Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak odpoczęłam i już jest dużo lepiej. Zmobilizowałam też mojego m do umycia trzech okien
Dodatkowo rozkrecił łóżko bo udało się sprzedać. Teraz czeka mnie wybór kanapy a w moim przypadku to nie będzie proste. Mama Hani to znaczy że nie przechodziłaś toxo i pewnie będziesz musiała powtórzyć za jakiś czas czy oby się nie zaraziłaś ja przynajmniej tak miałam:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 20:37
Eve lubi tę wiadomość
-
jednak na forum wszytskiego mozna się dowiedzieć
dzieki dziewczyny
w pierwszej ciąży jak robiłam badanie na toksoplazmoze to wyszlo ze nie jestem chora ale nie pamietam żebym poźniej ja powtarzała
leżymy już z córą w łóżku mężowi się zachciało chrzanu z burakami to się schował i trzemowilam mu że już tylko nadaję się do tarcia chrzanu hihi
Eve, dorocia2324 lubią tę wiadomość
-
Mój Szymon dzisiaj padł już po 19 tak się wybiegał w przedszkolu i po nim:) A pani na konsultacjach nawet go bardzo chwaliła, że stara się być grzeczny:)
Dziewczyny które macie doświadczenie w późnojesiennych i zimowych noworodkach - jak takie maleństwo wyposażyć w gondoli na pierwszy spacer? Wiadomo ubranko, kombinezon, ale wsadzić w śpiworek czy okrywać kocykiem i tą nakładką zasłonką na wózek?👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Ja najpierw z maluszkiem wychodzilam tylko na kilka chwil i stopniowo na coraz dluzej. Ubieralam w kimbinezonik, przykrywalam kocykiem i pieluszke na buzke, zeby sie za mocno zimnego powietrza nie nalykalo. Ja tez nie lubie przegrzewania i nie ubieram za mocno synka i bardzo rzadko mi choruje
Eve lubi tę wiadomość
-
No to wszystko zależy jaka pogoda i temperatura ja mam śpiworek jak zimą było bardzo zimno to jeszcze kocyk ale jak grudzień będzie taki jak w zeszłym roku że u nas było 10 st na + to myślę że albo kocyk albo kombinezon tej przykrywki z wózka używałam jak wiał wiatr albo coś padało. Ale pomimo wszystko zawsze starałam się kontrolować temp.ciała dzidziusia na karku no tam jest najbardziej adekwatna ważne żeby tam nie było za zimno albo przepocone.
-
Ja miałam na myśli taką pogodę raczej 0 stopni czy słoneczny lekki mrozik.
Bo jak 10 stopni na plusie to sprawa jasna:)
Ale już widzę po Waszych wypowiedziach, że dobrze myślęChoć mam cichą nadzieję załapać się jeszcze na w miarę ładna jesienną aurę
Właśnie biorę się za gotowanie zupy kremu dyniowego:) mniam, naszło mnie:)👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
dynamiczna dobrze , że się już lepiej czujesz
oj mi też by się taka zima jak ostatnio marzyła, chyba tylko przez tydzień były mrozy, mało śniegu, jak dla mnie akurattylko mała pewnie będzie znowu nażekać że bałwana i sanek nie ma
-
no własnie ja tylko dla dzieci, bo sama nie jeżdżę narazie na nartach, a dzieciaki by bałwana ulepiły, nawet Ciocia w zeszłym roku kupiła im sanki, a tutaj lipa... także fajnie by było chociaż tak, żeby się Dzieciaki pobawiły
ja mam jutro wizytę i usg jak zawszezobaczymy jak tam
pewno będzie badanie, bo brzuch mi się stawia, ale co tam
później będzie usg
dorocia to miłego oglądaniadorocia2324 lubi tę wiadomość
-
No my tez w tamtym roku kupilismy sanki dla mlodego i za bardzo sobie nie pojezdzil niestety. A jeszcze co do sniegu to moglby byc na swieta bo wtedy maja najwieksza magie ale pewnie znow nic z tego
Oj jak ja bym chciala miec USG na kazdej wizycie no ale coz inaczej juz nie bedzie. Wazne, ze dzis zobacze malego kosmite -
Ja slyszalam ze w tym roku zima bedzie dluga i sroga ale wlasnie mam nadzieje ze tak nie bedzie
Czekam wlasnie w kolejce do mojej gin a od rana strach. O 8 godz jak sie obudzilam zaczely sie skurcze 3 skurcze w godzine, wzielam nospe i jak narazie spokuj ale brzus twardy i taku nieprzyjemny. Bol w szyjce i nie wiem w czym tam jeszcze w srodku ale boli cholernie. Ciekawa jestem co i jak. Trzymajcie kciukiMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
U mnie po USG wszystko w porzadku. Dzidzius zdrowy, wszystkie narzady prawidlowe. Wiek plodu zgodny z wiekiem ciazy, wazy 433.36 g. Polozenie na razie podluzne glowkowe, ustawienie prawe. Lozysko na scianie tylnej, wody plodowe prawidlowe. Maluszek prawie caly czas odwrocony pleckami. Nie chcial pokazac swojej buzki, udalo sie tylko na chwile zobaczyc wiec dzisiejsze zdjecia mam takie sobie. Wazne ze maluszek zdrowy
Czekam na wiesci od karoli.Eve, mama hani lubią tę wiadomość