X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to może być Dzidziuś większy po Tobie :)

Eve lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ciekawe jak to bedzie z tymi naszymi dzidziusiami. Synek sie urodzil 3690g i 55cm, wiec zobaczymy jakie drugie sie urodzi wedlug gina dzidzius jest wielkosciowo normalny :)
    A co do depilacji to moj P w pierwszej ciazy mnie depilowal i teraz tez bede go o to prosila lada moment. Dla niego to z reszta nie ma problemu, on sam juz sie pytal czy mi nie pomoc. Dla mnie nie jest to krepujace.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja Wam powiem, że mój m brał super aktywny udział w ostatnim.porodzie, więc dla nas nie ma już żadnego tabu...

zresztą prawda taka, że powiem Wam, że ja mam dar z niebios, a nie śmiertelnika... zawsze mi we wszystkim pomaga i pewno pomógłby mi i teraz, ale narazie jakoś metodą gimnastyki artystycznej dałam radę :) za 4 tygodnie następna wizyta i wtedy na pewno nie dam rady :)

dorocia2324 lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej laseczki.
    U nas też normą jest golenie, zawsze mi w tym pomagał jak już nie dawałam rady wiec nie krępuje mnie to wcale :-) Kas mam tak jak ty też dar z niebios. Wiadomo czasem są gorsze chwile ale z reguły jest super. Zresztą wytrzymać z kimś takim jak ja to już trzeba mieć świętą cierpliwość a co dopiero tyle lat i trzecią ciążę. To zakrawa na pokojowego nobla ;-)

Kasandra, dorocia2324 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to dynamiczna witaj w klubie :)

qbxwkvq.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moj M nie jest taki swiety. A ogolnie ja mam taki charakter,ze lubie sobie radzic sama nawet jak jest cos prawie niewykonalne. Ale moze przy trzeciej ciazy zmieni mi sie...:-)
    Noc dzisiaj "wymarzona"- cala noc gryzl mnie komar,co pol godziny z zegarkiem w reku chodzilam siku,a ooj syn postanowil wstac o 4 (wczoraj padl o 18 i nie bylo mocnych zeby go obudzic). Takze zycie toczy sie w pelni:-)
    Ogarniemy sie, wyprawie Mlodego do przedszkola i wyruszam do lekarza,znowu wycieczka przez cale miesta,dzis niestety bez samochodu. Ale zapowiadaja super pogode to powinno byc bardzo przyjemnie.
    Milego dnia!

mama hani lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve dzielnie wytrwałaś dokąd chciałaś także gratuluję i teraz to już spokojnie :)

Eve lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,jestem juz spokojna:-)
    Teraz czekam na wizyte i ktg. Wyniki badan dobre,cisnienie tez, schudlam pol kilo,wiec jest ok:-)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny, zazdroszczę Wam po cichu że już jesteście na finiszu ;)

Eve lubi tę wiadomość

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli chodzi o pomoc i opieke nad dzieckiem to moj tez jest aniolem. Zrobi doslownie wszystko bez zadnego problemu. Nawet powiem, ze troche mnie rozpuscil pod tym wzgledem ;) Tylko oczywiscie ma inne wady :) W kazdym razie ja tez jestem ciezka i nieprzewidywalna i z tym mu ciezko.

Eve no teraz to mozesz czekac juz w pelni spokoju :)

Ja dzis w nocy za cholere nie moglam sie ulozyc, tak mnie plecy bolaly, ze masakra, do tego siku a rano wstac nie moglam...

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • solga Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też się dobrze małą zajmuje :) w ogóle bardzo mi się podoba jak faceci zajmują się dziećmi, świetnie to wygląda :)

ja zamiast rano jak zwykle, to na wieczór wypiłam całą dawkę moich ziół z baby and mama med i jak nigdy nie wstaje rano do toalety, tak tej nocy chyba trzy razy musiałam.

Dziewczyny też sobie kupiłyście te wielkie rogale do spania ? ja dopiero w tej ciąży kupiłam jest rewelacyjny :)

Famibion + Baby and Mama Med + OmegaMed
    f2w3rjjgrlzhuy1n.png
    Siły natury
    relgcwa1ja1bh6e1.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie:-) wszystko ok, 2 cm rozwarcia,do niedzieli wlacznie luteina, skierowanie do szpitala mam, nie znamy juz dnia ani godziny daje mi tydzien przy ogromnym szczesciu dwa:-)

mama hani lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve no to dobrze, ze wszystko w porzadku. No teraz musisz byc gotowa bo dzidzius moze przyjsc na swiat lada moment. Fajnie bo niedlugo sie spotkacie z malenstwem :)
    Solga ja w poprzedniej ciazy nie mialam takiej poduchy, teraz tez nie mam i jak na razie nawet nie zastanawialam sie nad jej kupnem.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Ja z rana.miałam mega przypływ enrgii i tak zaszalałam ze sprzątaniem że teraz czas na odpoczynek.
    Eve dobrze że donosiłaś Olka do tej pory w brzuszku teraz już tylko spokojne czekanie.

Poduchy nie mam do spania wkładam normalną poduszkę. Różnie albo między nogi albo pod stopy jak bardzo bolą łydki to wtedy pomaga.

Łóżeczko sukcesywnie malowane nie jest to trudne ale bardzo czasochłonne wiec dobrze że wzięliśmy się za to już teraz. Muszę jeszcze raz zrobić listę co do torby smakuje i czego mi jeszcze brakuje. Bo wcześniejsza w dziwnych okolicznościach zaginęła.

Mama mi kupiła w biedronce okrycia kąpielowe bo były w promocji fajny gatunek i fajna sprawa bo z myjkami na rękę.

Poprasowałam dzisiaj pościel teraz czekać na łóżeczko aż będzie gotowe :-)
    Muszę tylko jeszcze materac kupić ale to już na koniec :-)

Eve lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• solga Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve to świetnie, że po wizycie wszystko ok :)

Eve lubi tę wiadomość

Famibion + Baby and Mama Med + OmegaMed
    f2w3rjjgrlzhuy1n.png
    Siły natury
    relgcwa1ja1bh6e1.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve z 2 cm mozna chodzic i chodzic wiec spokojnie. Wazne ze to juz koniec i mozna spokojnie leciec na porodowke.

Ja tez mam tego rogala. W 1ciazy nie mialam bo wydawal mi sie zbedny natomiast teraz zmienilam zdanie. Jest boski i zaluje ze wczesniej go nie mialam

Kasandra duuuza dzidzia, moja mala przystopowala ze wzrostem. Wazy 1470 i termin odsuwa sie coraz dalej. Poczatkowo wyszlo na 9 pozniej po tym genetycznym usg wyszlo na 11 a teraz jest 16 grudzien. Moje lozysko przeszlo na II stopien a powinien byc jeszcze I. Moze to byc spowodowane tym ze dostawalam sterydy na plucka dla Oli ale nie musi. Na razie trzymamy sie tej wersji. Szyjka bez zmian wiec tyle dobrze. W sobote ide na usg dodatkowe do szpitala, zobaczymy co tam powiedza. Ola pieknie na zdjeciach sie pokazywala. W poczekalni Marysia z nia porozmawiala zeby oczka pokazala a ta nie tylko oczka ale i dziurki w nosie pokazala i miedzy nozkami i usteczka, kazda kostke ,stopki i paluszki. Marysia byla zaczarowana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 17:40

Eve lubi tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to super, ze dzidzia sie tak pieknie pokazywala. Fajnie sobie poogladaliscie malutka :) Moja dzidzia tym razem wypiela sie na nas ;)

U nas dzis byla przepiekna pogoda, takie sloneczko, tak cieplutko, ze wykorzystalismy to z mlodym :D

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy dlugosci 1 cm i rozwarciu na 2 cm jest szansa tyle chodzic?:-
    Ale fajnie,ze mala tak.pozowala:-)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mozna wytrzymac. Wazne zeby nie chodzic po schodach, nie dzwigac i lezec. Ograniczac swoj ruch ale wiadomo w tym tygidniu ja juz bym sie tak nie stresowala i nie lezala plackiem caly czas.

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Eve Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tej pory nienlezalam.to teraz tym bardziej nie:-) bo tak na prawde juz jest bezpiecznie a jakby jeszcze tydzien czy dwa wytrzymal to super.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ