X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama hani wrote:
    A dziewczyny czy mogę wziaść jakąs tabletke przeciwapalnoą apap czy coś bo znowy mam zapalenie dziąseł o zębow mądrości

ja zawsze biorę paracetamol tak mi doradzał lekarz i panie w aptece

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już z Córcią mialam odbiór Dzidziusia, że tak powiem... :) teraz i Córcia i Synuś przytulają się cały czas do brzuszka i całują :) prezenty oczywiście kupimy od Dzidziusia :)

qbxwkvq.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Szymek bardzo czeka i brzuszek już ostro namawia, żeby Olek opuścił.

Nasze mieszkanie ma niestety tylko 2 pokoje.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve no widzisz a jak Ty czujesz? masz jakieś skurcze przepowiadające czy nie ? a szyjka Twoja jak tam ?

qbxwkvq.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza tydzień temu, a kolejną wizytę mam za tydzień, więc jak szyjka nie wiem. Mam wrażenie, że pupa jest wypinana niżej niż wczoraj. Ogólnie jakoś tak dużo śluzu się pojawiło wczoraj już (ale to nie wody). Skurczy kilka w ciągu dnia się zdarza. Czuję się ogólnie bdb, tylko coraz częściej i coraz dłużej boli mnie w pochwie?szyjka, widocznie Młody napiera, ale nie może się przebić:P

Kasandra lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzisz pewno donosisz do 38 tygodnia z miesiączki :)

Eve lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak:) ale już osiągnęliśmy bardzo dobry wynik:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 19:57

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Eve Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak całkiem szczerze to gadanie lekarzy o krótkiej i rozwierającej się szyjce tak mnie nakręciło na to, że poród będzie lada dzień, a tak na prawdę Olek ma jeszcze 3 tygodnie do terminu... Więc sam sobie wybierze jakiś taki najbardziej optymalny czas na wyjście kiedy będzie całkowicie gotowy, a znając życie ja całkowicie niegotowa :P
    Ale już się nie mogę doczekać, chciałabym mieć już przy sobie:)

A dziś tak mnie tam w pochwie bolało coś, że z ciekawości wsadziłam palucha, wg mnie szyjki to już nie ma, głowa ekstremalnie nisko, macica miękka bardzo.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve no widzisz :) teraz tylko czekać i tak jak mówisz Olek Cię jeszcze zaskoczy ;)

ja narazie miałam szyjkę bardzo długą, bo 4 cm aż, więc zobaczymy :) brzuch się stawia cały czas, ale do tej pory nie przyniosło to żadnycb efektów porodowych, więc jest ok :) byle do następnej wizyty :)

a ja się dzisiaj dogadałam z babeczką z okolicy i kupuję od niej chustę natibaby tkaną nieużywaną za 90zł :) przepiorę parę razy to się przełamie trochę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 21:24

Eve, m_f lubią tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wytrzymasz, jak ja wytrzymałam to i Ty dasz radę:) Zaciskaj nogi:) To już bardzo blisko do bezpiecznej całkiem granicy:)

Kas, wysłałam zaproszenie na priv, bo może wymienimy się telefonami to dam znać jak coś się zacznie dziać, bo tak będzie łatwiej niż przez net:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 21:25

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dziewczyny musimy wytrzymać... u mnie raczej zagrożenia przedwczesnym porodem nie ma bo żadnych objawów nie mam brzuch czasem poboli ale z tego co zauważyłam jeszcze idzie w górę macica a nie w dół bo na razie to coraz wyżej Wojtusia czuję :)

Wczoraj załatwiłam swój układ pokarmowy na cacy. Na obiad usmażyłam placki ziemniaczane i zjadłam je ze śmietaną 18% i to nie było dobre posunięcie. Nie chcecie wiedzieć co się ze mną działo później. Miałam takie rewolucje żołądkowe że myślałam ze zejdę z tego świata. Tak i bulgało w jelitach że młody chyba z tych hałasów zasnąć nie mógł w tym brzuchu i kopał mnie dodatkowo po żołądku co było bardzo bolesne . Na szczęście napiłam się gorzkiej mocnej herbaty nic już do wieczora nie jadłam , trochę jeszcze powierciło i przestało przed 22 więc w miarę spokojnie przetrwałam noc.

Dobry pomysł z tym telefonem eve bo jak nam już znikniesz z forum to przynajmniej kas będzie nam przekazywać info cobyśmy były na bieżąco :)

Ja też chciałabym kupić chustę ale kompletnie się na tym nie znam i czy ja na pewno dam radę nauczyć się ją wiązać ??

Kas pisałaś że jesteś ze śląska a jakie okolice bo może mamy nie daleko i gdzie masz zamiar rodzić ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 08:15

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dobrze, że odpuściło Ci na noc :) wyspać się ważna rzecz choć ja ostatnie dwie noce mam problem nie wiem czemu :)

od razu będę przekazywać :)

a ja jestem z Bielska :) i będę rodzić na wyspiańskiego w Bielsku właśnie :) Szwagierka rodziła w Mikołowie i zadowolona była, ale też dwie cesarki miała, bo Małe nie obracały się głową w dół :(

Dziewczyny wzięłam chyba dzisiaj dwie tabletki z witaminami myślicie, że coś się może złego stać ? jeden raz to chyba nie zaszkodzi jakoś nie ?

ja myślę, że się nauczę wiązać ;) damy radę a co :) ja nosiłam w nosidełku bebelulu, ale tam jest jakby jeden sposób noszenia :( a chusta tkana ma 12 sposobów wiązania :) i wytrzyma długo, a od noworodka można nosić :) ja na poczatek poćwiczę na lalkach Córci po porodzie już :) ja dwójkę Maluszków będę prowadzić do przedzszkoli i przyda się mieć dwie ręcę wolne :) jedna mamusia do przedszkola właśnie tak przychodziła z takim Maluszkiem i powiem Wam, że wtedy mi do fłowy wskoczyło :)

qbxwkvq.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic się nie stanie mimo tego, że wzięłaś 2 witaminy:)
    A mój Olek lekko pokręcił się rano a od tego momentu cisza, zaczynam się martwić trochę, że tak ospale w brzuchu.
    Właśnie przyszedł śpiworek do gondoli, więc już jesteśmy gotowi nawet na pierwszy spacer :P
    A ja dzisiaj poza 3 spacerami nocnymi do toalety wreszcie się wyspałam:) jakie miłe uczucie:)
    Pogoda straszna, mgła i takie lekkie opady deszczu, ale już sobie pospacerowałam z psem, byłam na zakupach, a teraz czas się zabierać za jakiś obiad.

Miłego dnia!!

O leniwie przeciągnął się mój syneczek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 10:17

Kasandra lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie mamy blisko do siebie szkoda bo termin podobny :P
    No ja też mam nadzieję że się nauczę, ja muszę młodszego odprowadzać do szkoły zanim skończy 7 lat ( choć szkołę widzę z balkonu i nie ma żadnej drogi ) ale takie przepisy, a że mam bardzo bardzo blisko to nie będzie mi się chciało wózka zawsze wyciągać więc pomyślałam o chuście.

I znowu piątek w niedzielę pyknie kolejny tydzień o matko jak ten czas ucieka :)

relge6yd7jws6b5o.png

• Eve Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę Szymona do przedszkola odprowadzać, ale przedszkole mamy na końcu bloku prawie:) Ale to i tak wyjście z takim maleństwem, więc albo nosidełko albo w fotelik i do reki, bo wózka na kilka chwil wyciągała nie będę, zwłaszcza, że stelaż wrzucę do komórki (brak miejsca ale i brud po jesienno - zimowych pogodach, a nie będzie mi się chciało za każdym razem kół myć).

Dziewczyny, u mnie od północy będzie ciąża donoszona :D Jednak Olek nie chciał być wcześniakiem:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 10:28

Kasandra, aga.just lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzisz eve, a tak się martwiłaś i my razem z Tobą :) a tutaj Olek poczekał grzecznie :) niech sobie siedzi u Mamusi jak mu dobrze, a i tak się do nas wybierze ;) prędzej czy później :)

Eve lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sam się nie wybierze, to go wypędzą siłą po terminie, choć wolałabym tego uniknąć:)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez pogoda okrutna :/ Zakupy zrobilam i szykuje jedzenie dla 3 chlopa bo dzis drzewo z lasu przywoza to sie chlopaki narobia. Dynamiczna ja wczoraj mialam dokladnie taki sam obiad tylko mi nic a nic nie bylo. Oj biedulko nameczylas sie.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Eve Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś robię na obiad papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem:)
    A jutro jeszcze zjem kluski parowe roboty mojego taty:)
    Teraz do porodu pozostało załapywać się na dobre obiadki:) Bo później przez pierwszą chwilę trzeba troszkę pouważać.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pomocy który wzór tkaniny najładniejszy bo czas zamówić materiał na pościel jak chcę się wyrobić z szyciem ale kompletnie nie mogę się zdecydować wprawdzie zrobiłam wstępną selekcję jednakże z wyborem tej jedynej mam problem a i w rodzinie zdania podzielone ...
    http://wrzucaj.net/images/2014/10/17/dinusie.jpg

http://wrzucaj.net/images/2014/10/17/reksio.jpg

http://wrzucaj.net/images/2014/10/17/sowy.jpg

http://wrzucaj.net/images/2014/10/17/żyrafy.jpg

relge6yd7jws6b5o.png

‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ