Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez w poprzedniej ciazy nie mialam takiej poduszki do karmienia a teraz zastanawiam sie nad jej kupnem ale do szpitala tez bym nie brala bo ja glownie lezalam i tak karmilam.
Aga no synus juz nie taki maly i sie odwrocil wiec nie stresuj sie tak. Musisz po prostu bardziej uwazac na siebie, wiecej odpoczywac i bedzie ok. No wlasnie jakie masz rozwarcie?
Karola no to super, ze corcia zadowolona z wycieczkiA na bol glowy nie pomoge bo rzadko go miewam.
-
aguś no widzę, że obywie mamy spore Dzidziusie
ja też wg USG, byłam właśnie na Twoim etapie, kiedy mój ważył 2100
nie martw się wszystko będzie ok i pamietaj (choć wiem, że to nie łatwe) oszczędzaj sięstaraj sie ile możesz, a ja wierzę w to, że będzie ok
ja z rozwarciem 2 cm chodziłam długo długo nie.pamietam ile, bo to w pierwszej ciąży, ale pamiętam, że teściowa strasznie się bała, że tak wcześnie urodzę.... miesiąc to był.przynajmniej
trzymaj się aga i nogi razem, a ja trzymam kciuki
aga.just, aga.just lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny musze sie z wami czyms podzielic. Wczoraj wieczorem ogladalam film "Gwiazd Naszych Wina" to jest o mlodych ludziach chorych na raka i o ich wielkiej milosci. Nie wiem czy lubicie taka tematyke ale film daje do myslenia. Pol filmu ryczalam jak dziecko i do tej pory jak o nim mysle to lzy plyna mi do oczu. Chcialabym przeczytac ta ksiazke bo ponoc jest lepsza. Ale takie wrazenie na mnie zrobil ze musialam wam powiedziec. Moim zdaniem warto obejrzec.
Kasandra, Eve lubią tę wiadomość
-
ja lubię takie filmy także z chęcią obejrzę, dziękuję
a mnie dzisiaj biodra bardzo bolały i na dodatek co chyba gorsze spojenie łonowe dość mocno... do tej pory coś zabolało, ale jak.siedziałam i wstałam na przykład albo się położyłam to coś tam zabolało i przeszło, a teraz coś mocniej i dłużej... ehhhh.... byle.do następnej wizyty -
cześć dziewczyny jak tam u Was? u nas pada pochmurno aż się spać chcę córka nie poszła dzisiaj do przedszkola w nocy kaszlała i gil zielony po pas już drugi tydzień chyba dopiero na wiosnę jej przejdzie:(
rozczyniłam drożdżówkę upiekę albo bułki albo rogalenudzi mi się i to strasznie miałam jechać do miasta wypozyczyc książki i kupić włóczki do dziergania ale że córka w domu to nie mam powodu żeby jechać!
-
aga szczerze Ci napiszę, że nie wiem jakie, bo nie pytałam wtedy lekarza, ale wiem, że na badaniu główkę sobie dotykał... pewnie to mniej zagrażające, bo nie było jakiegoś zagrożenia ciąży przedwczesnym porodem bynajmniej ja nie usłyszałam tego od lekarza
mama hani lubi tę wiadomość
-
Kas to jak onejrzysz ten film to prosze o ocene
To pewnie dzidzius juz Ci tam naciska, odpoczywaj czesto.
U nas pogoda w porzadku, nawet cieplo jest i sloneczko przeblyskuje przez chmurkiZaraz jade do dentysty i sprawy pozalatwiac a pozniej do tesciowej i szwagierek to sie maly z dzieciaszkami pobawi
-
cześć dziewuszki
Aga nie martw się ja z młodszym synem od szóstego m-ca chodziłam ze skróconą szyjką a od chyba 7 z lekkim rozwarciem i urodziłam strikte w terminie.
Ależ mam dzisiaj chandrę. Szaro buro ponuro, ciągle sipi deszcz głowa mnie boli wzięłam apap bo już wytrzymać nie mogłam.
Kas super że już torba spakowana a teraz odpoczywaj bo to mimo wszystko jeszcze nie czas a kości Cie bolą bo pewnie się rozchodzą zatem wszystko powoli się do porodu przygotowuje. -
Ja w pierwszej ciąży od 30 tygodnia miałam rozwarcie wewnętrzne 4 cm i dlatego miałam szew:)
Teraz od 26 tygodnia bodajże, miałam na centymetr, później na półtora, a teraz w czwartek było już 2-2,5 cm ile obecnie nie wiem:P
Obie ciąże donosiłam, bo tą też już można tak uznać. Także z rozwarciem da sie donosić. Moje chłopaki obaj głowami do dołu od około 20 tc.👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
No wysłałam moją męską ekipę na wystawę lego bo w niedzielę się kończy a jest 10 min od naszego domu to wstyd by było nie zobaczyć hehe. Wreszcie ich zmobilizowałam i pojechali na męską wyprawę do Europy Centralnej ( takie centrum handlowe ) bo właśnie tam ta wystawa jest.
Młody daje mi dzisiaj ostro popalić ciągle się wierci mam wrażenie że w ogóle nie śpi albo wierci się i przez sen. Wnętrzności mam już na maxa skopane łącznie z żołądkiem a i żebra nie zostały pominięte przez tego urwisa
Cały czes u nas ponuro i ciągle pada akurat dzisiaj jak dzieciaki mają dzień wolny od szkoły to musi koniecznie padać tak żeby na podwórko nie mogły wyjść ach no przeważnie tak bywa -
Mi od wczoraj pomalu odchodzi czop, takze najpozniej za 2 tygodnie wg internetu
a tak szczerze to myslalam ze nie dojde dzis do samochodu po zakupach tak mnie chlopak cisnal tam w dole. Teraz radosnie wypina tylek ile wlezie:-)
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Aga ja czulam sie dobrze. Mala przez 2 dni tylko baaardzo malo sie ruszala byla taka ospala. Przez te sterydy chyba to lozysko sie tak szybko zestarzalo.
Dostajesz dwa zastrzyki w przeciagu 2 dni w tylek:)
Czuje jak mi sie kosci dowcipne rozchodza, masakrycznie boli a mala wypycha sie glowa pupa nogami wszystkim co maWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 21:50
Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm