X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lista:
    - dowód osobisty
    - legitka ubezpieczeniowa (RMUA też) nie wiem co przy działalności
    - karta ciąży
    - wynik grupy krwi, ale ja mam wpisany w kartę i nikt ode mnie wyniku nie żądał, więc ja nie biorę
    - aktualne HBS, morfo, mocz ja zawsze ostanie brałam jakie miałam, ale nie pamiętam, żeby ktoś się mnie o to pytał, bo morfo oni i tak zawsze brali na nowo
    - butelka wody niegazowanej
    - koszula do porodu i koszula po
    - szlafrok
    - 2 pary skarpetek
    - klapki pod prysznic i normalne
    - ręcznik (można wziąć dwa pod prysznic i taki ja mam mały całkiem do wytarcia rąk po prostu)
    - przybory toaletowe (ja kupię w rossmannie, bo mają wersje mini)
    - biustonosz do karmienia
    - wkładki laktacyjne
    - paczka podpasek
    - podkłady
    - jednorazowe majtki
    - kubek, sztućce (ja zawsze kupuję sobie herbatkę z hippa na laktację od razu do szpitala)
    - paracetamol ja biorę, żeby się pielęgniarek nie prosić, a brzuch mnie jednak bolał dość mocno ostatnio

są też rzeczy dla maluszka, ale to już nie wydaje mi się takie fajne, bo strasznie dużo tych rzeczy wypisali, a ja nie biorę rzeczy, bo w szpitalu, w którym rodzę i tak ich nie ubierają, a jak się samemu ubierze to później giną po kąpieli maluszka, więc się nie opłaca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 13:20

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopiszcie kobitki co Wy jeszcze bierzecie :)

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki dynamiczna, żeby było ok

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o fajna ta lista :) u nas na śląski zamiast legitymacji ubezpieczeniowej mamy karty chipowe więc i RMUA nie trzeba bo na tej karcie wszystko widnieje aktualne jak ją do czytnika podepną.

A bierzecie poduchę do karmienia? ja ostatnio to karmiłam zawsze na leżąco i zastanawiam się czy targać ten wielki rogal. i zastanawiam się czy nie wziąć czegoś do jedzenia bo ostatnio jak rodziłam to rozminęłam się z posiłkami i w efekcie byłam całą noc i dzień i noc bez jedzenia :( dopiero rano dostałam śniadanie : uwaga pół bułki z masłem :( dobrze ze m wdarł się jeszcze wieczorem po porodzie na oddział to mi przemycił jakieś żarełko bo bym chyba padła.

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• belladonna Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze biorę jedzenie na "poporodzie" dla mnie i Męża. Z reguły jakaś drożdżówka, coś do picia. No i u mnie koniecznie paczka krówek na poród, dla poprawienia humoru i podniesienia energii.

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja krówki czekoladą zastąpię którą uwiellllllbiam :)

Kasandra lubi tę wiadomość

relge6yd7jws6b5o.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dynamiczna oby Cie nic nie dopadlo.

Kas fajna lista :) Ja w szpitalu mialam pelna szafke jedzonka bo troche niestety polezalam przed porodem a na ich jedzeniu to z pewnoscia bym nie wyrobila. A po porodzie to jakos apetytu nie mialam i chwila, moment i bylismy w domu :)
    Teraz zobaczymy jak to bedzie bo mam cicha nadzieje, ze pojade do szpitala na sam porod a nie znow kaza mi tam kwitnac bo z kim ja malego tyle czasu zostawie. Ale do jedzonka na pewno cos wezme albo moj mi dowiezie.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    drożdżówka jakaś fajna rzecz, ale u nas w razie czego przed szpitalem jest tesco małe :)

ja też ze śląska, a właśnie legitkę i rmua też dziady chcieli, bo em jeszcze przy wypisie donosił rmua

na poród też em kupił w tym tesco własnie jakieś przekąski słodkie :) ale ja Wam powiem, że po cichu liczę na szybki i sprawny poród... oby....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 14:50

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u nas nie chcieli ale muszę się zorientować czy nie będą chcieli tym razem bo może się coś pozmieniało ja ostatni raz rodziłam 6 lat temu.

Kasandra lubi tę wiadomość

relge6yd7jws6b5o.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wezmę na wszelki wypadek, bo to i tak mały pikuś do całej reszty ;)

ale czekoladę też obowiązkowo wezmę jak Ty dynamiczna mam do niej niesamowity pociąg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 15:27

qbxwkvq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dzis dostalam papiery z ZUS-u o dostarczenie wszystkich dokumentow przez pracodawce do nich. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie w porzadku i dostane kase.

Jeju dzisiaj tak slonce prazylo, ze posiedzialam troche z mlodym na dworze i musialam szybko uciekac do domku, pranie mi w momencie wyschnelo :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

No to widzę ze zus ma bzika na punkcie kontrolowania...

relge6yd7jws6b5o.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

tak tak ja słyszałam, że zus się spiął z kontrolami.... ja narazie nie doświadczyłam żadnej kontroli :) szczęściara :)

qbxwkvq.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tfu tfu ja siedzę drugą ciążę całą na l4 i cisza

• belladonna Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja drugi poród mialam błyskawiczny, 2 godz od przyjazdu do szpitala Dzidzia była na świecie, ale bez słodyczy bym nie dała rady. Natomiast po porodzie taki mnie złapał głód, że zjadłabym konia z kopytami.

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belladonna ja z drugim też tak miałam w przeciągu 1,5 godzi było po wszystkim ale faktem jest że skurcze miałam dużo wcześniej ale nauczona pierwszym porodem do szpitala pojechałam na ostatni moment. Faktem jest też to ze po głodzilla mnie dopadła a że urodziłam po 20 to na kolację się nie załapałam ale udało się coś tam mężowi jeszcze przemycić :)

No jak kontrole miałam ale ja byłam na nie przygotowana bo byłam pewna że będą ;) z racji że jestem na swoim ;)

relge6yd7jws6b5o.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja drugi poród długo siedziałam w domu, bo u mnie się zawsze zaczyna od sączenia wód płodowych na szczęście powoli, więc mogę sobie pozwolić na siedzenie w domu :) skurcze kontrolowałam, ale i tak pojechaliśmy za wcześnie, bo w szpitalu byliśmy o 7, a Synek się urodził koło 12 :) a wody mi odchodzić zaczęły o 23 dnia poprzedniego.... teraz nie wiem jak to będzie zobaczymy, bo pierwszy raz bardzo się boję porodu.... niby mogłabym mieć cesarkę, bo Dzidzia duża, a po pierwszym porodzie mam bardzo dużo blizn na samej szyjce i wogóle wszędzie, więc jest wskazanie, ale po SN najlepiej się człowiek zbiera... zobaczymy co powie gin na następnej wizycie :)

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Tfu tfu ja siedzę drugą ciążę całą na l4 i cisza

tfu tfu ja 3 cała siedzę na l4 i nic narazie :)

qbxwkvq.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje ze jestem, ale korzystam z pieknej pogody z syneczkami.
    Lista podobna do mojej.
    Ja jestem na l4 od lipca i jak na razie spoko,kasa byla po ok 30 dniach.
    Milego popoludnia:-)
    Kupilam wczoraj tel wiec jestem znowu mobilna.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po usg kontrolnym w szpitalu i niestety lozysko od wtorku zmienilo sie z II na III stopien. Mala z 1470 podskoczyla do 1600 gr. Wazne ze przeplywy sa ok ale lozysko do kontroli. Kolejne usg jesli dotrzymamy to 3 pazdziernika.
    Mam nadzieje ze Olenka wytrzyma bo pokoik zaczal sie remontowac jeszcze lozeczko nie zlizone, czekamy na paczuszki wiec wszystko na wariackuch papierach. Wanienka tylko na stelazu stoi :p najwyzej mala bedzie spala w wanience :p

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ