X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve teraz to juz spokojnie mozesz latac :)
    Ja mowilam m.inn o swoim przypadku bo tez mam rozwarcie na 2 cm i kazdy lekarz tak mowil. Moja gin i w szpitalu wiec cos w tym musi byc :).
    Ja na razie zaciskam nogi i sie oszczedzam ale za pare tyg tez bede latac i smigac jak glupia hahaha
    Jak dam rade bo teraz jak wstaje to lewa noga odmawia posluszenstwa przez te skurcze

Eve, Kasandra lubią tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Eve Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie:) U Ciebie to jeszcze troszkę musisz leżeć. Ja właściwie mój oszczędny tryb życia do tej pory ograniczyłam tylko do krótszych spacerów, braku sexu i nie dźwigania. Chodziłam z Młodym na basen, robiłam w domu normalnie, poza myciem okien i podług. A teraz to już się nie będę zastanawiała nad tym co robię:)

Kasandra lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się Dziewczyny na wieczór :)

ja chyba miesiąc albo i dłużej miałam 2 cm rozwarcia :) urodziłam równo w terminie :)

oszczędzaj się narazie karola, a potem wszystkie będziemy latać ;)

eve Ty już naprawdę masz się relaksować przed porodem, bo stresować się nie masz już czym :)

my już myślimy o spakowaniu torby, bo Maluszek duży ja się zbytnio nie oszczędzam, bo i jak przy dwójce Maluszków w domu, więc żebym ja była spokojna to się już spakujemy powoli, i dla Dzidzi te podstawy kupimy :)

dzisiaj mnie 2 razy tak brzuszek inaczej zabolał, ale Maluszek ruchliwy jak zawsze, więc to pewnie jakiś mięsień :)

dzisiaj szczepiłam Córcię i była bardzo bardzo dzielna, aż dumna jak paw jestem :) ale w przychodni wszyscy jednym głosem jaki wielki brzuch mam ;) ale pochwalę się, że na mój giga brzuch kupiłam sobie getry na allegro i są super :) bez żadnych szwów :)

dynamiczna to odnawiacie sobie łóżeczko co ? ja zostawiam łóżeczko dla ema i dzieciaków jak ja będę w szpitalu, bo wtedy Małego będzie można skręcaniem zająć, a Siostra przygotuje pościel to będzie dumna :)

Eve lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAs, takie przygotowanie rzeczy jest ważne i daje poczucie bezpieczeństwa:)
    a ja jestem wściekła od rana, ja tu prawie na wylocie, a telefon mi padł:( i zero możliwości włączenia go:( No nic trzeba dziś wyruszyć na zakupy bo tak być nie może!!
    Wczoraj wieczorem bolał mnie brzuch okresowo, ale dzisiaj już ok.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez lubie wszystko miec za wczasu naszykowane bo tak na dobra sprawe nigdy nie wiemy kiedy dzidzusiowi zachce sie wyjsc na swiat. A pozniej kompletowanie wszystkiego na ostatnia chwile nie jest fajne i stresuje. Ja czekam na wiekszy przyplyw gotowki i tez bede kupowala powoli juz jakies rzeczy. Dzis znow piekna pogoda, ogarne w domku i pedzimy na podworko z mlodym :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja też muszę zacząć myśleć o spakowaniu torby. Jestem daleko z ogarnięciem wszytskiego, a czas mija coraz szybciej.
    Do tego ta przeprowadzka, nerwy z tatą i mam skurcze :( Obym nie urodziła za wcześnie.

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga nie denerwuj się już tatą.... wiem, że łatwo się mówi, ale własnie Dzidziuś i Ty jesteście teraz najważniejsi.... szybko się wyprowadźcie to się troszkę odetniesz od tego....

ja teraz czekam na wypłatę ema i kupujemy już wyprawkę dla mnie i dla Dzidziusia :)

qbxwkvq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus no wspolczuje Ci kochana. Wiem, ze latwo gadac zebys sie nie przejmowala jak to samo przychodzi. Ale musisz postarac sie jak najwiecej nie stresowac. Kiedy masz teraz wizyte u gina?

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Marzy mi się taka beztroska ciąża, bez nerwów... Może za 3-cim razem właśnie tak będzie. Ech...

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)

Aga nie powiem Ci żebyś się nie denerwowała bo i tak będziesz. Wiem że tata to najbliższa rodzina i każdy chciałby mieć spoko stosunki ale niestety tak czasem nie jest. Niemniej jednak jestem pewna i znam to z doświadczenia że z czasem jak się wyprowadzicie to te złe emocje odpłyną w dal i się dogadacie. Więc bez względu jakie teraz panują emocje myśl pozytywnie, bo to tylko przejściowa sytuacja ... będzie lepiej za jakiś czas bo ten wiadomo leczy rany zawsze.

Kas no jak dzidzia taka duża to faktycznie warto spakować torbę ja też czekam aż ZUS się ogarnie z moim zasiłkiem i ruszam na kupno już ostatnich rzeczy. Łóżeczko dostałam używane ( choć miałam kupować nowe ale stwierdziłam ze jednak nie ma sensu) ale że to było w kolorze buku a jak koniecznie chciałam kremowo beżowe to kupiliśmy farbę i m maluje bo ja pomalowałam jeden bok i fatalnie mi to wyszło :( musiał poprawiać. Też chciałam zostawić to na pobyt w szpitalu ale M stwierdził że nie on to chce mieć to gotowe wcześniej bo potem z dwójką dzieci w trzy dni się nie wyrobi :)

Dorocia kupuj kupuj wcześniej ja zaczęłam ( tak mi się wtedy wydawało) bardzo wcześnie się szykować bo jak pamiętacie wózek kupiłam chyba w 4 miesiącu a teraz jest 8 i jeszcze nie wszystko mam :( zatem jak dla mnie warto zaczynać wcześniej.

Poprane i poprasowane mam już wszystko. Teraz wzięłam się za szykowanie moich chłopaków do zimy bo potem nie będę miała do tego głowy. Piorę czapki i szaliki. Kurtki i swetry. Czeka mnie kupno zimowej kurtki dla starszego smyka no i jeszcze trzeba buty skontrolować czy te z zeszłego roku pasują bo jak nie to kolejny wydatek.

aga.just lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wozek, fotelik samochodowy, moje koszule, staniki, jakies kocyki i inne tego typu rzeczy mam poprane. Pozostaly ciuszki do prania ale nie biore sie za to dopoki nie bede miala komody kupionej. No i posciel, koldra i poduszka ale dopoki nie kupimy lozeczka dla synka to nie moge tego ruszyc ( bo spi jeszcze w lozeczko dla malenstwa ). Nasze kurtki zimowe tez mam wyprane, zostaly czapki, szale i rekawiczki. Wykorzystuje piekna pogode i powoli piore :)

A wlasnie jak to jest z wyplacanie pieniedzy ze zwolnienia z ZUS-u? Dlugo czekalyscie/czekacie? Bo ja nie wiem kiedy sie spodziewac pierwszych pieniazkow.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm dorocia ja Ci w tym temacie nie pomogę bo jestem na własnej działalności a z tego co wiem to zupełnie inna bajka niż etat. Jeżeli jesteś na etacie to powinnaś dostać do 30 dni od złożenia zaświadczenia lekarskiego ( tak mi się wydaje) Ja się trochę naczekałam bo miałam kontrole za kontrolą) le grunt że wszystko wstecz nadpłacają.

relge6yd7jws6b5o.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie bo ciekawa jestem jak to bedzie. I boje sie tych kontroli ale na razie ani kontroli, ani zadnego pisma, ani telefonu. Czekamy...

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota u mnie kasa wpłynęła z zusu po ok 1,5 mies ale jak się okazało brakowało im jakiegoś papierka i stąd było opóźnienie. Teraz wpływa b. szybko po zaniesieniu l4 do pracodawcy

Dzięki dziewczyny. Wygadałam się i jakoś lżej. Cały czas dumam nad psychologiem. Znalazłam fajną babkę z dobrymi opiniami tylko teraz trzeba się zdecydować.

• solga Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawsze jak się człowiek wygada to jest lżej nie ma co dusić w sobie :) a psycholog to czasami nie głupia sprawa, szczególnie jak znalazłaś kogoś z dobrymi opiniami :)

dzisiaj musiałam odebrać moją wcześniej z przedszkola bo coś ją brzuszek boli, mama nadzieje że to nie grypa żołądkowa. Tak się zastanawiam czy mogą jej podać herbatkę , którą jej dawałam na kolki Spokojny Brzuszek, kiedyś jej pomagało, może teraz tez ulży

Famibion + Baby and Mama Med + OmegaMed
    f2w3rjjgrlzhuy1n.png
    Siły natury
    relgcwa1ja1bh6e1.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga dzieki za odpowiedz. A mialas jakas kontrole? No ciekawe jak to u mnie bedzie. Ja tez mysle, ze psycholog to nie glupia sprawa. Tym bardziej, ze jak trafisz na kogos porzadnego to na prawde Ci pomoze.

Solga mozesz sprobowac jej dac ta herbatke, na pewno nie zaszkodzi a jak to grypa zoladkowa to i tak bedziecie musialy przez to przejsc.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj te jelitówki to chodzą ostatnio po ludziach strasznie.... dorocia ma rację, że niestety jelitówkę trzeba przejść, trzeba tylko pilnować, żeby się nie odwodnić... u mnie już na szczęście po... trzymam kciuki, żeby to może jednak tylko ból brzuszka był...

ja teraz się zmagam z opuchnięciem po szczepieniu... Córci spuchła jedna rączka, pierwszy raz tak naprawdę... nigdy nic nie puchło, a tutaj masz.. już okład z kwaśnej wody miała, ale tak jak widzę to puchnąć już przestało, więc teraz już musi być tylko lepiej.. stan podgorączkowy jedynie ma, ale samopoczucie ok, więc oby szybko przeszło... :)

może w poniedziałek się do kina wybierzemy zamiast do przedszkola... na pszczółkę Maję, bo potem nie będzie okazji.. a em jest w domu to może jeszcze ten jedne dzień wagarów będzie ok ;)

znalazłam właśnie moją listę rzeczy do szpitala z pierwszej ciąży jeszcze i powiem Wam, że ona nie zawodna jest... taka zwięzła krótka i na temat z firmy pampers :)

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to kas proszę o przedrukowanie może się na niej wesprę tworząc mój duplikat :)

relge6yd7jws6b5o.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga psycholog to dobry pomysł, bo przecież Ci ludzie są od tego, żeby pomagać :)

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój czwartoklasista miał dzisiaj rano biegunkę to go w domu zostawiłam teraz już mu przeszło bo mu podałam syrop z węglem no mam nadzieję że nie łapłam od niego :(

relge6yd7jws6b5o.png

‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ