Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
karola88 wrote:Nigdy nie wiadomo kiedy nasze maluszki chca opuscic swoj domek.
Ja mialam termin na 17 marca z om, z usg na 21 a urodzilam 6 marca.
Teraz belly pokazuje na 4 grudnia co na pewno nie bedzie, liczymy z owulacji tp i wychodzi 11 grudzien a z kazdym usg sie zmienia do przodu i narazie pozostalo na 16 grudniu. Trzymam nogi razem do terminu 11 grudzien
nikt nie zna dnia ani godziny -
Hej
Witaj Cośka u mnie między pierwszym a trzecim też będzie dziewięć lat dadzą radę a i wiele pomogą zatem ja jestem zadowolona z takiej różnicy
Karola ściskaj nogi ściskaj bo to jeszcze nie czas:) Choć nie wiem czy wiecie ale listopadówki już zaczęły się rozpakowywać zatem wcześniaków nie mało będzie. Byle by dotrwać jak najdłużej.
Ja obu moich chłopców urodziłam w terminie w 40 tygodniu. Nie pamiętam kiedy był planowany pierwszy porób bo to dawno było a kartu ciąży w szpitalu mi nie zwrócili. Ale drugi widzę na karcie że miało być 4 listopada a urodził się 28 październik z usg nie pamiętam :)Teraz z om nawet nie liczę bo ovu miałam bardzo wcześnie a ze jak już wiadomo udało mi się zajść przy jednym serduchu w miesiącu to dokładnie wiem kiedy to nastąpiło więc myślę że termin z ovu jest bardzo wiarygodny tym bardziej że pokrywa się z terminem z usg 6,7 grudnia. Nie chciałabym ani wcześniej ani później ten termin odpowiada mi w sam razAle czy Wojtkowi też odpowiada to zobaczymy
Kas u nas jelitówka cały weekend ale na szczęście bardzo łagodny przebieg znaczy nic nie boli tylko kilka razy dziennie luźne kupy wszyscy mieli i tyle. Postawiłam na dietę lekkostrawną i dużo wody. No cóż cieszyć mi się trzeba że tak łagodnie to przeszliśmy, choć ema jeszcze trochę męczy to myślę że do jutra przejdzie. Dostałam od sąsiadki syrop na bazie węgla roślinnego i piją od początku wszyscy poza mną. Nie chcę nic narazie brać bo ja i tak najlżej to przeszłam.
Ja dziś siadam do zrobienia listy do szpitala bo jakoś się za to wziąć nie mogę. -
Jej mnie jakoś tak od wczoraj do kibelka częściej zapędza, ale to chyba nie jelitówka. Ale bardzo Tobie współczuje!!
Mój syn poszedł dzisiaj do przedszkola z płaczem że nie idzie bo go chłopaki pobiją, ale była fajna pani rano to nie odpuściłam, poszliśmy porozmawiać z nią i rozwiązać problem. Nie chciałam mu pokazać, że można schować głowę pod dywan i zostać w domu, mimo, że spokojnie mógł zostać. U nich jest taka grupka większa gdzie się super bawią ale i wzajemnie leją, a dzisiaj coś pękło w moim Łobuzie. Także czekam z duszą na ramieniu do 15.👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Kasandra moja uwielbia chodzić do przedszkola, nawet swoją grupę już mam psiapsiół
Na szczęście u Alci to nie była grypa żołądkowa, napiła się ziółek z baby and mama med, poleżała, ugotowałam jej rosołek i przeszło, musiała się chyba czym ś zatruć dzień wcześniej albo na śniadanie, na szczęście już wszystko jest ok -
Dziewczyny nie mowcie nic o jelitowce. Ja sie modle, zeby mnie znow nie dopadla. A Wam ogromnie wspolczuje i mam nadzieje, ze szybko przejdzie.
Solga to dobrze, ze mala nie miala jelitowki
Oj tak, tak te nasze dzieciaczki to wyjda na swiat kiedy bedzie im sie podobalo -
Zrobiłam listę. Skleciłam z kilku jedną mam nadzieję że z niczym nie przesadziłam i o niczym nie zapomniałam rzućcie okiem :
Dokumenty:
*Dow. osobisty
*Karta Ciąży
*ostatnie wyniki badań
*Karata ubezpieczenia ( u mnie chipowa NFZ)
Do porodu i po :
*Koszula ( rozpinana do karmienia ) x 2 lub 3
*Szlafrok
*biustonosz do karmienia
*kapcie+ klapki pod prysznic ( ja mam dwa w jednym
*ręczniki mały + kąpielowy x2 ( ja muszę jeszcze mieć jeden do włosów.)
*kosmetyczka ( szczotka i pasta do zębów, szczotka do włosów, gumka do włosów, żel do mycia, szampon,odżywka, papier toaletowy, płyn do higieny intymnej ziaja,maść dopielęgnacji sutków ja mam MALTAN))
*podpaski poporodowe paczka
*podkłady 60X90 5 szt
*majtki wielorazowe 2 szt ( mi bardziej przypadły do gustu niż jednorazowe:)
*woda mineralna niegazowana
*coś dojedzenia + coś słodkiego ( u mnie czekolada)
*ciepłe skarpetki
*kubek + sztuce
*kawa w termosie dla ema
Dla dzidziusia
*Pieluchy jednorazowe 10-20 szt
*chusteczki nawilżone paczka ( przydadzą się i dla mnie
*krem do pupy i oliwka
*smoczek obowiązkowo bo potem nie wyrabiam z tymi sutkami chłopaki chcieli ssać cały czas bez przerwy smoczek przynosił mi trochę ulgi)
*obcążki do paznokci ( moi rodzą się z takimi pazurami ze zaraz trzeba obcinać )dodatkowo wezmę te niedrapki na łapki
*ubranka na wyjście ( te naszykuję w domu i em dowiezie)
*kocyk
*pielucha tetrowa x2 ( dla maluszka i dla mnie bo wkładki laktacyjne nigdy mi nie wytaczały)
* płyn do kąpieli maluszka i ręcznik z kapturkiem ( w moim szpitalu nie kąpią maluszka robi to od początku mama )
No to chyba wszystko co potrzebne jakby coś to em będzie przecież codziennie to dowiezie
NARESZCIE TO USYSTEMATYZOWAŁAM I CZUJĘ SIĘ BARDZIEJ ZORGANIZOWANAWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 09:43
-
Super lista, pokrywa się w całości z moją.
Dynamiczna , smoczek oczywiście gotujesz czy coś przed zabraniem do szpitala? Mój nie korzystał więc nie wiem jak go zabrać do szpitala, bo teraz już nie będę miała czasu robić za mleczarnie, łóżeczko i smoczek w jednym:P👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
tak oczywiście smoczek należy wygotować . Ja robię to ta że myję go cały w bardzo ciepłej wodzie ( ale tylko wodzie bez płynu ) a potem zlewam kilkakrotnie gorącą przegotowaną wodą ( nie gotuję tak dosłownie bo może coś się z tym plastikiem porobić ) Zatykam zatyczką ( też umyta i sparzona!!) I do torby
-
dynamiczna super lista
ja nie biorę poduszki, bo nawet nigdy takowej nie miałamteż zawsze na leżąco
dzięki dziewczyny za miłe słowa, a ja czuję się oknawet byłam z emem na zakupach także torbę mogę pakować dla swojego spokoju
troszkę żołądek gorszy jest, ale na pewno jest spoko w porównianiu do nocy, która była koszmarem
ale spoko rzeczy kupione, więc i ja czuję się od razu lepiej
Eve lubi tę wiadomość
-
Junior ma 2160, obrócił się na szczęście, ale ... niestety mam rozwarcie, lekarz najchętniej położyłby mnie do szpitala na 3-4 tyg, ale powiedziałam, że póki nie ma bezwzględnej konieczności to nie idę. W czwartek idę na podanie steryd na płuca ogólnie mam na siebie b. uważać, leżeć, dmuchać i chuchać. z Amelią cyrki zaczęły mi sie wcześniej, ale ona już od 20 któegś tyg była główką w dół i naciskała na szyjkę. Teraz Junior się tylko obrócił i już się zaczęło.
-
Kochane co wy macie z tymi jelitowkami. Akysz akysz akysz
Moja Maryska byla dzis na wycieczce. Wyjechali o 8 wrocili o 16. Wrocila bardzo zadowolona opowiadala ze bylo duzo zwierzat, zrobila sama mydelko , karmila konika marchewka, jechala pietrowym autokarem. Jak wyszla z przedszkola to buzia jej sie nie zamykala
Kochane co na bol glowy oprocz lekow? Wczoraj az plakalam z bolu i cos czuje ze dzis sie znow zaczynaMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
Aga jakie masz rozwarcie? Maluch ma juz sluszna wage wiec spokojnie. Moja miala 1260 jak przyjmowali mnie do szpitala wiec u mnie zupelnie inna sytuacja jak z szyjka? Rozwarcie masz zewnetrze pewnie wiec no stres
Wazne zeby nie dzwigac, nie wchodzic po schodach i prowadzic oszczedny tryb zyciaMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm