X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_f ja mam 5cio letnią Córeczkę :) i Synka 2.5 letniego :) różnica między pierwszą dwójką jest dokładnie 2 lata i 3 miesiące, a teraz będzie 2 lata i 10 miesięcy :) i tak :)

dorocia no lepiej, bo leżę na lewym boku :) czekam na ema, aż wróci pracy :) Dzieciaczki śpią :) ale ja nawet jak idę to mi się brzuch stawia, ale narazie było to nie groźne :) mam nadzieję, że tak dalej jest :) byle jak najdłużej :) teraz leżę potem pod prysznic i do spanka :)

m_f, Eve, dorocia2324 lubią tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasandra wrote:
    m_f ja mam 5cio letnią Córeczkę :) i Synka 2.5 letniego :) różnica między pierwszą dwójką jest dokładnie 2 lata i 3 miesiące, a teraz będzie 2 lata i 10 miesięcy :) i tak :)

Woow ale super! Ja marzę o trójeczce :)

Kasandra lubi tę wiadomość

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie marzy czworeczka ale czas i zycie pokaze jak to bedzie :)

No to duzo odpoczywaj kas.

Kasandra lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie się marzu jeszcze dwójka, ale wiem, że nie mogę go spełnić teraz, więc poczekam i odczekam, a potem się okaże czy jeszcze niebo da szansę na kolejną dwójeczkę :)

dorocia2324, Eve lubią tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj m_f fajnie że do nas dołączyłaś :)

Mnie też dzisiaj brzuchol trochę pobolewa i kręgosłup daje się ostro we znaki. Pomimo że nic praktycznie dzisiaj nie robiłam czuję się dość zmęczona. Mały mocno fika i bolą mnie już trochę wnętrzności ale co tam jak się położę to penie przejdzie.

Kas to następnym razem bliźniaki i już gotowe ;)

Aga piękne tkaniny i widać że gatunkowo dobre :) Muszę coś pomyśleć nad tą moją pościelą i zdecydować czy szyję czy kupuję :)

Moi chłopcy już są starsi chyba tu najstarsi i różnica tym samym największa ale tego też są plusy...obiecują że będą pomagać i co najważniejsze cieszą że Wojtuś będzie już niedługo z nami a to przy takiej dużej różnicy się często nie zdarza jak słyszałam. Też chciałabym jeszcze jedno ale warunki mieszkalne trochę na to nie pozwalają. No i nawet na Wojtusia musiałam męża mocno namawiać i dość trochę przekonywać bo nie za bardzo dawał sobie powiedzieć że damy radę . U nas w rodzinie trójka to w ogóle anomalia bo na 2 się kończy jak nie na 1 więc jak by się tak 4 trafiło to już zaliczaliby nas do ufo pewnie :) A ja zawsze lubiłam duże rodziny :) Tak dla ciekawości wam tylko opowiem że jak się już pochwaliłam że jestem w ciąży do odebrałam tel. od koleżanki której chyba z rok nie wiedziałam i usłyszałam pytanie co wpadka?? gdy odpowiedziałam że nie , w pełni planowane to usłyszałam ze to niemożliwe, bo w dzisiejszych czasach nikt nie chce mieć dwójki a co dopiero trójki dzieci :) Wtedy mnie to zasmuciło , bo swoje przeszłam żeby w tej ciąży być ale teraz tak myślę że mnie to śmieszy . Może ja chcę mieć tyle dzieci bo mam je cudowne po prostu ... najcudowniejsze na świecie i przekochane...

Zmykam spać oj ale się rozpisałam :)

dorocia2324, m_f lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• belladonna Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę mieć dużą rodzinę. Choć dziś moja ziemska dwójeczka mocno mi zalazła za skórę i zaczęłam się zastanawiać jak będzie jak już się Bobas wykluje. No, ale dziś kompletnie jestem rozbita, bo coś mnie bierze jakiś wirus i chyba nie wiele brakuje, żebym eksplodowała. A jak wiadomo zachowania dzieci potrafią być równie słodkie jak i niekiedy irytujące

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna u nas wszyscy znajomi nas pytali czy wpadka, a także część rodziny... wszyscy mają takie pojęcie, że jak trójka to już wpadka ;) a u nas wszystkie planowane co do jednego :)

qbxwkvq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj P ma 5-cioro rodzenstwa, w mojej rodzinie tez maja po 2-4 dzieci wiec takie az to nie jest dziwne. Mi to najbardziej chodzi o finansowe utrzymanie rodziny. Nie chodzi mi o jakies bogactwo i dawanie dzieciom wszystkiego co dusza zapragnie ale o godne zycie. Zebym nie musiala sie martwic co do garnka wlozyc, czy komornik mi nie zabierze wszystkiego, itd. Po tej ciazy chce sie skupic na zalozeniu i rozkeceniu wlasnego biznesu i wtedy zobaczymy jakie beda efekty i moze pomyslimy o kolejnym malenstwu. Dlatego wlasnie czas pokaze.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym chciała jeszcze jedno chociaż, ale zobaczymy:) Priorytetem będzie zmiana mieszkania na większe bo byłoby już za ciasno.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się spotykam z bardzo pozytywnym odzewem na moją kolejną ciążę. W rodzinie wszyscy się cieszą, a w okolicznych sklepach gdzie robię zakupy, też wszyscy życzliwie podchodzą. Właściwie nie spotkałam się z żadną negatywną lub uszczypliwą uwagą.

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to widzisz :)

no my własnie też chcemy się albo wybudować albo kupić dom do remontu i potem jak już sie ustabilizujemy to zobaczymy co nam życie pokaże :) narazie będę miała swoją wesołą gromadkę :)

Eve lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co prawda dużo miłych komentarzy też napotkałam ale i te uszczypliwe były ale ja się nimi nie przejmuję przecież to moje życie i nikt mi tych dzieci utrzymywać nie będzie zatem co maja do gadania nic :)

Dziś trochę kiepsko spałam, obudziłam się o 4 i nie mogłam zasnąć potem jak zasnęłam a o 7 zadzwonił budzik to nie mogłam wstać. Wyprawiłam dzieci do szkoły zrobiłam zakupy w Tesco przez internet więc teraz idę się zdrzemnąć póki młodszy nie wróci ze szkoły mam trochę luzu :)

Eve a jakie masz mieszkanie jeżeli mogę spytać znaczy ile pokoi ?

Kas też marzy mi się dom ale coś mi się wydaje że to nie nastąpi wcześniej niż za 10 lat ( błędy młodości trzeba najpierw spłacić :() a wtedy będzie już trochę za późno na kolejnego bobasa .

relge6yd7jws6b5o.png

• B612 Znajoma

Wysłany: 16 października 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwolicie, że tak wbiję się do tematu ;) Mnie też marzy się trójka, ale nie wiem, czy to się spełni :)
    Powiedzcie, jak przygotowujecie starsze rodzeństwo? Ja np. chcę zacząć robić coś takiego, że czasem córeczka znajdzie jakiś mini pakunek z drobiazgiem i będę jej mówić, że to od dzidziusia z brzucha, a jak się urodzi to dostanie prezent i koronę od dzidziusia (jako odznaczenie starszej siostry) :-) Chcę ją w ten sposób pozytywnie nastawić. Jako, że śpi z nami, to planujemy zakup tapczanika dla niej, ale nie będziemy jej zmuszać, sama się przeniesie, gdy będzie gotowa. Wcześniej drzemki na tapczaniku w ciągu dnia. No i wiadomo, książeczki, opowiadanie o dzidziusiu. Jeszcze jest mała, ale swoje rozumie, czasem potrafi człowieka zaskoczyć :)

A co do Waszej rozmowy, to u nas niestety nie wszyscy się cieszą. Teściowa powiedziała mi, że trudno i że sobie nie poradzimy, że z dwójką dzieci to już nigdzie nie pojedziemy itd itp. Przykro tak...

dorocia2324 -własny biznes super sprawa, też kiedyś o tym myślałam, jednak obawiam się ZUSu, gdyby na początku nie szło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 09:38

8p3o6vgc49m7bsdz.png
    a8f7puu.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny u mnie w rodzinie też były rożne opinie co do mojej ciąży ale ja mam to w nosie nikt mi nie pomaga i mogę sobie robić co chcę i mieć tyle dzieci ile chcę. Mój mąż ma własną działalność i powiem wam ze ciężko zwłaszcza jak przychodzi zapłacić zusy i podatek zdzierają z każdej strony ale takie nasze państwo. ja jak nie będe miała teraz syna to starać się bedę o następne dziecko. Ale jak na razie czeka nas remont strychu bo inaczej będzie ciężko nam się pomieścić

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny czy mogę wziaść jakąs tabletke przeciwapalnoą apap czy coś bo znowy mam zapalenie dziąseł o zębow mądrości

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj B612

Ja mam moich chłopców dużych więc przygotowania zaczęłam jeszcze przed zajściem pytając czy chcieli by jeszcze rodzeństwo. Uznałam ze to też ich rodzina i mają prawo wspólnie z nami zdecydować. Na szczęście byli uradowani i nie musiałam ich namawiać. Teraz czynnie włączają się w ciąże oglądają ze mną ciąża tydzień po tygodniu na mamazone bardzo ich to interesuje co się z dzidziusiem dzieje. Po każdej wizycie pytają czy z dzidziusiem wszystko dobrze. Jak jestem zmęczona to dają odpocząć itp Ale tak jak mówię oni mają 6 i 9 lat. więc to trochę inna bajka . Myślę że w Twoim przypadku pomysł z prezencikami nie jest zły i mianowanie na starszą siostrę to super sprawa. A puki co może opowiadaj jej co się z maleństwem dzieje i jak już zacznie się ruszać to jej to pokazuj. Ja tak robiłam jak byłam z drugim synem w ciąży a to była podobna różnica bo starszy miał wtedy 2 latka :)

relge6yd7jws6b5o.png

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama hani wrote:
    A dziewczyny czy mogę wziaść jakąs tabletke przeciwapalnoą apap czy coś bo znowy mam zapalenie dziąseł o zębow mądrości

Apap jak najbardziej możesz brać mi mój lekarz pozwolił jak na samym początku 2 trymestru mnie strasznie głowa bolała codziennie . Powiedział że paracetamol jak najbardziej nie zaszkodzi ( oczywiście jak najmniej się da )

relge6yd7jws6b5o.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem osoba ktora jest szalona i lubi ryzykowac. Jestem fryzjerka i o swoim salonie marze juz od poczatku praktyk i powolutku do tego daze. Wiem, ze zusy itd wszystko kosztuje ale dlaczego inne firmy moga prosperowac a ja nie? Ja nie zakladam, ze moze sie nie udac bo musi sie udac. Pozytywne myslenie na prawde bardzo wiele daje. U mnie tez jest inna bajka bo ja chce postawic salon na naszej ziemi w miejscu gdzie takiej dzialalnosci nie ma. Sa tylko 3 fryzjerki, ktore robia wlosy w domu. Tylko jak zwykle kasa potrzebna na to wszystko i dlatego to trwa.

Apap mozna jak najbardziej ja tez bralam w czasie pierwszej ciazy i teraz nie raz jak mnie cos bardzo boli.

mama hani lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do przygotowania starszego dziecka to ja z moim Kubusiem caly czas rozmawiam na temat dzidziusia jak to bedzie jak sie juz urodzi, ze bedzie musial mamie pomagac, itd. Ogladamy i czytam co sie dzieje w danym miesiacu z dzidziusiem, lubi ogladac wozek i fotelik gdzie bedzie lezal didzius. Czesto przytula sie do brzuszka i mowi do niego :) Jak mowie, ze musze odpoczac bo zle sie czuje albo mnie brzuszek boli to nie ma problemu, on umie sie sam soba zajac. No i planujemy kupic mu jakis prezent jak odbiora mnie i dzidziusia ze szpitala tylko jeszcze nie wiemy co.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • solga Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja póki co sama oferuje pomoc, mówi że będzie gotować i mi wszystko podawać ale to mała kłamczuszka więc słabo jej wierzę. Mam tylko nadzieję , że nie będzie zazdrosna

Famibion + Baby and Mama Med + OmegaMed
    f2w3rjjgrlzhuy1n.png
    Siły natury
    relgcwa1ja1bh6e1.png
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ