Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka.
No to Eve zaczynamy trzymać kciukiJak padło na początku będziesz pierwsza do rozpakowania ciekawe która następna się zbierze, oby tylko nie za szybko
Dziewczyny wytrzymamy wytrzymamy nasze pociechy wiedzą że aby mieć łatwiej muszą w brzuszku jeszcze trochę posiedzieć.
Ja zrobiłam już przedostatnie zakupy te potrzebne do szpitala. Czekam teraz na paczuszkę, która będzie do odebrania w aptece
czeka mnie jeszcze tylko zaopatrzenie apteczki w te bobasowe niezbędne rzeczy bo u mnie takowych nie ma:)
Łóżeczko właśnie się maluje drugi raz więc myślę że do weekendu będzie gotowe. Mam też stojak na przewijak z Ikea i też chciałam aby był pomalowany dobrze że jeszcze trochę czasu na to wszystko jest
Wczoraj weszłam sobie na wątek październikówek i tak tam miło jak co chwila któras pisze że jedzie na porodówkę... ze już tam jest albo że już urodziłyI u Nas powoli się zaczyna Eve początkujesz
Kas a jak ta Twoja jelitówka? U nas to wszystko przebiegło dość spokojnie nawet bez większych problemów i dysfunkcji
Aga jak tam przeprowadzka już po czy jeszcze nie ??Kasandra lubi tę wiadomość
-
A u mnie wczoraj było ostre napinanie brzucha wieczorem, ale przeszło:) Już chyba 3 czy 4 dzień mam częste wizyty w toalecie, oj mocno oczyszczające. Olek dzisiaj jakby mniej ruchliwy, czuję jakiś taki ból szyjki, czy pochwy wewnątrz, nie wiem co to jest, ale nieprzyjemne.
Ogólnie czuję się świetnie, ale wg mojej mamy zaczynam się zmieniać na twarzy ( w pierwszej ciąży to był jedyny objaw zbliżającego się porodu).👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Eve no kto wie może młody już wyczul, że przekroczył magiczną granice 36 tygodnia i postanowił że nie będzie dłużej czekał. Tylko nie zapomnij nam tu podrzucić na szybko wiadomości że jedziesz na porodówkę
Eve lubi tę wiadomość
-
No fajnie Eve Ty juz tak blisko, mozna powiedziec, ze o krok od spotkania z maluszkiem
Kas zbieranie lisci, superJa wlasnie tez o tym myslalam i musze z mlodym pozbierac, ususzyc i pomalowac
Maluszek mnie tak wczoraj boksowal wieczorem i w nocy ale tak strasznie nisko, ze bolalo. Na szczescie przeszlo. Kurcze dziewczyny tak mnie boli i ciagnie na samym dole po prawej strony, ze nie moge za dlugo chodzic bo nie wyrabiam z bolu. Nie wiem moze maluszek tak napiera bo gin mowil, ze jest bardziej z prawej strony.Eve lubi tę wiadomość
-
Mój Szymon jest na etapie zbierania kasztanów i żołędzi. A liście zbiera dla babci i robi jej bukiety:) U nas na zbieranie liści trzeba poczekać jak słońce je przesuszy po nocnym deszczu.
Tak ostatnia prosta już, ale się nie mogę doczekaćAle jeszcze nie czas na wyganianie na siłę
dorocia2324 lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
dynamiczna dzięki jest spoko.... chociaż dziwwczyny powiem Wam szczerze, że to chyba coś innego.... co dwa dni mam jak to nazwała eve oczyszczenie... nie wiem może maluszek jest tak duży, że masuje porządnie jelita i teraz idzie tak, a nie inaczej.... nie wiem mam nadzieję, że to nie oczyszczenie przed porodem.... ja chcę dotrwać do następnej wizyty chociaż.... ale torbę już mam tylko klapek i kosmetyczki w niej nie mam jeszcze... i herabtkę hippa na karmienie muszę kupić...
-
kas a nie myślałaś o herbatce innej niż hip ja znalazłam fajną z herbapolu z koprem włoskim dla mam karmiących piersią dużo tańsza niż ta hipowska i bodajże bez cukru .
Kasandra, aga.just lubią tę wiadomość
-
A powiedzcie mi czy mozna ze tak powiem kosztowac takich herbatek dla kobiet karmiacych bedac jeszcze w ciazy? Bo ja mysle o zakupie tak owych herbatek ale nie wiem czy dam rade je wypic bo po poprzednim porodzie mialam kilka saszetek jakiejs herbatki ale byla tak ohydna, ze nie dalam rady jej wypic. A nie chce zbednie wydawac pieniedzy.
-
myślę spokojnie możesz próbować takich herbatek w ciąży przecież to głównie zioła . Jak ja już moją odbiorę z apteki to sobie jedną zaparzę i powiem Wam jak smakuje. Kosztowała 6 zł za 20 torebek więc chyba nie wiele tak mi się wydaje zalecana jest do picia jedna do dwóch dziennie. Kas w sumie nie wiem czy warto jak masz tamtą wypróbowaną to może nie zmieniaj ale w sumie ja wolę taka w saszetkach a nie w granulkach bo mniej cukru
dorocia2324 lubi tę wiadomość
-
Ja przez 2 lata przygody z kp piłam właśnie tą z herbapolu. Tania i dobra
no i bez cukru
Dynamiczna przeprowadzka cały czas przed nami. Montują nam meble, wstawiają drzwi. Pierwsze dni listopada chcemy uciekać na swoje.
Wreszcie zamówiłam u makaszki pościel. Teraz jeszcze trochę aptecznych rzeczy i jakoś to będzie -
ja właśnie sobie kupiłam tą z herbapolu skoro tak polecacie
7.5 za 20 saszetek, a skład ten sam
hipp ma też torebki, ale na pewno jest droższy, więc zobaczymy jak coś to przecież em może mi kupić
a ja i tak zawsze mam pokarm, ale żeby przyspieszyć produkcję to sobie popijam do śniadania i popołudniu
no i zawiera melisę
-
Aga to już niebawem odetchniesz
A masz jakieś foty tej pościeli ?? Ja jeszcze też nie kupiłam pościeli miałam zajawki żeby sobie uszyć ale nie wiem czy dam radę jeszcze przy maszynie siedzieć. No i taki zapasowy komplet mam po moich chłopakach ale to tylko kołdra i podusia a baldachim i ochraniacz muszę doszyć lub dokupić jeszcze nie wiem
Łóżeczko już pomalowane schnie na balkonie jak je złożymy to wam zaprezentuje ale to dopiero za jakieś dwa tygodnie
Kas no zobaczysz sama czy się sprawdzi ta herbatka jak coś zawsze mozesz się przerzucić na tamtą.