płacze w przedszkolu to ma słabą więź z rodzicem - nie mogę się z tym zgodzić;
Mój Tymek chodził do prywatnego przedszkola, teraz poszedł do państwowego i nie płacze..ale tylko dlatego, że wiedział co się wydarzy i jak.. kiedy miał 2 lata i poszedł do prywatnego, to przeżywał, ale jednak tam panie miały indywidualne podejście do dziecka, nie jest zostawione same sobie (w prywatnym na 19 dzieci były 4 panie); tutaj w państwowym na 24 dzieci są tylko 2 panie i 3-cia na 2h, to niestety mało.. dzieci płacze min. 6 - smutne to.. ale taka kolej rzeczy..mój mały także przeżywa zmianę przedszkola, nie płacząc, ale np. nic nie je.. ma rozwolnienie tak się u niego objawia stres..nie wiem czy nie lepiej jakby płakał i już, a nie męczył go brzuszek czy nie jadł.. -
Też miałam chyba paczkę w szpitalu, a w domu starczały już normalne tylko te dłuższe podpaski. Ja z tych wrażliwych jestem, że jak czuję chlup i utrzymuje się mokro to muszę zmienić, bo dostaje szału:P
Pewnie, że tatuś doniesie:) A jak nie on to ktoś inny, bo zależy jak mu się z praca poukłada w tym czasie:)
Te podkłady na łózko to właściwie chyba też mam gdzieś w szafie, albo jakieś podobne bo kładłam młodemu na łóżko w razie wpadki podczas nocnego odpieluchowania.👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
ja wlasnie tych na lozko nie mam i wkladek laktacyjnych tez nie mam powydawalam wszystko:p a teraz musze wszystko od nowa kupowac ;/
u mnie polog trwal tylko 3 tyg wiec tez tyle tych podpasek nie zuzylam
konwalijka kazde dziecko przezywa na swoj sposob zobaczysz jak szybciutko Tymcio sie zaklimatyzuje w nowym miejscu i bedzie jadl. musisz z nim rozmawiac clay czasz, on musi czuc ze sie tym interesujesz. napewno go wspierasz jak tylko mozesz a on czuje sie wtedy bezpieczny:)Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
eve ja nie karmilam piersia wiec u mnie bylo troszke inaczej ale mam nadzieje ze teraz bede karmic.
obiecalam sobie ze zrobie wszystko, ze dam rade ale czy tak bedzie to sie okaze
przerazilam sie troszke wczoraj bo od 16 tc jak naciskalam sutki to kropelki siary polecialy a wczoraj wieczorkiem jak nacisnelam to nic, rozmasowalam sobie piersi, nacisnelam i takie malutkie dwie kropelki w kazdej poszly. mam nadzieje ze to o niczym nie swiadczyMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
karola Ty tam nic nie masuj tych piersi, bo na tym etapie ciąży może to wywołać skurcze
u mnie przy drugim porodzie normalnie położna kazała masować sutki i szczypać i to faktycznie sprawiło, że skurcze szły do przodu
ja też pamiętam, że później używałam zwykłych podpasek, ale takich wydłużonychu mnie bardzi szybko się też oczyściło po drugim porodzie, po pierwszym było gorzej
-
myślę karola, że nie ma co się bać teraz o pokarm, bo czasem kobiety mają bardzo wcześnie siarę, a czasem dopiero blisko porodu, a może czasem i po porodzie
ja mimo, że obydwoje karmiłam 1.5 roku przynajmniej to zawsze kupuję już do szpitala herbatkę na laktację z hippa
ziołową taką i jedną dziennie albo i dwie wypijam
mam wrażenie, że ona pomaga w tych pierwszych dniach także polecam
-
Ja tez kupowalam podklady i takie rzeczy w aptece ale nie pamietam ile zuzylam ale w razie czego ktos na pewno doniesie
Ja koszule tez mam z pierwszego porodu i taka rozpinana do karmienia po synku. Polog tez u mnie jakos bardzo dlugo nie trwal ale na poczatku brzuch bardzo bolal, dostalam goraczki i z piersiami mialam problem. Karmilam przez stresy tylko kolo 6 tyg ale teraz mam nadzieje na dluzsze karmienie. Kas musze pomyslec o tych herbatkach.
-
Siara nie jest wyznacznikiem mleka po porodzie.
Ja karmiłam 3 lata i 3 miesiące:) Mimo, że na początku mieliśmy problemy i musieliśmy się trochę dokarmiać, ale warto było walczyć. Bólu sutków w pierwszym tygodniu nie zapomnę nigdy:)
Teraz liczę na krótki połóg bo chcę wrócić jak najszybciej z Szymonem na zajęcia pływania:)aga.just, dorocia2324 lubią tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️