X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_f ja mam 5cio letnią Córeczkę :) i Synka 2.5 letniego :) różnica między pierwszą dwójką jest dokładnie 2 lata i 3 miesiące, a teraz będzie 2 lata i 10 miesięcy :) i tak :)

dorocia no lepiej, bo leżę na lewym boku :) czekam na ema, aż wróci pracy :) Dzieciaczki śpią :) ale ja nawet jak idę to mi się brzuch stawia, ale narazie było to nie groźne :) mam nadzieję, że tak dalej jest :) byle jak najdłużej :) teraz leżę potem pod prysznic i do spanka :)

m_f, Eve, dorocia2324 lubią tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasandra wrote:
    m_f ja mam 5cio letnią Córeczkę :) i Synka 2.5 letniego :) różnica między pierwszą dwójką jest dokładnie 2 lata i 3 miesiące, a teraz będzie 2 lata i 10 miesięcy :) i tak :)

Woow ale super! Ja marzę o trójeczce :)

Kasandra lubi tę wiadomość

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie marzy czworeczka ale czas i zycie pokaze jak to bedzie :)

No to duzo odpoczywaj kas.

Kasandra lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie się marzu jeszcze dwójka, ale wiem, że nie mogę go spełnić teraz, więc poczekam i odczekam, a potem się okaże czy jeszcze niebo da szansę na kolejną dwójeczkę :)

dorocia2324, Eve lubią tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj m_f fajnie że do nas dołączyłaś :)

Mnie też dzisiaj brzuchol trochę pobolewa i kręgosłup daje się ostro we znaki. Pomimo że nic praktycznie dzisiaj nie robiłam czuję się dość zmęczona. Mały mocno fika i bolą mnie już trochę wnętrzności ale co tam jak się położę to penie przejdzie.

Kas to następnym razem bliźniaki i już gotowe ;)

Aga piękne tkaniny i widać że gatunkowo dobre :) Muszę coś pomyśleć nad tą moją pościelą i zdecydować czy szyję czy kupuję :)

Moi chłopcy już są starsi chyba tu najstarsi i różnica tym samym największa ale tego też są plusy...obiecują że będą pomagać i co najważniejsze cieszą że Wojtuś będzie już niedługo z nami a to przy takiej dużej różnicy się często nie zdarza jak słyszałam. Też chciałabym jeszcze jedno ale warunki mieszkalne trochę na to nie pozwalają. No i nawet na Wojtusia musiałam męża mocno namawiać i dość trochę przekonywać bo nie za bardzo dawał sobie powiedzieć że damy radę . U nas w rodzinie trójka to w ogóle anomalia bo na 2 się kończy jak nie na 1 więc jak by się tak 4 trafiło to już zaliczaliby nas do ufo pewnie :) A ja zawsze lubiłam duże rodziny :) Tak dla ciekawości wam tylko opowiem że jak się już pochwaliłam że jestem w ciąży do odebrałam tel. od koleżanki której chyba z rok nie wiedziałam i usłyszałam pytanie co wpadka?? gdy odpowiedziałam że nie , w pełni planowane to usłyszałam ze to niemożliwe, bo w dzisiejszych czasach nikt nie chce mieć dwójki a co dopiero trójki dzieci :) Wtedy mnie to zasmuciło , bo swoje przeszłam żeby w tej ciąży być ale teraz tak myślę że mnie to śmieszy . Może ja chcę mieć tyle dzieci bo mam je cudowne po prostu ... najcudowniejsze na świecie i przekochane...

Zmykam spać oj ale się rozpisałam :)

dorocia2324, m_f lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• belladonna Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę mieć dużą rodzinę. Choć dziś moja ziemska dwójeczka mocno mi zalazła za skórę i zaczęłam się zastanawiać jak będzie jak już się Bobas wykluje. No, ale dziś kompletnie jestem rozbita, bo coś mnie bierze jakiś wirus i chyba nie wiele brakuje, żebym eksplodowała. A jak wiadomo zachowania dzieci potrafią być równie słodkie jak i niekiedy irytujące

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna u nas wszyscy znajomi nas pytali czy wpadka, a także część rodziny... wszyscy mają takie pojęcie, że jak trójka to już wpadka ;) a u nas wszystkie planowane co do jednego :)

qbxwkvq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj P ma 5-cioro rodzenstwa, w mojej rodzinie tez maja po 2-4 dzieci wiec takie az to nie jest dziwne. Mi to najbardziej chodzi o finansowe utrzymanie rodziny. Nie chodzi mi o jakies bogactwo i dawanie dzieciom wszystkiego co dusza zapragnie ale o godne zycie. Zebym nie musiala sie martwic co do garnka wlozyc, czy komornik mi nie zabierze wszystkiego, itd. Po tej ciazy chce sie skupic na zalozeniu i rozkeceniu wlasnego biznesu i wtedy zobaczymy jakie beda efekty i moze pomyslimy o kolejnym malenstwu. Dlatego wlasnie czas pokaze.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym chciała jeszcze jedno chociaż, ale zobaczymy:) Priorytetem będzie zmiana mieszkania na większe bo byłoby już za ciasno.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się spotykam z bardzo pozytywnym odzewem na moją kolejną ciążę. W rodzinie wszyscy się cieszą, a w okolicznych sklepach gdzie robię zakupy, też wszyscy życzliwie podchodzą. Właściwie nie spotkałam się z żadną negatywną lub uszczypliwą uwagą.

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to widzisz :)

no my własnie też chcemy się albo wybudować albo kupić dom do remontu i potem jak już sie ustabilizujemy to zobaczymy co nam życie pokaże :) narazie będę miała swoją wesołą gromadkę :)

Eve lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co prawda dużo miłych komentarzy też napotkałam ale i te uszczypliwe były ale ja się nimi nie przejmuję przecież to moje życie i nikt mi tych dzieci utrzymywać nie będzie zatem co maja do gadania nic :)

Dziś trochę kiepsko spałam, obudziłam się o 4 i nie mogłam zasnąć potem jak zasnęłam a o 7 zadzwonił budzik to nie mogłam wstać. Wyprawiłam dzieci do szkoły zrobiłam zakupy w Tesco przez internet więc teraz idę się zdrzemnąć póki młodszy nie wróci ze szkoły mam trochę luzu :)

Eve a jakie masz mieszkanie jeżeli mogę spytać znaczy ile pokoi ?

Kas też marzy mi się dom ale coś mi się wydaje że to nie nastąpi wcześniej niż za 10 lat ( błędy młodości trzeba najpierw spłacić :() a wtedy będzie już trochę za późno na kolejnego bobasa .

relge6yd7jws6b5o.png

• B612 Znajoma

Wysłany: 16 października 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwolicie, że tak wbiję się do tematu ;) Mnie też marzy się trójka, ale nie wiem, czy to się spełni :)
    Powiedzcie, jak przygotowujecie starsze rodzeństwo? Ja np. chcę zacząć robić coś takiego, że czasem córeczka znajdzie jakiś mini pakunek z drobiazgiem i będę jej mówić, że to od dzidziusia z brzucha, a jak się urodzi to dostanie prezent i koronę od dzidziusia (jako odznaczenie starszej siostry) :-) Chcę ją w ten sposób pozytywnie nastawić. Jako, że śpi z nami, to planujemy zakup tapczanika dla niej, ale nie będziemy jej zmuszać, sama się przeniesie, gdy będzie gotowa. Wcześniej drzemki na tapczaniku w ciągu dnia. No i wiadomo, książeczki, opowiadanie o dzidziusiu. Jeszcze jest mała, ale swoje rozumie, czasem potrafi człowieka zaskoczyć :)

A co do Waszej rozmowy, to u nas niestety nie wszyscy się cieszą. Teściowa powiedziała mi, że trudno i że sobie nie poradzimy, że z dwójką dzieci to już nigdzie nie pojedziemy itd itp. Przykro tak...

dorocia2324 -własny biznes super sprawa, też kiedyś o tym myślałam, jednak obawiam się ZUSu, gdyby na początku nie szło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 09:38

8p3o6vgc49m7bsdz.png
    a8f7puu.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny u mnie w rodzinie też były rożne opinie co do mojej ciąży ale ja mam to w nosie nikt mi nie pomaga i mogę sobie robić co chcę i mieć tyle dzieci ile chcę. Mój mąż ma własną działalność i powiem wam ze ciężko zwłaszcza jak przychodzi zapłacić zusy i podatek zdzierają z każdej strony ale takie nasze państwo. ja jak nie będe miała teraz syna to starać się bedę o następne dziecko. Ale jak na razie czeka nas remont strychu bo inaczej będzie ciężko nam się pomieścić

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny czy mogę wziaść jakąs tabletke przeciwapalnoą apap czy coś bo znowy mam zapalenie dziąseł o zębow mądrości

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj B612

Ja mam moich chłopców dużych więc przygotowania zaczęłam jeszcze przed zajściem pytając czy chcieli by jeszcze rodzeństwo. Uznałam ze to też ich rodzina i mają prawo wspólnie z nami zdecydować. Na szczęście byli uradowani i nie musiałam ich namawiać. Teraz czynnie włączają się w ciąże oglądają ze mną ciąża tydzień po tygodniu na mamazone bardzo ich to interesuje co się z dzidziusiem dzieje. Po każdej wizycie pytają czy z dzidziusiem wszystko dobrze. Jak jestem zmęczona to dają odpocząć itp Ale tak jak mówię oni mają 6 i 9 lat. więc to trochę inna bajka . Myślę że w Twoim przypadku pomysł z prezencikami nie jest zły i mianowanie na starszą siostrę to super sprawa. A puki co może opowiadaj jej co się z maleństwem dzieje i jak już zacznie się ruszać to jej to pokazuj. Ja tak robiłam jak byłam z drugim synem w ciąży a to była podobna różnica bo starszy miał wtedy 2 latka :)

relge6yd7jws6b5o.png

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama hani wrote:
    A dziewczyny czy mogę wziaść jakąs tabletke przeciwapalnoą apap czy coś bo znowy mam zapalenie dziąseł o zębow mądrości

Apap jak najbardziej możesz brać mi mój lekarz pozwolił jak na samym początku 2 trymestru mnie strasznie głowa bolała codziennie . Powiedział że paracetamol jak najbardziej nie zaszkodzi ( oczywiście jak najmniej się da )

relge6yd7jws6b5o.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem osoba ktora jest szalona i lubi ryzykowac. Jestem fryzjerka i o swoim salonie marze juz od poczatku praktyk i powolutku do tego daze. Wiem, ze zusy itd wszystko kosztuje ale dlaczego inne firmy moga prosperowac a ja nie? Ja nie zakladam, ze moze sie nie udac bo musi sie udac. Pozytywne myslenie na prawde bardzo wiele daje. U mnie tez jest inna bajka bo ja chce postawic salon na naszej ziemi w miejscu gdzie takiej dzialalnosci nie ma. Sa tylko 3 fryzjerki, ktore robia wlosy w domu. Tylko jak zwykle kasa potrzebna na to wszystko i dlatego to trwa.

Apap mozna jak najbardziej ja tez bralam w czasie pierwszej ciazy i teraz nie raz jak mnie cos bardzo boli.

mama hani lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do przygotowania starszego dziecka to ja z moim Kubusiem caly czas rozmawiam na temat dzidziusia jak to bedzie jak sie juz urodzi, ze bedzie musial mamie pomagac, itd. Ogladamy i czytam co sie dzieje w danym miesiacu z dzidziusiem, lubi ogladac wozek i fotelik gdzie bedzie lezal didzius. Czesto przytula sie do brzuszka i mowi do niego :) Jak mowie, ze musze odpoczac bo zle sie czuje albo mnie brzuszek boli to nie ma problemu, on umie sie sam soba zajac. No i planujemy kupic mu jakis prezent jak odbiora mnie i dzidziusia ze szpitala tylko jeszcze nie wiemy co.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • solga Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja póki co sama oferuje pomoc, mówi że będzie gotować i mi wszystko podawać ale to mała kłamczuszka więc słabo jej wierzę. Mam tylko nadzieję , że nie będzie zazdrosna

Famibion + Baby and Mama Med + OmegaMed
    f2w3rjjgrlzhuy1n.png
    Siły natury
    relgcwa1ja1bh6e1.png
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ